A legfontosabb, amit az apa mond a gyermekének: Haszontalanságokat ne gyűjts soha! Bélyeget, gyufaskatulyát, pénzt, vagyont. Csak a szépet gyűjtsd meg magadban. A szépet, amit a szemeddel láthatsz, füleddel hallhatsz, orroddal érzékelhetsz, és ujjaid hegyével megtapinthatsz.
Meg amit gondolsz olyankor, azokat gyűjtsed!

Nincs ennél tisztább, nemesebb hagyaték. E meséket olvasva erdők és tavak apró és nagyobb lényeiről, megtapasztalhatjuk, felnőttekként is, milyen csodálatos érzés néha angyalt lesni és a mesék tavában megferedni s mesék tavában mélyen, mélyen ezt a világot elfeledni.

Az ifjú tiszt, aki a nyitott ablakon át látszó virágzó barackfában gyönyörködött, már tudta, hogy a négy lakatot - a gyűlöletet, az irigységet, a rosszindulatot, a kapzsiságot -, amellyel az emberek bezárták a szívüket, a jóság, a szeretet és a békesség egysége is csak akkor nyithatja meg újra, ha képesek befogadni az erdők és a tavak szépségét is, az egész teremtett világot.

2011.09.28 17:00

Erdők könyve - A felsőtárkányi színjátszók előadása
Művészeti vezető: Juhász Judit tanár

Együttműködő partner: Wass Albert Olvasókör

2011. szeptember 28-án 17 órakor a Bartakovics Közösségi Házban (a minaretnél) a felsőtárkányi színjátszók előadását láthatjuk.