Fényadó

Felkészülés a Változásokra

Egyiptomi morze kódok

Így játsszák ki a lekapcsolt internetet

Egyiptomban

Radics Boglárka - 2011. január 31. 10:00

Betárcsázós modemekkel, morze kódokkal kommunikálnak az egyiptomi felkelők, miután napok óta nincs internetszolgáltatás. A segítséget faxon keresztül kapták külföldi csoportoktól.

„Nincs internet, rendőrautók égnek" - áll egy Egyiptomból küldött üzenetben. „A mai nap nagy lesz Egyiptom történetében" - így egy másik. A két üzenetben az a közös, hogy nem mobiltelefonról, vagy internetről küldték őket -hiszen az egész országban kikapcsolták az internetet és a mobilszolgáltatást - az üzeneteket amatőr rádiókon keresztül, morze kód formájában küldték.

Az egyiptomi kormányzat mindent megtesz, hogy meggátolja a az országban a kommunikációt, és így a szabad beszédet, és a szervezkedés lehetőségét. Ám a mindenki által elképzelhetetlennek tartott lépés - egy teljes ország megfosztása a világhálótól - önkéntes segítőket késztetett cselekvésre. A Telecomix nevű nemzetközi csoport tagjai titokban szerveznek chatszobákat, osztanak meg ötleteket és próbálják segíteni az egyiptomi kommunikációt. A Telecomix rejtőzködő tagjai már korábban hasonló esetekben segítettek Tunéziában, Iránban és Kínában, valamint minden olyan országban, ahol a hatalom megpróbálta blokkolni a netet.

Lekapcsolták az egész ország net elérését
Lekapcsolták az egész ország net elérését


Amikor múlt héten Egyiptomban kiiktatták az internet és mobil szolgáltatást, a néhány száz fős Telecomix azonnal használatba vette információcserére a még élő vezetékes telefonhálózatot, és egyiptomi faxokat kezdtek használni - faxszámokat a Google segítségével találtak. Ezen keresztül írásos útmutatóban magyarázták el a felkelőknek, hogyan tudnak kommunikálni egymással, és a világgal betárcsázós neten és amatőr rádión keresztül. Az amatőr rádió kódolt adása bizonyult hatékonyabbnak, mivel betárcsázós netet csak azok használhatnak, akik tudnak nemzetközi számokat hívni, de ez nem mindenki számára elérhető.

A Telecomix mellett a Wikileaks-ügy során ismertté vált Anonymous csoport is az egyiptomiak segítségére van - ők szintén nagy mennyiségű faxot küldtek az országba, és sok tippet adnak, hogyan tudunk távolról segíteni. Azt nem lehet tudni, ezek a kommunikációs csatornák meddig maradhatnak fenn, de jelenleg a lassan feledésbe merülő betárcsázós 56K modemek, faxok és rövidhullámú frekvenciákat használó amatőr rádiók jelentik az egyetlen lehetőséget, hogy a kormány uralmát megdönteni szándékozó emberek kommunikálhassanak egymással és a világgal.

Forrás:http://www.technet.hu/hir/20110131/_igy_jatsszak_ki_a_lekapcsolt_internetet/

Nem csak a 20 éveseké a világ!

A közismert dal refrénje maximálisan érvényes a munka világára is, sokan mégis az ellenkezőjét gondolják. Tény, hogy ma Magyarországon a 45 év felettiek foglalkoztatottsági aránya 40 % körül mozog, ami valóban nem mutat túl rózsás képet, ráadásul a versenyszférában még ennél is rosszabb a helyzet, itt 33% az arány. Ennek okaival rengeteg tanulmány foglalkozik, többféle megközelítésből próbálják a szakértők elemezni az adatokat. De mit tehetnek az ebbe a korosztályba tartozó munkavállalók helyzetük javítása érdekében? Előző alkalommal a pályakezdők elhelyezkedési esélyeit vettük górcső alá, nézzük meg most, hogy milyen lehetőségei vannak az idősebb generációnak!

Csak magabiztosan!

Az első és legfontosabb dolog, hogy ne legyünk kishitűek önmagunkkal szemben, hiszen az önbizalomhiány már a kísérőlevélből is kitűnhet, állásinterjún pedig végképp rontja az esélyeket a vágyott pozíció elnyeréséhez vezető úton. Ne gondoljuk azt, hogy csak azért, mert egy bizonyos kor felett vagyunk, már nem kellünk sehova, mert ez nem így van. Magabiztos fellépéssel és a több éves (vagy akár évtizedes) szakmai tapasztalatunk kihangsúlyozásával könnyen felkelthetjük az érdeklődést önmagunk iránt. Bizonyos cégeknél akár még az is érvként szólhat mellettünk, ha megemlítjük, hogy nincs kisgyermekünk, aki miatt esetleg gyakrabban kell betegszabadságot kivenni, ezáltal stabil, megbízható munkavállalóknak tűnünk leendő munkaadónk szemében.

„Tapasztalt vagyok, de nyitott új az ismeretekre”

A másik tipikus ok, amiért sok munkáltató kevésbé szívesen alkalmaz idősebb pályázókat, az a sztereotípia, miszerint a 40-45 év feletti korosztály kevésbé rugalmas, nehezen illeszkedik be, nem szívesen vagy lassan tanul meg új dolgokat és általában lassabban old meg egy-egy feladatot, mint fiatalabb kollégáik. Jelentkezésünkkor és az állásinterjún is igyekezzünk ennek az ellenkezőjéről meggyőzni a HR-est, de előtte gondoljuk végig, valóban hajlandóak vagyunk-e az új ismeretek elsajátítására, adott esetben akár végigjárni elölről a céges ranglétrát? Azoknál a pozícióknál, ahol alapelvárás a több éves szakmai tapasztalat fejtsük ki részletesen, hogy korábbi munkahelyeinken milyen feladatköröket láttunk el, így kiderülhet, hogy tudásunk sokkal széleskörűbb, ami szintén előnyhöz juttathat a kevésbé tapasztalt jelöltekkel szemben. Ugyanakkor ne csináljunk presztízskérdést abból, ha a sors úgy hozza, hogy tőlünk jóval fiatalabb felettest kapunk, a kölcsönös tisztelet nem pozíció kérdése!

Apró trükkök

Ha valaki hosszú ideje még csak állásinterjúig sem jut el, kipróbálhatja azt a módszert, hogy önéletrajzában nem tünteti fel az életkorát, bár ez kétélű fegyver, ami nem biztos, hogy jól sül el. Előfordult már olyan pályázó, aki ezzel a trükkel élve a személyes interjún meg tudta győzni az interjúztatót alkalmasságáról, azonban azt is vegyük számba, hogy ezen adat „elhallgatásával” csökkenthetjük is az esélyeinket, mert lehet, hogy éppen ezen hiányosság miatt nem jutunk át az első rostán – azaz az önéletrajzok előszűrésén. Egy előnyös, fiatalos, dinamizmust sugárzó fénykép is hozzásegíthet a sikerhez, de ne kövessük el azt a tipikus hibát, hogy 5 évnél régebbi fotót teszünk az önéletrajzba, mert ez már a másik fél megvezetésének számít.

Naprakész tudás

Minden álláskeresőnek tanácsoljuk, hogy a munkakeresés időszakában fektessen energiát szakmai/nyelvtudása frissen tartására, de az idősebb generáció képviselőinek ezt különösen javasoljuk. Sajnos számtalanszor azért nem indulnak egyenlő eséllyel a fiatalabb pályázókkal szemben, mert pl. nem beszélnek idegen nyelvet – amit nem kell részleteznünk, hogy mennyire elengedhetetlen feltétel manapság. Egy nyelvtanfolyamra minél hamarabb érdemes beiratkozni, akár úgy is, hogy van állásunk, hiszen sosem lehet tudni, mikor lesz egy leépítés és az újonnan megszerzett nyelvtudással könnyebben el tudunk majd helyezkedni. Ugyanez vonatkozik a szakmai ismeretekre is; fontos, hogy rendszeresen részt vegyünk továbbképzéseken, egyrészt hogy ne legyen tudásunk elavult, de az is lehet célja a képzéseknek, hogy a gazdaság minél több szférájában hasznosítható ismeretekre tegyünk szert.

Összességében nézve valóban nehéz dolga van az idősebb álláskeresőknek, de az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy sajnos nemcsak az ő korosztályuknak vannak gondjai az elhelyezkedéssel, a gazdasági válság nem kedvezett egyik generációnak sem a munkaerőpiacon. Ne veszítsük el hitünket a sikerben és tegyünk meg minden tőlünk telhetőt annak érdekében, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb állást!

Forrás: http://www.cvonline.hu/karrier-cikk/nem-csak-a-huszeveseke-a-vilag-1488?utm_source=KarrierPost&utm_medium=referral&utm_campaign=Karrier%2BPost

Csillagüzenetek 2011.01.31-02.06.

PAKSI ZOLTÁN

A szombati földrengés

Magyarországi viszonyatban nagynak számító földrengés volt szombat este az országban. A rengést rengeteg helyen észlelték az országban, néhány ház megsérült, Budapesten panelházakat, hidakat, aluljárókat ellenőriznek. Senki sem sérült meg. A rengés után utórengések is várhatók, egy szeizmológus szerint vasárnap reggelig több kisebb utórengés is volt.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20110129-foldrenges-volt-tobb-helyen-is-magyarorszagon.html

Oroszlány mellett Kecskéden, Vértessomlón és Várgesztesen keletkezett a legtöbb kár a szombati földrengéskor - hangzott el a védelmi bizottság vasárnapi ülésén Oroszlányban.

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20110130-oroszlanyban-es-kornyeken-okozta-a-legtobb-kart-a-foldrenges.html

A világ a színfalak mögött

"Az ember egész történelmén keresztül annak az alaptalan téveszmének volt a foglya, hogy azt hitte magáról: beavatott. Azt hitte magáról, hogy ő fontos, hogy őt beavatják, hogy ővele bárki is törődik. Azt hitte, hogy azok az emberek ott fenn, akik irányították az életét, az ő érdekében teszik, amit tesznek; hogyvoltaképpen egymásért dolgoznak, mert ez a természet rendje; hogy a kapcsolatuk, a viszonyuk – legyen bármilyentávolságtartó és szertartásos is – baráti. Az ember teljesen elképesztő módon hitt és hisz abban, hogy tudja, mi történik ott, ahol nincs jelen: a kolostorok, szentélyek, templomok rejtekén; a paloták, kastélyok, várak vastag falai közt; a laboratóriumok, tudományos akadémiák, országházak és tárgyalótermek zárt ajtói mögött. Azt hitte és hiszi, hogy tájékoztatják őt az igazságról, a teljes igazságról. Ám az embert különös vakhite ellenére a hatalom birtokosai sohasem avatták be."

A könyv itt olvasható:https://docs.google.com/viewer?a=v&pid=explorer&chrome=true&srcid=0B10KVfCDYVmqNDBmM2FiZDQtM2JhMy00NjIzLTg1ODctOWI3Zjk1ZGIyZGIx&hl=hu&authkey=CJuQiLoN

Vörösiszap - mementó

1 perc 11 mp és 14mp között vannak fehér védőruhában a Heves megyei önkéntesek, mi.

Félig megvolnánk!

"A tőkések a munkásosztályt egyre több és több drága áru, épület, és
technika megvásárlására fogják buzdítani. Ezzel együtt arra
ösztönözve őket, hogy egyre több drága hitelt vegyenek
fel mindaddig, amíg a hitelek visszafizethetetlenekké válnak.
A bedőlt hitelek csődbe juttatják a bankokat, amelyek emiatt
államosítva lesznek, és mindez végeredményben a kommunizmus
megszületéséhez vezet."

Karl Marx, 1867


Angyalok

"Száll le hozzánk angyal, tégy velünk csodát!"

CSÚCS

Január 23-án oldal megtekintési

és tegnap, január 28-án látogatottsági csúcs volt.

KÖSZÖNI A FÉNYADÓ!

"...a tiéd csak az marad, mit másoknak adsz."


FEBRUÁR 4.!

Kaptam, KÖZzé teszem!

Szeretett Barátaim!
Bizonyára már mindenki értesült arról, hogy a 2011-es év első 10 milliós napja
február 4-én lesz.
Ezen a napon minden pozitív gondolat és így az IMA is 10 milliószoros erővel hat.
Ezt a lehetőséget ki kellene használnunk, amikor is egy NEMZETI IMAÓRA keretén belül a Teremtő Istenhez, Jézus Urunkhoz, Magyarország Reginájához, Drága Szűzanyánkhoz fordulva együtt imádkozhatnánk.
Ezért kérek mindenkit, aki ezzel egyetért, hogy 2011. február 4-én, pénteken 20-21 h között csatlakozzon a Nemzeti Imaórához.
Tetszőleges ideig, saját szavakkal, gondolatokkal imádkozzunk, ha lehet a következőkért:
1. Magyarország FELTÁMADÁSA, annak fizikai síkra történő átíródása.
2. A szakrális királyság bevezetése. /Szakrális = ebben az esetben a szellemvilág által kijelölt./ Erre azért lenne szükség, hogy a Szent Korona úgy működjön, ahogy kell.
Ha a Szent Koronával megkoronázzák a királyt, akkor kapcsolatba lép a TEREMTÉSSEL.
Hogy ez milyen fontos, azt nem kell ecsetelnem.
3. A Történelmi Magyarország határainak visszaállítása.
4. A belvíz sújtotta területeken a víz beszivárogtatása azokba a Föld-rétegekbe, ahol, erre fogadókészség van. Meg kellene kérni a Földet, hogy fogadja magába ezeket a vizeket /melyekre a tisztítás miatt volt szükség/ alakitsa át és hasznosítsa újra.
5. A Magyar Nép egységének a megteremtése.
Természetesen mindenki maga döntse el, hogy számára mi ebből az elfogadható.
Ha más kérése lenne az Égiekhez akkor azt mondja el, a lényeg az, hogy minél többen csatlakozzanak az IMAÓRÁHOZ.
Javaslom:
A TÖRTÉNETI ALKOTMÁNY jogfolytonosságának helyreállitását, a szakrális ország újraéledését a MAGYARSÁG megtisztulását, a MAGYAR szellemiség megújhodását,
béke, boldogság, barátság, alkotó munka és gazdagság  megvalósulását.
Alkossatok imaköröket, szóljanak a dobok, járjanak a táncos lábak, révüljenek az elmék.
21 óra 12 perckor lehet csatlakozni a Föld-meditációhoz. Meditációs anyag letölthető:
A Jó Isten Áldjon meg mindenkit!
Örök szeretettel: Kristóff Zoltán.
Ui. Tisztelettel kérek mindenkit, hogy küldje tovább a felhívást, ezzel is segítve a szervezést.

Gyuri bácsi, a füvesember

2010. októberi előadása

Receptekkel, megoldásokkal betegségekre. Az írás végén található linkről a teljes anyag letölthető.

Gyuri bácsi gyógyteái: http://www.gyorgytea.hu/gyorgytea-hu.php?id=16&oldal=pekingi-nyilatkozat

Szeretettel köszöntöm Önöket. Először nagyon röviden magamról és a családról. Nyolcvankét éves múltam áprilisba. Teljesen egészséges vagyok, használom a gyógynövényeket, természetes körülmények között élek.

Hat éves koromtól tanultam nyolc éven keresztül 14 éves koromig a gyógynövények, a népi gyógyítás ismeretét nagyanyámtól, aki Sajókazincnak volt a javasasszonya, anyai ágon, nagyon régen. Ő úgy mondta, ő volt a huszadik nagymama. Abban az időben, 30-as években minden falunak, sőt a mai napig is vannak olyan emberei, akik gyógyítanak különböző módon, nemcsak gyógynövényekkel, hanem más dolgokkal is. Nagymama is elég sok mindent csinált, amit én már nem használok pl. petróleum, néha ajánlom, és néha elfogadják, de én magam nem használom. Rák ellen és torokgyík ellen használtuk a petróleumot, és állatgyógyászatban, baromfivésznél. De elsősorban füveket használunk, olyan mint pióca, mész, só, iszap, szénapelyva, ezeket nem használjuk, pedig nagyon ráférne az emberiségre.

Aztán a rendszerváltás óta csinálom, mert az előző rendszerben nem volt szabad ezzel foglalkozni, kuruzslásnak minősítették. 1979-ben Oláh Andornak az Új hold, új király c. könyvében le van írva, hogy ’79-ben Kuszkoban az egészségügyi világszervezet Bannerman professzora hivatalosan semmisnek jelentette ki a népi gyógyítás hátrányos megkülönböztetését. Nálunk akkor még nem vették figyelembe.

Azóta egyre nagyobb az érdeklődés ebbe az irányba, ma már egész meglepő dolgok vannak a természetes gyógymódokkal kapcsolatban. . Minden népnek van népi gyógyítása. Nekünk miért ne lenne, minden faluban van. Nagyon sok öreg ismeri és használja a gyógynövényeket, csak nem járják az országot, nem mondják el úgy, mint én. És ne vegyék szerénytelenségnek, de esetleg csak rész dolgokat tudnak.

Azóta volt legalább négy vagy öt világkonferenciája az egészségügyi szervezetnek. Sőt az egészségügyi világtanács határozatban rögzítette, hogy a kormányok foglalkozzanak a népi gyógyítással, hozzanak megfelelő rendeleteket, hogy a népi gyógyítók tudják ezt alkalmazni. Kezdjék el ismét a tudományi egyetemeken tanítani és kezdjék el kutatni a népi gyógyítást.

Most viszont ott tartunk már, hogy az egész világ hihetetlen mértékben fordul a természet felé. Talán mondhatjuk azt, hogy az emberiség harmadszor akar visszatérni a természethez, mert nagyon nagy baj van. Borzasztóan nagy baj van, amikor már hivatalos adatok vannak. A Kossuth rádióban hangzott el július egyik reggelén. A bemondónő kérdezte a berlini riportert, hogy igaz e, hogy németek 35% nem hajlandó elfogadni a gyógyszert. A berlini riporter visszaigazolta valóban így van, ez hivatalos adat. A franciák 30%-a – ez egy magyar professzor tanulmányában van –, a világ összes lakosságának pedig 82%-a nem hajlandó elfogadni a gyógyszert, ebbe benne van Ázsia, Afrika, Dél-Amerika, ezért ilyen magas ez a szám.

Vannak olyan országok pl. Ázsiában – Indonézia –, ahol 80 ezer orvos közül 20 ezer a nyugati értelembe vett orvos és 60 ezer a népi gyógyító.

Alternatívát kér, mert van olyan ország, ahol a második halál ok a gyógyszer mellékhatás. Ez állítólag Amerika, de a világon a negyedik a halál ok a gyógyszer mellékhatása. Ma már ki merik jelenteni az orvosok, hogy az orvosi kezelés 60%-a tünetkezelés, ki merik jelenteni, hogy vége van az antibiotikumos korszaknak, mert egyszerűen nem reagál az antibiotikum már a kórokozókra. Ki merik jelenteni most már hivatalosan, hogy a rákos, azaz az onkológiai vizsgálatoknak az 50%-a téves. Ezt is hírközlő szervekben mondják ki, és azzal indokolják, hogy a jó onkológus szakemberek kimentek külföldre, akik itt maradtak gyakorlatlanok. Van benne igazság. Viszont abban is van igazság, a Dunántúli Naplóban jelent meg pár évvel ezelőtt, hogy egy magyar főorvosnő, aki kint praktizál, hogy a németeknek több mint 50%-a, ahhoz az orvoshoz, aki csak gyógyszert tud felírni nem szívesen adja le a kártyáját. Keres alternatívát. Én személyesen ismerek egy magyar orvost, aki Bern mellett egy rákkutató intézetben dolgozik – Bogácson szoktunk találkozni. Ő mondja, hogy náluk van olyan rendelőintézet, ahol megvizsgálják a beteget és az orvos megkérdezi tőle, hogy milyen gyógymódot akar és, ha azt mondja, hogy gyógynövényekkel akarja gyógyítani magát, az orvos felírja a gyógynövény receptet, melyikből és mennyit és ott a rendelőintézetben lévő boltban megveszi, a gyógynövényes, patikus vagy gyógyszerész összekeveri neki és odaadja.

https://docs.google.com/document/d/1Oh-zYVEQTqnPY6EngTnM3fx9DLFfO7teorjYiOjourc/edit?hl=hu

PIROSPAPRIKA, CSILI (CSÍPŐS)

Capsicum annuum (Solanaceae)

Csípős paprika

Capsici fructus paprika Capsicum annuum convar. longum Solanaceae Ph.Hg.VII.-ben   szabadforgalmú gyögynövényként szerepel.

Hasznos része: termés.

Főleg kapszicin, flavon és vitamin tartalmú gyógynövény.

Az erős pirospaprika hat a plazmára (kötőszövetek), összes szövetre, csontra, a vérre, egy kissé a velőre, az idegekre, és a reproduktív szervekre.

Hatását az emésztőrendszeren, vérkeringési rendszeren, légzőszerveken, bőrön keresztül fejti ki.

Serkentő, fájdalomcsillapító, diaforetikus (izzasztó), nyálkaoldó, szélhajtó, vértisztító, vérzéscsillapító, vérrögoldó, vérhígító, emésztésjavító , helyi vérbőséget okozó (bőrvörösítő, bőrizgató), hajszálértágító, féreghajtó hatással rendelkezik.

Használható emésztési gyengeség, mérgezettség (emésztetlen táplálék és felgyűlt salakanyagok, kórokozók), rossz felszívódás, hasi felfúvódás, férgek, arcüregi pangás, idült meghűlés, vérkeringési elégtelenség, reuma és ízületi gyulladások, izom merevség, rüh esetén.

A tibeti gyógyászat a „szervezet minden ártalmát gyógyítja” az erőspaprikával. Ajánjla: aranyér, parazitás betegségek, rák, emésztési zavarok, vérhas, szédülés, daganat, levegő és phlegma betegségei (Jelenleg elavult kifejezés, bár régebben még a magyar nyelvben is használatos volt köpet, nyálka értelemben. ), szívzavarok, étvágytalanság, bordafájás (tüdő, lép, érrendszer, szív megbetegedés miatt) ellen.

Erőteljesen serkenti a vérkeringést, az emésztést, szünteti a hideg érzést. Táplálja az erőt adó anyagcsere folyamatokat (Agnit). Más gyógynövények hatását támogatja, segíti beépülésüket a szervezetbe. Gyorsítja a betegség felszámolásának idejét.

Erős vérzéscsillapító (égető, összehúzó tulajdonságú), de túlzott használata vérzést okozhat (vérhígító).

Segít szívgyengeség esetén, szívroham utáni újraélesztésnél, de egyéni érzékenység miatt, pangást is okozhat, ezért ilyen célra ne alkalmazzuk.

Más gyógynövényekkel együtt adható bármilyen serkentési célra. Emésztés serkentésére, gyomor vagy bélrendszer gyengesége, rossz étvágy esetén, főleg a sovány testalkatúak részére nagyon kis mennyiségekben fűszerként használható.

Nehéz ételek vagy véres húsok fogyasztásánál pácként, vagy szószban adható fel.

Meghűlések, lázas állapotok, hideg végtagok, lehűlés esetén, vérserkentés, vérmelegítés, izzasztás céljára forró levesben, borban, külsőleg krémben bedörzsölőként, nagyon jó.

A hajas fejbőr hajszálereinek tágítására, hajhullás esetén, hajvizekbe rakható.

Hatékony a vastagbélben meghúzódó kórokozók felégetésében, toxinjai eltávolításában. Az erős, csípős étel fogyasztása a meghúzódó férgeket kihajtja a bélrendszerből.

Külsőleg szeszes kivonatát vagy olaját használhatjuk mozgásszervi betegségek, ízületi bántak, oldalszúrás, reuma, zsába, köszvény, izomláz esetén, az izmok bemelegítésére, ellazítására, valamint idegbántalmak ellen.

Kis mennyiségben, belsőleg alkalmazva, hatással van a férfi, vérbőség hiánya miatt fellépő nemi tehetetlenségére, de túlzott fogyasztása pont blokkolhatja is a nemi érzékenységet.

Különleges hatása, hogy oldja a szövetekben felgyülemlett fibrint, hasonlóan a Cayenne-borshoz (kapszicin tartalmú), fokhagymához, hagymához, Gyömbérhez, és az Ananászhoz (bromelin tartalmú), ezért használható megkeményedett, rögös láb esetén, lábszárfekélynél, és visszérgyulladásnál, orbánc utáni nyirokmirigy elzáródásoknál. A láb átmérője a duplájára is megduzzadhat, színe kékes, vagy sötét barna, fekete is lehet. Pakolásokkal feloldható, eltávolítható a dagadt lábból a szövetek közé szorult váladékállomány (nem víz). Ajánlott Mályvaféléket, Vadgesztenye kivonatot is használni, hogy a nyirokmirigyek el ne duguljanak, fel ne dagadjanak, és a feloldott fibrint eltávolítsák. Ezáltal megakadályozható a tüdőembólia, a szívinfarktus, az agy-embólia, valamint az üszkösödés, végső soron a láb amputálása.

Rühatka általi fertőzőttség esetén a népgyógyászat még most is alkalmmazza a kénből, disznózsírból, borsból és csípős paprikából készült kencét, melyet háromnapos összeérlési idő után kennek a beteg fertőzött, vagy már az elvakarás miatt felsebesedett (varas) felületére.

A-provitamin tartalma jelentős, szárított formában is megmarad.

A háztartásban mint kedvelt fűszer található meg. Porítva szín és ízjavító. Magában savanyúságot készítenek belőle.

Ágyban, ruhadarabban fellelhető ágyi poloska (Cimex lectularius) kiírtására a csípős hegyes paprika levét, vagy szeszes kivonatát alkalamazták, valamint tűzre szórva, füstjében a fertőzött poloskás tárgyakat átfertőtlenítették. A füstöléshez fekete borsot is alkalmaztak. Mai viszonylatban alkalmasabb a kivonatba mártott ruhával való vasalós gőzölés, majd a felület letakarása. A műveletet többször végezzük el.

Állatgyógyászatban a Paprikás zsírral a tetves disznót és tyúkot külsőleg kezelik. Tyúkvész esetén vagy baromfiak májkárosodása alkalmával Paprikás szalonnát etetnek az állatokkal. Tyúkvész megelőzésére, még ősszel, gyakori a Vadszőlő fürtről vett kis bogyók feletetése is.

Szintén ismert alkalmazás kutyák férgesse esetén az állatokkal Paprikás és Fokhagymás falatkák etetése.

A Kapha (lásd Telt testalkat) és Vata (lásd Sovány testalkat) alkatúak jó gyógynövénye, főleg rendellenes (Sama), a szokásostól eltérő, állapotok esetén, de magas Vata esetén a legjobb (A túlsúlyba került Vata (magas Vata) következményei: kiszáradás, sötét elszíneződések, melegigény, remegések, felfúvódás, székrekedés, elerőtlenedés, álmatlanság, érzékszervek gyengülése, akadozó beszéd, kimerülés.). A Pitta (köpcös) alkatúak gyengébben fűszerezzenek vele, használjanak helyette majorannát, borsikafüvet, borsot, több fokhagymát.

Fűszerként való használata csökkenti a főzés közbeni só használatát, de vesebetegek ebben az esetben is óvatosan járjanak el.

Ne használjuk belső fekélyek, általános gyomor és bélrendszeri gyulladások, gyomorhurut, bélhurut esetén. Nagy mennyiségben való használata belső vérzéseket, kólikás görcsöket okozhat („kimarja a gyomrot, belet”), azonnal készítsünk Lenmagból, vagy Zabpehelyből nyákos levest, ez megakadályozza a belső falak kimaródását. Vérkeringési elégtelenség, belső vagy külső vérzések esetén, a vérzést és a keringést súlyosbíthatja. Felerősítheti, ronthatja a test gyulladásos folyamatait is. Túlzott használata csökkenti az ízbimbók érzékenységét, a gyengébb ízek érzése meg is szűnhet. Tovább fokozhatja a felhevült, akaratos dühöt, a magas Pittát (lásd Köpcös testalkat), és ezáltal, néha szívrohamot is okozhat. Növelheti az elme zaklatottságát. Irritálja a nyálkakártyákat. Csak alkalmanként, és kúraszerűen használjuk. Alkalmazása során óvatosan járjunk el, szembe ne kerüljön, ha mégis, langyos vízzel öblögessük.

A 0- és a B-vércsoportúaknak jótékony hatású, míg az A- és AB-vércsoporúaknak tiltott minőségű a fogyasztása (mert érrendszerükre vagy az alaki vérlemezkékre nincs jó hatással).

Forralt folyadékok: Teát nem szoktunk készíteni belőle. Forralt borban, levesben (rántott leves, erőleves ), más hevítő gyógynövényekkel együtt összefőzve (szegfűszeg, bors, fahéj), kis adagokban, féldecinként adható, kétóránként, egy-egy csipetnyi Pirospaprika. (A legyengült szervezetnek ne adjunk húslevest, nehezen emészthető, még több feladat elé állítjuk az amúgy is legyengült szervezetet.)

Főzet: 1 liter vízbe egy összetört erős Pirospaprikát lassú tűzön 5 percig főzzünk, majd kivesszük. Meghűlés esetén kétóránként fél deci adható, ha túl erős, forró vízzel hígítsuk. Borogatásra is alkalmas.

Por: 100-500 mg egy napra elosztva. Kenyérbe göngyölve adjuk, vagy ostyában.

Tinktúra: Készen is kapható. 2-3 kicsi erős Pirospaprikát 1 dl 40%-os pálinkával, tiszta szesszel leöntünk. 3-5 óra után már szűrhető, de rajta hagyhatjuk 5 napig is. Szűrjük. Ebből 2-5 cseppet adhatunk. Vattára, ruhára hígítva, pakolásként tesszük (10 percnél tovább ne tartsuk a felületen), vagy krémbe keverhetjük.

Krém, olaj, pakolás: 100 gramm zsírra, olajra, vagy krémre 20-60 csepp tinktúrát számítunk, erősségtől függően. A felmelegített zsírban 1-2 percig sütött erős Pirospaprika is megfelelő. Kihűlés után keverjük habosra.

Forrás: http://www.magyarmegmaradas.eoldal.hu/cikkek/termeszetes-gyogynovenytar/5240

A földi paradicsomkert I.

Kárpát-medence a Földi paradicsomkert

Kárpát-medence a Földi paradicsomkert, az itt élő népek számára menedékhely, a fennmaradás záloga
Gondolatok a Kárpát-medencéről, melyeket elhallgatnak, félremagyaráznak, elferdítve tanítanak.

Kárpát-medence (értsd alatta a teljes Kárpát-medencei területet)

Noé bárkája:

Mostantól felejtsd el, hogy hazánk egy semmit nem érő, szegény kis átjáróház. Nem véletlenül sulykolják hosszú idő óta a hivatalos tanrend szerint, a merjünk kicsik lenni ideológiáját. Tisztában kell végre lennünk azzal, hogy milyen terület birtokosai vagyunk, mekkora a felelősségünk őseink hagyatékának kezelésében, a jövő nemzedéknek történő megmentésében. A jégkorszak ideje alatt a Kárpát-medence biztosította a fajok számára a fennmaradást, a túlélést. A Kárpátokon túli területeket vastag jégtakaró borította. Vonulata több ezer évvel ezelőtt is megvédte a belső területeket. A klíma itt elegendően enyhe volt ahhoz, hogy a populáció életben maradjon és a jég felolvadását követően az élet újból elindulhasson. Olyan, mint Noé bárkája. A Pilis hegységben található Noé hegye.

A mag:

A történelem során eredendően a magot, a középpontot, a kiindulópontot, az emberiség bölcsőjét jelentette és jelenti ma is. A Kárpát-medence a Földnek az a helye, mely emberi számítások szerint a legnagyobb katasztrófák bekövetkezése esetén is védelmet nyújt az itt lakóknak: szélsőségektől mentes éghajlat, jéghegyek olvadása, viszonylagos földrengésmentesség, hurrikánok, tornádók, ciklonoktól való védettség. Rendkívüli adottságokkal rendelkezik.

Teljes területi, földrajzi egység:
Zártsága és védettsége felhívja magára a figyelmet. Kitüntetett a Kárpátoknak az anyaölszerű, biztonságot nyújtó, óvó, védő szerepe. Minden itt élő ember számára menedéket nyújt. A Kárpátok ölelése évszázadokon keresztül védettséget biztosított egy kívülről jövő esetleges támadás ellen. Az ellenségnek nincs lehetősége könnyűszerrel lerohanni az országot.
Történészek által elismerten olyan stabil, állandó országhatár, mely a Föld más országaira nem jellemző. Trianon szakította meg ezt az állandóságot.

Éghajlati, növényzeti, állatvilágbeli területek határain fekszik. A tejességet megidézve mind a 4 évszak gyönyörűségeinek részesei lehetünk. Itt mindenből megvan az élet továbbviteléhez szükséges minimum, a mag. A megélhetéshez minden energiaforrás és nyersanyag rendelkezésre áll. A földi egység jelképeként megtalálható minden tájforma, az ásványok és kőzetek széles skálája, minden gyógyvíz és gyógynövény, ami a világ más részein csak külön-külön, részletekben, hiányosan fordul elő. Természeti kincsekben, nyersanyagokban, erdőkben, vizekben, nemes és drága kövekben gazdag, a növényvilág széles skálájával rendelkezik és bővelkedik. Trianon előtt: A Kárpátok erdőségei, bányái ellátták a mélyebben fekvő területeken élő lakosságot a szükséges famennyiséggel, ásványokkal, sóval. Cserébe az alacsonyabban fekvő területek a hegyvidéknek gabonát és élő jószágot szolgáltattak. Erdély sóbányái Európa szükségleteinek 75%-át kielégítették. Az országon belül a megélhetéshez szükséges teljes ellátás megoldott volt. A gazdaság önállóan és önellátóan tudott működni. Nem szorultunk a nyugat és a kelet gyengébb és silány minőségű termékeire. A globalizáció eredményeként: Ma az önellátás helyett a drága importra fecséreljük jövedelmünket. Ez szinte kizárólag a szemét behozatalát jelenti anyagi és szellemi síkon egyaránt. A behozott termékek többsége értéktelen, olcsó bóvli. Az éltető ételek helyett génkezelt, betegségeket okozó, vegyszerezett, romlott hulladékot szállítanak. Nem beszélve az illegálisan, tonnaszám bekerülő egyéb hulladékokról és az erkölcsöt, az emberséget, a nemzetiséget porig romboló, liberálisnak kikiáltott téveszmékről. Szintén ez jellemző a járványokra, fertőzésekre is, melyek soha nem a Kárpát-medencéből indultak ki. Ide minden időben kívülről kerültek be a fertőző, járványos betegségek. Lásd pl. az 1347-es európai pestis járványt, mely több millió áldozatot követelt. Magyar földön egyetlen megbetegedést sem regisztráltak. Geológiai, vízrajzi egység: A Kárpát-medencében a Földön az összetételében ismert összes gyógyvíz itt egy helyen, együtt, nagy mennyiségben megtalálható. Gyógyvizeink gyógyító hatása világszerte ismert és elismert. Többek között ez is jelzi a magyarság gyógyítási feladatát. Hő vizeink nagy mennyisége kivételes lehetőséget teremt a hőenergia hasznosítására. A privatizálás eredményeként forrásvizeink külföldi tulajdonban vannak. Egyetlen gondolat eredményeként elzárhatják előlünk saját ivóvízkészletünk összes vízcsapját. Folyóink egységesen a medence belseje felé folynak, édesvíz készletük hatalmas. Európában hazánk rendelkezik a legnagyobb földalatti tiszta ivóvíz készlettel. Édesvíz készletünk becslések szerint 200 millió ember ellátására alkalmas. Ny-Európában az elmúlt években több olyan nyár volt, mikor a fejlettnek mondott országoknak heteken keresztül problémát jelentett az ivóvíz ellátás. Az elmúlt években a nyugaton hiányzó esővíz (2007-et megelőzően) a Kárpát-medencében hullott le. Közvetlen negatív hatásként az áradások sok települést pusztítottak, vagy problémát okoztak különösen Erdélyben, a Mátrában. A belvíz szinte az egész ország területét elborította. Hosszú távon viszont előny, hogy a nagy mennyiségű tiszta esővíz megtisztította, kimosta a földekből a korábbi években felhalmozódott műtrágyát és nem utolsó sorban, feltöltötte a medence földalatti vízkészleteit, így számunkra hosszú időre biztosított a vízellátás.


Közel-Kelet:
Ha a térképen keletre nézünk, a vízhiány nagy probléma. Országaiknak nagy az olajkészletük, tiszta ivóvizük elegendő mennyiségben azonban nincs. Kőolajjal lehet fűteni és hatalmas vagyonokra szert tenni, de ivóvíz hiányában az élet csak néhány napig lehetséges. Ezekben az országokban a vízkészlet nagyon szűkös és szennyezett, a hiányt csak tetemes plusz költség árán tudják pótolni. A víz ára az aranyéval vetekszik. Egyes országokban a vízkorlátozás miatt hetente csak egyszer lehet megnyitni a vízcsapot és még így is csak vékony sugárban csordogál a tiszta víz.

A felmelegedés:
Hatására a Földön az elsivatagosodás felgyorsult, a jelenlegi vízkészletek sok helyen kiszáradnak. Vannak olyan területek, ahol néhány év alatt több méterrel csökkent a földalatti készlet szintje. Felszínre hozása egyre nagyobb problémát jelent.
A Föld édesvíz készlete a folyamatos szennyeződés miatt is radikálisan lecsökkent. Az ENSZ becslései szerint az ipari termelés növekedését és a népesség számának emelkedését figyelembe véve a személyenkénti vízfogyasztás 20 évente megduplázódik. 20 év múlva a Közel-Kelet országaiban fele annyi ivóvíz lesz, mint ma. 2050-re a becslések szerint 60 országban 7 milliárdan nélkülöznek majd vizet. A Föld területén megjelenő vízhiány globális népvándorlásokhoz vezethet a jó, vagy jobb adottságokkal rendelkező területek felé. Százmilliók célállomása a "fejlett" világ lesz. A Földön ma 2 milliárd ember él vízhiányos helyeken.
A közeljövőben, sőt már ma is, nem az olaj és a gázkészletek kimerülése, hanem az ivóvíz hiánya okozza majd a legnagyobb problémát. Az olaj és a gáz pótlására új energiaforrások már jelenleg is léteznek. A most használatos energiahordozók lecserélése már évek óta megoldható lenne, de az új energiaforrásokra épülő találmányokat üzleti okokból nem hozzák nyilvánosságra.

Globalizáció:
Eredményeként a felmelegedés közvetlenül hat a jéghegyek, a két sarkkör hótömegének olvadására. Az elmúlt 10 évben 20%-al csökkent a nyári jégtakaró. Naponta több, mint egy Magyarország területnyi hótakaró, ill. jég olvad meg. Az óceánok vízszintje az elkövetkező évtizedekben, sőt években, várhatóan a vártnál és a médiákban nyilvánosságra hozott értéknél gyorsabban fog emelkedni. Amennyiben a természeti erőforrások felhasználása, elégetése a jelenlegi szinten folytatódik, ill. növekszik, abban az esetben már 10-20 éven belül olyan környezeti katasztrófák bekövetkezése várható, melyre ma a földi lakosság túlnyomó többsége még csak nem is gondol. A média által 2007 nyarán először került nyilvánosságra az, hogy a jelenlegi felhasználást és pazarlást folytatva 10 év múlva a felmelegedési folyamat már szinte visszafordíthatatlan. Figyeljünk föl arra, hogy rövid időn belül, 2007 novemberében már arról szólnak a közvetítések, hogy ha már most abbahagynánk a járműve k használatát és emellett egyéb intézkedések is megtörténnének, a felmelegedési folyamat már ebben az esetben sem lenne megállítható! A víz emelkedésének másik oka lehet a közeljövőben a Föld esetleges pólusváltása, melynek egyik következménye szintén a jelenlegi jéghegyek olvadása lehet.

Nem kell különösebb számolás ahhoz, hogy 10 év múlva mennyi idősen leszünk kénytelenek szembenézni a tényekkel:
A szárazföldön vízhiány van, miközben a tengerszint rohamosan emelkedik. A tengerparton élő népek lakóhelye sok helyen tengerszint alatt található, vagy minimálisan felette. Túlnyomóan ez jellemző egész Nyugat-Európára. Ezekről a területekről elinduló népvándorlás lehetséges célállomása a Kárpát-medence. Nézz a térképre! Egy emelkedő vízszintet sem észak, sem kelet, sem dél, sem nyugat Európában a Kárpátok óvó és védő ölelésén kívül nem tud feltartóztatni semmilyen természeti képződmény.
Az elhallgatott tudományos becslések szerint mára a Földön a természetes rendszerek kb. 70-80%-a már elpusztult! A maradék kb. 30% működteti a Földet.


Termőföld:
A világ tájain a termőföldek erősen lecsökkentek a benépesítések, a városok, az autópálya építkezések következtében. A Kárpát-medence területe a kiválónak minősített termőföld viszonylatában is kivételesnek mondható. A bolygón az összes megművelhető területet figyelembe véve, arányaiban itt található a legjobb minőségűnek értékelt termőföldek jelentős része. Következésképpen a Föld más területein szétszórva, csak minimálisan fordul elő olyan kiváló minőségű termőföld, mint itt nálunk, egy helyen minőségében és mennyiségében is egyaránt. Az ENSZ Élelmezésügyi Szervezetének nyilatkozata szerint a Földön a termőföldek összességének 3%-a minősíthető kiválónak, vagy jónak. Ez a 3% magában foglalja a magyar termőföldek felét. Ezt a kivételes adottságot használták ki őseink és váltunk ezáltal mezőgazdasági országgá. Az elmúlt évszázadokban többször láttuk el Európát (a jelenlegi EU-t) élelemmel akkor, mikor ott az általunk megtermelt növény és szarvasmarha állomány hiányában éhínség lépett volna föl. Ma a szándékosan tönkretett mezőgazdaság miatt az éltető élelmiszerek helyett a külföldi silány minőségű árukat preferálják. Ide kerül be a nyugat iszonyatos mennyiségű romlott, élelmiszernek nem nevezhető génmanipulált, nem fogyasztható terméke.

A magyar termelők drasztikus megszorítása miatt az éves termelés rohamosan csökken, ami újabb külföldi behozatalt jelent. A jó minőségű és egészséges magyar gabonát, gyümölcsöt és zöldségeket külföldre, idegenek számára magasabb árért, a gazdák megélhetőségük biztosításáért eladják. Így a magyar lakosság és a magyar gyermekek számára marad a külföldi mérgekkel átitatott szemét.

Számunkra ma természetes, hogy ha a Kárpát-medencében eldobunk egy magot, az itt magától kikel és szinte bármerre járunk, folyóvizet, vagy iható friss forrásvizet szinte mindenfelé találunk. A gabonatermesztéshez és az állattartáshoz is elegendő és kiváló minőségű földterület áll a rendelkezésünkre. Az őshonos és erős, ellenálló tönkölybúza génbankként szolgál a világnak az egyéb, gyenge minőségű gabonák helyett. Elhagyva a Kárpátok vonulatát, a Föld más tájain ez közel sem ilyen nyilvánvaló és nincs is így. A legtöbb helyen nagy erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a megélhetéshez szükséges gabona megteremjen és az ivóvíz rendelkezésre álljon.

A Kárpát-medencében nem csak a termőföldek adnak kiváló és bőséges termést. Illetve adnának, ha a kormány a jelenlegi politikával nem fejlesztené azt vissza. Édesvizeink halállománya: Jellemző, hogy a korábbi évszázadokban például a Tiszát csak úgy említették, hogy vizében 2/3 rész a hal, 1/3 rész a víz. Az őshonos szürke marha és a mangalica húsa, az egyéb magyar háztáji állatok bőséges élelmet nyújtottak-nyújtanának a teljes lakosság számára. A szürke marha és a mangalica génbankja biztosítja ma a külföld számára a gyenge külföldi tenyészetekkel szemben az életerős állományt. A magyar háztáji gazdálkodás, a rideg állattartás erőssé és védetté tette állatainkat. Népünk ennek a termelési módnak és az önellátásnak köszönhette, hogy a középkorban és a további évszázadokban elkerülte az éhínség, mely nyugaton sokszor pusztított. Jelenleg a madárinfluenza (mesterségesen létrehozott) vírusa alkalmas arra, hogy az állatok indokolatlan lemészárlásával a gazdákat csődbe juttassák, akik ezek után kénytelenek a fennmaradás érdekében az addig állattartást biztosító földjeiktől megválni. Ma a városi lakosságot vészjóslóan fenyegeti egy esetleges gazdasági válság esetén az éhínség. Az országban a vidéki gazdálkodást, a termelő gazdaságokat felszámolták. A gazdákat különböző fondorlattal kényszerítik földjeik eladására, idegen kezekre juttatásra. A megélhetést biztosító élelmiszertermelést és az ipart leépítették. Jellemzően az idegen kézben lévő bankok, bankárok, kereskedők, plázák, bevásárló központok és egyéb pénzintézetek zsebeit tömi a lakosság, nem gondolva arra, hogy ezzel elősegíti a megtermelt jövedelem drasztikus kiáramlását az országból. A Habsburg uralom idején a magyar lakosság összefogott és így kizárólag magyar származású és eredetű termékeket vásároltak. Ma szintén ez lehet fennmaradásunkhoz az egyik megoldás. A másik az idegen kézben lévő pénzintézetek uzsorakamat elleni összefogásnak kell lennie. Amíg a lakosság uzsorakamatra vesz föl hitelt és vásárol pl. Karácsonyra meggondolatlanul, addig a jelenlegi uralkodói elitet betonozza be jelenlegi székeikbe. Nem kellene hitelt felvenni egy olyan időszakban, mikor a lakosság szándékos eladósítása a cél. Az ország kifosztása után ma a magántulajdon elvételét tűzték ki célul. Ezt könnyűszerrel megtehetik a munkahelyek elvesztése után a jelzálogosítások miatt. Fentiek mellett a hitelek visszafizetésének tömeges megtagadása jelentene előrelépést. Nem arról van szó, hogy fizetés nélkül jusson valaki lakáshoz. A helyzet az, hogy a felső elit valódi munka nélkül, a népesség kizsákmányolásával, őrületes összegű uzsorakamatok milliárdjai által jut ingyen, munka nélküli jövedelemhez. Kárpát-medence vízrendszerei és termőföldjei: A világ más, egyéb tájaihoz viszonyítva egyedülállóan képesek a megtisztulásra, a megújulásra. Lásd a Tisza ciánszennyezését. A csodával határos módon a vízből a méreg különösebb átfogó tisztítás nélkül 1-1,5 év alatt eltűnt! Mára a halállomány újra bőséges. Sem a hazai, sem a külföldi kutató tudós csoportok nem tudnak a jelenségre elfogadható magyarázattal szolgálni. A Kárpát-medencében folyóink szabályozásával, az árterek lecsapolásával elindult az elsivatagosodás. Ez a helytelen bánásmód figyelmeztet a gyors váltásra, a mielőbbi intézkedések megtételére. Magyarázat az elsivatagosodásra: A medencében lehulló csapadéknak a múltban elég ideje volt a párolgásra. Folyóink széles medre, az elterülő és kanyargó víztömeg párolgása során a nedvesség még itt, a medencében visszahullt, vagy a Kárpátok vonulatának ütközve az erdőségeket öntözte megfelelő mennyiségű tiszta vízzel. A lecsapolások, az árterek megszüntetésével, a folyók szabályozásával, a gátak építésével és megemelésével a víz átrohan a Kárpát-medencén és nincs ideje a párolgásra, így a természetes folyamat felgyorsul, melynek eredménye a kevesebb mennyiségű természetes csapadék visszahullása. Gondoljunk gyerekkorunkra, a Mezopotámiai gazdálkodásról tanultakra. Az ottani ártéri gazdálkodás bőséges termést biztosított. Így volt ez a Duna-Tisza folyamközének területén is, hiszen Mezopotámia folyamközt jelent. És ez a folyamköz, azaz Mezopotámia és annak összes gazdagsága megegyezik a két nagy folyónk által közrefogott területtel. Akkor hol is van-volt Mezopotámia? A helyzetet súlyosbítja a Kárpátokban egyre növekvő fakitermelés. Esőzések után a vizet nem fogja meg az erdők, a fák gyökérzete. A víz lezúdul, az Alföldön ezáltal hatalmas áradásokat, belvizet okozva. És mindezt a globalizáció fenntartása érdekében tudatosan irányítják és teszik a földi kisebbségben lévő irányító réteg kedvéért. Állítsuk szembe ezt azzal, hogy néhány milliárdos miatt milliárdok éheznek és szenvednek. A Föld ennek a maréknyi kisebbségnek a hatalmon maradása érdekében van kitéve a tudatos pusztításnak, veszélyeztetve ezzel mindannyiunk életét, létét és jövőjét.

Génkezelt élelmiszerek:
Fontos a behozatal és termesztés teljes tilalma. Azokon a területeken, ahol géntechnológiát alkalmaznak, a föld eredeti állapotát nehezebb visszaállítani (10 év), mintha egy lebetonozott területet kellene újra termővé tenni. Ezek a termékek hosszú távon fogyasztva, generációkon keresztül károsítják az egészséget, befolyásolják a hormon rendszert, az idegrendszert és a nemzőképességet. Az új generációk, azaz fiaink, unokáink nagy valószínűséggel torz képleteket hordoznak majd születésükkor. Ezt egyetlen szülő sem akarhatja!

Ténylegesen rajtunk múlik a folytatás! Komolyan kellene végre venni a tényadatokat és tenni valamit a fennmaradásért. Nem elegendő az eddigi rossz magyar szokás szerint legyinteni és mindent elintézni azzal, hogy ugyan, én egymagam mit tegyek, úgy sincs eredménye.

Ennek az időnek vége kell, hogy legyen.

A magyarság egyik feladata a példamutatás. Most elsődlegesen egymásnak kell jó példával szolgálnunk. Megjegyzendő, hogy múltunkhoz hasonlóan, hosszabb távon a jövőben ez más népek számára is feladatunk!

Hagyományaink és szokásaink:
Egyértelműen jelzik a Kárpát-medence történelmi, kulturális, művészeti, népességi egybetartozását. Mára bizonyítottá vált, hogy területét uralkodóan mindig is magyar génekkel rendelkező emberek lakták. Hazug az állítás, mely szerint őseink a ma tanított honfoglalás idején érkeztek volna ide.

Honfoglalás:

Ezt a szót a nyelvújításkor Kazinczy, maga is szabadkőművesként, az ő megbízásuk alapján találta ki. A fellelhető korabeli iratok alapján őseink soha nem használták ezt a szót. Mindig hazatérésről, vagy visszatérésről beszéltek.
Az Egyesült Államokban megjelenő tudományos Science folyóirat 2000. novemberben ismertette a genetikai szakterület nemzetközi élvonalának 17 elismert képviselőjének kutatási eredményét. A vizsgálat kiterjedt az USA-tól Ukrajnáig az európai népek származásának és betelepedési idejének felderítésére. Megállapításuk szerint a magyar fajra jellemző EU19 gén 35-40.000 éve jelen van a Kárpát-medencében. Ez a gén a magyarokban 60%, míg a nyugat-európai népekben legfeljebb alacsony gyakorisággal fordul elő. Ez az időtartam megfelel a Homo sapiens első európai betelepedése óta eltelt időnek, melynek kezdetén a neandervölgyi ember által benépesült Európa. A magyar a legrégebbi európai génjelző.

A magyarság eredettudata a vízözön korszakáig vezet vissza. A víz okozta pusztulás után újjászülető élet és emberi kultúra forrásának hordozója, közvetítője. Az özönvíz után az elsüllyedt földrész, Atlantisz ősi tudását hoztuk magunkkal a Kárpát-medencébe. Ezért történhetett meg, hogy az özönvíz után az eredendő tudás a víz által el nem borított területről, a Kárpát-medencéből terjedt el a Föld többi tájára.

Xenofon írja: Európában az özönvíz óta szkíták uralkodnak.
Josefus Flavius zsidó krónikás ie. 37-ben írta: Magóg és Gomer népei már a vízözön után itt voltak olyan területen, ahol előtte még senki nem járt. Területük Spanyol-ország déli tájaitól a Don folyóig terjedt. Magóg a róla elnevezett magarokat alapította, a görögök őket szkítáknak nevezik.
Azaz szűzfoglalással, a Vízözön után érkeztünk a Kárpát-medencébe és nem más népektől sajátítottuk ki 1000 évvel ezelőtt a területet! Ez alapján történelmünk sem csupán az elmúlt 1000 évből áll!
Árpád vezetésével a hazajövetel jelentősebb ütközetek nélkül történt, hiszen itt a visszatéréskor magyarul beszélő rokonokat találtak.
A Tarih-i Üngürüsz szerint, amikor Hunor (azaz Árpád népe) Pannónia tartományba érkezett, látta, hogy az ottani népek az ő nyelvükön beszéltek.
Anonymus megemlíti a székelyeket, akik Árpád elé mentek és csatlakoztak is hozzá.
Anonymus és Kézai Simon visszaköltözésnek, Thuróczy János visszatérésnek, Székely István és Heltai Gáspár második bejövetelnek, a Képes Krónika, Ranzano és Bonfini nagy visszaköltözésről ír.
A magyarok egy szétesett Európába érkeztek vissza. A Kárpát-medencében őseink ezek után olyan szilárd jogállamot hoztak létre, mely 1000 éven át a Szent Korona alá tartozó népek között viszonylagos békét és jogokkal biztosított együttélést teremtett.

J.J. Modi indiai professzor szavai:
"Áldottak legyetek magyarok, Attila népének egyetlen örökösei! Félszázados tanulmányaim meggyőztek róla, hogy a hunok feltétlenül a magyarok ősei voltak- s így a mai magyarság az ősi szkíta népek egyedüli leszármazottja Európában, mely magyarságnak a történelme a ma élő összes nemzetek legősibb történelme. Kutatásaim alapján a hunokat olyan nemzetnek ismertem meg, amelynek dicsősége a mai szomorú világot is beragyogja. Attila a világtörténelem egyik legnagyobb hőse, aki mint igaz hős, lovagias és nagylelkű volt."

Makó:
Itt található Európa (kivéve Oroszország területét) legnagyobb, hivatalosan bejelentett földgázmezője, melyet a beleegyezésünk nélkül, titokban a kanadaiaknak privatizáltak.
A hivatalos becslés szerint a makói földgázmező 600 milliárd euró-t ér! Néhány % (7 %) bevételért odaadta a kormány a lehetőségét annak, hogy: a készletből az ország államadósságát könnyedén törleszthessük és a jólét néhány év alatt elérje az ausztriai színvonalat. Ha nem idegen hatalmak érdekeit szolgálná a jelenlegi kormány, akkor nem lenne szükség semmilyen megszorító intézkedésre és akár 100 évig is könnyedén élvezhetnénk ennek a kincsnek a javait. Végre jólétben élhetnénk. Minden magyar számára biztosított lenne a megélhetés.

2007-ben bejelentették, hogy megtalálták a Makóhoz hasonló, sőt nagyobb hozamú gázmezőt, melyet szintén Kanadaiak termelnek majd ki. Az ország egyéb helyein található (legalább 3-4) hasonló nagyságú földgázmezőkről még mindig hallgatnak!

Erdély:
A Kárpátok vonulatában rekord mennyiségű az un. aromás kőolaj, melyből gyógyszer is előállítható. Erről a kincsről sem számoltak még be, elhallgatják. A Duna delta torkolatában a közelmúltban nagy mennyiségű olaj és földgáz készletre derült fény.

Börzsöny:
Itt található a Föld egyik legnagyobb és legjobb minőségű, ma is működő arany bányája, melyet 1992-ben szintén a kanadaiaknak privatizáltak. Ki adta oda vagyonunkat, kincsünket?! Kitől kértek erre engedélyt?!

Mátraderecske
mellett a Lahócza hegy 250 millió tonna aranyércet rejt. A rendkívüli mennyiségű arany mellett itt, Recsken található Európa legnagyobb réztartalmú ércelőfordulása is melynek kitermelését a magas költségek miatt hagyták abba.

A magyar aranybányászat Erdélyt is beleértve évszázadokon keresztül a legjobb minőségű aranyat biztosította. Valóban aranyat ér. A középkorban értékmérőként használták. Európában a magyar királyság rendelkezett a legnagyobb jövedelemmel. Aranytermelésben a középkor idején Magyar-ország állt az első helyen. Az Árpád korban az arany föveny aranyként is előfordult, ami azt jelentette, hogy szinte bányászat nélkül, a felszínről lehetett kitermelni. Az itt található arany mennyisége a mai napig is meghatározó. A Habsburgok a XV. szd-ban rátették kezüket erre az aranykészletre, mely már abban az időben is a legnagyobb mennyiségű és a legjobb minőségű aranynak számított. A világ ezüst termelésének 1/5-e hazánkból származott. Könnyű volt így a Habsburgoknak meggazdagodni és ez által Ausztria gazdaságát fellendíteni, Magyarországot pedig leigázva, kifosztva, szabadságharcát vérbe fojtva nyomorban hagyni. Ezért ne akarjon ma senki olyan buzgón a nyugat gazdagságához felzárkózni! Meggazdagodásuk egyik alapja a tőlünk el-és kirabolt kincsek hatalmas készlete, továbbá a magyarság egyedülálló és kivételes tudásának kihasználása és annak kamatoztatása. És ez nem csak Ausztriára vonatkozik! Lásd Atilla királyunk több szekér elrabolt avar kincsét, aranyát, melyeket ma úgy mutogatnak a nyugati múzeumokban, mintha az örök időktől az ő tulajdonukban lenne és az ő kultúrájukból származna. De nézzünk szét keleten is! Az orosz területeken feltárt szkíta halomsírokból tömegesen kerültek elő a finom munkával, a korhoz képest a legnagyobb tudással megművelt arany tárgyak, szobrok, ékszerek. A tuvai halomsírból előkerült több ezer arany tárgyat a század legnagyobb régészeti feltárásának tartják. A halomsír (kurgán) 800m hosszú és 30-50m magas. A lelet együttes egyértelműen igazolja a szkíta származást és a korhoz viszonyított magas fokú és páratlan

készült ló, csodaszarvas, Turul szobor került elő. A szobrok és ékszerek mindegyikét a finom, gondos, nemes kidolgozás, az élettel teli mozgékonyság jellemzi, ellentétben más népek korabeli leleteivel, melyek képtelenek az életerőt tárgyaikban ábrázolni.
A további ásatásokat a nagy mennyiségű kincs miatt fegyveresen őrzik. És ez szintén a mi örökségünk, melyről hallgatnak.

A Tuvai halomsírokról:
http://www.dobogommt.hu/dobogo/letoltes.php?dlid=alldownloadshun20050000000022

Irak:
Beszélhetünk továbbá az iraki bombázásokról, a Bagdadi Múzeum kifosztásáról. Sokan nem tudják, hogy a bombázásokkal őseink eddig fennmaradt kultúráját tették tönkre és tüntették el. A bombázások nem csak a föld színéről, hanem a sivatag homokja alatt is lerombolták a több ezer éves kultúrát.
Első hallásra teljesen értelmetlennek tűnt a sivatag homokjának bombázása. Nem véletlenül irányították a rakétákat mélyen a föld alá. A Bagdadi Múzeumból teljesen tudatosan, listával a kezükben vitték el és vitették el a lakossággal származásunk és ősi múltunk dicsőségét igazoló emlékeit.

Az iraki háború egyik valós célja ez volt.

A magyarság egy része a jelenlegi Irakból származik Legközelebbi rokonaink a kurdok.

Számos felkelés és a nagyhatalmak számos ígérete ellenére ma sem rendelkeznek önálló állammal. Az Iránhoz, Irakhoz és Törökországhoz tartozó területeken élő kurdok a legnagyobb nép a világon, melynek nincs hazája. A szabadságukért harcoló kurdokat a jelenlegi hatalom negatív ítélettel felkelőknek, lázadóknak nevezi.

A Kurd nemzeti zászló

Magyar lángos

Lángos I.

Hozzávalók:

 • 50 dkg liszt
 • 25 dkg áttört főtt burgonya
 • 2 dkg élesztő
 • 3 dl tej
 • 1 kanál cukor

Elkészítés: A lisztet tálba tesszük és meleg helyen tartjuk. Másfél dl tejet meglangyosítunk, elkeverjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt. A frissen főtt burgonyát áttörjük, megsózzuk, elkeverjük a langyos liszttel. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a megmaradt langyos tejet, és félkemény tésztát dagasztunk. Jól kidolgozzuk, azután liszttel meghintve háromszorosára kelesztjük. A megkelt tésztából kis cipókat formálunk, nyújtódeszkára tesszük, és 15 percig még kelni hagyjuk. Ezután a kb. öklömnyi nagyságú cipókat laposra húzzuk, és forró olajban mindkét oldalukat aranysárgára sütjük. Tejföllel megkenve, sajttal megszórva, vagy fokhagymás öntettel (olaj, tejföl, reszelt fokhagyma, só) tálaljuk.

Lángos II.

Hozzávalók:

 • 60 dkg liszt
 • 1 kocka élesztő
 • 2 csapott teáskanál só
 • kb. 2-3 dl tej (az élesztő felfuttatásával együtt)
 • langyos víz

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral és a meglangyosított tejjel felfuttatjuk, majd hozzágyúrjuk a lisztet, a sót és annyi langyos vizet, hogy lágyabb tésztát kapjunk, mint amikor mondjuk kalácsot sütünk. 1 evőkanál olajjal összedolgozzuk a tésztát, megszórunk liszttel egy edényt, és beletesszük a lángos-tésztát. 1 órán át kelesztjük, majd kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra és tégla-alakra vagdossuk a tésztát. Könnyebb vágni, ha előtte kicsit meglisztezzük a kést. A nyújtódeszkán hagyjuk a téglalapokat, letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (de nem TÚL forró) olajban először fedő alatt sütjük pirosra az egyik oldalát, majd fedő nélkül a másikat. Alaposan lecsöpögtetjük, papírtörölközőre szedjük és forrón tálaljuk. Sajttal, tejföllel, és fokhagymával ízesítjük.

Lángos III.

Hozzávalók:

 • 1 kg liszt
 • 5 dk élesztő
 • 1 csapott evőkanál só
 • 1 evőkanál olaj
 • 1 tojás
 • 1 tejföl
 • 5 dl tej

Elkészítés: Gyúrd össze a hozzávalókat, pihentets egy kicsit - de vigyázz, úgy megkel, hogy képes kimászni a hűtőből! Kis darabokat kitépve, kihuzigálva forró olajban süsd ki! Feltét ízlés szerint! Hűtőben pár napig eláll!

Megjegyzés: Egyszerű és finom.

Magyar lángos

Hozzávalók:

 • 50 dkg liszt (fele darás, fele sima)
 • 2 darab tojás nagysagú krumpli
 • 1 dkg só
 • 3 dkg élesztő
 • 1 dl tej
 • 1 tojás
 • 1 kávéskanál vaj
 • 1 csipet cukor

Elkészítés: A krumplit héjában, sós vízben megfőzzük, majd krumplinyomón átnyomjuk. Az élesztőt a tojással, vajjal, csipet cukorral felfuttatjuk a langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a krumplit és a tejben futtatott élesztőt. Kalácstésztává dolgozzuk, majd kelni hagyjuk fél órát. Ha már megkelt, tojásnál nagyobb cipókra osztjuk, és lisztezett deszkára rakva még rövid ideig kelesztjük. Közben a serpenyőben olajat hevítunk. A deszkán megkelt cipókat kisebb palacsintákra húzzuk ki. Forró, bő olajban kisütjük. A kész lángost kiszedjuk, hagyjuk lecsepegni. Forrón tálaljuk, sót külön kínálunk hozzá. Tálalhatjuk fokhagymával, ketchuppal, reszelt sajttal, tejföllel, mindenkinek a fantáziájára bízom.

Lángos IV.

Hozzávalók:

 • 1 tojás,
 • 2 pohár kefír,
 • 5 dkg friss élesztő egy teáskanálnyi cukorral a meglangyosított kefírben "felfuttatva",
 • 60 dkg liszt,
 • Egy bó evőkanálnyi bármilyen zsíradék (olaj, vaj, sütőmargarin)
 • 2 teáskanál só.

Elkészítés: Jól összegyúrom, hagyom kelni, aztán olajozott kézzel szakítok belőle, jó vékonyra a kezemmel széthúzgálom, bele a forró olajba, egyszer fordítok rajta, még melegen szórok rá egy csöpp sót, aztán mindenki ízlés szerint tesz rá magának, amit szeret. Szoktunk szórni rá leheletnyi fokhagymagranulátumot, arra a tejföl, és a végén a reszelt sajt.

De úgy is csináltam már a gyerekeknek, hogy nem volt otthon tejföl, csak sajt, így amikor kivettem a forró olajból, még forrón szórtam a tetejére reszelt sajtot, így az ráolvadt.

Sokszor csinálom úgy a tésztát, hogy minden hozzávalót belepakolok a kenyérsütő gépbe, ekkor nem kell az élesztőt előre futtatni. Tésztadagasztó programon a gép megdagasztja, megkeleszti, így ha a tészta kész, csak sütnöm kell.

Burgonyás lángos

Hozzávalók: 50 dkg liszt,

 • 25 dkg főtt burgonya,
 • 2 dkg élesztő,
 • 1,5 dl tej,
 • csipetnyi cukor,
 • só,
 • olaj

Elkészítés: 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. belekeverünk 5 dkg lisztet és kovászt készítünk. A főtt burgonyát szitán áttörjük és összekeverjük a maradék liszttel. Hozzáadjuk a kovászt és a maradék tejet, kevés sót. A tésztát legalább 10 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva háromszorosára kelesztjük. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk, majd a köröket kézzel jól kinyújtjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a zsiradékot lecsöpögtetjük. Tetszés szerint zúzott fokhagymával, vagy tejföllel, reszelt sajttal megrakva fogyasztjuk.

Juhtúróval töltött palóc lángos

Hozzávalók:

 • 50 dkg főtt, áttört burgonya
 • 50 dkg liszt
 • 5 dkg élesztő + kis tej+ 1 csipet cukor
 • 2 dl tej
 • 1 evőkanál cukor
 • 25 dkg juhtúró
 • 1 dl tejföl
 • 1 kávéskanál só

Elkészítés: A burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk, forró vízben megfőzzük, és áttörjük. Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral megfuttatjuk. Összekeverjük az áttört burgonyát, a lisztet, a sót, a tejet és a tejben megfuttatott élesztőt, és jól átdolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Közben a juhtúrót kissé összetörjük egy villával, és hozzákeverjük a tejfölt. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk. (Hivatalosan 20 darab lángosnak kellene kijönnie a receptből, a valóságban nekünk azonban csak 10-12 darab lett belőle. Nyilván ha az ember kisebb darabokra vágja a tésztát, több lesz belőle, de szerintem így az igazi!)

Kefires lángos I.

Hozzávalók:

 • 1 kg liszt
 • 1 dl tej
 • 2 evőkanál só
 • 3 pohár kefír
 • 4 tojás
 • 5 dkg élesztő
 • csipet cukor
 • olaj a sütéshez

Elkészítés: Az élesztőt megfuttatjuk a picit cukros tejben, hozzáadjuk a többi hozzávalót, kidolgozzuk (de nem kell túlzásba vinni). Kb. 1 órát kelesztjük meleg helyen. Olajos kézzel kell kihúzzuk, majd a forró olajban megsütjük. Nagyon kiadós, hűtőben *lefolpackozva* napokig eláll. Tejföllel, sajttal megszórva nagyon finom, de lekvárral is ehető, ha kicsit kevesebb sót teszünk bele. Megjegyzés: Anyósom fagyasztani is szokta, én még nem próbáltam. Ilyenkor előző este ki kell venni a fagyasztóból a kellő mennyiséget.

Kefires lángos II.

Hozzávalók:

 • 50 dkg liszt
 • 3 dkg élesztő
 • kevés cukros tej
 • 2 kis doboz kefir
 • 1 közepes, főtt krumpli
 • 1-2 tojás
 • olaj

Elkészítés: Az élesztőt kevés cukros tejben megfuttatjuk. A kefirt a tojással, összetört főtt krumplival, kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá, annyit, hogy a lángos tésztára jellemző tésztát kapjunk. A tésztát legalább 1 órára hűtőszekrénybe rakjuk, majd annyit veszünk ki belőle, amennyi lángost frissen akarunk kisütni. (A maradék tészta tetejére kevés étolajat öntve, hűtőben napokig eláll.) Étolajos vagy vizes kézzel előbb zsemléket formálunk, majd kerek formára széthúzzuk a lángosokat, és forró olajban, de kis lángon világosra sütjük. Ízesítés: só, fokhagyma, tejföl, sajt ízlés szerint.

Sonkás-sajtos-kefires lángos

Hozzávalók:

 • 2 pohár kefir,
 • kb. 1/2 kg liszt,
 • só,
 • 1 csomag élesztő,
 • 1 dl tej,
 • 15 dkg gépsonka,
 • 20 dkg trappista sajt,
 • csipetnyi cukor

Elkészítés: Az élesztőt cukros tejben felfuttatom és összedolgozom a liszttel, kefirrel, sóval. Kelesztőtálban hűtőbe teszem fél napra. A kinyújtott lángosba fél szelet sonkát és sajtot egymásra teszek és batyu szerűen hajtogatom. Forró zsíradékban kisütöm. Megjegyzés: Tejföllel és fokhagymával kínálom. Kiváló sörkorcsolya.

Kelkáposztás lángos

Hozzávalók:

 • 1,5 kg liszt
 • 7 dkg élesztő
 • 5 dl víz (az élesztőhoz használt vízzel együtt)
 • 3 db főtt burgonya áttörve
 • cukor (az élesztő felfuttatásához)
 • 1 kis fej kelkáposzta
 • bors
 • étolaj a sütéshez

Elkészítés: Az élesztőt egy nagyobb pohárban langyos vízzel és cukorral elegyítjük, majd a lisztet, a burgonyát és a sót egy tálba elkészítjük. Sót mindenki ízlése szerint tegyen bele. A kelkáposztát lereszeljük apró reszelőn, és olajon sóval, borssal, pici cukorral pároljuk kb. 15 percig, majd hagyjuk, hogy kihűljön, és ezt is a lisztes tálba tesszük. Ha az élesztő is fut, akkor a vízzel és a kovásszal összedolgozzuk az alapanyagokat, majd kelesztjük a tésztát. Általában én beinditom a sütőt, és a főzőlapra helyezem a tálat letakarva, így hamarabb ugyanazt a hatást elérem. Tehát ha megkelt, lisztezett táblára kiborítjuk, és 2 vagy 3 nagyobb cipót formálunk, amiket egyenként kinyújtunk egymás után, és egy nagyobb pohárral (én müzlis pohárral) kiszaggatjuk a karikákat, amiket kézzel elkezdünk formálni egyre nagyobbra. Bő, forró olajban kisütjük.

Mindenki ízesítheti saját ízlése szerint, pl. fokhagymás olajjal megkenve, tejföllel és sajttal...

Lusta-lángos

Hozzávalók:

 • 1 kg finomliszt
 • 3 tojás
 • 3 pohár kefir
 • 5 dkg élesztő
 • 1 dl tej
 • csipet só
 • 1 dl olaj


Elkészítése: Az élesztőt langyos tejben csipet liszttel és csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a tojásokkal összemorzsolom. Csipet sót adok hozzá. Beleöntöm a már felfuttatott élesztőt, a kefirt, és összedolgozom a tésztát egy tálban. A tetejét megkenem olajjal. A tálat letakarva a hűtőszekrénybe teszem egy éjszakára. Másnap egyforma kis darabokat tépek ki belőle, ezt kigömbölyítem, összelapítom, és két kézzel (úgy, hogy közben a tészta a levegőben lóg) kihúzogatom kerekre. Forró olajban kisütöm pirosra mindkét oldalát. Fokhagymával, sajttal, tejföllel vegyesen vagy külön-külön is tálalható. Megjegyzés: Az elkészítése sokkal egyszerűbb volt, mint a leírása! Egyébként nagyon finom!

Padlizsános lángos

Hozzávalók:

 • 2-3 közepes burgonya só
 • 2 dl tej 1 mokkáskanál cukor
 • 3 dkg élesztő 40 dkg finomliszt
 • 1 tojássárgája

a töltelékhez:

 • 1 közepes padlizsán só
 • 1 nagy vöröshagyma 3 evőkanál olaj
 • 1-2 gerezd fokhagyma 2 paradicsom
 • őrölt fekete bors a sütéshez: olaj

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen meghámozzuk, áttörjük, kihűtjük. Fél deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és 10-15 perc alatt felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, az áttört burgonyát, a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztővel közepesen kemény tésztát dagasztunk. A megmosott padlizsánt kockára vágjuk, fél kiskanál sóval összekeverjük, 10 percre félrerakjuk. A hagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre sütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a levétől kinyomkodott padlizsánt, és kb. 12 perc alatt puhára pároljuk. A paradicsomokat meghámozzuk, kockára vágjuk, a padlizsánhoz adjuk, pár percig együtt pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A lángos tésztáját féltenyérnyi darabokra szaggatjuk, mindegyik közepére teszünk a padlizsános töltelékből. A tésztát félbehajtjuk, a széleit jól összenyomkodjuk. Bő, forró olajban sütjük.

Rokforttal töltött lángos

Hozzávalók:(8-10 db)

a tésztához:

 • 40 dkg finomliszt,
 • 2 db közepes nagyságú fõtt burgonya,
 • 3 dkg friss élesztõ,
 • 1 mokkáskanál cukor,
 • 1-1 1/2 dl tej,
 • 1 tojás sárgája,
 • 1 teáskanál só;

a töltelékhez:

 • 20 dkg reszelt rokfort,
 • 5 dkg vaj,
 • 2 gerezd fokhagyma,
 • 1 csokor snidling (vagy zöldhagymaszár);
 • olaj a sütéshez.

Elkészítés: 1/2 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztõt, majd langyos helyen felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztõs tej. Közben az áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztõt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, majd tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk, és 12 egyforma nagyságú darabra vágjuk. A rokfortot, a puha vajat, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott snidlinget jól összekeverjük. A tésztadarabok egyik felére rákenünk a sajtos krémbõl, majd a tészta másik felét ráhajtjuk, és körben a szélén jól összenyomjuk. (Ha nem akar összeragadni, a tészta szélét elõször kenjük meg kevés vízzel, és utána nyomjuk össze.) Bõ, forró olajban, közepes lángon szép pirosbarnára sütjük. Különösen barna sörrel finom!

OBJEKTÍV?!

2011. január 28. péntek, 16:15
A bankok mellett a devizahiteleket is konszolidálni kell – szögezte le Lenhardt Balázs.
 
Az elmúlt húsz esztendőben három bank konszolidáció is történt, melyek során közpénzből állítottak talpra magánkézben levő kereskedelmi pénzintézeteket.
 
A képviselő úgy véli, itt az ideje, hogy az állam saját bajba jutott polgárain is segítsen, hiszen a lakossági hitelek összege ma már meghaladja a 3000 milliárd forintot is.

A Jobbik szerint a megoldást a devizahitelek forintra váltása jelentené, méghozzá azon az árfolyamon, amelyen felvették azokat. Ez már csak azért is kézenfekvő volna, mert a bankok annak idején az akkori árfolyam alapján számították ki a fedezetet.

A forintosított hitelek a felállítandó Nemzeti Kríziskezelő Központ kezelésébe kerülne. A képviselő rámutatott: a kormány mindez idáig semmit sem tett a kérdés megoldására, az általuk megígért eszközkezelő alap felállítása máig késik, erre a célra a 2011-es költségvetésben egy fillért sem szánnak.  A Jobbik a devizahitelesek megsegítését célzó intézmény felállítását a nyugdíjpénztárak államosításából befolyt mintegy 3000 milliárd forintból fedezné.

Lenhardt szerint a devizahitelesek „állami asszisztálás mellet folyó pumpolása” mélységesen erkölcstelen és egy egészséges jogállamban törvényellenes is volna.  A politikus emlékeztetett: a hitelszerződések egyoldalú módosítását egy 2001-es, tehát az első Orbán-kormány idején megszavazott törvénymódosítás tette lehetővé.

A képviselő szólt még „Simor András és bűntársai” ténykedéséről is, amelyet „egyértelműen hazaárulásnak” nevezett.  Szavai szerint a Nemzeti Bank által a héten bejelentetett alapkamat emelés nem csak a befektetőket bizonytalanítja el, de az államadósság és a banki hitelek kamatterheit is tovább növeli. Az MNB elnökének ezért a Jobbik szerint azonnal távoznia kell.

Sofőr nélküli multi-bulldózerek

Szélsőséges esetben akár egymillió ember is utcára kerülhet a kilakoltatási moratórium lejártával – figyelmeztetett Z. Kárpát Dániel. A jobbikos képviselő rámutatott: jelen pillanatban mintegy 105 ezer ingatlan tulajdonosa képtelen több, mint 90 napja fizetni a törlesztő részleteket, és mintegy 3-4 százezer ingatlant tekinthetünk menthetetlennek. A politikus felidézte Matolcsy György nyilatkozatát, mely szerint a nemzeti eszközkezelő felállítását piacról felvett hitelekből tervezi finanszírozni a kormány. Z. Kárpát „ostoba, blőd, demagóg” ötletnek nevezte az elképzelést.

Szavai szerint a Jobbik 2%-ban maximalizálná a végrehajtási jutalékot, hogy ily módon a Magyarországon teret nyert „végrehajtási maffia” ne legyen érdekelt abban, hogy sok ezer ember vagyonát játsszák át a szabad piacra.

Z. Kárpát „undorító, a nemzetközi szférából beszűrődő machinációnak” nevezte azt a több kormánypárti politikus által is felvetett megoldást, mely szerint az ingatlanjukat elvesztő családok bérlőkként maradhatnának otthonukban – miután lakást a piaci értékénél harmad-negyedannyival  kevesebbért elárverezték. A képviselő szerint előre látható, hogy azok, akik a törlesztő részleteket is képtelenek voltak fizetni, a bérleti díjat sem tudják majd kigazdálkodni, s így végül ugyanúgy fedél nélkül maradnak.

A Jobbik plafont szabna a bankok által követelhető kintlévőségeknek is, hiszen a hazánkban működő külföldi pénzintézetek súlyos felelősséget viselnek a jelenleg kialakult súlyos helyzetért. A kirívóan etikátlanul eljáró, és folytatólagosan visszaéléseket elkövető bankok működési engedélyét felfüggeszthetővé kell tenni, és szükség esetén fel is kell függeszteni – szögezte le Z. Kárpát.

Nem csak a pénzintézetekre, de az összes hazánkban működő multinacionális cégre vonatkozóan lehetővé kellene tenni az önkormányzatoknak különadó kivetését, mert minden településnek joga van versenyhelyzetbe hozni a helyi kis- és középvállalkozókat. Az egész jelenlegi válság hátterében az áll, hogy a nemzetközi nagytőke, és hazai érdekeltségeinek nyakában nincs semmilyen gyeplő – véli a politikus.  A multik sofőr nélküli bulldózerként pusztítanak Magyarországon, ezeket meg kell állítani, vagy, ha nem megy, ki kell takarítani őket az országból – zárta szavait Z. Kárpát Dániel

 FORRÁS: Jobbik.hu - egerjobbik.hu

FORDÍTOTT!

A győztes nem mindig nyertes. A nyertes nem mindig győztes.

Harmadával lehet drágább a kenyér

2011. január 19. 14:46 MTI - Privátbankár

Jelentősen drágulhat a kenyér a közeljövőben, mivel nagymértékben nőtt a liszt és az energiahordozók ára is - közölte az MTI-vel Varga László, a Magyar Pékszövetség elnöke szerdán.

A szakember elmondta: tavaly május óta a liszt ára csaknem 100 százalékkal emelkedett. Akkor ugyanis még 50 forintért lehetett kapni egy kiló lisztet, most 94-96 forint között van az ára, ráadásul szerinte február végére akár a 110 forintot is elérheti kilónként.

Ehhez társul még a folyamatos üzemanyag-drágulás is, amely lényegesen megdrágítja a szállítást, és a sütéshez használt energia árának emelkedésével is kalkulálni kell. Emiatt a sütőipar a jelenlegi árakon már nem tudja adni a kenyeret a kereskedőknek - mondta Varga László.

A Pékszövetség elnöke ugyanakkor a várhatóan kialakuló konkrét árakról nem beszélt, mivel nem kívánt kartellgyanúba keveredni. Az MTI által megkérdezett - de magát megnevezni nem kívánó - szakértő úgy vélte, hogy az áremelés mértéke elérheti akár a 30 százalékot is. Vagyis: a mostani 190 forint körüli a átadási ár minimálisan 220-230 forint körüli mértékűre emelkedhet a nettó átadási ár.

Pótsa Zsófia, a Gabonaszövetség főtitkára jogosnak nevezte a pékek áremelési törekvését, mivel a búza ára igen jelentősen megemelkedett. Most tonnánként 70 ezer forint körül van - ez 10-15 ezer forintos drágulás néhány hét alatt -, ami szerinte is indokolja az áremelést.

Ezzel egyetértett Vancsura József, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének (GOSZ) elnöke is, aki ugyancsak arra számít, hogy a közeli jövőben a liszt ára meghaladja majd a 100 forintot. Ilyen árú alapanyagból pedig már nem lehet a mostani áron kenyeret előállítani.

A szakember azt sem zárta ki, hogy esetleg a magyar gabonakészletek nem tartanak ki az új termésig. Így az ország akár importra is szorulhat. Ez utóbbi lehetőséről Varga László is beszélt, mivel a malmok a pékeknek jelezték, hogy akár import búzát is kell majd őrölniük, mivel nincs elegendő hazai készletük.

A készlethiányt a legtöbb szakember a gabona magas világpiaci árával magyarázza, azaz a kereskedők jó áron eladták, illetve adják el külföldre a magyar búzát. Ezért nem kizárt, hogy ez a hazai készletek megcsappanásához vezet.

A szakértő szerint a kenyér árából egyharmadot tesz ki a liszt ára, további egyharmad a szállítási költség és a sütéshez használt energia ára, a fennmaradó egyharmadot pedig az adalékanyagok ára, a munkabérköltség és a közteher együttesen adja.

Megjegyzésem: Süssünk otthon kenyeret, én megtettem, de nem a készen kapható keverékekből, nem.

Recept, ami bevált: http://drmi.blogger.hu/2011/01/23/hazi-kenyer-keszites

Elszállnak a húsárak...

...de nem ezért vagyok vegetáriánus.

Elszállnak a húsárak, eltűnik a magyar

baromfi

Megjelent: 2011.01.28. 10:53
Frissítve: 2011.01.28. 10:53

Mindenfajta hús 25 százalékos drágulását jósolja a

Baromfi Terméktanács elnöke

Tavaszra eltűnhet a magyar baromfi, helyére a drága és bizonytalan eredetű külföldi termék jöhet - mondta az MR1-Kossuth Rádió reggeli műsorában a szakmai szervezet vezetője. Mindenfajta hús mintegy 25 százalékos drágulására számít a Baromfi Terméktanács elnöke.

Bárány László azt mondta, hogy legalább három lépcsőben emelkedik majd a baromfi és egyéb húsok ára. Szerinte az igazi krízis márciusban, áprilisban kezdődik. Akkor eltűnik a magyar baromfi és bejön helyére a semmivel sem olcsóbb és bizonytalan eredetű külföldi termék.

A problémát az okozza, hogy a természeti csapások miatt világszerte keresleti piac alakult ki a takarmánygabonára. Ha kikerül az országól a gabona, az a végső csapást mérheti a magyar állattenyésztésre - mondta a szakember.

Forrás: MR1-Kossuth.hu

Ha Te tudnád, amit én...

...és Repülj madár, repülj!

"Magyarország megalázása"

Der Tagesspiel: Magyarország megalázása

A német Der Tagesspiel „Magyarország megalázása” címmel közölte Alexander Gauland konzervatív publicista cikkét hétfőn. Gauland cikke bevezetőjében elmondja, hogy nem ismeri a magyar médiatörvény részleteit, ám ezzel kollégái is így vannak.

A publicista véleménye szerint ez azonban nem akadályozza meg a külföldi kommentátorok többségét abban, hogy gyalázkodó hangvételű cikkeket közöljenek.  "Hogy aztán akadnak-e a jogszabályban olyan rendelkezések, amelyeket másként is meg lehetett volna fogalmazni, az nem tudható. Viszont az egyhangú elmarasztalást nem érdemelte meg az a nép, amely újabb kori történelmében többet tett és szenvedett Európa szabadságáért, mint az olcsó bírálók népei" – fejti ki véleményét Gauland. A folytatásban emlékeztet arra, hogy hazánk a trianoni békeszerződés következményeképpen elvesztette területének kétharmadát, ehhez képest pedig a németeket sújtó versailles-i béke kifejezetten méltányos volt.  "A Magyar Királyság elveszítette Nyugat-Magyarországot, Horvátországot, Szlovákiát, a Bánátot és Erdélyt, jóllehet a katasztrófáért nem terhelte nagyobb felelősség, mint másokat, győzteseket és veszteseket. Nem kell a pusztai romantika bűvöletébe esni ahhoz, hogy megértsük: egy ilyen sokk hosszú időn át érezteti a hatását a népben, és ezáltal a történelem tovább marad eleven, mint más, szerencsésebb országokban" – áll Gauland cikkében.

A konzervatív publicista szerint nem mondható sikeres integrációs ötletnek az, ha a magyarok büszkeségét lépten-nyomon megalázzák, valamint folyamatosan delegitimálják a 2010-es választások végeredményét. Véleménye szerint ehhez hozzájárul a magyar kormány jobboldali karaktere, egy magyar Chávez vagy Morales vélhetően kisebb irritációt váltott volna ki. Gauland később hozzáteszi, hogy még egyetlen cikket sem cenzúráztak, egyetlen újságot sem tiltottak be, és - eltérően Berlusconi Olaszországától - az elektronikus médiumok sem egyetlen ember érdekeit szolgálják. "Azt, hogyan lehet kiszabadítani egy büszke népet a maga választotta elszigeteltségből és elkeseredésből, Magyarország esetében egy asszony mutatta meg, aki mifelénk legföljebb turistacsalogatónak számít: Erzsébet osztrák császárné. Ő volt az, aki meggyőzte a férjét, Ferenc József császárt az 1867-es kiegyezés szükségességéről, amelyet a Szent István-i korona országának négy legboldogabb évtizede követett. Erzsébet nem folyamatos megalázással, hanem belátással és elismeréssel talált utat a magyarok szívéhez. Talán Európa is tanulhatna egy keveset Sisitől" - zárta írását a Der Tagesspiegel cikkírója.

(A hvg.hu nyomán)

Forrás: http://bombahir.hu/europa/der-tagesspiel-magyarorszag-megalazasa

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő