Fényadó

Felkészülés a Változásokra

Idén először Kékestetőn ünnepelt az ország

A Heves Megyei Önkormányzat hagyományteremtő szándékkal rendezte meg hazánk első közös adventi ünnepét az ország legmagasabb pontján. Cikk és képek: http://www.heol.hu/heves/kultura/iden-eloszor-kekesteton-unnepelt-az-orszag-346581

Magyarországról is szivárogtatott a Wikileaks

 • Index, MTI
2010. november 29., hétfő 01:58 | 4 órája frissítve

A magyar nagykövetségről szóló dokumentumokat egyelőre nem lehet elolvasni. Annyi biztos, hogy a 2006 és 2010 között írt 734 távirat közül 36 titkos minősítést kapott.

Magyarországról is több mint 700 bizalmas amerikai külügyminisztériumi jelentést szivárogtatott ki [1] a Wikileaks oknyomozó portál. A Magyarországgal foglalkozó, szám szerint pontosan 734 diplomáciai iratról a Der Spiegel számolt be vasárnap internetes kiadásában.

A német hetilap "világtérképéhez" mellékelt táblázatból, illetve ismertetésből kitűnt, hogy a Magyarországgal foglalkozó iratok túlnyomó többsége 2006-ból, illetve az azóta eltelt évekből származott. Az újság nem közölte a dokumentumok tartalmát, de ismertette az iratok titkosítási fokát. A dokumentumokat egyelőre még a Wikileaks oldalán sem lehet elérni, azokba csak az oldallal kapcsolatban álló lapok, többek közt a Guardian, a Spiegel, a New York Times és a Le Monde nézhettek bele.

A dokumentumokat az amerikai külügyminisztérium mind Magyarország, mind a többi állam esetében a titkosítás szempontjából 6  kategóriába sorolta. A Magyarországgal foglalkozó 734 dokumentum közül 4 került az 1-es számú, azaz a legszigorúbb kategóriába, amely a "titkos, külföldiek elől elzárandó" elnevezést viselte. A Budapestről származó dokumentumok közül 32 kapta a 2-es számú besorolást, amely a "titkos" elnevezést viselte.

A következő besorolás a "bizalmas, külföldiek elől elzárandó" minősítést kapta, ebbe a kategóriába  7 magyarországi dokumentum került. A csak "bizalmas" iratok képezték a következő kategóriát, ezt a besorolást 408 budapesti távirat "érdemelte ki".

További 148 Magyarországgal foglalkozó amerikai diplomáciai irat kapta a "csak szolgálati használatra", azaz belső felhasználásra szánt besorolást, míg a fennmaradó 135 Budapestről származó diplomáciai irat a "nem minősített" besorolást kapta.

Legyünk hűségesek az Élet és az Igazság evangéliumához!

"...Éljünk szeretet-közösségben, szabadságban és szeretetben. Építsük és mozdítsuk elő a szeretetet, az élet és az egyetemes testvériség civilizációját." - Angelo Amato érsek

"...Ma is úgy érezzük, hogy egyéni és közösségi önzésünk. rövidlátásunk, hatalomvágyunk, gyűlölködéseink olyan csapdába ejtenek minket, amelyből kiszabadulni a magunk erejéből nem tudunk. Ebből az ördögi körből csak Isten irgalmas szeretete menthet ki minket..." - mondta Erdő Péter bíboros. 

Annyira fényűző

Önfeladás helyett önrendelkezést! Három nap Brüsszelben

Vajon miért nem köztudott a magyar választópolgárok előtt, hogy az EP képviselők évente 100 vendéget hívhatnak meg hazájukból? Erre lehetőséget biztosít az EP költségvetése, meghívottanként 330 euró támogatást biztosítva.

Dr. Morvai Krisztinának ebben az esztendőben -harmadik csoportjaként - november 14 -16 között 42 magyar volt vendége szűkebb és tágabb hazánkból Brüsszelben. Egy meghirdetett pályázat győzteseit hívta meg a képviselőasszony. A pályázat témája: mivel lehetne elősegíteni és mely területeken a nemzeti önrendelkezést. Ötletek, javaslatok, Magyarország érdekérvényesítésére.

A 171 pályázóból választotta ki a meghívottakat. Köztük középiskolásokat, kisvállalkozókat, műszaki és humán értelmiségieket, mérnököket, tanárokat, elméleti és gyakorlati szakembereket, nyugdíjasokat.  Itthonról, Erdélyből, valamint Amerikában tanuló ill. tevékenykedő magyarokat. Ami közös volt bennük, hogy szeretnének tenni hazájuk sorsának jobbrafordulásáért. Hozzá akarnak járulni, Magyarország feltámadásához. Szerencsés emberként köztük lehettem.

A vendéglátás felejthetetlen volt mindenki számára. Profi módon megszervezett, és az embert fizikailag próbára tevő 3 nap boldog részesei voltunk.

Brüsszel belvárosában, elegáns szállodában laktunk.  Morvai Krisztina és három fiatal asszisztense, valamint a szívvel-lélekkel megáldott idegenvezető gondoskodtak a felejthetetlen gazdag programról. Az 5 órát kitevő autóbuszos városnézéssel, a lehető legtöbbet igyekeztek a látnivalókból megmutatni, amit még egy esti, gyalogos városnézés egészített ki. Felemelő meglepetés volt Brüsszel szívében a magyar szellemiséget sugárzó, Bartók Béla szobrával találkozni.

Az Európa Parlamentben tett látogatás programjában a látogatók megismerhették magát az épületet is. Az épület hatalmas, modern, szürke és sivár. Az épület belsejében egy sajátosan modern hatalmas fémből készült kompozíció emelkedik, az országok és népek egymásba fonódását és egymásra utalását hivatva jelképezni. Nekem mégis a pókháló jutott róla az eszembe, amin fennakadnak a nemzetállamok, jön a „pók”, és nem menekülhetnek. Nem titkolom, én a nemzetállamok egyéni arculat – megőrzésének, és lazább szövetségének vagyok a híve, és nem egy arctalan, önállótlan, a központ parancsait kritikátlanul végrehajtó, erőszakkal kikényszerített egyesült-államoknak, ahol szinte minden elvész, ami emberi léptékű és nemzeti értéket képvisel.

A látogatáskor a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság ülése zajlott, amin részt vehettünk. A csoportot a bizottság román elnökhelyettese - Rareş-Lucian Niculescu – (Európai Néppárt ) - külön, személyesen is üdvözölte, ami igen ritka. Az ülés hangulata bár oldott volt, a kérdések, melyekről szavaztak rendkívül fontosak. Nehezen érthető, hogy miért utasítottak el 1-2 napirendre vételt, köztük magyar képviselőjét is, illetve egyes témákat.

Például: Elizabeth Jeggle módosító véleménytervezetét, miszerint védeni kell a mezőgazdasági kistermelők földhöz való jogát a földek megszerzése révén történő új mezőgazdasági gyarmatosítással szemben.

„A fehérjenövények terén tapasztalt hiány az EU-ban: mi a megoldás erre a régóta fennálló problémára” témában dr. Morvai Krisztina is felszólalt.

Felszólásában az élelmiszertermelés és előállítás helyi szintű, az adott országokban történő önrendelkező, emberléptékű megoldását javasolta, szemben az ésszerűtlen, 70 %-ot kitevő, földrészeket átutaztató csak profit érdekeltségű importtal szemben. Felszólalását nagy tapssal jutalmazták.

Az európai parlamentben délelőtt Lóránt Károly tartott előadást Európa fejlődésének lehetséges irányairól és aktuális, megoldandó problémáiról, majd a feltett kérdésekre részben itt, majd a délután folytatódó újabb megbeszélésen válaszolt. Nyíltan és őszintén szólt arról a kritikus helyzetről, ami már most is egyértelműen érezhető, s amiből nem igazán látni a kiutat. Mindezeket konkrét felmérésekkel igazolta. A kiút, ha lenne ilyen, az a Nemzetek Európája, és nem az Európai Egyesült Államok lenne. A válság elől az unió sem tud kitérni.

Egy újabb megbeszélésen Kovács Béla képviselő ismertette, milyen feladatok várnak Magyarországra, a soros EU elnökség idején. Itt volt alkalom arra is, hogy a pályázók közül néhányan ötleteiket vetítéssel egybekötve ismertessék, valamint egy igen érdekes körbeszélgetésre is.

Ezek az eszmecserék természetesen még a szállodában, és a sörkóstolós hangulatos lazításokon is folytatódtak. Morvai Krisztina mindenütt jelen volt. Egy percre sem hagyta magára vendégeit. Sikerült mindenkivel személyes kapcsolatot kialakítania.

A ma divatos képviselői szokással ellentétben, hitvallása, hogy a képviselőség szolgálat, a képviselő és a választópolgárok között folyamatos, közvetlen kapcsolatnak kell megvalósulnia. A képviselők felelősséggel tartoznak a választópolgároknak, választóikat kell képviselniük, és nem a globális érdekeknek megfelelniük.

Felemelő, különleges hangulata volt ezeknek a beszélgetéseknek, együttléteknek. A gondolatcseréket bearanyozta a szeretet, az összetartozást, a közös cselekedni akarást erősítve és elősegítve.

Az utolsó percig kihasználva az időt, a repülőtérre vivő egy órás autóbuszút alatt Halász József tartott a Szent Koronával kapcsolatban élvezetes, kimerítő felvilágosító előadást

Kíváncsi voltam a csoport értékelő véleményére, és egy kis felmérést folytattam. Kivétel nélkül, mindenki az elragadtatás hangján szólt. Különösen dr. Morvai Krisztina képviselői hozzáállásáról, az értelmes gondolatcserékről, arról, hogy a csoportnak tovább kell munkálkodnia.

