Fényadó

Felkészülés a Változásokra

Ghymes - Új esztendő

Óévi állatságok

2011 leghülyébb szabályai

Elmaradt pénzeső, vérdíj dohányosokra, megugatott rendőrkutya, füldugó zenészeknek.

Elmaradt pénzeső, vérdíj dohányosokra, megugatott rendőrkutya, füldugó zenészeknek. 2011 is bővelkedett jogi érdekességekben, esztelen rendeletekben.

Áldozata teljes vagyonát örökölte a gyilkosa az Egyesült Államokban. 431 ezer dollár (100 millió forint) üti a 24 éves férfi markát: néhai anyósa vagyona, akivel ő végzett. A férfi heroinfüggő, és szenvedélye költségei miatt lopott még 2008-ban ékszereket anyósa lakásából - az asszony tetten érte, mire veje megölte. Az 59 évesen meggyilkolt nő mindenét - egyetlen - lánya örökölte, aki csaknem 200 ezer dollárt (40 millió forintot) költött férjének - azaz anyja gyilkosának - jogi védelmére. Tavaly februárban azután meghalt ő is - kábítószer-túladagolásban -, és mindenét házastársa, a börtönben ülő Palladino kapta, aki negyvenes éveiben jár majd, amikor szabadul.

Pénzeső elmaradásáért kapott három év börtönt kapott Dubajban egy csádi férfi, mert megígérte a csodát, és előzetesen pénzt kért érte. A férfi varázslónak mondta magát, bár valójában kovács. 200 dirhamot (10 ezer forint) kért előre, de nem magának, hanem - mint mondta - dzsinneknek. Jó befektetésnek tűnt a dolog, mert 25 millió dollárt (5 milliárd forintot) ígért a varázsló. A hiszékeny helyiek egy csoportja összeadta a "belépőt", a csádi kovács meg elkezdte varázslatos ceremóniáját, mégsem jelentek meg pénzesőfelhők. Nem csoda: Dubajban a "szimpla" eső is csodaszámba megy.

"Füstpénzt" vezettek be egy lakóparkban Svédországban: 5 ezer korona üti a markát annak, aki leleplezi egy szomszédja dohányzását. A 150 ezer forintnyi "fejpénz" a Stockholmtól 400 kilométerre északra lévő Sundsvall településének 121 lakásos lakóparkjában érvényes. Aki rágyújt akár saját bérlakásában, akár annak erkélyén, de még ha csak lent a parkban, kilakoltatják. Ezt szerződésben vállalta az összes beköltöző.

Tilos munkaidőben az időjárásról, vakációról, gyerekről beszélgetniük egy brit város önkormányzati dolgozóinak. Carlisle vezetése utasította alkalmazottait arra, hogy ha magánügyeikről akarnak beszélni, előtte "blokkoljanak ki", azaz a munkával töltött időbe ne számíttassák be csevegésüket az időmérő naplóval.

Lebeszélik a fészertulajdonosokat a rendőrök Nagy-Britanniában arról, hogy dróthálóval védjék sufnijaik ablakait a betörőktől, mert ha egy tolvaj megsérül emiatt, beperelheti a szerszámoskamra gazdáját. Az ingatlanok tulajdonosai szitkozódással reagáltak.

Gyermektelenségért harcolt egy váló házaspár Kínában: mindkét fél le akar mondani a felügyeleti jogról és a másikra testálni. A párnak egyetlen gyereke van, egy négyéves fiú. Az anya a pekingi bírósági meghallgatáson azzal hárította el magától fia gondozását, hogy nincs kellő hozzáértése a gyerek felneveléséhez. Az apa arra hivatkozott, hogy elveszítheti állását, ha neki kell felügyelnie állandóan a fiúra, és a súlyos pénzveszteséget megszenvedné a gyerek.

Rendőrkutya megugatásáért került bíróság elé egy férfi az Egyesült Államokban. A 25 éves vádlott Cincinnati egy külvárosában vakkantott rá egy rendőrkutyára, amely egy járőrautóban volt magában és hevesen viszonozta az ugatást. A kutya gazdája és "felettese" a közelben egy balesetet helyszínelt, de amikor meghallotta, hogy ebbeosztottja dühödten hangoskodik, visszament a kocsihoz és kérdőre vonta az ugató férfit. Azt a választ kapta tőle, hogy a kutya kezdte a "veszekedést".

Bírósági különengedéllyel ment kártyázni egy férfi az Egyesült Államokban, hogy "összepókerezze" azt a pénzt, mellyel álbrókerként megkárosított embereket. Nem nyert, és nem tudta kártalanítani 23 befektetőjét, akiket 450 ezer dollárral (90 millió forint) lopott meg. A férfi immár legfeljebb börtönben kártyázhat, 12 évet kapott.

Lakcímváltozás be nem jelentése miatt került rács mögé egy hajléktalan az Egyesült Államokban: nem közölte a hatósággal, hogy elköltözött egy ipari szeméttartályból. A hajléktalan férfit korábban szexuális bűntettért börtönre ítélték és szabadulása után elrendelték, hogy mindig jelentse tíz napon, ha lakhelye megváltozik. Ezt mulasztotta el, amikor a szeméttárolóból egy hajléktalanszállóra költözött. A rendőrség onnan vitte el.

Engedély nélküli kerítésépítésért perelte be szomszédasszonyát egy férfi Nagy-Britanniában, holott a kerítést a nő csakis azért építtette, hogy nehogy megharapja kutyája a férfit - ismét. Korábban ugyanis ezért indított pert a férfi a nő ellen.

A halak elhízásától tartva, betiltotta a fehérkenyérből gyúrt csalikat egy horgászklub Nagy-Britanniában, helyette teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret ajánl. A Hampshire grófságban lévő horgászparadicsom pontyai egészségesen élnek, mivel sokat úsznak. Több "pecaprofesszor" szerint azonban a fehér kenyértől levertek és tunyák lehetnek a halak, mert puffasztja őket a csali. A fehér kenyérnek ugyanakkor több évszázados csalihagyománya van, a brit horgászok bibliájának kikiáltott, 1653-ban írt könyv is javasolja használatát.

Füldugót javasol a BBC zenekari zenészeinek Nagy-Britanniában az új munkaegészségügyi szabályok miatt a sajtóorgánum munkavédelmi főnöke. Figyelmeztető irata kitér arra, hogy a trombitások láncfűrésszel vetekvő zajban dolgoznak, átlagosan 92 decibel terheli hallásukat, a kürtösök háromórás próbán akkora zajártalomnak vannak kitéve, mint félóra motorozás, a klarinétosok a metrószerelvények sivításával vetekedő zajt kénytelenek elviselni. A BBC-nek öt zenekara van.

El-elválnak és meg-megházasodnak feleségükkel egy romániai börtön férfi rabjai, hogy élvezhessék a nősüléssel járó kedvezményeket. Az eddigi rekord négyszeri válás és nősülés, többen is elérték ezt a mennyiséget. A börtön szabályzata szerint az a rab, aki megházasodik, az esküvőt követően 48 órás nászéjlehetőséget kap, ráadásul a lakodalomba meghívhat 10 vendéget.

MTI - barikad.hu

Benzinkúton nem, kaszinóban vehetünk majd cigarettát

Jól dolgoztak tegnap a szerencsejáték-lobbi honatyái, az üzemanyag-forgalmazók érdekeit védő képviselők kevésbé. Kis magyar törvénygyártási abszurdum az utolsó ülésnapon.

Pénteken, két nappal a hatályba lépése előtt az Országgyűlés változtatott azon a jogszabályon, amely január 1-jétől lényegében minden zárt légterű helyen megtiltja a dohányzást. A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvénybe egy zárószavazás előtti módosító indítvány elfogadásával beemelt enyhítés alapján a játékkaszinókban is lehet rá lehet gyújtani anélkül, hogy dohányzóhelyet jelölnének ki.

A nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorításával január 1-jétől tilos a dohányzás közforgalmú intézményekben, így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében.

Dohányzóhelyet csak szabad levegőn, a bejárattól öt méterre lehet kijelölni, kivéve azokat a vendéglátóhelyeket, ahol erre kizárólag közvetlenül a bejárat előtt van lehetőség. Továbbra is rá lehet gyújtani a szabadtéri szórakozóhelyeken és a kerthelyiségekben. Közoktatási, gyermekjóléti és gyermekvédelmi intézményekben, továbbá egészségügyi szolgáltatónál viszont szabadtéren sem jelölhető ki dohányzóhely.

Az áprilisban jóváhagyott törvény szerint zárt térben csak dohánytermék-bemutatókon és a szállodák szivarszobáiban lehet dohányozni, ezen kívül zárt légterű dohányzóhelyiség csupán büntetés-végrehajtási intézményekben és pszichiátriai intézetekben alakítható ki a fogvatartottaknak, illetve a betegeknek, biztosítva, hogy dohányfüst a többi helyiségbe ne juthasson be.

Ezen a szabályozáson lazított a parlament pénteken azzal, hogy az alkotmányügyi bizottság javaslatára a víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény elfogadásával az utolsó pillanatban módosította a nemdohányzók védelmét célzó jogszabályt. Így január 1-jétől dohányzóhely kijelölése nélkül is lehet dohányozni a játékkaszinókban. A bizottság érdemi indoklást nem fűzött a javaslathoz, amelyet a parlament elfogadott.

A benzinkutaknak nem jött ki a cseresznye

Kevésbé volt sikeres az üzemanyag-forgalmazók, különösen a MOL érdekeit már többször is pártfogásába vevő Aradszki András próbálkozása a törvény felpuhítására. Egy másik, a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló jogszabály szerint csak külön kijelölt „dohányboltokban” lehet majd cigarettát vásárolni, amelynek forgalmazása állami monopólium lesz. Ezt adják majd ki koncessziókba, a tervek szerint főként családi vállalkozásoknak.

Minden településen kétezer főként legfeljebb egy ilyen bolt lesz. Ez például Makón 11, Kecskeméten 57, Miskolcon 104, míg Budapesten mindösszesen alig több mint 850 árusítóhelyet jelent majd.

Aradszki azt szerette volna elérni, hogy a benzinkutakon továbbra is lehessen dohánytermékeket árusítani. A képviselő arra hivatkozott, hogy a hazánkon átutazók nagy része tankolás alkalmával szerzi be a cigarettát, s, ha ezt nem teheti, akkor a környező országokban szerzi majd be, komoly bevételkiesést okozva ezzel a költségvetésnek is. Módosítóját azonban leszavazták.

A törvény egy év múlva, 2013. január elsejével lép életbe.

MTI nyomán barikad.hu

Elment Garas...

Elhunyt Garas Dezső

:

Hetvenhét éves korában, hosszan tartó betegség után elhunyt Garas Dezső, a Nemzet Színésze.

A Kossuth-díjas színművész a Nemzet Színésze, a Nemzeti Színház társulatának tagja pénteken halt meg - közölte a színész családja és a Nemzeti Színház.

A színést a Nemzeti Színház saját halottjának tekinti. Búcsúztatásáról később intézkednek.

Garas Dezső 1934 dember 9-én született Budapesten. A Színház-és Filmművészeti Főiskolán tanult 1953-tól 1957-ig, majd a Nemzeti Színház szerződtette.

1965-től 1976-ig a Madách Színház tagja, majd egy évadot a 25. Színházban tölt. 1977-től 1980-ig a Mafilm munkatársa, majd 10 évig a Népszínház tagja. 1990-1993 között a szolnoki Szigligeti Színház tagja, majd két évadig a Művész Színház vendégművésze. 1993-tól szabadfoglalkozású. 1999 és 2002 között a budapesti Katona József Színház, 2003-ban egy évadig a Vígszínház tagja. 2004-tól a Nemzeti Színház művésze volt.

 

MTI nyomán barikad.hu

Az év vicces videója

Az év vicces videója - kiket tiltanának be, akik mindenkit elfogadnak?

A Milla új kampányvideóján akár alaposan fel is húzhatnánk magunkat – de mivel Szilveszter napja van, így legyen  inkább ez az év legjobban sikerült vicces videója.

Az ultraliberális Milla mozgalom – amely az „Egymillióan a magyar sajtószabadságért” Facebook-csoportból alakult – alternatív elnökválasztást tart. Ennek egyik kampányarca Jónás Marianna roma szociálpedagógus, akinek bemutatkozó videóján akár alaposan fel is húzhatnánk magunkat – de mivel Szilveszter napja van, így inkább az év legjobban sikerült vicces videójának tekintjük.

Marianna olyan gyönyörű, kerek kórképét vonultatja fel annak a súlyos mentális működési zavarnak, amelyet Magyarországon jobb híján liberalizmusnak hívunk, hogy az már nem is felháborító, hanem egyenesen bájos.

A kampány egyik fő szlogenje szerint „ha én elnök volnék, mindent embert elfogadnék”. E szép gondolat jegyében Marianna kijelenti, hogy „igyekezne megtestesíteni a nemzet egységét” – majd szépen, tételesen felsorolja, polgártársai közül kiket, és hogyan tiltana be, számolna fel. Természetesen első helyen a „neonáci politikai aktivitás” áll, amely szerinte „nem fér bele a szólásszabadságba". Nem kell sokáig rágnunk a körmünket, hogy megtudjuk, kikre gondol: a romákra „potenciális bűnelkövetőként tekintőkre”, azokra, akik „két férfi és két nő szerelméről betegségként beszélnek”, és persze előkerülnek, az „egyenruhában, fekete bakancsban masírozók" is.

Egy hajléktalanokról szóló félmondat erejéig emberünk megcsillogtatja szociális érzékenységét is, ám arról, hogy a családon belüli erőszaknak napi rendszerességgel kitett cigányasszonyok, vagy a javarészt felelőtlen szüleiknek köszönhetően félállati körülmények közt felnövő cigány gyerekek sorsán hogyan javítana államfőként, nem tudunk meg semmit.

A két perces kisfilm csúcspontján Mariann arra bíztat minden magyar állampolgárt, hogy „mondja ki bátran, ha sérelem éri”, persze ügyelve a „politikailag korrekt beszédmódra”. Átmenetileg fellángolt bosszússágunk itt párolgott el végleg. Mert, aki a pc (political correctness) nemzetközi szintű halálának évétől azzal búcsúzik, hogy ő bizony hatalomra kerülve csakazértis ismét ráerőltetné mindenkire – nos, annak tényleg csak szellemiekben gazdagabb, a valósággal való kellemetlen, de elkerülhetetlen találkozást elhozó új esztendőt kívánhatunk.

BÚÉK, Mariann! Mi nem tiltanánk be benneteket – különben kin röhögnénk ilyen jókat jövőre?

BG

Barikad.hu

Kányádi Sándor: Csendes pohárköszöntő újév reggelén

Nem kívánok senkinek se
különösebben nagy dolgot.
Mindenki, amennyire tud,
legyen boldog.
Érje el, ki mit szeretne,
s ha elérte, többre vágyjon,
s megint többre. Tiszta szívből
ezt kívánom.
Szaporodjon ez az ország
Emberségbe’, hitbe’, kedvbe’,
s ki honnan jött, soha soha
ne feledje.
Mert míg tudod, ki vagy, mért vagy,
vissza nem fognak a kátyúk…
A többit majd apródonként
megcsináljuk.
Végül pedig azt kívánom,
legyen béke. –
Gyönyörködjünk még sokáig
a lehulló hópihékbe’!

2000. bejegyzés: Arany János - Alkalmi vers - BÚÉK

Alkalmi vers

Az uj évet (ócska tárgy!)
Kell megénekelnem,
Hálálkodva, ahogy illik,
Poharat emelnem.
Mit van mit kivánni még
Ily áldott időben? -
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Olcsó legyen a kenyér,
A gabona áros;
Jól fizesse a tinót
S nyerjen a mészáros,
Mérje pedig szöszön-boron,
Font kijárja bőven.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Senkinek a nyakára
Ne vigyenek kontót;
Valaki csak ráteszen,
Nyerje meg a lottót;
Annyi pénzünk legyen, hogy!
Még pedig pengőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Szegény ember malacának
Egy híja se essék;
Messze járjon dög, halál,
Burgonya-betegség;
Orvos, bakó a díját
Kapja heverőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Tücski-hajcski baromnak
Sokasuljon lába;
Boci járjon mezőre,
Gyermek iskolába;
Gyarapodjék a magyar
Számra, mint erőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Kívül, belül maradjon
Békében az ország;
A vásárra menőket
Sehol ki ne fosszák.
Béke legyen a háznál
És a szívredőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

A biró is, mint eddig,
Tisztét jól betöltse:
Víz kedviért a babát
Soha ki ne öntse;
Emberiség, igazság
Egyik serpenyőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Zenebona, babona,
Huzavona vesszen!
Visszavonás, levonás
Minket ne epesszen.
Legyen egység, türelem,
Hit a jövendőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Nagy uraink (ha élnek)
Nőjenek nagyobbra;
Áldozzanak, legyen is mit,
Mégse üssék dobra;
Nemzetiségünk mellett
Buzogjanak hően.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Író pedig írónak
Szemét ki ne ássa, -
Ne is legyen az idén
Napfogyatkozása
Jó erkölcs-, eszme-, hírnév-,
S előfizetőben.
Adjon Isten, ami nincs,
Ez uj esztendőben.

Mire üssek még pohárt?
Asszonyi hűségre?
Barátság-, polgár-erény-,
Vagy mi más egyébre?
Hiszen ezek közöttünk
Vannak kelendőben.
Tudj` Isten, mi minden nincs
Ez uj esztendőben!

2011.december 31. Szilveszter napja

Kohn rabbi megbotránkozik fia barátnőjén
Kohn rabbi szigorú erkölcsök mentén nevelte fel fiát...  Ezért igencsak megdöbben, amikor az ifjú Kohn kézenfogva állít be új barátnőjével, a jól megtermett Lacival:

- Mózesre fiam, de hiszen ez nem is zsidó!

További részletek: http://kuruc.info/r/22/4780/#ixzz1i40RnxII

Nyelvreform: megszűnik az “ly” és a “j” közti különbség -SZERENCSÉRE NEM!

Megszűnik az elipszilon és a pontos jé közti különbség – jelentette be közleményében a Magyar Tudományos Akadémia.

Nyelvújító Schmitt Pál

A Magyar Tudományos Akadémia szombat délután jelentette be, hogy eltörlik az elipszilonos és pontos jé közti különbséget. Az indoklásban azt szerepelt, hogy Schmitt Pálnak többször is meggyűlt velük a baja.

Hasonló ürüggyel szüntették be nyáron a nagy- és kisbetűk megkülönböztetését, valamint a hosszú-rövid magán- és mássalhangzók közti különbséget is. A köztársasági elnök így reagált a hírekre  twitter bejegyzésében: “Lyaly, de megkönnjebbültem! Ennek örömére eszem egy bettűlevest.”

Forrás: http://hirtelen.wordpress.com/2011/12/23/nyelvreform-megszunik-az-ly-es-a-j-kozti-kulonbseg/

Végzetes kocsimosás

Totálkárral végződött a kocsimosás

2011. december 30., péntek 5:11 (19 órája)

A tulaj jobban járt volna, ha szivacsot és vödröt ragad, ez az öblítés túlzottnak bizonyult.

Biztosan mindenkit borított már fel hullám, vagy sebes folyású patakban érezte, hogy a víz ki akarja mosni alóla a lábát. Esetleg akadtak gondjai a slag megtartásával, vagy ha az sem, akkor látott videókat a cunami pusztításáról. És azt is jól tudjuk, hogy a kocsimosás időnként fárasztó teher, hiszen miért is fizetnénk olyasmiért amit magunk is el tudunk végezni: például lustaságból. A mellékelt filmen látható kombi Ford Escort gazdájának sem volt kedve egymaga körbetisztogatni autóját, így megkérte munkagépes barátját, ugyan, loccsantson már kis vizet az autóra, hadd legyen szép tiszta. A barát loccsantott, lássuk, mennyire lett tiszta az autó:

 

 

Az Escort a külső mosás által még belülről is megtisztult, igaz, közben karosszériája elpusztult. Ugyanakkor senki sem szitkozódik a történtek láttán, úgyhogy lehetséges, hogy legalább olyan átgondolt mutatvány volt, mint a Focus 190 km/órás töréstesztje .

A hírt szerkesztette: Gruber Gergely

Akinek hivatása a szenvedélye

Az ember egy társas lény. Van, aki társát az állatokban találja meg. Ezen belül is a ló és ember közötti kapcsolat semmihez sem hasonlítható, talán mert a vérünkben van. Dr. Kurucz Jánossal, lovakkal foglalkozó állatorvossal beszélgettünk.

– Miért választotta ezt a hivatást, és ezen belül is a lovak gyógyítását?

– Az egyik nagypapám huszár, a másik tüzér volt. Talán tőlük örököltem genetikailag, hogy szeretem a lovakat. Azért akartam állatorvos lenni, hogy lehessen saját lovam, mert egyébként nem lett volna pénzem a gyógyítására. Így mindenáron az volt a cél, hogy állatorvos, és ezen belül is lódoktor legyek. Ez egy csodálatos felépítésű állat, a világ legtökéletesebb atlétája bámulatos mozgatószervekkel és légutakkal. Az ember nem is érti, hogy mindannyiunk teremtője, aki a lovakat is létrehozta, hogy tudta őket ilyen tökéletesre megtervezni. Én egy boldog ember vagyok, mert életemben még egy percet sem dolgoztam, mindig a hobbymat csináltam.

– Olyan történetek keringenek, hogy sejkek magánrepülőt küldenek önért, annyira elismert a szakmában. Ez igaz vagy csak egy legenda?

– Az, hogy sejkek, az csak egy legenda. Marokkó mellett van egy sziget, amely egy szíriai hercegnő tulajdona. Ennek a lóállományát egy svájci állatorvos csapat látta el. Én is bekerültem mint diagnoszta. De rengeteg külföldivel dolgoztam már.

– Melyek a leggyakoribb lóbetegségek?

– Amelyek számomra a leggyakoribbak – én ezzel foglalkozom –, azok a mozgásszervi problémák. Az emésztőszervi zavarok is gyakoriak. De betegségek tárháza létezik, vannak egyre újabbak is, melyek a klímaváltozás eredményei. Európában is kell már olyan betegségekre számítani, amelyek eddig egzotikusnak voltak mondhatók.

– Az általános orvosnak könnyebb dolga van, mert ott a páciens el tudja mondani, hogy hol és mije fáj. A ló ugyanezt nem tudja megtenni. Hogyan lehet így megtalálni a probléma okát?

– Ez nem igaz, hogy nem tudja elmondani, a lóval is kommunikálunk. Bizonyos testbeszédek ugyanúgy érvényesek a lónál, mint az emberi kapcsolatokban is. Egyébként számos jó oldala van ennek, például az én betegem nem hazudik, nem akar félrevezetni. Mivel nem annyira egyszerű a kommunikáció, mint egy emberrel, így bizonyos protokollokat mindig be kell tartanom. De amíg rájövök, hogy hol kell egy adott beavatkozást végrehajtanom, az a legérdekesebb része a munkámnak.

 

(Overdose egyik diagnosztájával készített interjú teljes egészében a Bar!kád hetilap karácsonyi dupla számában olvasható.)

barikad.hu

Egységes dátumjelölés az élelmiszereken - Nem a magyar HELYESÍRÁS szerint

Kötelezően érvénybe lép január 1-jén az élelmiszereken feltüntetett fogyaszthatósági és minőségmegőrzési idő új, az Európai Unióban is elfogadott jelölése, így az élelmiszergyártóknak ettől az időponttól a nap/hónap/év sorrendet kell használniuk a termékek csomagolásán.

A változtatás célja, hogy az EU többi 26 tagállamában már használt jelölés Magyarországon is meghonosodjon, ezzel egységes, átlátható rendszer jöjjön létre az egész unióban.

A magyar fogyasztók eddig kétféle dátumjelölési móddal találkozhattak az üzletekben. A magyar helyesírási szabályoknak megfelelő jelölés mellett (év/hó/nap) az élelmiszerek csomagolásán már eddig is gyakran látható volt a nap/hónap/év sorrend. Ez utóbbit kell január elsejétől kötelezően használni.

A gyártók és a fogyasztók számára az átállás megkönnyítése érdekében több mint egyéves átmeneti időszak állt rendelkezésre. Ez idő alatt mindkét sorrend szerinti jelölés alkalmazható volt.

A vidékfejlesztési miniszternek az élelmiszerek jelöléséről szóló rendelete  továbbra is lehetővé teszi, hogy az élelmiszert előállító vállalkozások a hónapot a teljes szó kiírásával (szeptember), vagy rövidítéssel (szept.), az évet kettő (11), vagy négy karakterrel (2011) tüntessék fel.

MTI - barikad.hu

B.Ú.É.K ! 2012 - FÉNYADÓ

Alkotmányba foglalták az MSZP bűnösségét

Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabály preambulumában az Országgyűlés - a Fidesz-KDNP javaslatára - kimondta, hogy az MSZP a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) jogutódjaként osztozik minden felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető. Rögzítették azt is, hogy eddig elmaradt a kommunista diktatúra vezetőinek felelősségre vonása, ám most "lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére". A törvény lehetőséget ad az előző rendszer vezetőinek biztosított állami nyugdíj és más juttatások csökkentésére is.

Az átmeneti rendelkezésekről szóló jogszabályt - amely az alaptörvény része - pénteken fogadta el az Országgyűlés. A törvény egy nyilatkozattal kezdődik, amely szerint a mai magyar jogállam nem épülhet a kommunista rendszer bűneire. Ezután felsorolja, miért terheli felelősség az MSZMP-t és jogelődeit. Ezek között szerepel a II. világháború utáni évek többpártrendszerre épülő demokratikus kísérletének szovjet katonai segítséggel történő felszámolása, az ország eladósítása, versenyképességének "végzetes lerontása", továbbá emberek meggyilkolása, idegen hatalomnak való kiszolgáltatása, törvénytelen bebörtönzése, kényszermunkatáborba hurcolása, megkínzása, embertelen bánásmódban részesítése, vagyonuktól való önkényes megfosztása, szabadságjogának teljes elvétele, származásukra, világnézetükre vagy politikai meggyőződésükre tekintettel történő hátrányos megkülönböztetése, az emberek magánéletének törvénytelen megfigyelésére és befolyásolására törő titkosrendőrség működtetése.

A jogszabály kimondja emellett, hogy az MSZMP és jogelődei felelnek az 1956-os forradalom "szovjet megszállókkal együttműködésben történt vérbefojtásáért, az azt követő rémuralomért és megtorlásáért, kétszázezer magyar ember hazájából való kényszerű elmeneküléséért", továbbá azokért a köztörvényes bűncselekményekért, amelyeket politikai indítékból követtek el, s amelyeket az igazságszolgáltatás ezért nem üldözött.

Azt is kijelenti, hogy az MSZMP és jogelődei, valamint a kiszolgálásukra létrehozott politikai szervezetek "bűnöző szervezetek" voltak, amelyek vezetői el nem évülő felelősséggel tartoznak "az elnyomó rendszer fenntartásáért, irányításáért, a jogsértésekért és a nemzet elárulásáért".

A szöveg érinti az MSZP-t is, mégpedig úgy, hogy kimondja: a szocialista párt az MSZMP jogutódaként, "a törvénytelenül felhalmozott vagyon örököseként, a diktatúrában vagy az átmenet során megszerzett illegitim előnyök haszonélvezőjeként, valamint a régi és az új pártot összefűző, a pártvezetést is jellemző személyi folytonosság okán" osztozik mindazon felelősségben, amellyel az állampárt terhelhető.

