A cikket is olvasd el itt, bemásolva:

http://mno.hu/belfold/ciganymagyar-egyutteles-hogyan-tovabb-1032829?oldal=1

Hozzászólások

 1. papy_on_board 2011. november 20., 20:08
  A cikkre 1-est adtam, de ez nem a cikkírónak szól, hanem az interjú alanynak!
  Egy csomó kérdésre nem adott megfelelő választ az alany, például:
  -- Milyen garanciát tudnak adni arra az esetre, ha az általuk jónak tartott (és általunk pénzelt!) "integrációs" program totális kudarcot vall? Mint az eddigiek? Amire -- valljuk be őszintén -- most is majdnem 100% az esély.
  -- Talán rá lehetett volna kérdezni a "szegregáció" kérdéseire. Nem azt kívánjuk a legtöbben, hogy a csendes, beilleszkedni képes cigányokat különítsék el, de azt igenis, hogy az oktatást zavaró, a társaikat megfélemlítő elemeket külön osztályba kell járatni, ahol speciális (legalább 120 kilós, harcművészetben járatos:-))) tanár foglalkozik velük, egyéni sajátosságaiknak megfelelően!
  -- Mit tud mondani ez a meginterjuvolt valaki (és a mögötte álló "szellemi műhely" az idézőjel szándékos!) azoknak a jóravaló, érdeklődő, tanulásra képes gyermekeknek, és szüleiknek, akikből az oktatást ellehetetlenítő néhány **** miatt nem lesz sem mérnök, sem orvos, egyáltalán semmi sem lesz! Az ő jogaikal, reményeikkel, terveikkel ki törődik??? Költői kérdés. Tudjuk, senki. Ők huladékok a háttérhatalom szemében, amely az emberi jogokról papol, de közben a cigányságot biológiai fegyverként használja ellenünk. Ebbe a cigányság is bele fog rokkanni, meg fog semmisülni, amikor már nem lesz rájuk szükség, emlékezzen mindenki a szavamra.
  -- Az egyre durvuló, primitívebbé váló, és egyre gyorsabban szaporodó embertömeg előbb-utóbb padlóra küldi az országot. Ez TÉNY, amely SZÁMOKKAL igazolható, sőt bárki látja, csak tilos róla beszélni.
  Hogyan képzeli az interjúalany e probléma kezelését, és szerinet hány évünk van még?
  És azok, akik ezért felelősők, hogyan fognak felelni a tetteikért?
  Magyarország elpusztításáért?
 2. Alfred 2011. november 20., 19:25
  A "romaintegráció", már maga a kifejezés is elgondolkodtató. Miért kell integrálni a cigányokat? Hát hol voltak az elmúlt 50-100-200 évben? Itt voltak, a társadalom - ha nem is mindig megbecsült - de jelenlévő tagjai voltak, akikkel nem is volt komoly gond, amíg a többségi normákat rájuk tudtuk kényszeríteni.
  A rendszerváltáskor kaptuk a működő demokrácia mellé mintegy ajándékba a cigány polgárjogi aktívistákat, akik azóta hivatalosan a hátrányos megkülönböztetés, a jog előtti egyenlőség és az integráció nevében lényegében az írott jog és a többségi moralitás ellen küzdenek - mint látható igen sikeresen.
  Ma már úgy néz ki, mintha a cigányság 1989-ben a holdról érkezett volna, és nekünk erkölcsi kötelességünk lenne őket az összes "roma kulturális hagyománynak" nevezett devianciájukkal együtt elviselni és eltartani.
  Az, hogy ezt már-már a sajtóban is feszegetik, de az átlagember a mindennapokban erről már nyiltan beszél, azt jelenti, hogy 10 éven belül ez a rémálom véget fog érni, és az integráció erőszakkal fog végbe menni.