Íme egy-két jellemző vélemény:

Dr. Halász József - SzKSz

Dr. Halász Józsefet Krisztina külön hívta meg. Még nem találkoztak, de rengeteg rosszat hallott Krisztináról, ezért nem is akart kijönni. Végül úgy döntött, személyesen győződik meg, hogy igazak-e a vádak? Abban reménykedett, hogy elindulhat egy olyan nemzeti összefogás, ami ebből a világválságból kiviszi a nemzetet

Szó szerint ezeket mondta: „Itt, ami volt, az, csoda. A bemutatkozásnál valami egészen döbbenetes dolgot éreztem, és most itt is arról beszéltünk, milyen nagyszerű dolog, hogy van negyven tenni akaró ember ebben az országban. Akiket Krisztina nem tudom milyen érzékkel, de össze tudott hozni.

Itt megfogalmazták a gondolataikat, mindenki a saját szakmájából, ismeretségi köréből próbálja a megoldást megtalálni. Meg kell keresni a közös alapot, amiből a közös cél kinőhet. Ez azt jelenti, hogy megvan a lehetőség, hogy rendszerré fejlődnek ki, és összehangolt tevékenység részesei lesznek. Ez pedig a nemzeti egységhez vezet.”

Dr. Mátyás István

A véletlen a fel nem tárt törvényszerűség. Ilyen véletlenül találtam rá Dr. Morvai Krisztina felhívására: hogyan lehetnénk újra önállóak, mi magyarok.

Pályázatomat elküldtem és a kétnapos, Devecserben végzett önkéntes munkámból hazatérve várt az üzenet: kiválasztottak erre a lehetőségre. Csak egy dologra gondoltam: csodálatos emberekkel ismerkedhetek meg, és elkezdjük az új Európai Unió felépítését: föderáció helyett konföderációt, azaz nyakunkra telepített állam helyett egyenjogú államok laza szövetségét.

3 nap boldog részesei voltunk 16 – 70 év között.

Van remény – ezt kaptam ettől a három naptól, ahol egy akarat és egy cél voltunk.

Megtudtuk, hogy 2010-ig 1.500 háttér bizottság segíti (?) Az Európai Parlament (EP) munkáját, de csak annyit tudtak az EU-szkeptikusok elérni, hogy a bizottságok neveit (tagjait nem!) hozták nyilvánosságra. Ezekben, a bizottságokban csak és kizárólag multinacionális vállalatok képviselői ülnek.

Számomra ezért az EP és az Európai Bizottság nem más, mint a multinacionális vállalatok által életre hívott, az egyes tagállamok nyakán ülő állam, amely a multinacionális vállalatok érdekeit szolgálja ki.

Ami ellen küzdünk, azt erősítjük. Ezért ne a sötétség ellen küzdjünk, hanem a fényt növeljük, mert minél nagyobb a fény, annál kisebb az árnyék.

Tudom, hogy virtuális szigetünk összeér a többi magyar szigettel, és e szigetek rövidesen kitöltik a Kárpát hazát, ami újra a Fény Birodalma lesz.

Így legyen, mert így kell lennie, mert így volt és így van.

F. Zoltán.

Mielőtt megérkeztem Brüsszelbe, várakozással teli izgalommal fogalmazódott meg bennem a kérdés: vajon kikkel fogok megismerkedni, kikkel utazom együtt, és természetesen nagyon kíváncsi voltam Krisztinára. Amikor megérkeztem, minden várakozásomat felülmúlta személyisége, egyénisége. A magunkfajta harcostársak egyetértően megállapítottuk, hogy tetteiben benne van a szeretet és az alázat, határozott és összeszedett. Úgy éreztem, mintha a látogató csoportot a családjának tekintené, és mindent megtesz gyermekei boldogságáért. Elkötelezettségét az is mutatja, hogy már az első nap keresztnevén ismert, és szólított meg mindenkit. Közvetlen, tiszta, és igaz ember. Most, hogy elindulok haza, vegyes érzések kavarognak bennem. A legfrissebb, hogy baráti öleléssel elbúcsúztam Krisztinától, és alig várom, hogy ismét találkozzunk. A jelenlegi érzésem, hogy már alig marad idő 40 sorstársammal beszélgetni a repülőn, és egy jövőbeli – hogy mindezek után – ahogy leszállunk Ferihegyen – a belső repülésem is sajnos véget fog érni, le kell szállnom lélekben is az elmúlt 3 nap magas(ztos) világából. Azonban – ahogy a megbeszélt magyar sorskérdésekre is – megoldást nyújt, hogy az idő mindent begyógyít, és „szürke” hétköznapokon is lesz kikre gondolni, akikkel együtt egymást és a nemzetet is felemeljük.

Lippai Krisztina

Az utóbbi pár hónap egyik legnagyobb boldogsága volt, hogy beválasztottak ebbe a csapatba. Soha nem gondoltam volna, hogy az én kis két lábon járó ötleteim valakinek is hasznosak lehetnek. A pályázatom a kommunikációról, az előadásokról, a kiadványokról és az oktatásról szólt. A hosszú beszélgetések során tapasztaltak megerősítették bennem, hogy feladatomnak tekintsem eme tudás, hit, erkölcs egyszerűbb, mindenki számára érthető nyelvre való lefordítását, és átadását. Én azok közé tartozom a harcostársaimmal, akik kimennek az utcára, elmondják a hétköznapi, vidéki embereknek, hogy miről is szól valójában az EU. Előadásokat, szóróanyagot készítenek és terjesztenek. Oktatóprogramokat szervezünk történelemről, múltunkról, jelenünkről és várható jövőnkről. El kell érni, hogy minden magyar büszke legyen múltjára, eredetére, származására, tisztelje őseit, hagyományainkat. Ha kell, egyként akár az utcára is kimenve tiltakozzon azon törvények, szerződések és titkos megállapodások ellen melyek következtében Magyarország már nem a magyaroké lesz. El kell érnünk, hogy valóban visszavegyük hazánkat.

Olyan embereket ismertem meg ebben a 3 napban, akikkel együtt dolgozva érzem és tudom, hogy tudunk valamit tenni e cél érdekében. Tapasztalatom szerint szinte minden szakterület képviseltette magát ezen az úton. Minden jóért és szépért csak hálával tartozom mindenkinek. A legfontosabbnak egy konkrét cél kitűzését tartom, melynek jegyében eredményesen, közösen munkálkodhatunk.

Brüsszelről csak annyit mondanék, hogy mint város nagyon tetszett, de mint eu-s törvényhozó város, ellentmondásos képet alkotott.

Dr. Mózes Gyula – Székelyudvarhely – Székely Tanács elnöke

Morvai Krisztina EP- képviselőasszony videó üzenetében meghirdetett „Nemzeti önrendelkezés” pályázatra az „önfeladás helyett székely önrendelkezést” címmel egy fel nem olvasott dolgozattal vettem részt. A hír, hogy a dolgozatot pozitívan bírálták el, jól esett és meglepett. Amikor tudomásomra jutott a brüsszeli utazás ténye, első reakcióként – többféle okból kifolyólag nem akartam elfogadni. Majd amikor felötlött bennem, hogy székely harisnyában és ráncos szárú csízmában Brüsszelben képviselhetem a Székely Nemzeti Tanácsot, illetve ennek keretében a Székely Székek Fórumát, úgy döntöttem, élek a lehetőséggel.

A képviselőasszony személyisége, a belőle kisugárzó erő már az első nap csapattá kovácsolta, a több, mint 40 összeverbuvált nyertest. Ehhez első nap városnézési programja és az esti együttlét, a közös vacsora, annak hangulata nagyban hozzájárult.

Második nap sikerült a képviselőasszonnyal a székelyek önrendelkezési ügyét – egy beszélgetés során – megtárgyalnom. Ugyanakkor az EP épületében tett látogatás során találkozhattunk Kovács Béla EP képviselő úrral (Jobbik) akinek sikerült egy előkészített anyagot átadnom.

Ittlétünket sikeresnek vélem, egyrészt hogy tartós és nemzetépítő kapcsolat alakul ki a csoportban, másrészt bízom benne, hogy a székely nép önrendelkezés felé vezető úton tettünk még egy lépést előre.

Dr. Nagy Gergely - Gönyű

Brüsszelben 3 napig Morvai Krisztina vendégei voltunk. Nem a rokonait, régi barátait hívta meg, hanem kiírt egy pályázatot és a legjobb pályázatok íróit vendégelte meg. Szívét lelkét kitette, hogy tartalmas, hasznosan és kellemesen teljen az együtt töltött idő. Összekovácsolódott egy csapat, amely a jövőben is kész a nemzetért végzett közös munkára. Sokan mondják, hogy az életben minden az emberi kapcsolatokon múlik. Ezt magam is így gondolom. Cselekednünk kell, mert nagyon nagy a baj,

mert csak annyi kell a gonosz győzelméhez, hogy a rendes emberek tétlenek maradjanak. Tehát küzdünk, és bízva bízunk.

És … akkor talán Csaba királyfi újra eljön Csillagösvényen, nem csak a székelyeket, hanem az egész magyar nemzetet megsegíteni. Úgy legyen!

**

A csoport tagjai közt a meglévő közös cél, barátságokat, az akarat pedig további közös munkát indított útjára. Levelezőlistán már kisebb alkotó csoportok szerveződnek. Sok ilyen aktív, alkotó eszmecserére lenne szükség itthon is.

Felemelő, és hitet erősítő volt, ez a vendégség.

Adjon az Isten Szebb jövőt a magyarságnak! - és tisztességes képviselőket, akik ezen munkálkodnak! A tömegeknek, pedig végre tisztán látást, hogy felismerjék, és küzdeni tudjanak az érdekeikért.

Ne felejtsük el, ez a mi Hazánk, ezek a mi problémáink. A mi érdekeinket soha nem fogják mások képviselni. Azt nekünk kell. Szervezetten, és minél hamarább, különben elveszünk.

Orbán Éva

Advent misztériuma - Az első hét - Váradi Tibor

A Michael-ünneptől (szeptember 29.) a karácsonyig tartó időszak a belső megpróbáltatások ideje. Ebben az időszakban egyre inkább fogy a Nap világító fénye, és növekednek a sötétség erői. Ez az ellenerők által való megkísértés ideje!
Az ellenerők az advent alatt különösen nagy erővel igyekeznek az emberhez férkőzni. Az embernek ekkor meg kell erősítenie az erkölcsi-szellemi erőit!
Ugyanakkor óriási lehetőség az advent időszaka az előrelépésre és fejlődésre. Az ember bizonyos erkölcsi tulajdonságokat fejleszthet ki magában. Advent négy hetében négyféle kísértés éri az embert, és ezekkel szemben négyféle morális képességet kell megerősítenie magában.

Advent első hete – Igazságosság Az ellenerők advent első hetében különösen az ember fizikai testét környékezik meg. Meg akarják téveszteni az ember érzékelését; hogy megrontsák az ember és a világ helyes viszonyát. Ha a kísértés sikeres, ez az emberekben kétségbeeséshez vezet.
Az első kísértés elhárítására alkalmas az igazságosság erénye. Az igazságosság mint kozmikus törvény, a karmában jut kifejezésre. A karma pedig a sorssá vált tett.
Kezdetben csak kollektív karma létezett. Az egyéni karma megjelenése egybeesik az ember felegyenesedésével! A felegyenesedés által az ember vízszintes lényből függőleges lény lett. Gerince már nem párhuzamos a földdel, hanem merőleges arra; az ember így vált közvetítővé ég és föld között. A felegyenesedés nélkül nem jött volna létre az öntudat, az önállóság és az egyéni karma.
Ami egyetemes szinten a karma, az egyéni szinten az igazságosság. Igazságos csak az lehet, aki bizonyos igazságok birtokában van. Az igazság pedig a helyes megismerés gyermeke. ...

Advent és a hierarchiák

Az angyali hierarchiák advent négy hete alatt fokozatosan visszavonulnak az embertől. Advent a legnagyobb elhagyatottság időszaka, de pont ezért a legnagyobb szabadságé is.
A hierarchiák eltávolodnak az embertől, de az ember az adventi erények segítségével felemelkedhet az angyalok világába, és helyreállíthatja a kapcsolatot.

Advent első hete - Az archék hatása gyengül

Az embernek kell felemelkednie az archék világába az igazságosság erőinek segítségével. ...

 

Advent első hete - Tűzpróba

Ez egyfajta szellemi égésfolyamat. Egyes jelenségekkel kapcsolatban elég Ízisz fátyla; mélyebb megértés jön létre. Meg kell tanulni a szenvedéseket és a csalódásokat nyugalommal és töretlen erővel elviselni. A tűzpróba után még "büntetlenül" vissza lehet fordulni a beavatási útról. Ilyen esetben az ember életét mind fizikai, mind lelki vonatkozásban megerősödve fogja folytatni, és csak egy következő megtestesülés folyamán fejezi be a megkezdett beavatási utat. ...

Advent és a kísértések

Azoknak a kísértéseknek, amelyek az embert érik advent heteiben, megtaláljuk az ősképét Jézus Krisztus három megkísértésének történetében. Ha megvizsgáljuk Jézus megkísértésének eseményeit, jobban fel tudunk készülni az adventi történésekre.

Advent első hete - Első kísértés

A kísértő a következő szavakkal fordult Krisztushoz a hosszú böjt végén: "Ha Isten fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek váljanak kenyérré!"
Jézusnak a fizikai test vágyai kielégítése végett kellett volna a szó mágikus erejét kihasználni, de ő lemondott erről!

A mai törekvő számára is nagy a kísértés, hogy az út során kifejlődő szellemi erőket önző módon arra használja, hogy a természeten és embertársain uralkodjék. Krisztusból kell erőt merítenünk, hogy legyőzzük az első kísértést, hiszen ő ezt már rég legyőzte. Így válaszolt a kísértőnek: "Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden Igével, amely Isten szájából jön." ...

...

Távoli fordulat - fordulat a távolban

Hó előtt - hó végén...

Most így ősz vége táján szervezetünket fel kell készíteni a télre. Ha gyümölcsöt esztek, mindig egyfélét, ne keverjétek, pláne ne zöldséggel! A szervezetnek megterhelő lenne a lebontás és beépítés.

Mindig törekedjetek Magyar Élelmiszert venni, a nagy betű nem véletlen.

A vérképzőrendszerünket is fel kell tölteni, nyers (!) cékla az egyik legjobb, lehet keverni nyers sárgarépával, (csak a céklát szoktam hámozni vékonyan, nem használunk semmilyen természetellenes anyagot, mint pl permet, vagy műtrágya!) keressetek  Bio piacokat, az interneten is vannak már ilyen oldalak. A víz ivás kötelező utána 1 órával,  majd a következő óra elteltével ehettek mást is.

Fokhagyma – elengedhetetlen „gyógyszerünk”, figyeljetek oda, hogy ne fussatok bele valamilyen kínai óriás mű fokhagymába ! Este fokhagymás pirítós, mangalica zsírral, vagy vajjal (nem veszünk margarint, mert tele van méreggel, pláne szívbarátnak hívott), persze Családi szinten gondolom, mert a fokhagyma szag, ugyebár... akinek nem bírja a gyomra, tejfölbe keverje bele a zúzott fokhagymát, pici só, ezt is rá lehet kenni a kenyérre, de a fokhagyma felvágva kanálba téve 1 nagy pohár vízzel is hatékony. Főtt étel után semmilyen formában ne egyetek gyümölcsöt! Rothadást indít el a belekben.

Ne vegyetek rágót, már rég nem a fának a nedvéből van, hanem kőolajból, ! Tudtátok ?  Frászt kapok, amikor Anyukák a Gyermeknek rágót vesznek, könyörgöm, hát kőolajat rágnak !!!  Helyette egy alma, jól megmosva, először forró víz, aztán szappan, (pl flóraszappan), utána megint forró víz.  Ha teáztok, gyógynövényteát igyatok, pici mézzel, (termelői Magyar, ezt remélem feleslegesen írtam, mert tudjátok), minden más megváltoztatja ph-t.

A kézmosást nem szabad elfelejteni, de én a kulcsokat is meg szoktam mosni, a lényeg a forró víz, ne vegyetek fertőtlenítő szappant, nem  vagytok a műtőben, hanem otthon !
Ezekkel a szappanokkal is az a baj, hogy a ph-t megváltoztatják, nem kell bedőlni a millió reklámnak,  amit próbálnak belétek verni !

A gyógynővény boltokban csak szakképzett eladók árusíthatnak, Tőlük kérjetek tanácsot, sok illóolaj van, ami fertőtlenít, nincs mellékhatása, mint a gyógyszereknek, medvehagyma teába (nekem nagy kedvencem) pl, de csak a megfelelő mennyiségben, mindre rá van írva, hány csepp, megint csak ismétlem magam, Magyar tiszta illóolajat vegyetek.

K... A...

Ui: nem vagyok orvos, eü végzettségem van, és sokszor volt gyógyszer allergiám, ez már rég volt, mert a Természet felé fordultam, nem bántam meg.
Ha orvoshoz kell fordulni, keressetek olyat, Akinek Természetgyógyász végzettsége is van, pláne, ha Gyermekkel van valami baj! Szabad orvos választás van, oda mentek, ahova akartok.

Eredeti írás képekkel: Szabad Sólyom Nemzeti Blog

Forrás:http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/egeszsegunkert/5115

Egy felhőn ülünk fenn, a város fölött...

...távolról néztük, ahogy átöltözött...

Balázs Fecó-Horváth Attila: Érints meg

Megint elment a nap,
ahogy mindig szokott.
Nem túl sok van már,
amit még itt hagyott.
Ami félig van kész, az ma félig marad.
Engedd, hogy a dolgok
most nélkülünk változzanak.

Egy felhőn ülünk fenn a város fölött.
Távolról néztük, ahogy átöltözött.
Indulhatunk. Itt már tudjuk, milyen.
Rád bízom, merre.
Ne ez a bolygó legyen.

Érints meg még egyszer, lassan.
Úgy alszom el.
Legyen függöny mögött a világ.
Érints meg még egyszer, lassan,
érzékenyen,
és kívánj jó éjszakát.

Ki mondja meg, vajon meddig lehet,
hogy minden nap,
mindenhol erős legyek?
A csönd volna jó.
Kicsit könnyebb napok.
Ne kérdezz semmit, ha látod,
hogy fáradt vagyok.

Érints meg még egyszer, lassan.
Úgy alszom el.
Legyen függöny mögött a világ.
Érints meg még egyszer, lassan,
érzékenyen,
és kívánj jó éjszakát.

Elment a nap,
ahogy mindig szokott.
De túl sok van már,
amit még itt hagyott.
Ami félig van kész,
az ma félig marad.
Engedd, hogy a dolgok
most nélkülünk változzanak.

Heves megye címere

Heves megye címere álló, csücskös talpú reneszánsz pajzs a pajzsalakot követő aranyrámában. A pajzs kék mezejének zöld udvarán természetes színezetű gólya (tolla ezüst és fekete, csőre és lába vörös) áll a bal lábán jobbra fordulva. Csőrében zöld kígyó tekeredik és hajlik el fejével balra. Felemelt jobb lábában a gólya zöld szőlővenyigét tart, amelyen két zöld szőlőfürt között zöld szőlőlevél látszik. A címer tükrözteti Heves megye természeti viszonyait, a Tisza vidékének egykori lápos, mocsaras területét, a termékeny szántóföldeket és a kiváló bort termelő hegyvidéket. De a kígyó utalhat gyógyító vizeire, bányászatára, iparára is. A gólya - a keresztény szimbolikában Krisztus jelképe - mutatja, hogy Heves megye a "kereszténység védőpajzsát" képezte évszázadokig. A zöld mező a reményt, a kék a jövőbe vetett hitet sugallja.

Forrás: http://www.nemzetijelkepek.hu/megye-cimerek-heves.shtml

Szováthy Éva

Advent a Kékestetőn

A Heves Megyei Önkormányzat hagyományteremtő szándékkal hív mindenkit Magyarország első, közös adventünnepére az ország legmagasabb pontjára, a Kékestetőre, 2010. november 28-ára.
Horváth László, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke azzal a felhívással fordult a tizenkilenc megyei, illetve a fővárosi önkormányzat vezetőjéhez, hogy az ünnepi eseményre küldjék el adventi koszorújukat. A húsz adventi koszorú jelképezze a nemzet összetartozását, az adventi időszak méltóságát, a közelgő karácsony békéjét és szeretetét. Jelképezze az összefogást, a hitet, az ország teremtő erejét és egységét.

A Heves Megyei Önkormányzat szeretettel várja mindazokat a Kékestetőre, akik szeretnék elhozni adventi koszorújukat - legyenek magánszemélyek, iskolai közösségek, baráti társaságok, egyházi vagy civil szervezete -, hogy az ország legmagasabb pontján, a Kékestetőn közösen gyújtsák meg adventi koszorújuk első gyertyáját, s ezzel jelképesen Magyarország adventi koszorújának gyertyáját is.


Program
10.30 Adventi kirakodóvásár
13.30 Iskolai gyerekkórusok bemutatkozása a színpadon
14.15 Adventi köszöntőt mond Horváth László, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke
14.25 A tizenkilenc megyei és a főváros adventi koszorújának szentelése
14.50 A Csík Zenekar koncertje I.
15.30 Máglyagyújtás
15.35 A Csík Zenekar koncertje II.

Az adventünnep délelőttjétől népi iparművészek, kézművesek tartanak kirakodó vásárt, a rendezvény helyszínén ingyenes parkoló várja az érkezőket, rossz idő esetén a szervezők a fellépőknek fedett színpadot, a nézőknek fedett teraszt biztosítanak.

Forrás: http://hmointranet.hevesmegye.hu/?module=cNews&c=showFullPage&id=346

54 éve így tiltakozott a főváros a szovjet megszállás ellen

Az ’56-os Forradalom és Szabadságharc leverését követően a munkástanácsok vitték tovább a forradalmi célkitűzéseket.

Az Újpesti Forradalmi Munkástanács november 12-én felhívást tett közzé, központi munkástanács alakítására. Ennek eredményeként két nap múlva az Egyesült Izzóban megalakult a Nagy-budapesti Központi Munkástanács. Vezetőinek Rácz Sándort és Bali Sándort választották.

November 14-i határozatukban tiltakoztak amiatt, hogy ÁVH-sokat szerveznek a karhatalmi ezredekbe. Követelték, hogy az új karhatalmat a forradalmi ifjúságból, a néphez hű katonákból, rendőrökből, munkásokból szervezzék. Veszítse érvényét a Tiszti nyilatkozat. Leszögezték: "Az új karhatalmi szerv semmiképpen sem lehet párt, sem személyek érdekét védő alakulat."

Erejüket bizonyítja, hogy november 18-án már Grebenyik szovjet városparancsnokkal tárgyalt a Központi Munkástanács küldöttsége, aki ígéretet tett, a járőrözés csökkentésére, a magyar hatóságok tudta nélküli letartóztatások(!) megszüntetésére, az addig elfogottak szabadon engedésére, vagy a magyar hatóságoknak történő átadására.

A 21-ére tervezett Országos Munkástanács megalakítását a Nemzeti Sportcsarnokot körbe vevő szovjet páncélosok megakadályozták, így a tanácskozást az Akácfa utcában tartották meg. Így is sikerül a néma ellenállást megszervezniük.

Az 1956. november 13-án illegálisan megalakult a Magyar Demokratikus Függetlenségi Mozgalom november 15-én már kiadta a Magyar újjászületés tízparancsolatát, és elindította az Október 23-a lapot, mely december közepéig sokszorosított formában jelent meg.

Obersovszky Gyula köré csoportosulóknak jelentős szerepük volt a forradalom kitörésének hó fordulójára tervezett tüntetésben. 23-ára jelent meg Obersovszky Gyula szerkesztésében az "Élünk".

A NÉMA TÜNTETÉS

A megszállást követő legnagyobb egységes tiltakozás a forradalom kitörésének hónap fordulójára tervezett "Néma tüntetés"volt. A Magyar Értelmiség Forradalmi Tanácsa kezdeményezésére a Központi Munkástanács a forradalom emlékére néma sztrájkot hirdetett 23-án. A szervezésben résztvevők így emlékeznek:

Nem provokálni akartunk, hanem az igazság erejével meggyőzni. Kerestük a harcnak azt a formáját, ami nem kíván emberéletet.

Ilyen volt november 23.-án a hófordulón a néma tüntetés, aminek az volt a lényege, hogy 12 órától senki nem tartózkodik az utcákon.

El tudják képzelni milyen félelmetes a főváros, amikor egyszerre megáll minden, a villamos, a busz, kihalt és néma lesz a város? (Részlet Obersovszky Gyulával készült interjúból)**

...Egyik napról a másikra, hirtelen jött ez a gondolat. Vitatkoztunk érdemes-e, nem lesz-e nevetséges. Ki fog bemenni a kapu alá délben 12 és 1 óra között hétköznap? Különböző röpcédulákat csináltunk, és ragasztgattunk, hogy tartsunk ki, nem kell feladni a reményt,...

A néma tüntetés lényege az volt, hogy szavazzunk Kádár mellett vagy ellen. A tiszti járőrök, akik erre felügyeltek, letépték a felhívásokat. Ezért kézbe adtuk a röpcédulákat. Az árusoknak a Körúton, a Rákóczi úton mondtuk, hogy tüntetés lesz. Szavazzunk!

Emlékszem, esős sáros idő volt. Néztem az órát. Már 5 perc múlva 12 óra.

- Nem fognak szavazni? - kérdeztük.

- Dehogy nem - válaszolták, csak várjuk az időt.

12 órakor megszólaltak a harangok. Még a rendőr is bement a kapu alá. Üres és néma volt az egész Körút. Az orosz tankok viszont megindultak a Körúton, mert a csendből azt hitték, hogy valami készül. Megrendezni sem lehetett volna jobban.

Harangszó, néptelen és kihalt város, melynek utcáin a megszálló páncélosok dübörögtek, megtörve a csöndet. Döbbenetes és tragikus "kiáltás" volt november 23.-án egy órán keresztül a néma főváros. (Részlet a Bogár Gyulával készült interjúból.)**

Orbán Éva

A **-gal jelölt részek O.É.  Üzenet a barikádokról c. kötetében találhatóak.

Petőfi Sándor: MAGYAR VAGYOK

Magyar vagyok. Legszebb ország hazám

Az öt világrész nagy területén.

Egy kis világ maga. Nincs annyi szám,

Ahány a szépség gazdag kebelén.

Van rajta bérc, amely tekintetet vét

A Kaszpi-tenger habjain is túl,

És rónasága, mintha a föld végét

Keresné, olyan messze-messze nyúl.

 

Magyar vagyok. Természetem komoly,

Mint hegedűink első hangjai;

Ajkamra fel-felröppen a mosoly,

De nevetésem ritkán hallani.

Ha az öröm legjobban festi képem:

Magas kedvemben sírva fakadok;

De arcom víg a bánat idejében,

Mert nem akarom, hogy sajnáljatok.

 

Magyar vagyok. Büszkén tekintek át

A múltnak tengerén, ahol szemem

Egekbe nyúló kősziklákat lát,

Nagy tetteidet, bajnok nemzetem.

Európa színpadán mi is játszottunk,

S mienk nem volt a legkisebb szerep;

Úgy rettegé a föld kirántott kardunk,

Mint a villámot éjjel a gyerek.

 

Magyar vagyok. Mi mostan a magyar?

Holt dicsőség halvány kísértete;

Föl-föltünik s lebúvik nagy hamar

- Ha vert az óra - odva mélyibe.

Hogy hallgatunk! a második szomszédig

Alig hogy küldjük életünk neszét

S saját testvérink, kik reánk készítik

A gyász s gyalázat fekete mezét.

 

Magyar vagyok. S arcom szégyenben ég,

Szégyenlenem kell, hogy magyar vagyok!

Itt minálunk nem is hajnallik még,

Holott máshol már a nap úgy ragyog.

De semmi kincsért s hírért a világon

El nem hagynám én szülőföldemet,

Mert szeretem, hőn szeretem, imádom

Gyalázatában is nemzetemet!

 

Pest, 1847. február

Vodafone karácsonyi ajándéka - Te is kaphatsz

Tisztelt Vodafone!
 
A mai postával legnagyobb meglepetésemre a mellékelt levelet kaptam Önöktől.
Kérem, szíveskedjenek tájékoztatni arról, hogy milyen jogcímen és milyen alapon
tartozom ÖNÖK SZERINT Önöknek, akikkel az utóbbi három évben semmilyen szerződéses jogviszonyban nem voltam és éppen az Önök magatartása miatt szakítottam meg Önökkel a szerződéses kapcsolatomat.
 
Mielőbbi szíves válaszukra várok!
 
Tisztelettel:
 
Dr.Mátyás István
címem a mellékletben
Telefonszámom: +3630 4564184

Csillagüzenetek 2010.11.22-28 Paksi Zoltán

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő