Fényadó

Felkészülés a Változásokra

Evangélium 2011. november 30. – Szerda, Szent András apostol

A Galileai-tenger  mentén  járva  meglátott  két  testvért:  Simont,  akit
Péternek is  neveznek, és  Andrást, a  testvérét. Éppen  hálót vetettek  a
tengerbe, mert halászok voltak. Így szólt hozzájuk: „Kövessetek engem,  és
én emberek halászává teszlek titeket!”  Erre azok otthagyták hálóikat,  és
követték őt.
Amint onnan továbbment,  meglátott másik két  testvért is: Zebedeus  fiát,
Jakabot és testvérét, Jánost. Apjukkal, Zebedeussal a hálóikat  javították
a csónakban. Őket is elhívta. Ők  is otthagyták a csónakot és az  apjukat,
és követték őt.
Mt 4,18-22

Elmélkedés:

A csodálatos kenyérszaporításkor  Jézus nem a  semmiből varázsol  rengeteg
kenyeret, hanem abból a hétből, ami  a tanítványoknál van, majd őket  kéri
meg a kenyerek szétosztására a  népnek. Jézus felhasználja mindazt,  amink
van, s amit átadunk neki. Segítségünket kéri, hogy jóságának közvetítői és
szeretetének továbbadói  legyünk.  Adventben és  karácsonykor  az  önmagát
nekünk adó Jézusra várakozunk. És  őt szeretnénk tovább adni  mindenkinek,
hogy találkozzanak vele és átéljék az Isten-látás örömét.
© Horváth István Sándor

Imádság:

Jöjj el,  népek  várakozása,  Úr Jézus!  Örvendeztess  meg  minket  isteni
jelenléteddel! Nagy  szükségünk van  tanácsra, segítségre,  oltalomra.  Ha
saját erőnkből akarunk  választani jó és  rossz között, könnyen  tévedésbe
esünk, s észrevétlenül a csalárdság  áldozatai leszünk. Ha jók  szeretnénk
lenni, hiányzik  belőlünk  az  erő  és a  bizalom.  Amikor  ellen  akarunk
szegülni a gonosznak, gyakran gyöngének bizonyulunk és alulmaradunk. Jöjj,
és segíts nekünk, Urunk!
_______________________________________________
Evangelium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet

2011. november 28. hétfő

19:00 2012 - A naptárra néztem és ha jól látom akkor 35 nap múlva beköszönt a várva várt vagy rettegett? év amelyet a maya próféciákban mint a világ végét jeleztek előre. Mivel a múlt héten is többen kérdezték meg személyesen hogy mit gondolok erről és mi fog történni elmondom azt a válaszomat amelyre első körben nem gondoltak volna a kérdezők, ám mégis EZT tartanám egyedül szem előtt tartandónak. Hogy mi fog történni pontosan? Senki sem tudja. Hány földrész marad meg? Lehet mindegyik lehet egy se. Hányan halnak meg a végén? Ha köztük vagy akkor mindegy, ha nem vagy köztük, akkor is mindegy. Lehet hogy ez az egész nem szól semmi külsőről, mint ahogy minden ami kívül megjósoltatott belül előbb lejátszódik, vagy ha nem akkor semmikor sem és sehol sem. Összességében azt mondanám ne várj se katasztrófát, se nagy fordulatot, se összeomlást, egyes egyedül azt nézd ami veled történik és ami benned és ami a 6-8 fős környezetedben. Mert ez a te valóságod. Az összes csak hír a szupernovákról, a kisbolygókról, a földrengésekről, a hóesésről, az áramkimaradásról, a kataklizmáról és mindenről ami NEM TE vagy, amihez neked vajmi kevés közöd van, kivéve akkor ha épp a te házad omlott össze, égett le, nálad lövöldöztek, téged rázott meg az áram, a te barátod lett öngyilkos és hasonlók. Amig nem érinti a 6-8 fős legszűkebb környezetedet valami addig az csak hír valakikről valakiknek, valamiről, amivel 2012-ben - de talán máskor se - jobb ha nem foglalkozol. Első körben ez a válaszom. 

Második körben, arra felelnék hogy mi ez a 2012, ill. mi lehet ez? Ahogy Lacus írta pár napja beomlik a 3d és csak az 5d megy tovább. Igen, megjelenik egy mester, amelyiknek 7-8d-s aurája lesz, benne egy struktúra amelyik maga a fénybárka, s ezzel lehet áthajózni az új világba. Hiszen ki a bánat lenne képes 2 vagy 3d-s agystruktúrájával áthajózni az 5d-be, amikor a fél bolygó az egysejtű vegetációján gondolkodik emberként ma is. Az Isten nem az életformákat akarja letörölni - szerintem - hanem a gonoszt (eltérítőt) visszacsukni ahova való, s megszüntetni a hozzáférésüket, a testszerzésüket s annak lehetőségeit. Az emberiség fejlődőképes ahogy a növény is ha hagyják és ha nem eszi meg az életformáját és feltételeit egy olyan lény amelyiknek ez a kaja és senki nem tehet ellene. 

Viszont amikor beomlik a 3d, akkor azt te átéled és a tested is. Bontsuk ketté, amikor a tudatod éli át és amikor a tested. Mert ezt nem kerülheted el és senki sem, hogyan megy végig a 3d kibomlása mint lufi melyből egy tűvel hirtelen kiviszik a levegőt. Nem a levegő szűnik meg, csak a lufiból oszlik el. Ez a 3d (a te lufid) amelyik megszünik. A tudatodban ez egy fájdalom is lehet, vagy egy elhagyatás, elválás, lebomlás átélése, egy szakadás, egy elvesztés, és ezek materializálódnak is, elviszi a házat a viz, nézem ahogy összetörnek a dolgaim és persze látok rokonokat meghalni. A 3d amit élek megszünik. Sok kis apró dolog, sok kis kapcsolat, sok kis "szeretet" megy minden a levegőbe hirtelen és egyre csak gyorsabban. De akkor mi marad? Minden ami nem kis "szeretet" volt, minden ami kicsit összetettebb tudatstruktúrában lett megteremtve, legyen az a te házad, legyen az egy ország és legyen az egy világgazdaság, vagy unió. A tudat ami teremtette!

Mit él át a tested? No az is van olyan nehéz élmény mint amit a tudatod kénytelen elszenvedni. Mert ha nem is látsz katasztrófákat, nem is élsz át családi, munkahelyi tragédiákat akkor is a testeden átéled milyen amikor a 3d eltünik. Ugyanis minden térszerkezet, ami köréd van írva, (amit te és körülményeid írtak köréd) a 3-as csakrádhoz (has, gyomor) oda van kötve, máshova is, de oda mindenképp. És amikor a tered omlik akkor a gyomrodnál nagyon furcsa dolgok kezdődnek el. (A gyomron keresztül pedig mindenre ami a testedben vagy akörül van) Az 5d-re váltásnál pedig olyan hatást él át a gyomrod mint amikor 3200-ról épp kiugrasz a repülőből, és még nem nyitottál ernyőt. Hirtelen átkötés. Nos a gyomrodon biztosan át fogod élni a 2012-t. Milyen gyorsan vagy képes megszabadulni a teredtől? Mennyire ragaszkodsz a benned rothadó anyaghoz? Ez a 3d-d is kivül. Szerencsére a szervezetünk elég "laza" hogy tudja ha valami nem kell neki akkor azt kidobálja magából alul-felül, nem vacakol. A testünk okosabb mint mi. Mert aki megalkotta az is okosabb volt mint mi. 

Nos, a két fenti tételre figyelj 2012-ben: a 6-8 környezetedben lévő ember életére, helyzetére és a gyomrodra. Mert ezen a két tényezőn át fogod és át kell élned a 3d omlását és egyben a 2012-es "világvégét".

Eközben a bolygó is ugyanezt fogja átélni, ő is kidobja alul-felül azt amire nincs szüksége, amit nem bír el, és EHHEZ érkezik az a mester akinek meglesz az a 7-8d-s de lehet több tudatstruktúrát bíró térszeránja (nem tudom miért ez a név jön rá), amivel a bolygót majd ő fogja mozgatni, átemelni, átvinni.. Az hogy omladozik a pénzrendszer, az nem a pénzkartell lobbija hogyan nyomja le a népek torkán az egy kézben lévő világbankot (ami még nem jött létre) hanem a mester ittléte, ill. közeledése és amint a Föld közelébe horgonyozza magát minden 3d-s struktúra egyszerre robban majd szét, de ezeket is csak 6-8 fős körökben érdekes nézni s nem globálisan. Itt egy karambol, ott egy leszámolás, itt egy csőd, ott egy halál. Temetünk és sírunk, de egyben ELENGEDÜNK. Erre fókuszálj, hogy elengedj. 

A rák miről szól? Az Arvisura szerint a mások ránk erőltetett akarata. A rák a feldolgozatlan energia mely életformát nyert bennünk és minket eszik már, amelyet a megértés és az elengedés sokban segíthet elfojtani. Ha a tudat mindent képes gyógyítani akkor a ráknál sokkal kevésbé bonyolult mindennapi helyzeteket is tudattal próbáljunk először begyógyítani. Ez pedig fókuszáltságot és alapvetően érzékenységet kíván, hogy figyelek magamra, minden percben. Mert én nekem kell átmenni az 5d-be s hiába jön el értem is a "kódolt mester" (van aki így hívja) a 7/8d-s tudati bárka szeránján, ha én a 3d-s fogságom láncaiba vagyok merevedve, akkor egyike leszek azoknak aki nem ismeri meg milyen a lufin kívüli levegőt szívni. 

Mivel a saját 3d-met már elhagytam ezért egy élményt el tudok mondani, az átváltás pillanatokra félelmetes tud lenni, mert beszorult agyunk nem ismeri az 5d-t, legfeljebb a lelkünk emlékezhet rá, de egyre kevesebben élnek lélekből, és így a riadalom nagyobb lehet. Másik kellemetlen tünet, hogy a 3d-s összes víziónk a kidurranás pillanatában a nyakunkba omlik mint amikor megkapjuk az örökségünk, a teremtett víziónk minden momentumát. Aki őrűlt volt, most megismerheti őrületének alanyait. Leül mellé a buszon, bekopog a tetőn át stb. Senki sem kivétel, pedig ez csak fizika, semmi büntető Isten. Amit a padlásra tettél, azt eszed télen. 

Hogy valami jót is mondjak a végére. Sokan lesznek - nem tudni hányan - akik kievickélnek a 3d-jükből és megtanulnak új levegőt venni egy tágabb térstruktúrában, amelyet egy mester léteztet majd láthatóan és láthatatlanul, s abban meg fogunk tanulni egy új életet kezdeni, egy új életet élni, egy életet élni, ÉLNI és SZERETNI. Mint ahogy a Nagykönyvben meg van írva. 

Ez volt az újholdi üzenetem.

Forrás: http://www.terhirado5.eoldal.hu/

Evangélium 2011. november 29. - Kedd

Amikor a hetvenkét tanítvány  nagy örömmel visszatért küldetéséből,  Jézus
felujjongott a Szentlélekben,  és így imádkozott:  „Áldalak téged,  Atyám,
mennynek és földnek Ura, mert elrejtetted ezeket a bölcsek és okosak elől,
és a kicsinyeknek jelentetted ki. Igen, Atyám, így tetszett neked. Mindent
átadott nekem Atyám.  Senki más nem  ismeri a  Fiút, csak az  Atya; és  az
Atyát sem  ismeri  senki, csak  a  Fiú, és  az,  akinek a  Fiú  ki  akarja
jelenteni.” Jézus ezután  tanítványaihoz fordult, és  külön nekik  mondta:
„Boldog a szem, amely látja, amit ti láttok. Mondom nektek, sok próféta és
király szerette volna  látni, amit ti  láttok, de nem  látta, és  hallani,
amit ti hallotok, de nem hallotta.”
Lk 10,21-24

Elmélkedés:

„Boldog a szem,  amely látja, amit  ti láttok.” (Lk  10,23) A karácsony  a
látás  napja,  az  Isten-látás  ünnepe.  Minden  szem  a  jászolban  fekvő
Gyermekre szegeződik.  Boldogok,  akik  részesülnek  ebben  az  élményben.
Boldogok, akik az éjszaka sötétjében  meglátják az igazi Világosságot.  Az
ünnep felé  haladva  lassan minden  egyéb  a látómezőnkön  kívülre  kerül.
Remélhetőleg egyre  kevesebb esemény  vonja el  figyelmünket a  lényegről.
Boldogok vagyunk, ha meglátjuk majd Jézusban a mennyei Atya ajándékát.
© Horváth István Sándor

Imádság:

Ó, Krisztus,  népek királya,  akit  az emberiség  évszázadok óta  várt  és
vágyott; az emberiség, melyet megsebzett a bűn, Te, aki mindannak talpköve
vagy, az  emberiség  újjáépítheti  önmagát  és  határozott,  megvilágosító
vezetést nyerhet útján a történelmen keresztül!
Te, aki  a megosztott  népeket egyesítetted  Atyádnak bemutatott  áldozati
adományoddal, jöjj, és mentsd meg az embert!
Az embert, aki szánalomra méltó és nagyszerű, az embert, aki általad  jött
létre a föld porából, s a Te képedet és hasonlóságodat hordozza!
II. János Pál pápa

________________________________

Aktuális:
Sokszor hallom  felnőttektől: "Gyerekkoromban  olyan gyönyörű  karácsonyok
voltak és  olyan  szép  történeteket olvastam  az  ünnepek  alatt."  Azért
készítettem a  gyerekeknek a  karácsonyi könyvet  (tele színes  képekkel),
hogy 20-30 év múlva is ugyanezt mondják majd a felnőttek.
István atya

Kedves barátaim!
Megjelent  A  betlehemi  pásztor  című  képes  gyermekkönyvem.   Külalakra
mesekönyvnek tűnik, de igaz történeteket tartalmaz. A kötet történetei egy
gyermek szemével tárják elénk Jézus születésének titkát. A sok-sok  színes
rajz Magyar Krisztina munkája.
A könyv ára: 900  Ft + postaköltség:  100 Ft/db Magyarországra  (külföldre
jelentősen több).
A könyv  megrendelhető tőlem  a  zalalovo@gmail.com címen  (boltokban  nem
kapható). A  megrendeléshez,  kérem, küldje  el  az Ön  nevét,  postacímét
irányítószámmal, a kiadvány címét és a darabszámot. Köszönöm!
Szeretettel: István atya (Horváth István Sándor)
Információ: http://zalalovo.plebania.hu/list/news/gyermekkonyv_karacsonyra
_______________________________________________
Evangelium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Iskolaper - Szegregációs per

A hazai sajtóban egy ideje arról olvasni, hogy mintafalu lett a jobbikos polgármester által vezetett Gyöngyöspatából, a cigányok pedig példás közmunkások.

A Heves Megyei Bíróságon ma kezdődik az az iskolaper, amit az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány indított. A gyöngyöspatai önkormányzat és annak általános iskolája ellen, miután a cigány gyerekeket az iskolán belül elkülönítik: a romák összevont osztályokban az alsó szinten tanulhatnak, a fehérek gyerekei pedig a felső szinten. A gyöngyöspatai cigány szülők azt is nehezményezik, hogy a két emelet között nincs átjárhatóság, közös programokat nem szerveznek, az ünnepségeken a cigány gyerekek nem kapnak szerepet, az úszásoktatásból kimaradnak, a napközibe pedig csak olyanok járhatnak, akiknek mindkét szülője dolgozik.

A gyöngyöspatai önkormányzatot és iskolát a per nem érhette váratlanul. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, hét munkatársával együtt, ez év tavaszán hosszas és átfogó vizsgálatot kezdeményezett, melynek egyik részét a gyöngyöspatai cigány gyerekek elkülönített oktatása képezte. Egy országgyűlési biztos csak a hatóságok, illetve a közszolgáltatást végző szervek eljárásait, határozatait, intézkedéseit és mulasztásait vizsgálhatja. A településhez köthető magánszemélyek és szervezetek, így például a Szebb Jövőért Polgárőrség, a Betyársereg, a Csendőrség, vagy a Véderő tagjainak magatartását és tevékenységét csak közvetve.

A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolával kapcsolatban Kállai Ernő kisebbségi ombudsmanhoz két panaszbeadvány érkezett. Az egyik a "gárdisták" iskolai jelenlétével volt kapcsolatos, a másik a cigány gyerekek elkülönítéséről szólt. A kisebbségi ombudsman munkatársai az iskolában hol hospitáltak, hol iratokat elemeztek vagy kérdéseket tettek fel az igazgatónak. 2011. április 19-én Kállai Ernő írásban kérte az iskola igazgatóját, tegye meg a szükséges lépéseket a cigány osztályok térbeli és időbeli elkülönítésének megszüntetésére, és próbálja visszanyerni a cigány szülők bizalmát.
A gyöngyöspatai iskolaper ma, november 29-én veszi kezdetét.


Scipiades Erzsébet scipiadese@nepszava.hu /
SZEGREGÁCIÓS PER

Frissítve: Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére!

A Jobbikot nem lehet megijeszteni néhány puskagolyóval

A Juhász Oszkárt ért gyáva támadás kapcsán Sneider Tamás a Jobbik nevében határozottan kijelentette: "nem olyanok vagyunk, akiket néhány puskagolyóval meg lehetne állítani.”

Ismeretlenek lőttek rá Gyöngyöspata jobbikos polgármesterére. Juhász Oszkár a barikad.hu érdeklődésére elmondta: a testületi ülés után este tizenegy óra körül éppen hazaindult volna, mikor észrevette, hogy tőle mintegy húsz méterre egy puskacső emelkedik felé. Gyöngyöspata polgármesterére két célzott lövést adtak le, szerencsére azonban nem sérült meg. A lövedékek vizsgálata még tart, információink szerint azt azonban már megállapították a begyűjtött golyók alapján, hogy a lövéseket vadászfegyverből adták le.

A Fidesz - tőle szokatlan módon - azonnal reagált a jobbikos polgármester ellen végrehajtott támadással kapcsolatban.

Horváth László, a párt országgyűlési képviselője, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője igyekezett hangsúlyozni, hogy a Fidesz a leghatározottabban elítéli és visszautasítja az erőszak minden formáját, illetve rendkívül határozott, gyors, eredményes felderítést várnak a rendőrségtől az ügyben.

Horváth László olyan homályosnak és rejtélyesnek tűnő információkról is beszámolt, melyek szerint már a múlt héten elkezdődött egy hétvégi rendezvény szervezése az Új Magyar Gárda bevonásával. A fideszes politikus hozzátette, arra kérik Juhász Oszkárt, ne adjon ürügyet az Új Magyar Gárda megjelenésére a hétvégén. Sajtótájékoztatóján azt is elismerte, hogy Gyöngyöspatán mind a közbiztonság, mind a foglalkoztatás lényegesen javult az elmúlt időszakban.

A Jobbik részéről Sneider Tamás, a legnagyobb ellenzéki erő alelnöke, reagálva Horváth László célzásaira kijelentette: a Jobbik nem tud arról, hogy az Új Magyar Gárda megmozdulásokat szervezne Gyöngyöspatára.

A Jobbik alelnöke kifejtette: "Egy ilyen esemény kapcsán felesleges erődemonstrációt mutatnunk, itt most nem tömeges terrorizálásról van szó, (…) nem látom értelmét, hogy bármilyen csoport felvonuljon a településre.”

Sneider Tamás szerint nem tetszhet „bizonyos köröknek”, hogy Gyöngyöspatán és más jobbikos vezetésű településeken is pozitív példát tud felmutatni a Jobbik. "Ezek a körök" azt akarják megakadályozni, hogy rend legyen Magyarországon. A párt alelnöke szerint három fontos összetevőre van szükség egy jól működő település esetében: határozott polgármesterre, jegyzőre és rendőrségre, akikkel "csodákat lehet elérni".

Sneider felszólította az LMP-t – hiszen eddig "folyamatosan hecckampányt” folytattak Gyöngyöspatán -, hogy szólaljon meg az ügyben. A Jobbik szerint ez a hecckampány is - mely arról szólt, hogy „ki terrorizálja a cigány lakosságot, miközben ennek pont az ellenkezője volt az igaz" -, hozzájárulhatott a most történtekhez Gyöngyöspatán.

Sneider Tamás határozottan kijelentette: "nem olyanok vagyunk, akiket néhány puskagolyóval meg lehetne állítani.”

Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére! 2011, november 29 - 09:47

Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére!

Juhász Oszkár jobbikos polgármestert a polgármesteri hivatal udvarán érte támadás tegnap késő este. A helyszínelés reggel hét órakor fejeződött be, a rendőrség emberölési kísérlet ügyében nyomoz.

Juhász Oszkár elmondta, testületi ülés után, este tizenegy óra tájban a polgármesteri hivatal udvarán haladt át egyedül, amikor észrevette, hogy tőle mintegy húsz méterre egy puskacső emelkedik felé. Gyöngyöspata polgármesterére két célzott lövést adtak le. A lövedékek vizsgálata még tart, de a helyszíni szemle alapján megállapították, hogy a golyók vadászfegyverből származnak.

Mivel Juhász Oszkár maga is vadász, csupán a lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a megfelelő pillanatban bukott le, elkerülve így a halálos lövést. A polgármester így nem sérült meg. Kérdésünkre, hogy kit gyanúsít a támadás elkövetésével, Gyöngyöspata polgármestere azt válaszolta, fogalma sincs, személyes ellensége, haragosa sincs, legalábbis nem olyan komoly, hogy halálos támadásnak tegye ki.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást emberölés kísérletének gyanúja miatt. A faluban döbbent csend és félelem uralkodik, hiszen ilyesmi azelőtt sohasem fordult elő.

A nap folyamán az N1 televízió különkiadással jelentkezik a helyszínről, melyet hírportálunk azonnal megoszt az olvasókkal.

Cs.G. - barikad.hu

Elérhetetlenség

Valamiért 20 órára elérhetetlen volt a honlap, valamiért. Fényadó

Evangélium 2011. november 28. - Hétfő

Abban az  időben, amikor  Jézus bement  Kafarnaumba, egy  pogány  százados
járult eléje,  és  így szólt:  „Uram,  szolgám bénán  fekszik  otthon,  és
szörnyen kínlódik.” Jézus így felelt: „Megyek és meggyógyítom.” A százados
ezt válaszolta: „Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj, hanem  csak
egy szóval mondd,  és meggyógyul  az én szolgám.  Jómagam, bár  alárendelt
ember vagyok, katonáknak parancsolok. Ha azt mondom az egyiknek: „Menj!” –
elmegy; a másiknak: „Jöjj ide!” –  akkor hozzám jön; és szolgámnak:  „Tedd
ezt!” – és megteszi.”
Amikor Jézus  ezt  hallotta,  elcsodálkozott,  és  így  szólt  kísérőihez:
„Bizony mondom nektek, ekkora hitet senkinél sem találtam Izraelben. Ezért
azt mondom  nektek:  Sokan jönnek  majd  napkeletről és  napnyugatról,  és
asztalhoz telepednek Ábrahám, Izsák és Jákob mellé a mennyek országában.”
Mt 8,5-11

Elmélkedés:

A mai evangélium  látványosan szemlélteti,  hogy milyen  újdonságot hoz  a
világba a Megváltó érkezése. A  pogány katona új stílusban kezd  beszélni.
Ő,  aki  hozzászokott,  hogy   beosztottainak  parancsokat  ad,  most   új
hangnemben beszél. Nem  parancsol, hanem  kér. Nem  követel, hanem  remél.
Kimutatja, hogy nem  csak a  parancsszóban hisz, hanem  a gyógyító  isteni
szóban is. Talán én is elkezdhetnék más stílusban beszélni az  emberekkel,
és másként beszélni, beszélgetni, imádkozni Istennel.
© Horváth István Sándor

Imádság:

Ó örök Ige, Isten és Mária Fia, újítsd meg a lelkek rejtekében  születésed
csodáját! Megváltott  fiaidat  öltöztesd halhatatlanságba,  gyújts  bennük
szeretetet, egyesítsd  valamennyit  titokzatos Tested  kötelékeivel,  hogy
eljöveteled meghozza  a  biztos  békét,  az egyesek  és  a  népek  közötti
testvéri összefogást! Ámen.
Boldog XXIII. János pápa
________________________________

Aktuális:
A betlehemi  pásztor  könyv mellett  még  a következőket  szerették  volna
egyesek: A  betlehemi  jászol,  A betlehemi  gyermek,  Betlehemi  csillag,
Betlehemi titok, Betlehemi királyok. Természetesen csak véletlen  elírások
ezek. Mindenesetre nekik  nagyobb lesz  a meglepetés,  amikor megkapják  a
könyvet a  pásztorról.  De ez  fontos  visszajelzés számomra  arról,  hogy
milyen könyveket  szeretnétek  a  gyerekek  kezébe  adni.  Köszönöm  a  jó
ötleteket és ígérem, hogy jövőre ebből fogok meríteni.
István atya

Kedves barátaim!
Megjelent  A  betlehemi  pásztor   című  képes  gyermekkönyvem.  A   kötet
történetei egy gyermek szemével tárják elénk Jézus születésének titkát.  A
sok-sok színes rajz Magyar Krisztina munkája.
A könyv ára: 900  Ft + postaköltség:  100 Ft/db Magyarországra  (külföldre
jelentősen több).
A könyv  megrendelhető tőlem  a  zalalovo@gmail.com címen  (boltokban  nem
kapható). A  megrendeléshez,  kérem, küldje  el  az Ön  nevét,  postacímét
irányítószámmal, a kiadvány címét és a darabszámot. Köszönöm!
Szeretettel: István atya (Horváth István Sándor)
Információ: http://zalalovo.plebania.hu/list/news/gyermekkonyv_karacsonyra
_______________________________________________
Evangelium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Szép, új világ!

Összeesküvésből valóság lett - Az állampolgár az ellenség

Szeplőtelen Fogantatás Ünnepén

Kedves Testvérek!

A december 8-i Szeplőtelen Fogantatás Ünnepén tartandó egyházi események egyeztetése során az alábbi programmódosításban egyeztek meg a szervező atyák:

A felvonulási téren a Regnum keresztnél, a hagyományos imaalkalmat 12 órakor kezdődően Kemenes Gábor atya vezetésével megtartják.
Ezt követően a kedves kitartó hívek feljönnek a Szent Anna rétre, ahol 15 órától főpapi emlékmise lesz a magyar engesztelők egységéért, a Szent Korona másolatának jelenlétében.
Ha a bíboros úr nem tudna jönni, Székely János püspök atya elvállalta a szentmisét.

Keressük a lehetőségét, hogy a híveket külön busz szállítsa fel.

Mellékelem a szentmise módosított meghívóját, és a javasolt kilencedet, amelyet november 29-én kedden kezdünk.

Kérjük a kedves testvéreket, hogy valamennyi lehetséges főrumon hirdessék ezt az eseményt, hogy az valóban az engesztelők seregszemléje lehessen.
A meghívó szabadon továbbítható.

Isten áldását kérve kezdeményezésünkre,

Köszönettel és testvéri szeretettel:
Gubicza Katalin
06-20-9673-988 gubiczak@freemail.hu

Kilenced Szűz Mária Szeplőtelen Szívéhez

Bevezető ima mindennap

Égi Királynőnk és Anyánk! Gyermeki bizalommal és szerető lélekkel közeledünk Szeplőtelen anyai Szívedhez, hogy erőnkhöz mérten dicsérjünk, magasztaljunk, és közbenjárásodat kérjük.
Csekély hódolatunkat egyesítjük azzal a dicsérettel, amellyel Téged a boldog angyali Karok, minden szentek a mennyben és hű szolgáid a földön buzgalommal magasztalnak. Egyesítjük mindenekelőtt azzal az egyedülálló dicsérettel, amellyel Téged a Legszentebb Háromság megtisztel. Téged dicsőítenek, Isten kiválasztott Leánya, Mátkája, Isten Anyja. Ne feledkezz meg rólunk, akik Hozzád sóhajtozunk, és nagy bizalommal kiáltunk e siralom völgyéből. Eszközöld ki Istentől számunkra azokat a kegyelmeket, amelyeket e kilencedben kérünk.

Első nap: november 29.

Ó Mária Szeplőtelen tisztaságban ragyogó Szíve! Te vagy a legszebb virág Isten virágos kertjében. Te vagy az a csodálatos Édenkert, amelyet a bűn soha, soha nem kerített hatalmába. Eszközöld ki nekünk ezt a kegyelmet, hogy mi is, miként Te magad, Isten megbántását, még a legcsekélyebbet is minden erőnkkel kerüljük,
Üdvözlégy... Litánia Mária Szeplőtelen Szívéről. *

* Ennek szövegét lásd a kilenced után.

Második nap: november 30.

Mária Szeplőtelen Szíve, örök szüzességben Istennek szentelt Szív! Te vagy az érintetlen liliom, a virágzó oázis a világ sivatagában, amelyben Isten Szeme gyönyörködik. Vonzz sok lelket szüzességed követésére, hogy a világ csábítását legyőzzék, és magukat osztatlan szívvel Istennek szenteljék.
Üdvözlégy... Litánia

Harmadik nap: december 1.

Mária Szeplőtelen és isteni szeretettől lángoló Szíve! Te vagy az égő lámpás, amelyet maga a Szentlélek gyújtott lángra, és szeretetének olajával táplált: a Te Szívedben a szent Tűz soha nem aludt ki. Gyújtsd lángra a mi lanyha szívünket is az isteni szeretetnek azzal a Tüzével, amely a Te Szívedben oly nagy lánggal égett.
Üdvözlégy... Litánia

Negyedik nap: december 2.

Mária Szeplőtelen és szemlélődésben elmerült Szíve! Gondolataiddal, vágyaiddal mindenkor Istennél időztél. Szent Fiad szavait és a megváltás titkait szent hallgatással őrizted Szívedben. Űzd el a nyugtalanító gondolatokat, amelyek megzavarják összeszedettségünket, és irányítsd lelkünket Isten felé.
Üdvözlégy... Litánia

Ötödik nap: december 3.

Ó Mária Szeplőtelen és egészen alázatos Szíve! Minél gazdagabb lettél kegyelmekben és erényekben, annál mélyebbé változott alázatosságod. Szerény és visszahúzódó lelkületed különösen kedves volt Istennek, és emiatt méltatott arra az Isten Fia, hogy Szívedben szállást vegyen. Taníts bennünket is igaz alázatra és Isten akaratának követésére!
Üdvözlégy... Litánia

Hatodik nap: december 4.

Ó Mára Szeplőtelen és sok szenvedéssel eltelt Szíve! Mint Krisztus Anyja és a Megváltásban Társa, egészen kiürítetted a szenvedés kelyhét. Segíts bennünket, hogy a szenvedésnek ezt a mértékét, amelyet az Isten jósága és bölcsessége számunkra kijelölt, bátran és bízó lelkülettel viseljük.
Üdvözlégy... Litánia

Hetedik nap: december 5.

Ó Mária Szeplőtelen és a mi üdvösségünkért aggódó Szíve! Emlékezz meg a szegény bűnösökről, akiket vad szenvedélyek bilincse tart rabságban és Istentől távol élnek. Segítsd őket, hogy kötelékeiktől megszabaduljanak, és újra Isten gyermekeinek szabadságára jussanak.
Üdvözlégy... Litánia

Nyolcadik nap: december 6.

Ó Mária Szeplőtelen, és Krisztus Egyházával szeretettel törődő Szíve! A kereszt alatt nekünk, embereknek, és az egész Egyháznak Anyja lettél. Imádkozz, könyörögj Jézusnál szüntelenül az Ő szeretett Jegyeséért. Egyházáért a földön. Vedd oltalmad alá a pápát, a püspököket, a papokat és Istennek egész népét. Védj meg bennünket a gonosztól.
Üdvözlégy... Litánia

Kilencedik nap: december 7.

Ó Mária Szeplőtelen és királynői Szíve! Földi életed elmúltával az Úr fölvitt Téged a mennybe, s az Ő felülmúlhatatlan örömének birodalmában adott Neked szállást. Testestül-lelkestül a mennybe vétettél, ahol Szent Fiad Királynővé koronázott. Élj e királynői hatalommal a mi javunkra, jöjj segítségünkre mindenkor, ha kérünk, ha nem. Hadd legyünk Általad mi is méltók a mennyei koronára a Te jóságos közbenjárásodra!
Üdvözlégy... Litánia

Felajánló ima az egész kilenced végén

Mennyei Atya, Mária Szeplőtelen Szíve által felajánlom Neked Szent Fiadat, Jézust, ahogy Ő is a kereszten, föláldozta magát az egész világ üdvéért, s oltárainkon most is szüntelenül áldozatul adja magát. Fogadd kegyesen ezt az áldozatot Mária Szeplőtelen Szíve által, és irgalmazz nekünk.
Ne hulljon hasztalan ez a drága Vér, amely oltárainkon jelen van! Ne esedezzen értünk hiába Mária Szent Szíve. E szent áldozat és Mária könyörgései által fordulunk az atyai Jóságodhoz. Adj a bűnösöknek bocsánatot, a haldoklóknak kegyelmet az üdvösség elnyerésére, a világnak békét, az Egyháznak pedig egységet és minden mennyei jót. Amen.

Litánia Mária Szeplőtelen Szívéről

Uram, irgalmazz nekünk!
Krisztus kegyelmezz nekünk!
Uram, irgalmazz nekünk!
Krisztus hallgass minket!
Krisztus hallgass meg minket!
Mennyei Atyaisten, irgalmazz nekünk'
Megváltó Fiúisten, irgalmazz nekünk!
Szentlélek Úristen, irgalmazz nekünk!
Mária Szíve, az Isten Szívének mintájára alkotott Szív - könyörögj éretünk!
Mária Szíve, a Szeplőtelenül Fogantatottnak Szíve, Mária Szíve, a Szentlélek méltó lakhelye,
Mária Szíve, az örök Bölcsesség Anyjának Szíve, Mária Szíve, a szép Szeretet Anyjának Szíve, Mária Szíve, az Isteni Ige Anyjának Szíve,
Mária Szíve, a halálnál is erősebb Szíva szeretetben,
Mária Szíve, a fájdalmak tőreivel átdöfött Szív,
Mária Szíve, a kereszt alatt Jézussal egyesült, megfeszített Szív,
Mária Szíve, Jézus Szívének képmása,
Mária Szíve, Jézus Szívének gyönyörűsége,
Mária Szíve, a szentség kincsesháza,
Mária Szíve, a minden kegyelem Közvetítőjének Szíve,
Mária Szíve, bűnösök menedéke,
Mária Szíve, szomorkodók erőssége,
Mária Szíve, elhagyatottak vigasztalója,
Mária Szíve, csüggedők felemelője,
Mária Szíve, üldözöttek menedéke és bátorítója, Mária Szíve, haldoklók reménye,
Mária Szíve, a szorongatottak mentsvára,
Mária Szíve, az Egyház védelme a sötétség ereje elleni harcban,
Mária Szíve, az okosság lakhelye, amely minden távtanítást szertefoszlat,
Mária Szíve, az egész világ Királynőjének dicsőséges Szíve,
Mária Szíve, Anyánk Szíve, Mária Szíve, minden dicséretre méltó Szíve,

Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit, kegyelmezz nekünk!
Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit, hallgass meg minket!
Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk!

Imádkozz érettünk, Istennek Szent Anyja, hogy az isteni Tűz, amely a Te Szívedet kimondhatatlanul betöltötte, a mi szívünket is lángra gyújtsa!
Könyörögjünk! Mindenható örök Isten! Te a Boldogságos Szűz Mária Szívében a Szentlélek méltó lakhelyét készítetted el, add meg nekünk és mindenkinek - aki Mária Szeplőtelen Szívét tiszteli - , a kegyelmet, Hozzá mindig hasonlóbbakká váljunk. Kérjük ezt Krisztus, a mi Urunk által. Amen.

ÚJRA: Plútói fordulat Magyar Honban a Főnix madár szárnyai alatt

Most egy személyes bevezetővel szeretném kivételesen kezdeni. Sokat gondolkoztam rajta az elmúlt napokban vajon megírjam –e ezt az írást? Vajon miért pont nekem kéne megtennem? Vajon van –e "jogosítványom" hozzá? Szeretném, ha az alábbi sorokat most mindenki egy csepp kételkedéssel olvasná. Ne fogadjátok el feltételek nélkül, amit most leírok! Mert tévedhetek. Mindenki a szívére hallgatva döntsön.

Az asztrológiának van egy olyan területe, melyet úgy hívunk "mundán horoszkóp". Ez egy ország ún. "születési képletét" vizsgálja. Valamiért én eddig a Magyar Köztársaság születési képletével, s ennek asztrológiai tranzit mozgásaival nem foglalkoztam. De az elmúlt hetekben olyan sokszor jött szembe velem ez a téma, hogy az Égiek szinte már belenyomták az orromat, hogy nézzek rá a Magyar Köztársaság képletére. Így született meg végül ez az írás.

Hogy rögtön a dolgok közepébe vágjak, az ország képlete a jelenlegi bolygómozgások alapján radikális fordulatot sejtet. Kikerülhetetlen, kényszerítő, plútói fordulatot, mely sok munkával és kemény küzdelmekkel járhat, de végeredményben a teljes és gyökeres újjászületés lehetőségét és egy elképesztően nagy minőségi emelkedést rejt magában.
Már jó ideje sok szó esik egy nagyon fajsúlyos energiáról, a Plútó – Uránusz racionalizáló fényszögéről (kvadrát), mely még évekig hatni fog az Égen. Ez a mélyreható változásokat hozó fényszög úgy tűnik Magyarország életére is rendkívül jelentős (sorsfordító) hatással lesz!

Korábbi előadásaimon (s főleg a húsvéti dobogókőin) már elmondtam, mit is jelenthet általánosságban ez a fényszög. Hiszen már önmagában - "csupaszon" – is azt üzeni, a magyar nemzet életében radikális sorsfordulatot hozhat, mely a nemzet, a magyarság teljes feltámadásához vezet. Miért mondom mindezt? A Plútó a Nyilas csillagképében jár a Déli Korona csillagai felett. A Nyilas köztudomásúlag a magyarság csillagképe. A Déli Korona félkörív alakú csillagai pedig a Magyar Szent Korona Égre írt üzenetét jelentik. Az Uránusz (mely a Plútóval kvadrátban van) az Eridánusz csillagkép végénél, méghozzá a Főnix csillagkép felett jár. A Főnix pedig a feltámadás madara! (Jelzem, nem "újjászületést" hoz a Főnix! Feltámadást! A kettő ugyanis nem ugyanaz.) Az Eridánusz egy olyan Égi Út, mely a beavatás útja, mely súlyos próbatételeken át vezet el végül a főnix –i feltámadáshoz, s melyet Krisztusi Útnak is nevezhetünk. Ez a Krisztusi Keresztúttal analóg. Ismert a mondás: "Népe k Krisztusa Magyarország".

Mivel az Uránusz már az eridánuszi út végén jár, itt lép kvadrátba a magyarság csillagképében – a Nyilasban – haladó radikális Plútóval, így mindez együtt azt üzeni, a magyarság végigjárta már a próbatételek útját – a Krisztusi Keresztutat -, s most elérkezett az út végére, a Főnix vörösen izzó tollaival övezett teljes feltámadáshoz! Radikális újjászületéshez. Hogy "hamvaiból" keljen új életre.

Mindemellett a Magyar Köztársaság szorosan vett képlete (a "mundán horoszkóp") a következő Égi képet mutatja. A fent említett Plútó a Nyilas csillagképében, a Déli Korona csillagai felett 2012. januárjában (körülbelül a közepe fele) eléri az ország egyik legsarkalatosabb pontját, az ún. ASC-ét. Ez az a pont az asztrológiában, amely egyéni szinten az egész személyiséget mutatja, egy ország képletében pedig az egész (!) országot jelöli. Az "egész" szóra külön felhívnám a figyelmet! Ugyanis a Plútó-ASC együttállás alapján egy nagyon radikális, mélyreható, elsöprő erejű fordulat várható az ország életében, mely annak "egészét", azaz minden lakóját, minden polgárát érinti. Mindenkit! Kortól, nemtől, tisztségektől, rangtól, vallási meggyőződéstől, spirituális avagy racionális beállítottságtól, és vagyoni helyzettől függetlenül.

És ez jó hír. Hiszen a plútói fordulat bár először megrázó élmény lehet – hiszen a Plútó mindent elvesz, ami nem méltó hozzánk, vagy aminek lejárt az ideje – de aztán átfordul pont az ellenkezőjébe, s egy minden korábbinál magasabb szintű új világot építhetünk fel erejéből! Azaz 2012. januárjában lehet, hogy mindent elsöprő erejével odacsap az asztalra, s egy határozott mozdulattal lesöpri azt, aminek a magyarság életében már lejárt az ideje, azt, ami nem Fény. Elviszi a régit, hogy a helyén egy teljesen ÚJAT, egy jobbat, egy fényesebbet alkosson. Ha mindehhez hozzáadom az Uránusz erejét, amely az asztrológiában a teljes megújulás szimbóluma, akkor a helyzet még intenzívebbé válik: magyar országra 2012. év elejétől gyökeres átfordulás és teljes megújulás várhat! Hozzá kell tenni, folyamatról van szó, mely 2012. januárban indul (de már 2011. decemberben éreztetheti hatását), majd a második fordulója 2012. nyár (talán még az elsőnél is erősebb), majd a harmadik "záró akkordja" 2012. novembere lehet.

Itt jegyzem meg, milyen érdekes "véletlen", hogy a maja próféciák által jelzett "dimenzióváltás" elvileg (ha igaz a jóslat) éppen 2012. decemberére esik, mely így szoros összefüggést mutatna a magyarság sorsával, hiszen a magyarság Szent Korona szellemében történő újjászületése és feltámadása pontosan 2012. novemberre fejeződne be, közvetlenül a dimenzióváltás előtt… Szeretném mindehhez hozzátenni, nekem nem feladatom a maja jóslattal és a "dimenzióváltás" lehetséges időpontjával foglalkozni, ezt az erre beavatottak közvetítik. De akár igaz mind a dimenzióváltás ténye, mind annak időpontja, akár nem – a Magyar Köztársaság képletében mutatkozó Égi hatások, s így az egész magyarságot érintő sarkalatos változások mindenképpen a 2012. évhez (s annak fenti három időszakához) köthetőek.

Ha tovább haladunk az Uránusz vonalán az látható, hogy az ország képletében a 2. házban tartózkodik, így lép teremtő (megvalósító!) kapcsolatba a Plútóval. Ez pedig azt mutatja a radikális változás elsősorban az ország anyagi életét, a gazdasági rendszert és az ország stabilitását fogja gyökeresen érinteni, átalakítani. Azaz a januárban induló átalakulási folyamat valószínűleg (de persze nem kizárólagosan) egy teljes gazdasági átrendeződést jelenthet, mely a plútói elvek alapján először elsöprő erővel beborítja a régi elavult gazdasági felépítményt – azaz a jelenlegit -, úgy, hogy a gazdasági és pénzügyi rendszert az országban a földig rombolja - vagy legalábbis alapjaiban megrázza. A gazdasági robbanás ebben az esetben kompromisszumok és átmenet nélkül söpörhet végig az országon. Nem lesz középút. Mivel azonban a Plútó – Uránusz kvadrát legszorosabb hatása 2012. nyara, így nem kizárt, hogy a pénzügyi összeomlás (vagy hívjuk inkább úgy: mélyreható átrendeződés ) nem januárban, hanem csak nyáron következik be. (És jelzem újra: nem látni előre, ezek az Égi hatások egészen pontosan az anyag síkján hogyan, milyen formában fognak realizálódni! Ezt jelenleg csak a Teremtő Isten tudja.)

Egy dolgot viszont biztosra vehetünk: ha ez a radikális gazdasági fordulat bekövetkezik, ha a jelenlegi gazdasági modell valóban alapjaiban összeomlik, akkor a helyén egy teljesen új, egy sokkal jobb, egy jóval magasabb színvonalú épül fel! Ugyanis a Plútó mindig, minden esetben, kivétel nélkül így működik. Ezért senki ne ijedjen meg, ne essen pánikba, és ne essen ki a szíve középpontjából, hanem bízzon a plútói fordulat átminősítő, felemelő erejében! Hiszen gondoljunk csak bele: a Plútó mindeközben a Tejúton, az Istenek Útján jár. Így tehát ez a minőség, isteni minőség vár ránk az ország jövőjét, s az ország gazdasági életét illetően is!

Mivel nem vagyok gazdasági szakember így nem tisztem felvázolni az új gazdasági rendszer lehetséges működését és körvonalait. De feladatom felvázolni azt, hogy a csillagok üzenete alapján egy minden korábbitól eltérő, sokkal magasabb minőségű, teljesen új gazdasági rendszer születhet meg az országban 2012-ben. Egy olyan gazdasági rendszer, amely Tejút erőkkel támogatottan, a Fény erejével működik majd. Mi pedig fogadjuk el, ehhez a réginek végérvényesen meg kell halnia.
Mivel az Uránusz által érintett 2. ház az önállóság és biztonság területe is, így az ország szempontjából ez is előtérbe kerül 2012-ben. A radikális, megújító fordulat először megrengetheti az ország stabilitását, biztonságát is. De csak először! Mert aztán másodszor, azaz második lépésként pont ez, tehát az ország – a nemzet – anyagi és fizikai stabilitása és biztonsága fog átfordulni, vagyis maximálisan stabilizálódni. (Ugyanis a Plútó maximalista! Kevesebbel nem éri be.)

Végeredményben (várhatóan 2012. végére) ezáltal köszönthet be a nemzet életében egy olyan Új Minőség, amely maximális anyagi stabilitással és gazdasági biztonsággal jár. Ezáltal válhat hosszú idő után az ország újra gazdaságilag teljesen önállóvá és rendkívül termékennyé. Minden külső hatástól, idegen szervezettől vagy sötét pénzügyi manipulációtól tökéletesen függetlenné. A 2. ház azt is üzeni: "Állj a saját lábadra!" s azt is: "Biztonságban érezheted magad!" Ezzel a fordulattal a magyarság (főleg anyagilag) a saját lábára állhat, s végre valóban teljes biztonságban érezheti magát saját hazájában.

Mindez nyilván azért fontos, hogy még 2012. decembere előtt bekövetkezzen, hogy mire az év végi energiahullám eléri a Földet addigra a Mag Népe valóban készen álljon ősi sorsfeladatának betöltésére: a Nyilas csillagkép szellemében teljes összefogásban, egységben útjára indítsa a Fényt a Kárpát-medencében.

Mindeközben még egy nagyon érdekes jelenség zajlik az ország képletének vizsgálata alapján. Korábbi írásokban volt róla szó már, hogy a Szaturnusz nagyon jelentős csillagképi változásban lesz novemberben, hiszen eléri a Spica csillagot, amely dimenzió kapu és ezzel majd’ két évre belép az Angyal csillagképébe, mely a magasabb dimenzióba lépés idejét hozza el. A Szaturnusz angyali energiája az ország 9. házában aktiválódik, s így magyar ország sorsát is jelentősen befolyásolja, ugyanis azt üzeni eljött az Ideje, hogy az angyali segítő erők a gyakorlatban is megjelenjenek a magyarság életében. Eljött az Ideje az isteni beavatkozásnak, s egyben az Isteni Törvény megnyilvánulásának. (A Nyilas csillagkép ahol a Plútó jár önmagában is az Isteni Törvény üzenete!) A Szaturnusz azonban kemény mester, sokat ad, de azért mindig kér valamit cserébe. Tehát mindez azt is jelenti, ahhoz, hogy a magyarság magasabb dimenzióba emelje hazáját, ahhoz, hogy a konkrét Égi Segítség (az Is teni Erő Fentről) megérkezzen alázatot kell tanúsítania a nemzetnek. De NEM megalázkodásról van szó, félre értés ne essék! És nem is kell most senkinek haragosan felsóhajtania, hogy "de ez a nemzet már olyan sok megaláztatáson és szenvedésen ment keresztül…"

Elég az önsajnálatból! A szaturnuszi törvény érvényesülése a 9. házban a Spicával karöltve azt jelenti, a Teremtő Isten előtti alázatos főhajtásra van szükség a magyarság részéről! Ezzel nyerünk bebocsájtást egy magasabb minőségű életbe nemzeti szinten. Amit Wass Albert oly sokszor oly szépen leírt most jön el az ideje: a minőségi sorsfordulat kulcsa, ha a magyar emberek végre felveszik a kapcsolatot a szívükben a Teremtőjükkel, a Magyarok Öregistenével, alázatosan fejet hajtanak előtte és tisztelettel és erős hittel megkérik az Atyát segítse a nemzetet a felemelkedésben. Ezt mind egyénileg – s ha eljön az ideje – mind nemzetileg is el kell végezni. Kulcsfontosságú. Hiszen a Szaturnusz a Küszöb Őre. Csak az arra méltókat engedi be a magasabb dimenziókba. Most a nemzetnek is méltóvá kell válnia. Méltóak pedig csak akkor leszünk ha Isten felé fordulunk, ha végre összefogunk és ha a Szív Törvényét működtetjük a hétköznapokban is.

Ha ez sikerül, akkor nagy csoda történik: angyali és isteni segítséget kapunk a teljes újjászületéshez! Nincs olyan mélypont, nincs olyan gazdasági összeomlás, amiből ne tudnánk teljes Fény-erővel, az egész világnak példát mutatva felállni, ha a Magyarok Öregistene, s Boldogasszony Anyánk angyalai mellettünk állnak. Márpedig mellettünk állnak. Így pedig félni nincs mitől.

Még egy érdekes összefüggés sejlik fel a magyarság szempontjából a Szaturnusz Angyal csillagképbe lépésével! A Magyar Köztársaság képletében a fent már említett ún. ASC-én ugyanis rajta áll a Szaturnusz (is), méghozzá a Nyilas csillagkép és a Déli Korona csillagaitól övezve. Ez önmagában is egy olyan országot sejtet, mely a Magyar Szent Korona szellemisége által vezérelt. Illetve: csak ez vezetheti a felemelkedésben! Ez a Szaturnusz most égi útját járva belép az Angyalba, ezzel mintegy összekapcsolja most az ország életében a Déli Korona csillagkép (a Szent Korona) és az Angyal csillagkép üzenetét. Tudjuk, hogy gyönyörű régi ábrázolásokon a Magyar Szent Koronát angyalok hozzák le az Égből. Úgy tűnik, a Szaturnusz által most ennek (ismét) eljön az Ideje. A szakrális királyságnak a magyar nemzet életében tehát eljött az Ideje. Az angyalok 2011. november közepétől kezükbe fogják a Koronát, s készen állnak rá, hogy megkoronázzák vele a Mag Nemzetét. Mert a felemelkedéshez, a teljes radikális újjászületéshez, a magyar nép feltámadásához a szakrális királyság az egyetlen út.

Összevetve a 2012. év országunkat érintő sorsfordító dátumait a maja jóslat lehetséges időpontjával (2012. december) félelmetes egybecsengés (vagy Égi Terv?) figyelhető meg. Mert talán merész a kijelentés, de mi van akkor, ha a sokat emlegetett "dimenzióváltásnak" (vagy legalábbis radikális energia átrendeződésnek) előfeltétele a Magyar Szakrális Királyság megszületése? Mi van akkor, ha az egész világot átalakító változás-folyam elindulása valamiért tökéletesen össze van hangolva Fentről egy egészen kicsi, mások szemében mára már szinte jelentéktelennek nyilvánított nép sorsával és küldetésével, nevezetesen a Mag Népének, a magyarságnak sorsával? Vagyis azzal, hogy a Mag Népének kell "hamvaiból" feltámadnia, újjászülnie hazáját, s ezt követően útjára indítani a Fényt a Kárpát-medencében. (S persze ezt követően más népekkel karöltve, szövetségben segíteni mindenki mást is testvéri szeretettel a felemelkedésben.)
(Persze hozzátéve: HA igaz a maják jóslata, ha igaz a maják időszámítása, és ha mindez, amit én most leírtam nem csak egy lehetőség marad az univerzum nagy energia rendszerében, hanem valóban megvalósul.)

Végezetül szeretném leszögezni. Az Égre írt csillagképi üzenetek mindig lehetőségek. Az egyes ember életében, s egy nemzet életében egyaránt. Hogy élünk –e vele csak rajtunk múlik! Bár személyes véleményem, hogy ilyen fajsúlyos, erőteljes égi hatások mellett szinte lehetetlen "nem élni" a lehetőséggel ..

Azt mondjuk az asztrozófiában, a Plútó az egyetlen sorsfordításhoz szükséges erő! A magyarság 2012-ben kezébe kapja ezt az erőt! A radikális, mindent átminősítő és mindent felfényesítő fordulat mind gazdasági téren, mind szellemi téren, mind az ország stabilitását, biztonságát, önállóságát illetően, azaz az egész magyarságot illetően most adott. Áldozatokat kell érte hozni, alázatot kell tudni tanúsítani, fejet kell tudni hajtani a Teremtő Isten előtt, erős szívvel, hittel és tiszta lélekkel kell belemenni. S főleg a Déli Korona szellemiségében: csak teljes összefogással lehetséges! Sehogy máshogy. De ha mindez meg van, a legmagasabb égi és angyali segítséget kapjuk meg hozzá!

csillagtitkok.hu

Csak átutazó vagyok itt a Földön

A szövege miatt

Atilla király szobra Budapesten

1801. bejegyzés: Jaj a szegény Diána

Cukor és ízületi diéta

A cukorbetegek, és az ízületi betegek körében többfajta étel rossz vagy nem megfelelő megemésztettsége okozza a tüneti rosszabbodást, és a betegség állandósulását.

Ez egy olyan állapot, melyben a szervezet nem tudja feldolgozni a cukrot és a keményítőt (cukrok, gabonák, keményítő tartalmú zöldségféleségek és gyümölcsök, pl. burgonya), vagy a szénhidátokat (gabonafélék, tészták, ebből készült sütemények, ebből sokat tartalmazó zöldségfélék és gyümölcsök), vagy a szénhidrogéneket (zsírok, vajak, tej és tejtermékek). Ez az állapot, sajnos maradandó állapotot hoz létre a beteg részére. Megfelelő diéta beállítása, és a beteg részére megállapított ételfajta, melytől a továbbiakban tartózkodnia kell, meghozza a megfelelő javulást, és akár végleges gyógyulást is eredményezhet.

Pár szóval ismerkedjünk meg a betegséggel kapcsolatos pár anyaggal, és a betegség alatt lejátszódó szervi változásokkal.

A gyomormirigyek váladéka a gyomornedv. Két fontos alkotórésze van, a sósav, és egy fehérjebontó enzim. A gyomorban megkezdődik a fehérjék emésztése. Az epesav a zsírbontás megindulásáért, a hasnyálmirigyenzimek a további fehérjebontásért, a szénhidrátok megkezdésének bontásáért, és az epesav által előkészített zsírok teljes bontásáért felelős.

A hasnyálmirigy által termelt inzulin, olyan mérgező anyag, amely igen káros hatással van a véredényekre, és az erek falára, így folyamatos, külsőleg bevitt (inzulinkezelés cukrosoknál,) rendszeres alkalmazása érbetegségeket okoz. Az érfalat azonban, a máj által termelt koleszterin védi. Tehát a koleszterinre az embernek szüksége van, csak az nem mindegy, hogy a máj milyen minőségű zsíranyagból készíti azt el. E szerint van „jó”, és van „rossz” koleszterin a köztudatban.

Az inzulin hormon azonban szükséges sok emésztési és beépülési folyamathoz a szervezet számára. A cukorbetegség mögött, általában súlyos vérmérgezettségi állapot áll fenn, mellyel együtt gyakran fokozott pajzsmirigyműködés is kimutatható. Az inzulinról azonban még azt kell tudni, hogy az gátolja, és visszafogja a pajzsmirigy működését, és egyben lassítja is a cukornak a májból való kiáramlását a váráramba. Az ízületi betegeknél általában a mellékvese túlműködése mutatható ki, ami azonban szintén növelheti a pajzsmirigy kiválasztását is.

A májról annyit kell tudnunk, hogy olyan különleges, és egyedi szervünk, mely kb. 500 különböző funkcióban vesz részt, a szervezetünkben végbemenő állandó változások, és folyamatok során. A bél felől áramló méreganyagok kiszűrése után, az epével kevert méreganyag, salakanyag, az epevezetéken keresztül újból a bélrendszerbe kerülhet, - ha a máj azt nem képes megfelelően méregteleníteni, - és ez, irritálhatja, az egy csőbe áramló, epe-, és hasnyálmirigy-vezetéken keresztül a hasnyálmirigyet is. A hasnyálmirigy, a mérgezett és savas epe hatására begyullad. A gyulladás következménye a hasnyálmirigy sejtjeinek degenerálódása, elhalása. Ennek következménye, pedig, az inzulin termelés csökkenése, vagy kiválasztásának teljes képtelensége. Ezt nevezzük diabétesznek, cukorbetegségnek. Maga a mérgezett epe pedig, epegyulladást, epeömlést, és bél- és gyomorfekélyt hozhat létre.

A hasnyálmirigy legfontosabb kémiai eleme a kálium. Ezért a zöldségek közül, táplálkozásunk során, olyanokat alkalmazzunk elsősorban, melyben a kálium igen nagy arányban megtalálható. Amennyiben a káliumszintet természetes, tehát szerves káliummal (ami a növényből azonnal felvehető állapotú az emberi szervezet számára), növelni tudjuk, akkor a hasnyálmirigy még meglévő kiválasztását is helyre hozzuk, és egyben a cukorbetegséggel, vagy ízületi betegséggel együtt fellépő, savas jellegű sejtmérgezettségeket is rendbe hozhatjuk a szervezeten belül.

A kálium a nátriummal együtt a szervezet vízháztartásáért felelős, valamint a sejteken belül lévő kálium segíti elő az inzulin hasznosulását a sejten belül. Tehát az energia felvételét. Kimerültség esetén, de nagyobb vércukorszint megjelenésekor is a vérben, a szervezet szövetei nem képesek a szabad cukormolekulák hasznosítására. Ilyen esetben a káliumot, krómmal együtt alkalmazva a szervezet egyensúlya hamar helyreáll.

A króm, az inzulinnal együtt, a legfontosabb alkotórésze a szénhidrát anyagcseréjének a szövetekben, és folyamatosan szabályozza is a vércukorszintet, és stabilan tartja az anyagcsere folyamatokat. Szükséges még a fehérjék szállításában, a megfelelő szövethez, valamint segíti a fehérjemolekulák beépülését, és így felgyorsítja a regenerálódási folyamatokat. A króm hiánya, maga is létrehozhat cukorérzékenységet, vagy cukorbetegséget, diabéteszt.

Nem ajánlott a szervetlen, tehát tabletta, vagy pezsgőtabletta formájában fogyasztott kálium, kalcium, magnézium, stb szedése. A szervetlen elemeket a szervezet nem tudja kellő mértékben feldolgozni, és így a vérben, nagy mennyiségben körbe, körbe keringve, azt a látszatot kelti, hogy a szervezet kálium, vagy egyéb egyensúlya megfelelő szinten van.

Kálium bevitel növelése indokolt minden csökkent vércukorszint esetén is. A II. típusú cukorbetegségnél, maga a hasnyálmirigy lehetséges, hogy csökkent mértékben állít elő inzulint, de maguk a sejtek is képtelenek azt felhasználni, így jelentkezik a megnövekedett vércukorszint. Tehát a II. típusú cukorbetegségnél (öregkori cukorbetegségnek is hívják), főleg azért növekszik meg a vér cukorszintje, mert a szervezet szövetei azt nem hasznosítják, és nem azért, mert nem termeli a hasnyálmirigy.

A kálium és a nátrium együtt, szükséges az idegek és az izmok megfelelő működéséhez is a szervezetben. A kálium egyben a gyulladás további megakadályozását is elősegíti, valamint csökkenti a víz felhalmozódását a szervezetben.

Ajánlott a kalcium és a magnézium bevitelre is figyelemmel lenni, mégpedig 2:1 arányban, mivel a csökkent vagy ingadozó vércukorszint helyreállításában nagy szerepük van, valamint támogatják az idegrendszert, főleg stresszes állapotokban, valamint hasznosak a gyulladás csökkentésében, és egyes izomcsoportok görcsei, és reszketés esetén is. Elengedhetetlenek a szabályos szívműködéshez is, és a vérkeringéshez is, valamint az idegek és izmok egészséges működéséhez.

A cink az anyagcserében, de főleg az inzulin hormon képzésében nagy szerepet játszó elem. (És pont a cukorbetegek azok, akiknek a szervezetében ez a mikroelem általában hiányzik, vagy csak kis mértékben van jelen.) A cinket, csak alkalmilag kell pótolni, viszont a cinkkel együtt a szervezetnek nagyobb A-vitamin szükséglete keletkezik. (Azt viszont tudni kell, hogy a cukrosok nem képesek a bétakarotinból (sárgarépa, sütőtök) A-vitamint képezni, ezért számukra, megfelelő adagokban, az orvos írja fel a hiányzó, „kész” A-vitamint.) A cink, ugyanis, számos enzim részét képezi, és jelenléte a szervezetben okvetlenül szükséges. A vér sav-bázis egyensúlyának is fontos eleme, valamint a fehérjebeépülés, a DNS előállításához is szükséges. Az izmok összehúzódásáért is a cink a felelős, valamint az agyi funkciók normális működésének is fontos eleme. A zsíranyagcsere és vas anyagcseréjének is nélkülözhetetlen alkotórésze. Erősíti az immunrendszert. A cink azonban az A-vitamin nélkül nem tud érvényesülni, akkor sem, ha kis mennyiségben, a szervezetben jelen van. (Túlzott cink bevitel rézhiányt eredményez a szervezetben.)

A réz maga is jó hatással van a cukorbetegek közérzetére, de inkább a vas beépülését célozza meg a vörösvértestek hemoglobinjaiba, valamint a C-vitamin beépülését segíti elő a szervezetben, valamint jelenléte megakadályozza a folyadákfelhalmozódást, ödémát, a szövetekben és a szövetközti állományokban. Megszünteti az izomgörcsös állapotokat is. A réz könnyen felszívódik a bőrön keresztül is, így egy vékony réz karkötő megfelel a réz bevitelre. (Túlzott réz bevitel cink hiányt okoz a szervezetben.)

Az A-vitamin a szem védelmének vitaminja. Ezen kívül növeli az immunrendszer hatékonyságát. Segíti a túlműködött pajzsmirigy helyreállított kiválasztását. Véd érelmeszesedés és szívpanaszok esetén. Gátlólag hat az epe és vesekő képződésére. Antioxidáns, védi az egészséges zsírokat és a vitaminokat, enzimeket a szervezetben, hogy megfelelően működhessenek. Zsírban oldódó vitamin, és a szervezetben sokáig raktározódik, ezért túltelítődhet. Külön beviteléről nem kell gondoskodni, csak a cukrosoknak. Immunrendszer erősítés céljából érdemes a cinkkel együtt alkalmazni.

Az E-vitamin, részt vesz az emésztési folyamatokban, főleg a fehérje, a zsír (szénhidrogén) és a szénhidrátok anyagcseréjében. A folyadékháztartás egyik vitaminja is. E-vitamin hatására javul az A-vitamin ellátottsága is a szervezetben. Antioxidáns, ugyanúgy, mint az A-vitamin. Hiánya esetén izomsorvadás, és vérrendszeri zavarok léphetnek fel. Az E-vitaminra a szívet érintő minden esetben érdemes figyelni, megakadályozza a szívizmok károsodását, valamint megelőzhető vele az érelmeszesedés kialakulása. Zsírban oldódó vitamin, de nagy része mégis hamar kiürül a szervezetből, ezért folyamatos, de kis mennyiségben szükséges étrendünkbe beállítani. (A cukrosok esetében még azt is megfigyelték, hogy E-vitamin, szintén, csökkent mennyiségben van jelen a szervezetükben.)

A C-vitamin bevitele is szükséges lehet. Beépülését és hatásának kiváltását mindig antioxidáns hatású más élelmiszerekkel együtt érhetjük el. Zöldségdiéta esetén ezek mindig együtt fordulnak elő. (Bár pont a C-vitaminnak a szövetekbe való beépüléséhez inzulin is szükséges. Épp ezért, a rapszodikus beépülés, állandó C-vitamin hiányt mutat a sejteken belüli szövetállományokban a cukrosoknál.)

A B-vitamin minden egyes fajtájából ajánlott fogyasztani, komplex formában. Erre legalkalmasabb az élesztő, melyben egyben sok mikroelem és egyéb vitamin is megtalálható. Az élesztő egyben közömbösíti a savakat is, és a mérgezett epét felszívja. Nátrium- és káliumforrás. Az élesztőben azonban nagy mennyiségben foszfor is található, ezért az élesztő túlzott fogyasztása esetén, a kalcium és a kalciumhoz tartozó egyéb elemek fogyasztása is ennek arányában ajánlott, mivel maga a foszfor ilyen esetben a szervezetből elvonja a kalciumot.

A máj a méregtelenítéshez nagy mennyiségű nátriumot igényel. A természetes formában bevitt nátrium (nem konyhasó, nem kősó, nem NaCl), leveszi a terhet a vese túlzott kiválasztási ingerléséről is, mivel így, a mellékvese nincs kitéve, felesleges túltermelésnek, melyet a kősó túlzott fogyasztása szokott okozni, de a szerves nátrium a vizelettel együtt képes gyorsan kiürülni. Kősó (konyhasó, NaCl) esetén azonban, a felfokozott mellékvese hormonja ingerli tovább a vesét a túlzott kiválasztásra, de egyben ugyanez a mellékvese kiválasztás, felfokozza a pajzsmirigyműködést is, és kihat a hipofízis által termelt hormonok kiválasztására is. Ezzel azonban, már az egész emberi szervezet, minden mirigyműködése felborulhat, melyek további, különböző betegségeket hoznak majd létre.

A cukorbetegnek és az ízületi betegnek, elsősorban a máj méregtelenítésére, és az epe savasságának elkerülésére kell törekednie, valamint, hogy a túlzott fizikai megterhelés folytán, a szövetekben ne alakulhasson ki túlzottan savas közeg.

Mivel a keményítők bomlása folytán a bélrendszerben sok ecetsav keletkezik, ezért a betegeknek nem ajánlott a keményítőt tartalmazó élelmiszerek, és az ecet fogyasztása.

Az elsavasodott szervezet, a következő tüneteket mutatja: fejfájás, köpet, vérbőség a torokban, izzadás, láz és hidegrázás váltakozása = vértolulás a májban; szívszaporaság, szívfájdalmak = vese vértolulása; általános savasság. Az ecetről azt kell tudni, hogy a szervezetből kimossa a foszfort, és egyben serkenti a pajzsmirigyműködést, de egyben lefogja a mellékvese működését. A foszfor ugyanis, szükséges a mellékvesehormon kiválasztásához, így ennek az elemnek a hiánya, csökkent mellékvese-működést hoz létre. Így megint felborul a mirigyrendszer az egész szervezetben, mivel a túlzott pajzsmirigyműködést az inzulinnak kell csökkentenie, (amiből a cukorbetegnek amúgy is csökkent a kiválasztása,) viszont a csökkent mellékvesehormon termelése, nem csökkenti a pajzsmirigy túlfokozottságát. A pajzsmirigy elégetné a rendelkezésre álló cukrokat és aminosavakat, de a mellékvesehormon csökkenése erre nem ad lehetőséget.

Az ecetsav, úgy vonja ki a szervezet foszfortartalmát, hogy a vérben található foszfor-lecitinnel, kémiailag összekapcsolódva, egy mérgező észtert hoz létre. Így lekötve a foszfort a vérben, ez az észter tovább halad, és főleg az üreges területekben, tüdőben, nyirkokban, vesemedencében, szemüregben, ízületekben gümőket alkotva lerakódik. Ezeken a területeken, legyengült immunrendszer esetén, jó táptalajt nyújtanak ezek az észterek, a bakteriális és vírusos megbetegedéseknek. Ezek közül legismertebbek, az ízületi gyulladások, ciszták, „újkori” TBC, gennyesedések.

A cukorbetegek körében legalább olyan mérvű elváltozások tapasztalhatók a nyirokutakban, mint az ízületi betegeknél, mely végsősoron tényleges ízületi elváltozásokká fajul, és izombetegségeket, ízületi betegségeket hoz létre. A két izületi megbetegedés között csak az a különbség, hogy melyik méregtelenítő szervünk elsődleges gyengesége okozza a megbetegedést.

A cukorbetegeknél a beleken keresztül felszívódott méreganyagok a májkapun keresztül a visszérhálózatot mérgezik, mégpedig kettős rendszerben is. Egyszer egyenesen a májon keresztül, egyszer, pedig a belek között elhelyezkedő nyirokutakon keresztül, melynek tartalma a kulcscsont alatti fő gyűjtővezetéken át, egyenesen a visszérhálózatba ömlik, megkerülve a máj áttisztítási lehetőségét.

A hasfalban elhelyezkedő visszérhálózat, a májba kapcsolódása előtt, a lépből is átveszi a megtisztított nyirok és egyéb vérképzésben részvevő anyagokat. De ha már a lép is megnagyobbodat (bal oldali bordaív alatt található) a sok felgyűlt só- és salakanyagtól, mely szintén a hasi nyirokutak termékei, akkor ez a nyirokváladék is mérgezett. A további nyirkok, felfelé haladva, még több nyirokcsomócskában is méregtelenítődhetnek, valamint a mandulák felé is kilökődnek, ott gyulladást és nyákos hurutot hoznak létre. De végső soron, ha a nyirokcsomócskák fokozatosan mérgeződnek, ugyanúgy elhalhatnak, mint bármelyik szövetünk a szervezetben, és így már semmi sem állítja meg a nyirokutak mérgezett formában való bekerülését a visszérrendszerve.

Az ízületi betegeknél, nem csak a hasi, hanem a veseutakon átszűrődő, a veséből kifelé törekedő méreganyagok is felszívódnak a kismedencei és hasi nyirokutakban, és onnan felfelé haladnak, szintén a kulcscsont alatti részbe, majd ott ömlenek be, szintén a máj méregtelenítési lehetőségét kikerülve.

Ennek az a következménye, hogy a máj fölött, a visszérbe belépő mérgekkel telített nyirokváladék, egyenesen a szív jobb pitvarába kerül, és ott a savas vér, a szívbelhártyát, a szívbillentyűket roncsolhatja, majd később a sérült szívsejteken megjelennek a baktériumok is, melyek súlyos gyulladásokat okoznak, végül maradandó szervi szívbajt hoznak létre.

A nyirokban és a vérben található savak és észterek, a hónaljban, a felsőkarban, a combtőnél, vagy a test bármely nagyobb nyirokgöbjénél, gümős, tapintható formában felgyűlnek, hátul, a nyaki részen púpot alkothatnak. Kemény vagy lágyabb formában jöhetnek létre. A keményebb forma a már fent említett ecettel létrejött foszforészter. A lágyabb forma vizenyőként, ödémaként jelenik meg. A kulcscsonti résznél vizenyőt, nyaki duzzanatot okozhat, nehézlégzéssel egybekötve, és ilyen formában, azokat eldugítva, a lentebb található mellhártya vizenyőjét is okozhatja. A felgyűlt vizenyő a hasfalat is kitölti. Sok esetben a máj és a szív kimozgása gátolt, a mellkasban visszafogottság és nyomás érzékelhető. Ezekben az esetekben már a vese sem képes a méregtelenítést elvégezni, és a máj méregtelenítő feladatát átvállalva, maga a vese is megbetegedett, mivel a vese nem alkalmas a salakanyagok kiürítésére.

A vese, a salakanyagokat átengedve magán, deformálódik és elhal. Főleg a vesegomolyagok (vizet átszűrők), majd később, a vesetubulusok (vizeletet továbbító utak) is károsodnak. A vese károsodása esetén valamikor nem lehet megkülönböztetni, hogy melyik történik először. Közöttük általában szakaszos rosszabbodás mutatható ki. A veseutak beszűkülnek, a vizeletgyűjtő utak gennyesednek, majd a vesék fokozatosan elhalnak. A belső veseutak körül vannak csak idegvégződések, így a vesefájdalom észlelésekor, már maga a vese, nagymértékben megbetegedett állapotban van. A vesével együtt a mellékvese is elhal.

 

Mindezek ismeretében a legjobban ajánlott étrend a(z I. és) II. típusú cukorbeteg, és az ízületi beteg számára a főtt, vagy párolt, keményítőmentes és cukormentes zöldségek keveréke, és az ebből főzött, majd tumixolt leves. Ezzel a módszerrel a legyengült, és kimerült hasnyálmirigy működését még megsegíthetjük, a máj méregtelenítését erősíthetjük, a vesedegenerálódást megakadályozhatjuk, a magas vérnyomást és a szívmegbetegedéseket elkerülhetjük.

A ízületi betegek körében azonban vannak még olyanok is, akik a nem megfelelő fehérjeemésztés, vagy zsíremésztés, vagy ezeknek telítettsége miatt válik beteggé. Az ő esetükben általában ki is mutatható, teljes tej allergia is. Sok esetben, ezek, látható testi deformálódásokban is megnyilvánulnak, pl. zömök, kemény, izmosnak tűnő szövetek, vagy zsírdaganatok, vagy végtagi, vízzel telt megnagyobbodások formájában.

Forrás: http://magyarmegmaradasert.hu/szerzok/kosane-k-maria/item/2797-cukor-%C3%A9s-%C3%ADz%C3%BCleti-di%C3%A9ta

Egy lehetséges kiút a mesterséges válságból

Hungaro, az országos-helyi pénz

A Kossuth rádió mostanában mintha nem lenne annyira kormány-közelien „pórázon tartott", mint volt a vörös-uralom alatt. A franc tudja, de mintha megcsapta volna a főszerkesztőket is a tudatosodás és az ébredés szele...

Talán így fordulhatott elő, hogy olyan – az alternatív médiában és a nemzeti oldalon méltán ismert – embereket is meg mernek már szólítani, mint Bogár László, le merik adni Árpi barátunk interjúját a deviza-alapú hitelezés bűntényéről, és nyíltan mernek beszélni a madzagon rángatott valuták/devizák helyetti helyi pénzek sikeréről is. (Hallatlan pimaszság elvtársak!)

A minap ugyanis megszólaltattak helyi pénzek tekintetében jártas embereket a Kossuthon, amit szinte alig merek még most is elhinni. Nem véletlen a kiakadás emberek, ugyanis egy egyre terjedőben lévő, jól megszervezett, független helyi pénz egyenesen a végét jelentheti a globalista háttérhatalom több évszázados világuralmi terveinek, ugyanis a nemzetek ezáltal visszaszerezhetnék az elrabolt nemzeti önrendelkezésük egy igen nagy szeletét, és a pénz visszakerülhetne a jól megérdemelt helyére: újra közvetítő eszköz lenne, semmi más.

Soproni_kekfrank

A helyi pénzekről bizonyára sokan hallottak már, Drábik János is sokat foglalkozott már vele, most mégis megpróbálnám összefoglalni az egyre aktuálisabbá váló témát, segítségül hívva a Kossuthon elhangzottakat is.

Először is le kell szögezzük: alkalmazását tekintve két féle helyi pénzt ismerünk:

1. Lokális, régióra korlátozott

2. Országos

A lokális helyi pénz nagyon leegyszerűsítve olyan, mintha én szétvagdosnék egy papírt, majd rárajzolnék néhány jelet (tehát kibocsájtok), ezután megegyeznék veled, hogy Te is fogadd el ezt, mint az áru csereértékének közvetítő eszközét. Ilyen lokális helyi pénz már több is alakult Magyarországon, név szerint néhány:

Rábaközi Tallér

- Soproni Kékfrank (erről már mindenki hallott)

- Bicskei forint

Balatoni korona

Mosoni korona

- Stb.

A lokális helyi pénznek az a legnagyobb előnye – a lokál-patrióta életérzésen túl – , hogy egy adott térség életét fellendítheti válság idején, e közvetítő jel segítségével közvetlenül létrejöhet a kapcsolat a termelő, a kereskedő és a fogyasztó között, teljesen függetlenül az országok gazdaságát másodpercek alatt (!) lerombolni képes bankárbűnözőktől. A lokális helyi pénznek viszont az a legnagyobb hátránya, hogy a szomszéd faluban már fabatkát sem ér. Rábaközben a Kékfrank csak gyújtósnak jó. Ebből a szempontból tehát csak nagyon ideiglenes, életmentő megoldásként képzelhető el a helyi pénzek bővebb alkalmazása Magyarország esetében.

Mondjuk Németországban kb. 600 lokális helyi pénz „üzemel", kisebb-nagyobb sikerekkel, náluk valószínűleg nem életbevágó okok miatt jöttek létre, hanem inkább praktikusságból. A legismertebb a Chiemgauer.

A szórványos, egymástól független, és egymással alkalmazhatatlan regionális pénzektől eltérően egy országosan működő, államilag kibocsájtott helyi pénznek azonban már nagyon komoly gazdaságélénkítő szerepe lehet, sőt továbbmegyek: az egyetlen jó megoldás lehet a jelenlegi világháborúban!

Az országos helyi pénz alkalmazása tulajdonképpen egyet jelent egy duális gazdaság működésével, ahol az import áruk részére létezik egy konvertibilis (magyarul: aljas módon agyonspekulálható) pénznem, de e mellett létezik egy nem konvertibilis fizető eszköz is teljes országos lefedettségben, amivel szinte minden helyben megtermelt áruval történő kereskedelem lehetséges.

Ennek előnye nem kicsi:

- hihetetlen lendülettel erősíti a helyi gazdaság vérkeringését,

- az import áruk térhódítása és ezáltal a multinacionális vállalatok piacszerzése nem működik olyan hatékonyan

- pótolja a szintén mesterségesen forinthiányos gazdaságunkat, likviditásnövelő

- árfolyam-független: magyarul független a wall-street-i világbűnözőktől

- bármelyik nemzeti piaci szereplő használhatja, az egész ország „elfogadóhely"

- stb.

A helyi pénzeknek „kifelé" nincsen jelentősége és szerepe, tehát ezzel nem tudunk vásárolni még egy db CD lemezt sem, de senki nem beszél arról, hogy ez leváltaná a konvertibilis forintot. A kettőt együttesen kellene alkalmazni, az import árukra forintot, és minden más belső termelésre és kereskedelemre helyi pénzt.

Ilyen duális gazdaság, országos helyi pénz működik immár 75 éve kiválóan Svájcban, ahol a konvertibilis valuta a mindenki számára ismert svájci frank, a nem konvertibilis pénznem pedig a WIR (wirschaftsring). http://kekfrank.hu/hirek.php#hir03

És ugye vitán felüli, hogy Svájc egy sikeres ország? Sokan tévesen azt hiszik, hogy a bankrendszer miatt erős a svájci nemzetgazdaság, de ez nem igaz. A bankrendszer általi svájci jövedelem a költségvetést növeli, de a nemzetgazdaságot a WIR tartja erősen szükség esetén

És ha hisszük, ha nem, már létezik egy elég komolynak tűnő elképzelés a magyar WIR létrehozására is! Ugyanis ilyen országos lefedettségű helyi pénz szeretne lenni a HUNGARO néven futó eszköz is: http://hungaropiac.hu/

Jelenleg az építőipari szolgáltatásokban van jelentősége, de megpróbálják átültetni a Hungaro-t az élelmiszeriparba is. Nem tudom, hogy pontosan kik állnak e mögött (az MLM-ből kinőtt Bódis Krisztián?), de a névválasztás tetszik, az ötlet nagyon jó, és remélem, hogy ebből tényleg lesz is valami.

Állami akarat nélkül persze nem igazán megy ez sem... Ehhez viszont a „magyar" elitnek ki kellene jönni a róccsildok seggéből egy kis friss levegőt szívni.

Fentieken túlmenően működik még egy vicces nevű, ám igen dicséretes és ígéretesnek tűnő internetes szerveződés is, a suska-kör. http://www.suska.hu/ Tanulmányozzátok.

Egy biztos: szándékosan generált válságok idején a barter (közvetítő eszköz nélküli közvetlen cserekereskedelem), és a helyi pénzek alkalmazása elkerülhetetlen, és életszerű (lásd pl. a Szovjetunió felbomlását követően kialakult káoszt, amit csak ezek a megoldások tettek élhetőbbé az orosz népek számára).

(Zárójelben jegyzem meg, hogy tulajdonképpen a helyi pénzekhez hasonló elven működnek az étkezési utalványok is már hazánkban, de azért ezeknek még nem teljes a lefedettsége, ráadásul egyáltalán nem magyar kézben van a kibocsájtásuk – és ez rendkívül fontos tényező. Ezenkívül adózunk is utánuk! )

Apropó adózás!

Mielőtt valakinek hátsó gondolatai támadnának, gyorsan le kell szögezni, hogy a helyi pénzek használata nem mentesít az adózás kötelessége alól! :) A helyi pénzeknek alapvetően nem bűnelkövetői, hanem belső nemzetgazdaság erősítő szerepe van, gazdasági szabadságharc eszköz lehet belőle! Svájcnak néhány évtized kellett mire beállította a rendszert, de az ő modelljükből tanulva akár néhány év alatt is felállítható lenne egy működő országos helyi pénz, egy – a pénzkibocsátás jogát mesterségesen generált forradalmak és világháborúk révén megszerző szervezett magánhatalomtól részben független – duális gazdaság.

De akkor miért nem teszi ezt meg a „vért-verejtékkel" gazdasági szabadságharcot folytató, állítólagos nemzeti kormányunk ? ? ?

A kérdés költői persze...

Forrás: Velorex illetve Kossuth Rádió („Közelről” c. műsor 16:05-tól)

Csillagüzenetek 2011.11.28-12.04 - Paksi Zoltán

Az ádventi várakozás idejébe érkeztünk. Várjuk, hogy újra megszülethessen a Fény. Bár odakint egyre nagyobb a rohanás, a kapkodás, a karácsonyi bevásárlási vágta egyre erőteljesebb, ám most valójában a belső, fokozott figyelem heteibe léptünk.
Odakint igen nagy a sötétség.
Fokozódó válságról, csődbe jutott államokról szólnak a híradások. Miért?
Azért, hogy az ember ne érezze biztonságban magát. Hogy féljen. Az embernek van teste, lelke, és szelleme.
A társadalomnak is van teste, lelke, és szelleme. Érdekes módon a társadalom tudatával, és lelkületével nem foglalkoznak a híradások, csak az anyagi, a testi szintet megjelenítő gazdasági, pénzügyi kérdésekkel.
Olyan ez, mintha a kritikus a koncert után írott cikkében csak a hangszerek anyagával, a húrok minőségével, a karmester csokornyakkendőjének a színével foglalkozna, s azokból alkotná meg az ítéletét.
„A koncert élvezhetetlen volt, hiszen az első hegedűsön gyűrött volt a nadrág, a karmester nyakkendője meg félidőben félrecsúszott!”

Mit tanítottak meg nekünk szinte először spirituális utunkon?
Azt, hogy „a látható gyökere a láthatatlanban rejlik”.
Vágyaink, lelki impulzusaink, hitünk, akaratunk, szenvedélyeink, a gondolataink, és persze a belső képeink alakítják, formálják a testünket, de a sorsunkat is.

Ez a mai létezés is telis-tele van csodákkal, fénylő ragyogásokkal, a felhőkön túlról érkező mosolyfényekkel, ahogyan volt ez a múltban is, de lesz a jövőben is. Ádvent idejében az angyalok, a csillagok és a huncutkodó tündérek fényjelei még erősebben ragyognak mindannyiunkra.
A híradásoknak nevezett félelemkeltő tudatmanipulációkban erről nem szólnak. Pedig ez most a legfontosabb hír!
Ne a doboz (mely tele van vízióval) határozza meg a világunkat, hanem az égi fény üzenetek, melyek mindig a derű, az egészség, a teremtés, és a boldogság lehetőségeit akarják nekünk ajándékozni.

Kell-e hinnünk abban, hogy az idén is megszületik a Fény? Avagy lehet, hogy hiába várakozunk, hiába remélünk, innentől már csak „rosszkedvünk tele” (Shakespeare, III. Richárd) dermeszti fagyosra a lelkünket, testünket és a gondolatainkat?
Tehát kell hinnünk a megszülető Fényben, melyre egyre jobban vágyakozik az ember?

Nem, ebben nem kell hinnünk. Nem kell hinnünk, mert TUDJUK, hogy az idén is eljön a téli napfordulat ideje!
És ahogyan eljön a körbe – körbetáncoló idő körén, úgy eljön az emberek életében is! Telítsük a lelkünket az odafigyelés fényével, a jelen-lét csodájával, fürdessük meg tudatunkat, gondolatainkat az isteni eredet bizonyosságának extázisával! Ismerjük fel a kívülről érkező sunyi, rossz híreket, félelmeket generáló manipulációkat, majd kacagjunk rajtunk bátran, mert ez a minőség még csak meg sem közelítheti a Tőle származó Embert!

A felfényesített lélek, a csillagok ragyogásában fürdőző tudat már elűzi rosszkedvünk telét, s anyagi, testi, pénzügyi világunkat is tündöklő nyárrá változtatja át.
Mert a láthatatlan lélek, és szellem építi fel az anyag világát. Minden földre született ember küldetésében van egy közös. Ez pedig a derű. Sorsfeladatunk, hogy a derű, az öröm állapotát teremtsük meg az életünkben. A derű boldog – nyugodt állapotába érkezni.
Miután felismeri az ember a hazugságokat, a manipulációkat, a félelemkeltő impulzusokat úgy dönt, hogy inkább az Ő fényét választja.

Mi is ezt a Fényt szolgáljuk csillagüzeneteinkkel! A Nap égi útjának szimbolikájában ott lakozik a megoldás. Jó hír, hogy a kissé hosszúra nyúlt szünet után újabb felvételt készítettünk a születő Fényről a tiszta hangok rádiójában. Ez hamarosan hallgatható lesz, addig is kövesse figyelemmel aktuális csillagüzeneteinket! Csak kattintson a www.asztrozofia.hu –ra, vagy a www.csillagtv.com –ra.

Öt - tíz éves gyermekeknek szóló mesekönyvünk a „Csillagmesék csillaggyerekeknek” ajándék hangoskönyvvel most kedvezményesen megvásárolható kizárólag a www.tisztahangok.com oldalon!


PROGRAMAJÁNLÓ:
Előadás a csillagos égbolt ősi, és mai üzeneteiről Somlószőlősön.
2011. december 2-án 18 órától a művelődési házban.
Cím: Kossuth Lajos u. 102.
Mindenkit szeretettel várunk!

ÁLDÁS KÍSÉR MINKET AZ ÚTON!

A Csillag TV csapata nevében: Paksi Zoltán


Kérjük, küldje át ismerőseinek is ezt a levelet, ha úgy gondolja, hogy nekik is segítségükre lehetnek a www.asztrozofia.hu -ról ingyenesen letölthető meditációink, kisfilmjeink és hírleveleink.
Köszönjük!

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő