Fényadó

Felkészülés a Változásokra

Több száz méteren ledőlt a kínai Nagy Fal

2011, október 19 - 18:40

Beomlott a kínai Nagy Fal egy távoli, elhagyatott területen lévő 700 méteres szakasza, mert a szabálytalanul működő bányák túl közel fúrták hozzá földalatti járataikat - derült ki helyi falusiak és a kulturális örökségvédelem szakembereinek friss beszámolójából.

A fal egyre romló állapotával kapcsolatos legújabb fejleményekről szóló hír a Pekingtől mintegy kétszáz kilométerre lévő Hopej (Hebei) tartományi Lajjüan (Laiyuan) megye határáról érkezett. A helyiek elmondásából kiderül: mintegy 700 méteren romhalmazzá vált a Ming-dinasztia (1573-1620) Vanli (Wanli) császársága idején épült falszakasz.

A térségben tucatnyi kisebb bánya működik, vannak köztük olyanok, amelyek a több évszázados faltól százméteres közelségben. A szakemberek úgy vélik, ha ezek nem állnak le, további fal- illetve őrtoronyomlásra kell számítani az egyébként a maga nemében is különlegesnek számító Nagy Falnál.

A környék gazdag rézben, vasércben és nikkelben, ez már elég ahhoz, hogy a helyi kormányzat tiltását figyelmen kívül hagyva bányatulajdonosok a lebukást is kockáztassák. Hírek szerint Hopej egy másik megyéjében egy bányavállalat egyenesen ledózerolta a Nagy Fal egy részét, hogy utat vágjon magának.

A világörökség részét képező fal bányák okozta sérüléseiről korábban elsősorban Belső-Mongóliából érkeztek hírek, de az új "felfedezés" arra figyelmezteti a szakembereket, hogy a jelenség nem köthető egyetlen régióhoz.

A Hopejben húzódó Nagy Falnak mintegy 20 százalékáról mondható el, hogy jó, vagy elfogadható állapotban van, míg több mint a 70 százaléka repedezett, veszélyeztetett a talaj állapota miatt, vagy már félig romos.

A kínai kormány 2006-ban fogadott el jogszabályt a Nagy Fal védelméről, ami tiltja a fal anyagának, tégláinak elhordását, a falon építmények állítását, fák ültetését, a fal bárminemű megsértését. A szabály ellenőrzése és érvényesítése azonban vidéken enyhén szólva nem megfelelő.

Lajjüanban arra panaszkodnak, hogy a kormányzatnak kevés a pénze, az eszköze és az embere a hatékony ellenőrzéshez, a rendellenességek feltárásához. A megyében összesen 123 kilométer hosszan húzódik a Nagy Fal, ennek rendszeres bejárására hétfős csapat van. Hopej negyven megyéjében hasonló a helyzet - derül ki a Hszinhua hírügynökség összeállításából, amely szerint vannak helyek, ahol évente csak egyszer képesek bejárni a védendő területet.

A hatóságok a tiltó rendelkezések betartatásának akadályaként arra is hivatkoznak, hogy az alkalmi, kis bányák vezetői kiváló kommunikációs berendezésekkel vannak felszerelve, ami segíti őket abban, hogy időben meglépjenek az ellenőrök elől.

A Nagy Falat eredetileg az időszámításunk előtt 475-206 közötti időszakban építették az északi nomád törzsek megállítására. Az évszázadok során megközelítően 9000 kilométer hosszúságúra nyúlt kanyargó, bástyákkal tűzdelt építmény a későbbi dinasztiák folytatódó hozzájárulásának az eredménye.

A ma viszonylag épségben látható és turisták által látogatott Nagy Fal a Ming-dinasztia idején épült, hossza meghaladja a 6700 kilométert; a nyugati országrészből vezet Északkelet-Kínába.

MTI - barikad.hu


Történelmi segítséget kaptunk Kínától

Kína magyar állampapírt vásárol, és nagyszabású vegyipari, valamint logisztikai befektetéseket tervez Magyarországon - derült ki Orbán Viktor miniszterelnök és Ven Csia-pao kínai kormányfő közös sajtótájékoztatóján. A két politikus több jelentős gazdasági megállapodást jelentett be, Orbán szerint "új és nagy jelentőségű szövetséget" kötöttünk Kínával, melynek alapja az, hogy hasonlóképpen gondolkodunk a jövőről.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Egytucat államközi megállapodást írt alá Magyarország és Kína, egyebek mellett arról, hogy az ázsiai ország kész "bizonyos összegű" magyar államkötvényt vásárolni a jövőben - jelentette be Orbán Viktor magyar és Ven Csia-pao kínai miniszterelnök szombaton, a parlamentben tartott közös sajtótájékoztatóján.

A további megállapodások között szerepel egy konkrét, egymilliárd dollár értékű magyarországi vegyipari befektetés a kínai fél részéről, egy egymilliárd eurós projektfinanszírozási hitelkeret biztosítása a kínai fejlesztési bank részéről, továbbá az, hogy Kína Magyarországon kívánja létrehozni logiszikai-közlekedési platformját az Európai Unióban. Mindkét politikus megemlítette, hogy a cél a két ország közötti kereskedelmi forgalom jelenlegi értékének a duplájára, 20 milliárd dollárosra emelése.

Orbán Viktor úgy értékelte a tárgyalásokat, hogy új és nagy jelentőségű szövetséget kötöttünk Kínával, ami "mérföldkő és hatalmas siker" Magyarország számára. Azt mondta, Magyarország az euroatlanti kapcsolatrendszer jól működő szövetségeinek tagja, de "megújulásunk sikerességéhez , ahhoz, hogy hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot, új típusú szövetségekre és szövetségesekre is szükségünk van". Kínával szerinte ilyen új szövetségesei lehetünk egymásnak.

Munka nélkül nincs gyarapodás

Kijelentette, az együttműködés erős alapja a kölcsönös tisztelet és az, hogy "hasonlóképpen gondolkodunk a jövőről": mindkét ország elveti azt, hogy lehetséges munka nélkül is gyarapodni. Magyarország elkötelezte magát a munkaalapú gazdaság és az értékteremtő munka mellett, nemet mondott a spekulatív és fenntarthatatlan gazdálkodásra, de ez még csak a kezdet - tette hozzá. Közölte, hogy Ven Csia-pao meghívta egy jövő évi kínai látogatásra, ő pedig köszönettel elfogadta a meghívást.

Orbán azt is mondta, örül, hogy egy olyan állam miniszterenökét fogadhatja, amely nemcsak saját népének boldogulását segítette elő az elmúlt években, hanem a teljesítményével a globális jóléthez is nagyszerű módon járult hozzá. Megjegyte, nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy olyean rövid idő alatt annyi embert sikerült volna a szegénységből kiemelni, mint Kínában az utóbbi időben.

Ven Csia-pao optimistán beszélt a két ország fejlődésének lehetőségeiről, mondván, a hagyományos barátság nem változott az elmúlt évtizedekben, és Kína továbbra is fontosnak tartja a "baráti együttműködést".

Kína bízik a magyar gazdaság fejlődésében

Azt mondta, Kína bízik a magyar gazdaság fejlődésében, ezért is hajlandó magyar államkötvényeket vásárolni. Különösen fontos feladatnak nevezte a két ország vállalatai közötti kapcsolatok javításánek elősegítését és a kulturális kapcsolatok erősítését, ennek jegyében 150 magyar fiatal meghívását és közös kulturális központ létrehozását ígérte. "Új fejezet nyitunk a kínai-európai kapcsolatokban" - jelentette ki.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor egy kérdésre válaszolva azt mondta, arra van szükség, hogy a következő generáció is megértse, miért rendkívül fontos a kínai szövetség, ezért nagylétszámú állami ösztöndíjkeretek létrehozása is a célok között szerepel. "Csak rajtunk múlik, hogy a most kínálkozó lehetőséget kihasználjuk-e" - jelentette ki.

Kína államkötvény-vásárlásáról Orbán azt mondta, Magyarország képes magát finanszírozni a piacról, de "óriási biztonságot" jelent, ha Kína is vesz államkötvényt. Ezzel Orbán szerint eltűnik az ország finanszírozásának középtávú bizonytalansága. "Történelmi segítséget kaptunk Kínától, erre szükségün van ahhoz, hogy végig tudjunk menni a gazdaság újjászervezésének útján" - mondta a magyar kormányfő.

Kína támogatja az eurót

Arra a kérdésre, hogy elvi, ideológiai kérdésekről esett-e szó, azt válaszolta, ebben a témában mindkét félnek az az álláspontja, hogy "tiszteletben tartjuk egymás politikáját".

Ven Csia-pao az európai adósságválsággal kapcsolatos kérdésre at mondta, bízik az európai gazdaság erejében, és megígérte, hogy Kína következetesen támogatni fogja az európai gazdaságot és az eurót.

A gazdasági megállapodások részleteiről a két politikus várhatóan a Magyar Tudományos Akadémián délután tartandó gazdasági fórumon számol be.

Katonai tiszteletadással fogadták a kormányfőt

Orbán Viktor délelőtt, a Kossuth téren katonai tiszteletadás mellett fogadta Ven Csia-paót. A Kossuth téren megjelent több kormánytag, így Martonyi János külügyminiszter, Fellegi Tamás, a fejlesztési tárca vezetője, Varga Mihály, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár és Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő.

Ven Csia-pao előző nap érkezett meg ötnapos európai körútja első állomására, péntek délután az ELTE-n kínai szakos diákokkal és Magyarországon élő kínaiakkal találkozott. Budapest után Berlint és Londont keresi fel. A kínai politikussal több száz üzletember és újságíró érkezett Magyarországra, de a jelek szerint civilek is vannak a kíséretében, a kordonon kívül többtucatnyian magyar és kínai zászlókat lengetve köszöntötték.

Orbán Viktor 2010. novemberi, sanghaji látogatásán hívta meg Ven Csia-paót, összhangban a kormány azon törekvésével, hogy szorosabbra fűzze a két ország közötti gazdasági kapcsolatokat. A miniszterelnök látogatása az Orbán-kormány külpolitikai stratégiájának eddigi leglátványosabb eredménye. Orbán Viktor már 2009 őszén, a kormányzásra készülve Kínába utazott, májusban pedigtárgyalt a kínai kommunisták egyik pártvezetőjével a Fidesz és a Kínai Kommunista Párt kapcsolatainak szorosabbra fűzéséről.

Fellegi Tamás a kormányváltás óta többször járt Kínában, áprilisban a MÁV vezérigazgatójával közösen együttműködési megállapodást írt alá a Kínai Vasútépítő Vállalattal. Arról, hogy mi lehet a jelentősége a kínai és a magyar gazdasági szereplők együttműködésének, itt olvashat.

A nagykövet szerint Magyarország Kelet-Közép-Európa kapuja

Kína eldöntötte, hogy a kétoldalú kereskedelem és befektetések bővítésével, az infrastruktúra és a finanszírozás terén történő együttműködés erősítésével elmélyíti kapcsolatait Magyarországgal, Kelet-Közép-Európa kapujával - mondta a budapesti kínai nagykövet, Gao Jian, a China Daily angol nyelvű kínai napilap szombati számában megjelent interjúban.

"Úgy látom, mindkét ország kiemelt fontosságúnak tekinti a gazdasági fejlesztést, ezért óriási potenciál van az együttműködésben" - idézte a diplomatát a China Daily. Gao Jian hozzátette, Ven Csia-pao látogatása új szintre fogja emelni a két országnak az elmúlt tíz évben már sokat fejlődött kapcsolatait.

Végre itt a Nagy Testvér:Kína bevásárolta magát Magyarországba

A két kormányfő az ünnepélyes fogadás és a katonai díszszemle után másfélórás megbeszélésre vonult vissza, majd bejelentették, hogy a két ország kapcsolatait a jövőben sokkal szorosabbra fűzik.

Együtt gondolkodtunk a múltban, együtt fogunk a jövőben is

"Magyarország örül, hogy egy olyan államnak fogadhatta a miniszterelnökét, aki nem csak saját országának fejlődését segített elő az elmúlt években, hanem teljesítményével a globális jóléthez is nagyszerű módon járult hozzá. Nem ismerünk a történelemben példát arra, hogy ilyen rövid idő alatt ennyi embert sikerült a szegénységből emberhez méltó élet szintjére emelni" - méltatta kollegáját Orbán, majd a tárgyalás konkrét eredményeire tért át, és bejelentette: a kínaI kormányfővel 12 megállapodást írtak alá.

Ven Csia-pao (Fotó: Barakonyi Szabolcs)

"A mai napon új és nagy jelentőségű szövetséget kötöttünk a kínai népköztársasággal. Az aláírt együttműködésekben konkrét programokról, befektetési alapokról, pénzügyi keretekről sikerült megállapodnunk" - mondta Orbán, majd emlékeztetett rá: bár hazánk a jól működő euróatlanti kapcsolatrendszer tagja, ahhoz, hogy Magyarország megújulása sikeres legyen, új típusú szövetségekre és szövetségesekre van szükségünk. "Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év  és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Orbán szerint Magyarország elkötelezte magát a munkaalapú gazdaság mellett és nemet mondott a spekulatív és fenntarthatatlan gazdálkodásra. "Mind a két ország elveti azt a felfogást, hogy lehetséges munka nélkül is gyarapodni, és ez a meggyőződés adja együttműködésünk alapját a jövőben."

"Ez még csak a kezdet"

A miniszterelnök ezután arról beszélt, hogy tavaly őszi, sanghaji látogatásakor kínai kollegája azt tanácsolta neki: merjen nagyban gondolkodni. "Mikor ön meghívott Sanghajba és ott tárgyalhattunk egymással, arra bíztatott, hogy nagyszabású, nagyarányú terveket dolgozzunk ki. Úgy érzem, az elmúlt egy év igazolta, hogy képesek vagyunk ilyen terveket kidolgozni, a kínai kormány munkatársai pedig fantasztikus munkával ezeket az elképzeléseket együttműködésekké formálták. Ez azonban még csak a kezdet, a nagy dolgok most következnek, így szép és hasznos évek elé nézünk" - mondta Orbán.

A barátság fontosabb, mint az üzlet

A kínai kormányfő, miután megköszönte, hogy látogatást tehet Magyarországon, a két ország közötti barátságról beszélt.

Két miniszterelnök

"Ma reggel Orbán miniszterelnök úrral a Duna partján sétálva azt tapasztaltam, a barátság mindig fontosabb, mint az üzlet. A szép Duna folyó ma is ugyanúgy folyik, mint 24 évvel ezelőtt, mikor először látogattuk meg Magyarországot és bár azóta nagy változások voltak, de a két ország közötti barátság nem változott" - mondta, majd bejelentette: hivatalosan is meghívta a magyar miniszterelnököt a jövő évben Kínába.

Ven Csia-pao ezután konkrétabb dolgokra terelte a szót, és bejelentette: a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretet nyit a Kínában befektetni akaró magyar cégeknek, 2015-ig pedig húszmilliárd dolláros kétoldalú kereskedelmi forgalmat akarnak megvalósítani.

Szövetségi kézfogás

A kínai kormány hajlandó magyar államkötvényt is vásárolni - összegekről nem esett szó - a két ország vállalatai pedig tanácskozásokat, illetve gazdasági és kereskedelmi fórumot szerveznek a személyes kapcsolatok erősítése végett. "Támogatjuk a kínai-magyar üzleti, együttműködési fórum kialakítását, de mi csak az ajtót tudjuk kitárni, az úton az üzletembereknek kell végigmenni" - fűzte ehhez hozzá Orbán.

Az államkötvény-vásárlás kapcsán a magyar miniszterelnök úgy nyilatkozott: ez a lépés rendkívül fontos Magyarország számára. "Ma képesek vagyunk finanszírozni magunkat a pénzügyi piacokról, de óriási biztonságot fog jelenteni számunkra, ha Kína magyar államkötvényt vásárol. Ezzel a magam részéről az ország finanszírozásának középtávú módját megoldva látom, és azt mondom: történelmi segítséget kaptunk Kínától, mert ez a biztonság kell ahhoz, hogy bátran végig tudjunk menni a gazdaság újjászervezésének útján, amin elindultunk."

Korántsem mi lennénk az első európai állam, amelynek finanszírozásába beszáll Peking. Már több uniós országban, így Görögországban, Portugáliában, Spanyolországban, legutóbb Szlovákiában vásárolt Kína állampapírokat.

Ven Csia-pao később újságírói kérdésre elmondta: azt még nem tudják, pontosan hány munkahelyet tudnak teremteni az országban, de bízik benne, hogy sokat. "Magyarország jó gazdasági alappal, kedvező földrajzi feltételekkel és megfelelő színvonalú munkaerővel rendelkezik. Az utóbbi években nagy tőkével rendelkező kínai vállalatok is befektettek itt, és ha valóban győztes módon kiegészítjük egymást, akkor a munkahelyteremtést is győztes módon valósíthatjuk meg" - mondta.

Katonaság és Kína-hívő diákok hada

A kínai miniszterelnök külön beszélt a nem gazdasági természetű kapcsolatokról is: 150 magyar fiatalt hívnak meg Kínába, és a két ország létrehoz egy kulturális központot is. Ven Csia-pao kezdeményezni fogja, hogy komoly állami ösztöndíjakat nyújtsanak magyaroknak.

"Az önök felemelkedése nem rövid életű, és a jövőben Kína egyre növekvő szerepet fog játszani a világban. Mi hosszútávú szövetséget akarunk kötni önökkel, hosszabbat, mint amennyi ideig én a politikában leszek, pedig azt remélem, hogy az se lesz rövid" - hangsúlyozta a kormányfő. "Ehhez arra van szükség, hogy a fiatalokat a kínai-magyar szövetség hívévé tegyük, hogy a következő generáció is megértse, miért rendkívül fontos az országnak a kínai-magyar együttműködés. Amit én tenni tudok ennek érdekében, az az, hogy rengeteg fiatalt állítok ennek az eszmének a szolgálatába, és elhárítjuk az együttműködés útjában lévő bürokratikus akadályokat."

Orbán ezután azt mondta, hogy a kínaiakhoz bármikor örömmel küldi a magyar fiatalokat. "Őszintén mondom: nagy örömmel küldök fiatalokat olyan országba, ahol Petőfi: Szabadság, szerelem című verse iskolai tananyag. Az a nép ugyanis, amelyik ezt a verset tanulja, megérti a magyarokat, és szívesen alakítunk ki velük együttműködést."

A kínai miniszterelnök a katonaság témájáról is beszélt egy keveset: azt mondta, hogy bízik a magyar hadsereg fejlődésében.

Európai adósságválság

A vendég politikus később arról is beszélt: a következő napokban meglátogatja Nagy-Britanniát és Németországot is, és reméli, az ottani politikusokkal történő őszinte eszmecserék után kínai-európai megújulásnak leszünk tanúi.

"2009-ben látogatást tettem Európában. Akkor kezdődött a nemzetközi pénzügyi válság, és ekkor én biztosítottam a bizalmunkról őket. A bizalmunk ugyanis fontosabb, mint az arany, és mi most is bizalmat hozunk az európai félnek. Az európai adósságválság tovább terjed, és ha ezt szeretnénk megállítani. Ha szeretnénk legyőzni a jelenlegi problémákat, akkor az EU a saját erejére kell támaszkodni." - mondta.

"Bizom az európai gazdaság fejlődésében. Európa ugyanis erős a tudásban, ezen belül Németország erős a termelésben, Nagy-Britannia a pénzügyi szektorban, Közép-Európa előtt pedig előnyös piaci lehetőségek állnak. Kína hosszútávú befektető az adósságpiacon, és az utóbbi években nem kevés euró alapú kötvényt vásároltunk, ezért következetesen fogjuk támogatni Európát és az eurót, és hajlandóak vagyunk az európai féllel együtt kezelni a kihívásokat."

Tiszteletben tartjuk egymás politikáját

A magyar miniszterelnök elmondta: tiszteletben tartják egymás politikáját. "Magyarország kaput jelent az EU számára, a kérdés csak az, van-e aki közlekedni akar ezen a kapun. Ma a miniszterelnök úrral való tárgyalás arról győzött meg, hogy Kína szeretne közlekedni ezen a kapun" - mondta Orbán.

"Ha csak a konkrétumokat veszem sorba, már akkor is sok mindenről beszélhetünk: megállapodást kötnek ugyanis egymilliárd dollárnyi vegyipari befektetésről, Kína pedig itt kívánja létrehozni logisztikai közlekedési platformját a közép-európai régión belül" - jelentette be Orbán, majd elmondta: arról is megállapodtak, hogy a kínai-magyar kereskedelem volumenét  a mostani duplájára, évi húszmilliárd dollár környékére akarják emelni.

"Mi azt kívánjuk Kínának, folytassa azt a politikát, amivel fantasztikus sikereket ért el az elmúlt évtizedekben, és újra mondom: mi magyarok megemeljük a kalapunkat az előtt a teljesítmény előtt, amivel emberek százmilliót sikerült felemelni és jövőt biztosítani számukra. Itt nem csak arról van szó, hogy jó szövetséget kötöttünk, hanem büszkék is vagyunk erre a szövetségre" - fejezte be beszédét Orbán.

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő