Az év vicces videója - kiket tiltanának be, akik mindenkit elfogadnak?

A Milla új kampányvideóján akár alaposan fel is húzhatnánk magunkat – de mivel Szilveszter napja van, így legyen  inkább ez az év legjobban sikerült vicces videója.

Az ultraliberális Milla mozgalom – amely az „Egymillióan a magyar sajtószabadságért” Facebook-csoportból alakult – alternatív elnökválasztást tart. Ennek egyik kampányarca Jónás Marianna roma szociálpedagógus, akinek bemutatkozó videóján akár alaposan fel is húzhatnánk magunkat – de mivel Szilveszter napja van, így inkább az év legjobban sikerült vicces videójának tekintjük.

Marianna olyan gyönyörű, kerek kórképét vonultatja fel annak a súlyos mentális működési zavarnak, amelyet Magyarországon jobb híján liberalizmusnak hívunk, hogy az már nem is felháborító, hanem egyenesen bájos.

A kampány egyik fő szlogenje szerint „ha én elnök volnék, mindent embert elfogadnék”. E szép gondolat jegyében Marianna kijelenti, hogy „igyekezne megtestesíteni a nemzet egységét” – majd szépen, tételesen felsorolja, polgártársai közül kiket, és hogyan tiltana be, számolna fel. Természetesen első helyen a „neonáci politikai aktivitás” áll, amely szerinte „nem fér bele a szólásszabadságba". Nem kell sokáig rágnunk a körmünket, hogy megtudjuk, kikre gondol: a romákra „potenciális bűnelkövetőként tekintőkre”, azokra, akik „két férfi és két nő szerelméről betegségként beszélnek”, és persze előkerülnek, az „egyenruhában, fekete bakancsban masírozók" is.

Egy hajléktalanokról szóló félmondat erejéig emberünk megcsillogtatja szociális érzékenységét is, ám arról, hogy a családon belüli erőszaknak napi rendszerességgel kitett cigányasszonyok, vagy a javarészt felelőtlen szüleiknek köszönhetően félállati körülmények közt felnövő cigány gyerekek sorsán hogyan javítana államfőként, nem tudunk meg semmit.

A két perces kisfilm csúcspontján Mariann arra bíztat minden magyar állampolgárt, hogy „mondja ki bátran, ha sérelem éri”, persze ügyelve a „politikailag korrekt beszédmódra”. Átmenetileg fellángolt bosszússágunk itt párolgott el végleg. Mert, aki a pc (political correctness) nemzetközi szintű halálának évétől azzal búcsúzik, hogy ő bizony hatalomra kerülve csakazértis ismét ráerőltetné mindenkire – nos, annak tényleg csak szellemiekben gazdagabb, a valósággal való kellemetlen, de elkerülhetetlen találkozást elhozó új esztendőt kívánhatunk.

BÚÉK, Mariann! Mi nem tiltanánk be benneteket – különben kin röhögnénk ilyen jókat jövőre?

BG

Barikad.hu