A nyilatkozat kitér arra, hogy a kommunista diktatúra alatt elkövetett, a rendszer kiépítését és fenntartását célzó bűncselekmények üldözése akkor nem volt lehetséges, és ez a lehetőség "az első szabad választás után sem nyílt meg", így elmaradt a diktatúra vezetőinek felelősségre vonása. Az alaptörvény 2012. január 1-jei hatálybalépésével azonban "lehetőség nyílik az igazság érvényesítésére" - szögezik le, hozzátéve: minden magyar, aki a kommunista diktatúrával szemben ellenállást tanúsított, akit a diktatúra kiszolgálói emberi méltóságában, jogaiban megsértettek, igazságtalanul üldöztek, ha e jogsértésekben nem vett részt, elismerést és erkölcsi elégtételt érdemel.

"A ma élők és a jövő nemzedékek számára meg kell őrizni a bűntettek emlékét és meg kell nevezni a bűnösöket" - zárul a nyilatkozat azzal, hogy az Országgyűlésnek és más állami szerveknek a fenti alaptörvényi rendelkezésekből kell kiindulniuk.

A törvény ezt követően deklarálja, hogy a kommunista diktatúra - törvényben meghatározott - vezetőinek az állam által biztosított nyugdíj vagy más juttatása csökkenthető. E csökkentésből származó bevételt a diktatúra okozta sérelmek enyhítésére és az áldozatok emlékének ápolására kell fordítani.

A jogszabály értelmében nem tekinthető elévültnek azoknak a törvényben meghatározott, a pártállam nevében, érdekében vagy egyetértésével a kommunista diktatúrában az ország vagy emberek ellen elkövetett súlyos bűncselekményeknek a büntethetősége, amelyeket az elkövetéskor hatályos büntető szabályok figyelmen kívül hagyásával politikai okból nem üldöztek.

Létrejön a Nemzeti Emlékezet Bizottsága nevű szervezet "a kommunista diktatúrával kapcsolatos emlékezet állami megőrzése érdekében". Ennek feladata a diktatúra hatalmi működését, a kommunista hatalmat birtoklók szerepét, tevékenységét feltárni, és erről jelentést közzétenni.

Ezzel kapcsolatban rögzíti a törvény, hogy a kommunista diktatúra működésének valósághű feltárása és a társadalom igazságérzetének biztosítása közérdek, illetve hogy a diktatúra hatalombirtokosai közszereplőnek minősülnek. Így a hatalom birtokosai a diktatúra működésével összefüggő szerepükre és cselekményeikre vonatkozó tényállításokat - a szándékosan tett, lényegét tekintve valótlan állítások kivételével - tűrni kötelesek, e szerepükkel összefüggő személyes adataik pedig nyilvánosságra hozhatók.

A törvény alapján ugyanakkor az 1990. május 2-át megelőzően az életüktől vagy szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottaknak és az állam által a tulajdonukban igazságtalanul okozott károk miatt károsodottaknak pénzbeli vagy más vagyoni juttatást biztosító új kárpótlási jogcím nem állapítható meg.

 

MTI - barikad.hu

1992. bejegyzés:Kunhalmok - kurgánok

 

"Ti vagytok a mi katedrálisaink" - Illyés Gyula nevezte így a kunhalmokat, az Alföldnek ezeket a sajátos tájképi elemeit.
Az egykor vízjárta síkság jellemző földpiramisai Győrffy István, a honi néprajztudomány jeles képviselője szerint "olyan 5-20 méter magas, 20-50 méter átmérőjű, kúp vagy félgömb alakú képződmények, amelyek legtöbbször víz mellett, de vízmentes helyen terültek el.
A legvalószínűbbnek az tetszik, hogy a kunhalmok többségét a honfoglalás előtt itt élő népek temetkezési és őrhelyéül hozták létre, s a későbbi időben ezek lettek a ’vigyázóhalmok’ és a határhalmok.
”Az elgondolás szép, csakhogy a kunhalmok száma már önmagában is elgondolkodtató: 40.000 lehetett belőlük (levéltári adatok és katonai térképek szerint)! Mivel pedig errefelé sűrű erdőségek voltak, a kunhalmokon állva sem lehetett messzebb látni..
.A kunhalmok elsősorban tájképi, régészeti és növénytani értékként fontosak. Emellett azonban számos halomhoz történelmi események, legendák, hiedelmek, irodalmi emlékek és egyéb néprajzi kuriózumok fűződnek.
Sajnos mind több a jellegét vesztett (befásított, beépített, megcsonkított) halom. De az is rontja a látványt, ha a halom környékén létesítmények (távvezetékek, épületek, roncsolt területek) találhatók.
A kunhalmokat, kurgánokat azonban nem véletlenszerűen helyezték el elődeink, és mivel tekintélyes részük megsemmisült, eredeti rendszerük már csak töredékesen tárható fel.
A Föld valamennyi sík területén emeltek kurgánokat. Az eurázsiai sztyeppéken, de Amerikában, sőt, Ausztráliában is. Minden bizonnyal ugyanazzal az eredeti céllal: a Föld energiaösvényeinek fókuszálására és felhasználására.
Ettől eltérő cél minden bizonnyal későbbi korokhoz köthető.Az alföld legmagasabb kunhalma a Békésszentandrás közelében található Gödény-halom.
Csongrád megye legmagasabb kurgánja a Sáp-halom. Méréseink gyakori színhelye. A
Szentes és Szegvár határán emelkedő halom körül azonosították az azonos nevű falut. A hagyomány szerint Sáp nevű vitézről nevezték el, aki a törökök ellen vívott harcban itt esett el.
A halom tetején egykor templom állt.1730-ban Mikoviny Sámuel csillagász itt végezte szögméréseit, ezért a Sáp-halom térképtörténeti emlékhely is egyben. Ennek emlékét egy tábla is őrzi a halom tetején.Közelében Árpád-kor temetőt találtak.

 

 

Az egész Földre kiterjedő energia-áramlási rendszer

 

A Földünknek, akárcsak az élőlényeknek, megvan a maga „érrendszere”. Csak míg az élőlények ereiben vér folyik, addig szülőbolygónk megfelelő áramlási rendszerében energia.A globális léptékű energia-áramlási rendszer feltérképezésében Sunderson – amerikai, valamint Nyikolaj Goncsarov szovjet kutató tette meg az első lépést.. Sikerült ugyanis felismerniük a rendszer geometriáját. Miután felismerésüket magán a földgömbön ábrázolták, 12 szabályos ötszögből és 20 szabályos háromszögből álló elrendezést kaptak.
Amikor munkájuknak nekifogtak, igazából nem ilyesfajta rendszert kerestek, pusztán a Föld különleges pontjait kívánták feltérképezni, nagy léptékben. Olyan különleges pontokat, ahol hajók, repülők tűntek el, úgymond tehát a „végzetes térségeket” azonosítottak be, mint amilyen pl. a Bermuda-háromszög, az Ördög-tenger, vagy az Afar-háromszög.Munkájukat folytatván, az egyes „végzetes térségek” mellett, feljegyezték a földmágnesesség rendellenességeinek, a szélsőséges légköri nyomásváltozásoknak, a legpusztítóbb szélviharoknak a megjelenési helyeit, a jellegzetes egyirányú légáramlásokat, az ásványi kincsek leggazdagabb lelőhelyeit, az óceánok mélyén húzódó hegygerinceket és begyűrődéseket, a vulkánikus tevékenységről és földmozgásokról legismertebb pontokat, az óceánok áramlatainak gigantikus méretű örvényeit, sőt, még a madarak legfontosabb telelőhelyeit is.
Az imént felsorolt, más-más szempontok szerint fontos térségek, szépen illeszkedtek az általuk korábban felismert szabályos rendszerbe.A régmúlt legfontosabb színhelyei ugyancsak e geometriai rendszer csomópontjaiban találhatók: Egyiptom, az Indus-völgyi civilizáció, Észak-Mongólia, Írország, Húsvét-szigetek, az ősi Peru, stb.
A Föld „végzetes helyeit” megfigyelve azt tapasztaljuk, hogy az őket övező misztikumot nyugodtan félretehetjük, a térképen adódó hálózati pontok ugyanis éppenséggel a legnagyobb mágneses anomáliákat jelzik, napkitörésekkor itt fejlődnek ki a legerősebb mágneses viharok.
Ugyancsak ezeken a helyeken a legerősebbek a hurrikánok és a tengeri örvények. Mind-mind igen fontos tényező az ember-alkotta szerkezetek „eltűnésére”.A Földünkre borított háló azonban egyes, földtani és/vagy egyéb jelentőséggel bíró helyszíneket nem jelöl. Talán a rendszert még tovább kellene finomítani. Ehhez természetesen sokkal jobban meg kell ismerni annak működését.Persze ez az energiarendszer nemcsak a Föld fizikai működésére gyakorol alapvető hatást, hanem az életre magára is.
A dolog innentől kezdve válik még izgalmasabbá.Magának a rendszernek a kialakulására és tulajdonságainak okára még nem sikerült válaszolni. A Ley-vonalak rendszere. A teljes szülőbolygónkat behálózó energiarendszernek megvannak a jóval kisebb léptékű, de számunkra nem kevésbé érdekes „helyi” változatai is.
Alfred Watkins munkássága nyomán ezek az energia-áramlási csatornák kapták a Ley-vonalak elnevezést.Többféle néven hivatkoznak – kultúrától függően – ezekre az energia-csatornákra, mint pl. sárkányvonalak, ugarvonalak, tündérösvények, stb. A név különbözősége ellenére az közös bennük, hogy rajtuk ősidők óta ménhírek, dolmenek, kőgyűrűk, rendkívül régi épületek, mesterséges dombok, és ugyancsak mesterségesen elhelyezett, ingókövek találhatók.
Mára már több tízezer ilyen vonalat tártak fel. Működésük pontos megismerése még gyerekcipőben jár, azonban Dr. Wilhelm Reich már odáig jutott, hogy az energiavonalak segítségével képes volt esőt előidézni., vagy éppenséggel eloszlatni a viharfelhőket. Halála előtt közvetlenül az űrhajózásban való felhasználhatóságukat kutatta.
A vonalak mentén elhelyezett ingókövek nemcsak iránymutatóként szolgáltak, hanem energia-fókuszáló szerepük is volt, hiszen pl. a pákozdi Pogánykő közelben 12, különböző erősségű Ley-vonal találkozik.Meghatározott helyeken „gyógyító-köveket” állítottak fel tízezernél is messze több évvel ezelőtt élt őseink.
Ami különös, hogy az egész rendszer szinte él és lüktet, ahogy azt Dobogókőn, megfelelő Hold- és Napállásnál, bárki megtapasztalhatja. A vonalak többnyire nyílegyenesen futnak.
Miként lehet megtapasztalni, hogy ezekben a vonalakban energia áramlik?Az ilyen jellegű sugárzásokra érzékenyebb emberek beszámolnak róla, hogy az egyik vonalon állva kellemes bizsegést éreznek, a másik vonal esetleg éppen a fáradtság érzetét kelti bennük, a harmadik esetleg áramütésszerű zsibbadást okoz, míg a negyedik melegséget. A pontos kiváltó mechanizmus nem ismert még.
Igen fontos dolog lenne, ha e vonalak energetika működését pontosan felderítenénk, többé nem lennének ugyanis energia-gondjaink sem, hiszen közvetlenül bolygónk energiáját tudnánk megcsapolni. A kimerítés veszélye sem fenyegetne, mivel a Nap és a Hold folyamatosan újratölti a rendszert, mint valami hatalmas akkumulátort. A tiszta energia tehát kéznyújtásnyira van, talán mindössze néhány centiméterre tőlünk.

 

 

 

1990.bejegyzés: Gyógyító energia

 

Egyes megalitikus emlékhelyekről, mint amilyen pl. a Nagy-Britanniában található Moel Ty Uchaf, azt tartják, hogy gyógyító energia áramlik bennük, ám a felállított kövek villámokat és mennydörgést is képesek előidézni, sőt, időnként állítólag odébb vándorolnak. A köveket megérintve az emberek egy része bizsergést, olykor áramütést érez. E jelenségről elsőként Dion Fortune tett említést 1936-ban. A szent helyeket „energiaközpontoknak” nevezte. Arthur Lawton 1939-ben megjelent könyvében felismerte a kapcsolatot az ősi emberek által elhelyezett építmények és a kozmosz között.

Egyesek szerint a kőépítmények csak jelzik az energia-központokat, míg mások szerint konkrétan beavatkoznak az energia-áramlási rendszerbe, pl. különböző összetételű és formájú kőzetek, kristályok felhasználásával. Az egyes energiaáramok polaritását befolyásolják a holdfázisok, valamint a kozmikus hatások is. A kristályok segítségével az energia-áramlatok eltéríthetők, esetleg időlegesen kikapcsolhatók.
A Kőkorszaki emlékhely, Moel Ty Uchaf, nemcsak erről híres. 1974 telén ugyanis a közvetlen közelében zuhant le egy repülő csészealj. A közeli Llandrillo-ban élő szemtanúk elmondták, hogy erős robbanást, majd azt követően morajlást hallottak, mindeközben erős fényű, narancssárga színű tűzgömb jelent meg a hegyek felett. A hegyi utat napokra lezárta a Királyi Légierő, szakértői ufókutatókkal együtt közösen vizsgálták ki az eseményt. A pásztoroknak a védelmi minisztérium képviselő személyesen tiltották meg, hogy nyájaikat a kérdéses területre tereljék.

Létezik egy beszámoló arról is, hogy két, Királyi Légierő felségjelzést viselő, terepjáró hagyta el a helyszínt, két földönkívüli testét szállítva, akiket a roncsok közül szedtek össze, és azonnal Dél-Angliába, Porton Downba szállították őket a kutatóközpontba.
Feltétlen meg kell itt jegyezni, a lezuhant repülő csészealjak túlnyomó többségének hátterében balsikerű katonai kísérletek állnak és nem földönkívüliek! Talán jelen esetben is. A hivatalos források bizonyára ezt soha sem fogják nekünk részleteiben is elmondani...

Tápiószentmárton
Nekünk magyaroknak is megvannak természetesen a magunk „gyógyító helyei”, ezek közül talán a leghíresebb, folyamatosan a legtöbb embert vonzó, a tápiószentmártoni Attila-domb.
Az Attila domb a Kincsem Lovaspark területén fekszik. A terület a múlt század elejéig a Blaskovich nemesi család birtoka volt, itt nevelkedett a verhetetlen csodakanca, Kincsem is. Emlékére 1999-ben múzeum nyílt a Lovasparkban.

Gróf Blaskovich Ernő, Priscos Rhetor korabeli leírása alapján valószínűsítette, hogy hajdanán itt állhatott Attila fapalotája, ezért ásatásokat kezdett a területen. Ennek köszönhetően 1924-ben itt találták meg a legjelentősebb szkíta kori leletünket, az Aranyszarvast, mely jelenleg a Nemzeti Múzeum féltett kincse. Ezen kívül számos új-kőkori, réz-, bronz-, vas-, szarmata-, avar- és Árpád-kori használati és dísztárgy került a felszínre. Ez azt támasztja alá, hogy esetleg, a terület jótékony hatását is felismerve, már Kr.e. 4-5000 évvel ezelőtt is éltek itt emberek. A hely régészeti védettséget élvez, mert a terület teljes feltárása még nem történt meg.
Jelenleg itt lótenyésztés folyik, valamint a Kincsem Lovaspark SE fogathajtó és díjugrató versenyzőinek felkészülése. Természetesen a Parkba látogatók is kipróbálhatják a lovaglást, kocsikázást. Egy könnyű sétára található az őshonos állatok parkja, ahol a jellegzetes szikes ősgyepen szürke marha gulya legel és megtekinthetőek a mangalicák, rackajuhok, szamarak és őshonos lábasjószágok.

15 hektáron érezhető az a természeti erő, mely a köztudatban „energia” fogalomként ismert, az egész Kincsem Lovaspark területén megnyilvánul, beleértve annak létesítményeit (szálloda, étterem, istállók, udvar) is. Bár a jelenség középpontja az Attila-dombon van, a jelenség intenzitásban, térben és időben állandóan változik. A hatásmechanizmusban nem az erősség dominál.
Ma már köztudott, hogy minden betegség egyfajta energiahiányos állapot következménye. Az itt tapasztalható sugárzás segít helyreállítani és megőrizni a testi, lelki egyensúlyt. Az egész szervezetben harmonizálja az energia áramlását, tehát nem csupán egy szervre hat, hanem az egész szervezetre. Az alapvető működést segíti, öngyógyító folyamatokat indít be. Valakinek már egy alkalom is elég, másoknak a hely kúra-szerű felkeresése javallott.
Az első, amit érezhetünk, az energia megtapasztalása. Kézen, lábon, egész testen bizsergés, melegség, vagy éppenséggel hidegség, érezhető. Ám mindezt nem mindenki érzi és a különböző megnyilvánulások megtapasztalásának hiánya nem akadálya a gyógyító folyamatok beindulásának.
Meditatív, révületi állapot kedvezően befolyásolja a kívánt hatás elérését.
Nem tudni kinél, milyen betegségnél és milyen változások indulnak be. A tudományos adatgyűjtés és az adatok feldolgozása jelenleg is folyik. Ha sikerülne megismerni a hatásmechanizmus hogyanját és mikéntjét, az orvoslás tudománya sokat kamatoztathatna belőle.

Rollright
Az eddigi legátfogóbb vizsgálat földünk energia-áramlatainak felkutatására az 1977-ben, Paul Devereux kezdeményezésére Angliában meghirdetett Dragon-Project, azaz Sárkány-terv volt. A felhívást tíz éven át tartó, olykor rendkívül nehéz körülmények között végzett, ám hihetetlenül alapos és minden részletre kiterjedő munka követte. A kutatók két csoportra oszlottak. Egyikük szigorúan, a tudomány által elfogadott eszközökkel mért, míg a másik csoport parapszichológiai eljárásokat használt. Figyelmüket elsősorban a Rollright-kövekre összpontosították.

Rögtön megadta a kutatás alaphangját a teljesen ismeretlen természetű rádiójelek érzékelése. Emellett folyamatosan jelzett a Geiger-Müller számláló is.
A térségben az ultrahang-tartományt is monitorozták. Ugyanis évekkel korábban felfigyeltek már kutatók a Ley-vonalak felől érkező szokatlan ultrahang-jelekre. Néhány különleges adottságú ember hallotta is ezeket. Hallotta „énekelni” a köveket. Most mindezt sikerült igazolni is. Pirkadat előtt észlelték a legerősebb kilengéseket, Napfelkelte után a jelek fokozatosan gyengültek, majd elhaltak. Olykor napokon át nem történt semmi változás, legfeljebb éjszakánként rezdült meg egyszer-kétszer a mutató.

A megfigyeléseket úgy összegezték, hogy a holdfázisok, valamint a napfoltok száma valamiképpen hatást gyakorol a térségben elhelyezett kövek környékén tapasztalt ultrahang-kibocsátásra. A jelenség hatásmechanizmusa sajnos teljes mértékben ismeretlen. Viszont egy dologban tisztábban láthatunk, ugyanis a megfigyelés következményeképpen most már biztosak lehetünk abban, hogy az érzékeny fülű utazókkal nem a képzeletük játszott, amikor „éneklő kövekről” beszéltek. A Rollright kövek védettek, és közülük is fokozottan védett a a King Stone - azaz a Király Kő.

Ha a kövek képesek ultrahangokat kibocsátani, már pedig minden erre vall, akkor ez, az átlagos emberi fül számára nem hallható hangrezgés, fókuszálható, megfelelően elhelyezett kövekkel. ily módon elősegíthető az emberi szövetek regenerálódása - amennyiben az illetőt a megfelelő helyre állítjuk. Magvak csírázása is felgyorsítható ultrahang segítségével. Nem kizárt, hogy bizonyos termékenységi „rítusokat” nagyon is konkrét céllal és konkrét helyeken végeztek, nem is beszélve a rendkívüli precizitással megválasztott időpontról és körülményekről.
A Sárkány-terv kissé átformálódva, de 1991-től folyamatosan zajlik. Önkéntesek alszanak a köveken, illetve a kövek közvetlen környékén, miközben tudósok azt próbálják kideríteni, van-e bármiféle köze a jelen lévő sugárzásoknak az emberi tudat- és tudatalatti működésére. Arra is kíváncsiak, vajon jelentkeznek-e olyan álmok, látomások, melyek az energia-központokban megfigyelhetők.

1989.bejegyzés: energiavonalak Magyarországon

Magyarországi Ley-vonalak


Mások példáját követve, az 1990-es évek elején megpróbáltuk felderíteni a magyarországi Ley-vonal rendszert, megkeresni a hazánkban legjellemzőbb energia-központokat. Álláspontunk szerint, mivel az energia-ösvények az egész világra kiterjedő hálózatot alkotnak, akkor ennek a hálózatnak szükségképpen Hazánkban is vannak elemei. Olyan helyeket kerestünk elsősorban, melyek valamilyen „csodálatos esemény” kapcsán híressé váltak, és a katolikus egyház jelentős búcsújáró helyei közt tartja számon, de ugyanilyen alapossággal kerestük a „jelenési helyeket”, látomások helyeit, de gyógyforrások, különleges ikonok, szentképek, olykor „szent” források helyeit.

Munkánkat néhány körülmény hátráltatta, ugyanis legnagyobb sajnálatunkra, amikor valamilyen természetfölötti élményt tapasztalnak az emberek, és beszámolójukkal megkeresnek tudósokat, akkor a tudósok általában az illető bejelentő elmeállapotát kezdik el vizsgálni és nem magát a jelenséget, a megtapasztalt tényt. Nem kell mondani, ez a fajta hozzáállásuk mennyire árt a tudománynak, de a megfigyelőknek is, akik legközelebb nem mernek kiállni észleléseikkel.
A tudományt leginkább a „szokatlan” jelenségek megismerése viszi előre, s nem pedig az ilyeneknek való hátat fordítás. Mindezek ellenére tekintélyes mennyiségű anyag gyűlt össze az évek során archívumunkban.
Ahogy egyre-másra gyűltek térképünkön a különböző „szent helyeket” jelölő pontok, úgy vált mindinkább felismerhetővé az a rendszer, melyet alkotnak. Több száz kilométeren át vezető nyílegyenes vonalak, több tucat kilométeres sugarú körívek bukkantak fel. Nem hittünk a szemünknek!

Az ország egyik legnagyobb erővonal-csomópontja látható itt, Csobánka közvetlen közelében, a Pilisben. Közel hasonló jelentőségű csomópont található Gyulán és Lentiben. Ezek a helyek sok szempontból kitüntetettek.

A fő égtájakkal egybeeső, ezért „fő” vonalnak tekintett egyenesek meghúzása után néhány mellékvonal is előbukkant. Igazából csak ekkor mutatkozott meg az összefüggés a vonalrendszer és az ingókövek, illetve a kunhalomként (más vidékeken kurgán, mound, stb. néven) ismert dombok között. Ugyanis kiderült, hogy ezek az olykor több mint tízezer évvel ezelőtt, mesterségesen emelt halmok olyan rendszert alkotnak, amely pontosan beillik a korábban említett fővonalak rendszerébe. Ráadásul, amikor a vonalakat meghosszabbítottuk a környező országok felé, azt tapasztaltuk, hogy azok gyakorlatilag tökéletesen egybeesnek a Daniken és mások kutatásai alapján feltárt egyenesekkel. Pl. az egyik Dánián és Németországon áthaladó vonal áthalad a csobánkai szentkúton, Petőfiszállás-Szentkúton, a szegedi Dómon, valamint és az ókori jóshelyen Delphoin is. A kérdéseket mi is feltettük: Mi ez? És mi ennek az egésznek az értelme? Mindez a véletlen műve lenne csupán?
A Szentes közelében tapasztalt fő Ley-vonalak.
Jól látható, hogy egyikük városunk főutcájával egybeesik, s öt templommal is közvetlenül érintkezik.

Csobánka
Magyarország legjelentősebb „energia-központja” Csobánka. Négy Fő Ley-vonal metszi itt egymást. A településhatárában, egy domboldalon fakadó forrás már hosszú évszázadok óta ismert gyógyító hatásáról.
A Pilis-hegység déli peremén lévő község Pest megyéhez tartozik. Szerbek alapították a XVII. század végén, német és szlovák lakosságát a XVIII. század folyamán nyerte. A Szentkút eredetileg az ortodox szerbek búcsújáró helye volt, katolikus kultusza későbbi és német eredetű.
A hely legendája szerint 1842-ben a Pilis erdőségében egy nyáját legeltető pásztornak megjelent Mária egy forrás miatt mocsaras helyen. A látomás után a falusiak ivásra és mosakodásra használták a forrás vizét, s a víztől többen csodálatos módon meggyógyultak.
A legenda egy másik változata szerint a favágók kivágtak egy fát, amelyen egy Mária-kép függött. A fa vérezni kezdett, s ennek hatására kezdődtek meg a búcsújárások.
Akárhogy is, a forrásnak már a Mária-jelenés előtt, a XIX. század elején gyógyító híre volt: Lázkutacska, volt a neve. A jelenés után kapta a Máriakút, Szentkút nevet. A zarándokok ma is felkeresik a forrást, vizéből isznak, fájó tagjaikat, főleg szemüket mosogatják. Ezután a környező fákra, bokrokra akasztják kötéseiket, rongyaikat, ezzel is jelezve az elért vagy kívánt gyógyulást.

A múlt század közepén egy budai és egy pesti német asszony kápolnát építtetett a forrásnál, amit Sarlós Boldogasszony ünnepén áldottak meg. A nyitott forrás fölé századunk elején lourdes-i barlangot emeltek, amelybe hamarosan sok hálatábla került az első világháborús katonákért. Itt áll a szerbek keresztje is. Ezen egykor Illés próféta képe volt látható, akinek ünnepén szívesen látogattak ide.
A kápolnát az 1930-as évek végén átépítették. Bár az átalakítással sok régi fogadalmi kép kikerült a templomból, a felajánlás századunkban is szokás volt. Máig sok imameghallgatás történik itt. A zarándokok egy része zöld ágat visz haza Csobánkáról, más része a forrásból vizet.
Illés napján a szerb zarándokok a kereszt előtt építettek oltárt. Mise után a pap megszentelte a forrást, ennek vizével pedig a búcsúsokat.
Fő búcsúja Sarlós Boldogasszony (július 2). Jönnek zarándokok más Mária-ünnepeken is, és különösen szombatonként, mert a szombatot Mária napjának tartják. Egyéb búcsúi: Kisasszony napja (szeptember 8), illetőleg Illés-nap (július 20). A csobánkai búcsújáró kápolna vadregényes természeti környezetben fekszik. Hosszú erdei úton, kellemes sétával közelíthető meg. Rövidebb hétvégi kirándulások céljának is alkalmas.

Petőfiszállás-szentkút
A Csobánkán és Budapesten áthaladó, majd Delphoit is metsző vonal következő állomása Petőfiszállást-Szentkút. Az egyetlen nagy-alföldi, artézi forrás helye. Szintén ismert búcsújáró hely.
Az egykori Ferencszállás a XIII. században Magyarországra beköltözött kunok települése volt a Kiskunság területén. A templommal rendelkező falu életét a török hódítás törte meg. Lakói a portyázó török-tatár hadaktól nagyobb biztonságot jelentő Kecskemétre költöztek be. A falu határa hosszú ideig Kecskemét és más kun, jász települések legelője volt. 1745-ben a jászkunok önmegváltásakor a puszta területét Kiskunfélegyháza váltotta magához.

A legenda szerint 1791-et írtak, amikor egy pásztor, nyáját az éjszakai órán is legeltetvén egy ismeretlen forrásra bukkant, amelynek vizében Mária nagy fénnyel tündöklő alakját pillantotta meg. A hír gyorsan elterjedt a környéken és sokan jöttek a forráskúthoz csodát látni, vizéből pedig az otthonmaradt hozzátartozóknak vinni. A hagyomány ezt a csodát azzal magyarázta, hogy a falu papja a betörő törökök elől az Oltáriszentséget a templom előtti forráskútba rejtette.
Az 1700-as évek végén, mondja egy másik legenda, egy béna koldus jött a Szentkúthoz. Megmosakodott vizében, s a lába meggyógyult. Mankóit leszúrta a földbe, amelyek kihajtottak és terebélyes fává nőttek. E fákat később a búcsúsok szilánkonként elhordták.
A meginduló búcsújárás hatására a kiskunfélegyházi tanács a helyszínen egy kőkeresztet emeltetett. A zarándoklatokat azonban 1793-ban a váci püspöki hatóság betiltotta. Ennek hatására a város elrendelte a forrás betömését. Egy tanyai ember, akinek a földjén a búcsúsok a friss vetést sokszor letiporták, trágyával tömte el a víz útját. Ám a víz a piszkot kihányta, s még nagyobb erővel tört föl. Ezt égi intésnek tekintették, s ettől kezdve senki sem mert a forráshoz nyúlni. Körülkerítették, védőtetőt emeltek föléje és különösen Pünkösdkor és Kisasszony napkor (szeptember 8.) nagyon sokan látogatták.

A búcsújárás miatt Kiskunfélegyházán 1873-ban kápolnaépítő bizottság alakult. A templom építéséhez a középkori Ferencszállás elpusztult templomának köveit is felhasználták. Egy évtized múlva készen volt a templom és előtte a szent keresztút tizennégy stációja. A szentkút környékét Kiskunfélegyháza város 1888-ban megvásárolta és fásította. A millennium emlékére megépült a Skapulárés Szűzanya kápolnája, majd a Prágai Kisjézus képoszlopa, s végül a Lourdes-i barlang, amely egyúttal szabadtéri oltár is. A stációkat egy fedett folyosón újjáépítették.
A kegyhely sajátos szertartása a búcsús ünnepek gyertyás éjszakai körmenete. A tágas pusztán, ahol a látóhatárt csak néhány fa korlátozza, hatalmas égbolt borul a virrasztó búcsúsokra. A teremtmény-érzéssel eltöltött híveknek megtapasztalt Istenélményük van. A kegyhely jellegzetessége a búcsúsok adományaiból összegyűlt Mária-múzeum kiállítása. A kegyhely legendáját és történetét Móra Ferenc is felhasználta Ének a búzamezőkről című regényében.

1988.bejegyzés: Evangélium 2011. december 30. – Péntek, A Szent Család: Jézus, Mária és József

Amikor Mózes törvénye szerint elteltek Mária tisztulásának napjai,  szülei
felvitték Jézust  Jeruzsálembe,  hogy bemutassák  az  Úrnak, amint  az  Úr
törvénye előírja: „Minden  elsőszülött fiú az  Úr szent tulajdona.”  Ekkor
kellett Máriának, ugyancsak az Úr  törvénye szerint, „egy pár gerlét  vagy
két galambfiókát” tisztulási áldozatul bemutatnia.
És íme, volt Jeruzsálemben egy Simeon  nevű férfiú, egy igaz és  istenfélő
ember, aki  Izrael  vigaszára  várt,  és  a  Szentlélek  lakott  benne.  A
Szentlélek kinyilatkoztatta neki, hogy nem lát halált addig, amíg meg  nem
látja az Úr Fölkentjét. A Lélek  arra indította, hogy menjen a  templomba,
amikor a gyermek Jézust odavitték szülei, hogy a törvény előírásai szerint
cselekedjenek vele. Simeon a karjára vette őt, és így magasztalta  Istent:
„Most már elbocsáthatod szolgádat, Uram, szavaid szerint békességben, mert
szemeim   meglátták   szabadításodat,   melyet   minden   nemzet   számára
készítettél, hogy világosság  legyen: kinyilatkoztatás  a pogányoknak,  és
dicsőség népednek, Izraelnek.”
Jézus atyja  és  anyja ámulva  hallgatták  mindazt, amit  Simeon  mondott.
Simeon pedig megáldotta őket, és így szólt Máriához, Jézus anyjához: „Lám,
e  Gyermek  által  sokan  elbuknak  és  sokan  feltámadnak  Izraelben!  Az
ellentmondás jele lesz  ő –  még a  te lelkedet is  tőr járja  át –,  hogy
napfényre kerüljenek sok szívnek titkos gondolatai!”
Ott volt Anna prófétanő is, Fánuel  leánya Áser törzséből. Idős volt  már,
napjai előrehaladtak. Leánykora után hét évig élt férjével, majd  özvegyen
érte meg a nyolcvannegyedik évét. Nem hagyta el a templomot soha, böjtölve
és imádkozva szolgálta Istent éjjel és nappal. Abban az órában is odament,
dicsőítette Istent, és beszélt  a gyermekről mindazoknak, akik  Jeruzsálem
megváltására vártak.  Miután az  Úr törvénye  szerint elvégeztek  mindent,
visszatértek városukba, a galileai  Názáretbe. A gyermek pedig  növekedett
és erősödött; eltelt bölcsességgel, és Isten kedvét lelte benne.
Lk 2,22-40

Elmélkedés:

Legyetek szentek!
Középkorú édesanya  hosszas panaszkodását  hallgattam végig  türelmesen  a
közelmúltban a tizenéves gyerekek küzdelmes neveléséről és a nagyszülőkkel
való kapcsolat nehézségeiről, amelyhez  még az édesapa hosszas  távollétei
is hozzájöttek. Idillikusnak  egyáltalán nem volt  nevezhető az a  családi
légkör,  amit  felvázolt.  Sok  mindenért  hibáztatta  az  önmagukat   már
felnőttek képzelő középiskolás gyermekeit, akik a lázadás és engedetlenség
példaképei lehetnének  véleménye  szerint.  Megértettem  panaszkodását  és
igazat adtam  neki. Aztán  elmondta  még, hogy  a  férje is  sok  probléma
forrása, mert a munkájára hivatkozva keveset  van együtt a családdal és  a
gyereknevelésben nem áll mindenben mellette.  Ebben is igazat adtam  neki.
Aztán a nagyszülők  hibáit is elsorolta,  s nekem nem  volt okom rá,  hogy
kételkedjem szavainak  igazságában.  De  őszintének  tűnő  helyzetelemzése
ezzel sajnos véget ért. Elégedetlenség azért maradt bennem, mert  ugyanezt
a történetet már  hallottam az  egyik gyerek  részéről is,  aki szintén  a
család többi tagjait hibáztatta a sokasodó problémákért, és a nagymama  is
előadta már a saját verzióját. Egyébként nekik is igazat adtam. Szóval,  a
gond  ott  volt,  hogy  mindegyikük  a  többieket  hibáztatta  a   családi
kapcsolatok megromlásáért,  de  sem  az  anyuka, sem  a  gyerekek,  sem  a
nagyszülők nem  gondoltak arra,  hogy ők  maguk is  felelősek a  kialakult
helyzetért,  ők  maguk  is  hibásak,  s  ebből  kifolyólag  nekik  is  van
tennivalójuk a helyzet javítása érdekében.

Szinte minden családban vannak gondok. Egyes családok a karácsonyi ünnepre
ugyan  félreteszik  nézeteltéréseiket,  mintegy  puskaporos  hordón   ülve
fogyasztják el az ünnepi  vacsorát szentestén, aztán karácsony  másnapján,
amikor sem iskolába  nem kell mennie  a gyerekeknek, sem  a szülőknek  nem
kell munkába indulniuk, s emiatt össze vannak zárva egy házba, felrobban a
hordó és véget ér a látszat békesség. Mások pedig talán még az ünnep miatt
sem türtőztetik  magukat, és  kihasználják az  alkalmat, hogy  a  szeretet
ünnepén kíméletlenül  szemére  vessék családtagjaiknak,  hogy  nem  kapnak
tőlük elegendő  szeretetet.  Mindannyian  egyetérthetünk  abban,  hogy  ha
mindenki csak a másikban keresi a hibát és találja meg a gondok  forrását,
akkor   abból    nem   lesz    kibékülés.    Javaslom,   hogy    a    napi
lelkiismeretvizsgálatban különösen  is  szerepeljen az  a  szempont,  hogy
miként viselkedtünk családtagjainkkal szemben!

Idén, a Család évében különösen is imáinkba foglaltuk azokat a fiatalokat,
akik házasságra  készülnek.  Itt sem  mondható  rózsásnak a  helyzet.  Egy
jegyespár például  a következőképpen  jelentette be  házassági  szándékát:
„Úgy gondoljuk, hogy megpróbálunk együtt élni, és ha sikerül, akkor együtt
maradunk.” Dicsértem jószándékukat,  de azért  igyekeztem értésükre  adni,
hogy a házasság  nem próbálkozás, kísérlet  vagy szerencsejáték, ami  vagy
sikerül vagy  nem, hanem  teljesen és  visszavonhatatlanul kell  egymásnak
adni  magukat,  mert  csak   ez  nevezhető  szeretetnek.  Ha   kiskapuként
meghagyják a válás lehetőségét, akkor ez annak a jele, hogy valójában  nem
akarják  önmagukat  teljesen  és  visszavonhatatlanul  elkötelezni  egymás
mellett.

A Szent  Család  mai ünnepén  befejezésként  még egy  dolgot  szeretnék  a
házasságra készülők  és  a  házastársak figyelmébe  ajánlani,  mégpedig  a
hűséget. Maradjanak hűségesek  a kezdeti  szerelemhez! Legyenek  hűségesek
egymás iránt!  Legyenek hűségesek  a  szeretethez! És  legyenek  hűségesek
Istenhez, minden szeretet forrásához!
© Horváth István Sándor

Imádság:

Urunk, Istenünk!  Te  azt  akartad, hogy  a  férfi  és a  nő  teljesen  és
visszavonhatatlanul adja át önmagát a másiknak szeretetben és fogadja el a
másikat szeretetben. Segítsd  a házastársakat a  helyes élet  szabályainak
elsajátításában és  gyakorlásában, hogy  hűségben keressék  és  szolgálják
egymás javát!  Érezzék minden  nap,  hogy te  vagy életük  középpontja  és
szeretetük forrása! Segítsd a családokat és a családtagokat, hogy  szentté
legyenek!
_______________________________________________
Evangelium minden nap
http://www.evangelium365.hu/

Összehangolt munkát a paradigmaváltásért - Dr. Halász József

(dr. Czeke Andrásnak a 22-i beszélgetésükre - http://youtu.be/y8kPI_rtTt4))

Lélek-Testvérem, András!

Nagy érdeklődéssel néztem, hallgattam beszélgetéseteket Korsch Péterrel a Huntévében.

A beszélgetésből sok új ismeretet kaptam, amelyek szerves részei a Szent Korona Értékrend paradigmája eszmei (ideológiai) részének, de beszélgetésetekben elhangzott néhány olyan fogalom, amely értelmezéséről beszélnünk kell.

Azt hiszem, ennek a beszélgetésnek nagy visszhangja lesz, hiszen ez is volt a célotok: „Az információk átadásával készítjük elő, hogy a pozitív változások létrejöjjenek.” – fogalmazódott meg a beszélgetésben.

Az is elhangzott, hogy „a magyaroknak ebben (mármint a változásban - HJHJhj) szerepük lesz”, és megfogalmazódott a „tetemre hívás” is: „Szellemi síkon gondolja át a dolgot mindenki, mert mindig a szellemi síkról jött a ’pöcök’, a magyarság továbbéléséhez.”

 

Mielőtt tovább lépek, két dolgot kell kiemelnem:

–   jellemzően a Fénymunkások részéről elhangzó kijelentés: „mindannyian tesszük a dolgunkat”;

-   a beszélgetésben hivatkoztatok a „kabalyerok” hármas szabályára: „létrehozunk egy problémát (1), megmondjuk, hogy hogyan lehet megoldani (2) és ezt a megoldást végrehajtjuk (3)”. Ez Arisztotelész „három kérdésének” sajátos (inkább: cinikus) változata: „miért – mit – hogyan”. (Nem az egyetlen, amit elferdítettek azért, hogy ugyanannak a kifejezésnek több „olvasata” legyen, vagyis a szavak ereje csorbuljon.)

_________________________

Elöljáróként egy fontos alapkérdés:

Beszélgetésetekben igen nagy súlyt kapott az arany, mint (többek között) a gazdagság, a jólét szimbóluma és a földönkívüliekkel történt szövetség alapja.

Ha a FED, a kínaiak, a japánok, a Dragon Family és mások által bitokolt aranyat szétosztanák, egyetemes jólét lenne? Hát nem. Az aranyat nem lehet megenni, nem lehet vele fűteni, és általában semmit sem lehet vele kezdeni, a spekuláción és imádható borjúként bálványozáson kívül.

Az érték – és a Szent Korona Értékendben ez fogalmazódik meg – az ember lelki, szellemi és anyagi teremtő erejének gyümölcse.

Ebből eredően a pénz értékközvetítő eszköz, amelynek fedezete az ember által létrehozott érték.

A Szent Korona Értékend háztartása – a család, mint a legszentebb emberi közösség mintájára - erre épül.

A változás egy Új Világtörténelmi Korszakot teremt, egy olyan paradigma életbe léptetésével, amely három összetartozó, egymással rendszert alkotó részből áll: az eszmei, a szabályozási és a gazdasági elemekből.

A paradigma szerinti újjáteremtés emberi feladat, de nem emberi akaratot fogalmaz meg, mert a Teremtő a Szent Koronával kegyelmezte ránk, isteni feladatként. Ez Molnárfy Tibor megállapítása, amit alátámaszt a Magyar Biblia „Szövetség” fejezete, amely a Teremtő és az ember szövetségét a következők szerint határozza meg (itt összevonom): ’a Teremtő az embar (férfi és nő kettős egysége) fejére tette a Szent Koronát, hogy ez által a Lélek Fénye uralja és formálja az anyagot’.

Vagyis az anyag uralásának és formálásának isteni feladatát kegyelmezte ránk a Teremtő, de nem (idézet a beszélgetésetekből) „szabad akarati döntés elvén alapuló” szeretet alapján, hanem szkíta őseink értelmezése szerint: a szeretet minden élő és élettelen teremtmény számára a szabadság feltételeinek biztosítása, a hagyományainkhoz való hűség alapján. (A „hagyomány” a legnagyobb értékként kapott teljes tudás és szabadság generációkon keresztül történő leülepedése.)

A fentiek pontosítják a beszélgetésben elhangzó egyik megállapításotokat: nem csak szerepünk lesz a világtörténelmi korszakváltásban, hanem „nekünk kell mintát adni az emberiségnek az emberi életre” (Németh László).

.

A paradigmaváltás emberi feltétele az, hogy az egyes részek „munkásai” összehangolt tevékenységet végezzenek. Ehhez viszont az kell, hogy a „munkások” ismerjék azoknak a részeknek a feladatát is, amelyekkel az ő feladatuk egy rendszert alkot, tehát a „mindannyian tesszük a dolgunkat” kijelentést két szóval ki kell egészíteni: „mindannyian egymással összehangolva tesszük a dolgunkat”.

Azt a kegyelmet kaptam, hogy a Teremtő iránymutatását közvetíthettem, azt a jelen korra irányelvekként megfogalmazhattam és a megvalósítást felépíthettem. A kegyelem kiterjedt arra is, hogy őrizzem a Szent Korona Értékrend tisztaságát.

Azt érzem - és értelmem is egyre inkább megnyílik annak felismerésére -, hogy az a kegyelem, amit kaptam, nem teljes, szükséges a kegyelemben részesült többi munkással az összehangolt feladat-teljesítés ahhoz, hogy a Szent Korona Értékrend szerinti Világtörténelmi korszak megteremtődjék

Lélek-Testvérem, András!

Beszélgetésetekben az arisztotelészi „miért”-re adtatok egyetemes választ. A beszélgetés záró gondolatát a következők szerint fogalmaztad meg: „Amit elmondtunk, az reményt ad arra, hogy érezzük: a sötétség erői visszavonulóban vannak.”

 

Kevés reménynek az, hogy kivilágosodik, látnunk kell az életet a világosságban!

 

Ehhez az kell, hogy ne csak egyetemesen, hanem a mindennapokban jelenlevőként értsék az emberek, hogy az egyetemes hogyan válik személyessé a Lisszaboni Szerződésen, a Koppenhágai Kompromisszumon, a függetlenségi jogaink teljes elrablásán keresztül. De ez sem elég, mert ezzel csak a „miért”-re adott válasz válik teljesebbé.

Az is kell, hogy megismerjék az emberek azt az életet, amit a Lélek Fényének Világossága ad az embereknek, vagyis tudniuk kell, hogy a Teremtő miért tette mindannyiunk fejére a Szent Koronát.

És mindezek ismeretében kell mindenkinek tudnia, hogy hogyan legyen részese az Új Világtörténelmi Korszak megteremtésének.

 

A szkíta értelmezésű szeretettel kérlek az összehangolt munkára! Ugyanerre kérem az összes Fénymunkást, a szabályozás munkásait (jogászokat) és az anyag uralásának és formázásának munkásait!

Mindenkinek éreznie és értenie kell, hogy az Új Világtörténelmi Korszak létrejöttének feltétele, hogy

-    a Fénymunkások az anyag uralásának és formázásának lehetőségét és az anyagtalan és anyagi világ szabályozását, a Teremtő iránymutatása szerint,

-    szabályozás munkásai az eszmei alapot és a gazdaság szabályozására gyakorolt hatásait,

-    az anyag uralásának és formázásának munkásai az eszme által meghatározott szabályozási és jogi rendszer-összefüggéseket

megismerjék és saját feladatukat azzal összhangban végezzék.

 

Az összehangolásra kaptuk mindannyian a 2012. év Fergeteg havának harmadik és negyedik hétvégéjén rendezendő Tatai Átadó Szer kegyelmét.

 

Kelt Szegeden, 2011. Álom havának 29. napján.

A krisztusi örök értékrend szerinti magyar szeretettel:

Halász József, a Szent Korona alázatos szolgája

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő