Fényadó

Felkészülés a Változásokra

A bécsi orvosi kamara a mobiltelefonról

A bécsi Orvosi Kamara nagy hangsúlyt helyez a mobiltelefonok helyes, egészségünket kímélő használatának ismertetésére.

A bécsi Orvosi Kamara minden bécsi orvosi rendelőbe eljuttatott egy tájékoztató, figyelemfelhívó plakátot, amelyben felhívják a figyelmet a gyakori, kontrollálatlan, hosszú ideig tartó mobil telefonálás veszélyeire.

Biztos, ami biztos alapon felsorolják azt a 10 viselkedési szabályt, amely betartásával a mobil telefonok sugárterhelését minimalizálni lehet.„Azért döntöttünk ilyen akció mellett, mert az utóbbi idők vizsgálatai, tanulmányai alapján a mobiltelefonok sugárzásának hosszú távú, negatív hatásait nem lehet kizárni.- hangsúlyozta Walter Dorner a bécsi Orvosi Kamara elnöke.

Az orvosoknak kötelessége felhívni a figyelmet a megelőzés elvére. Ameddig pontosan meg nem tudjuk mondani a sugárzás egészségügyi és hosszú távú hatásait, addig a maximális elővigyázatosság szükséges!”Dorner megjegyezte, hogy az ajánlott szabályok betartása nem korlátozza az emberek mobilitását és szabadságát.

„Senki nem tudja nekem megmagyarázni, hogy a mobiltelefonnak éjszaka, bekapcsolva az ember feje mellett az éjjeli szekrényen kell lenni, vagy ha híváskor a kapcsolat felépüléséig eltartjuk magunktól a telefont, akkor a kényelmünk jelentősen csökken.”

A mobiltelefonok sugárzása nem olyan veszélytelen, ahogyan a szolgáltatók, gyártók ismételten állítják. Ezért a bécsi Orvosi Kamara azt a döntést hozta, hogy a lakosságot a negatív egészségügyi hatásokra figyelmeztetni kell!

Tíz, az egészségünk védelmének érdekében fontos szabály mobiltelefon használatakor:

1, Alapvetően, amennyire lehetséges csak keveset és röviden telefonáljunk. Gyerekek lehetőleg 16 év alatt ne használjanak mobiltelefont.

2, A telefont híváskor, a kapcsolat felépülése során tartsuk el a fejtől

3, Közlekedési eszközön, autón, buszon, vonaton, metrón ne telefonáljuk. Rossz vételi körülmények között a sugárzás nagyobb!

4, SMS küldésekor tartsuk el a testünktől a telefont

5, Telefonáláskor tartsunk 1-2 méter távolságot más emberektől, mert őket is besugározzuk

6, Mobiltelefont ne tartsunk a nadrág zsebében, mert hátrányosan befolyásolhatja a férfiak nemzőképességét

7, Este kapcsoljuk ki a telefont, sose tartsuk bekapcsolva a fejünk közelében az éjjeli asztalon

8, Ne játszunk mobiltelefonon

9, A headset is problémás, mert a vezeték antennaként vezeti a sugárzást

10,WLAN ill. UMTS is nagy sugárterhelést jelent.

 

keresztül internetezzünk, tartózkodjunk a mobil kommunikációs rendszerektől

Cukor és ízületi diéta

A cukorbetegek, és az ízületi betegek körében többfajta étel rossz vagy nem megfelelő megemésztettsége okozza a tüneti rosszabbodást, és a betegség állandósulását.

Ez egy olyan állapot, melyben a szervezet nem tudja feldolgozni a cukrot és a keményítőt (cukrok, gabonák, keményítő tartalmú zöldségféleségek és gyümölcsök, pl. burgonya), vagy a szénhidátokat (gabonafélék, tészták, ebből készült sütemények, ebből sokat tartalmazó zöldségfélék és gyümölcsök), vagy a szénhidrogéneket (zsírok, vajak, tej és tejtermékek). Ez az állapot, sajnos maradandó állapotot hoz létre a beteg részére. Megfelelő diéta beállítása, és a beteg részére megállapított ételfajta, melytől a továbbiakban tartózkodnia kell, meghozza a megfelelő javulást, és akár végleges gyógyulást is eredményezhet.

Pár szóval ismerkedjünk meg a betegséggel kapcsolatos pár anyaggal, és a betegség alatt lejátszódó szervi változásokkal.

A gyomormirigyek váladéka a gyomornedv. Két fontos alkotórésze van, a sósav, és egy fehérjebontó enzim. A gyomorban megkezdődik a fehérjék emésztése. Az epesav a zsírbontás megindulásáért, a hasnyálmirigyenzimek a további fehérjebontásért, a szénhidrátok megkezdésének bontásáért, és az epesav által előkészített zsírok teljes bontásáért felelős.

A hasnyálmirigy által termelt inzulin, olyan mérgező anyag, amely igen káros hatással van a véredényekre, és az erek falára, így folyamatos, külsőleg bevitt (inzulinkezelés cukrosoknál,) rendszeres alkalmazása érbetegségeket okoz. Az érfalat azonban, a máj által termelt koleszterin védi. Tehát a koleszterinre az embernek szüksége van, csak az nem mindegy, hogy a máj milyen minőségű zsíranyagból készíti azt el. E szerint van „jó”, és van „rossz” koleszterin a köztudatban.

Az inzulin hormon azonban szükséges sok emésztési és beépülési folyamathoz a szervezet számára. A cukorbetegség mögött, általában súlyos vérmérgezettségi állapot áll fenn, mellyel együtt gyakran fokozott pajzsmirigyműködés is kimutatható. Az inzulinról azonban még azt kell tudni, hogy az gátolja, és visszafogja a pajzsmirigy működését, és egyben lassítja is a cukornak a májból való kiáramlását a váráramba. Az ízületi betegeknél általában a mellékvese túlműködése mutatható ki, ami azonban szintén növelheti a pajzsmirigy kiválasztását is.

A májról annyit kell tudnunk, hogy olyan különleges, és egyedi szervünk, mely kb. 500 különböző funkcióban vesz részt, a szervezetünkben végbemenő állandó változások, és folyamatok során. A bél felől áramló méreganyagok kiszűrése után, az epével kevert méreganyag, salakanyag, az epevezetéken keresztül újból a bélrendszerbe kerülhet, - ha a máj azt nem képes megfelelően méregteleníteni, - és ez, irritálhatja, az egy csőbe áramló, epe-, és hasnyálmirigy-vezetéken keresztül a hasnyálmirigyet is. A hasnyálmirigy, a mérgezett és savas epe hatására begyullad. A gyulladás következménye a hasnyálmirigy sejtjeinek degenerálódása, elhalása. Ennek következménye, pedig, az inzulin termelés csökkenése, vagy kiválasztásának teljes képtelensége. Ezt nevezzük diabétesznek, cukorbetegségnek. Maga a mérgezett epe pedig, epegyulladást, epeömlést, és bél- és gyomorfekélyt hozhat létre.

A hasnyálmirigy legfontosabb kémiai eleme a kálium. Ezért a zöldségek közül, táplálkozásunk során, olyanokat alkalmazzunk elsősorban, melyben a kálium igen nagy arányban megtalálható. Amennyiben a káliumszintet természetes, tehát szerves káliummal (ami a növényből azonnal felvehető állapotú az emberi szervezet számára), növelni tudjuk, akkor a hasnyálmirigy még meglévő kiválasztását is helyre hozzuk, és egyben a cukorbetegséggel, vagy ízületi betegséggel együtt fellépő, savas jellegű sejtmérgezettségeket is rendbe hozhatjuk a szervezeten belül.

A kálium a nátriummal együtt a szervezet vízháztartásáért felelős, valamint a sejteken belül lévő kálium segíti elő az inzulin hasznosulását a sejten belül. Tehát az energia felvételét. Kimerültség esetén, de nagyobb vércukorszint megjelenésekor is a vérben, a szervezet szövetei nem képesek a szabad cukormolekulák hasznosítására. Ilyen esetben a káliumot, krómmal együtt alkalmazva a szervezet egyensúlya hamar helyreáll.

A króm, az inzulinnal együtt, a legfontosabb alkotórésze a szénhidrát anyagcseréjének a szövetekben, és folyamatosan szabályozza is a vércukorszintet, és stabilan tartja az anyagcsere folyamatokat. Szükséges még a fehérjék szállításában, a megfelelő szövethez, valamint segíti a fehérjemolekulák beépülését, és így felgyorsítja a regenerálódási folyamatokat. A króm hiánya, maga is létrehozhat cukorérzékenységet, vagy cukorbetegséget, diabéteszt.

Nem ajánlott a szervetlen, tehát tabletta, vagy pezsgőtabletta formájában fogyasztott kálium, kalcium, magnézium, stb szedése. A szervetlen elemeket a szervezet nem tudja kellő mértékben feldolgozni, és így a vérben, nagy mennyiségben körbe, körbe keringve, azt a látszatot kelti, hogy a szervezet kálium, vagy egyéb egyensúlya megfelelő szinten van.

Kálium bevitel növelése indokolt minden csökkent vércukorszint esetén is. A II. típusú cukorbetegségnél, maga a hasnyálmirigy lehetséges, hogy csökkent mértékben állít elő inzulint, de maguk a sejtek is képtelenek azt felhasználni, így jelentkezik a megnövekedett vércukorszint. Tehát a II. típusú cukorbetegségnél (öregkori cukorbetegségnek is hívják), főleg azért növekszik meg a vér cukorszintje, mert a szervezet szövetei azt nem hasznosítják, és nem azért, mert nem termeli a hasnyálmirigy.

A kálium és a nátrium együtt, szükséges az idegek és az izmok megfelelő működéséhez is a szervezetben. A kálium egyben a gyulladás további megakadályozását is elősegíti, valamint csökkenti a víz felhalmozódását a szervezetben.

Ajánlott a kalcium és a magnézium bevitelre is figyelemmel lenni, mégpedig 2:1 arányban, mivel a csökkent vagy ingadozó vércukorszint helyreállításában nagy szerepük van, valamint támogatják az idegrendszert, főleg stresszes állapotokban, valamint hasznosak a gyulladás csökkentésében, és egyes izomcsoportok görcsei, és reszketés esetén is. Elengedhetetlenek a szabályos szívműködéshez is, és a vérkeringéshez is, valamint az idegek és izmok egészséges működéséhez.

A cink az anyagcserében, de főleg az inzulin hormon képzésében nagy szerepet játszó elem. (És pont a cukorbetegek azok, akiknek a szervezetében ez a mikroelem általában hiányzik, vagy csak kis mértékben van jelen.) A cinket, csak alkalmilag kell pótolni, viszont a cinkkel együtt a szervezetnek nagyobb A-vitamin szükséglete keletkezik. (Azt viszont tudni kell, hogy a cukrosok nem képesek a bétakarotinból (sárgarépa, sütőtök) A-vitamint képezni, ezért számukra, megfelelő adagokban, az orvos írja fel a hiányzó, „kész” A-vitamint.) A cink, ugyanis, számos enzim részét képezi, és jelenléte a szervezetben okvetlenül szükséges. A vér sav-bázis egyensúlyának is fontos eleme, valamint a fehérjebeépülés, a DNS előállításához is szükséges. Az izmok összehúzódásáért is a cink a felelős, valamint az agyi funkciók normális működésének is fontos eleme. A zsíranyagcsere és vas anyagcseréjének is nélkülözhetetlen alkotórésze. Erősíti az immunrendszert. A cink azonban az A-vitamin nélkül nem tud érvényesülni, akkor sem, ha kis mennyiségben, a szervezetben jelen van. (Túlzott cink bevitel rézhiányt eredményez a szervezetben.)

A réz maga is jó hatással van a cukorbetegek közérzetére, de inkább a vas beépülését célozza meg a vörösvértestek hemoglobinjaiba, valamint a C-vitamin beépülését segíti elő a szervezetben, valamint jelenléte megakadályozza a folyadákfelhalmozódást, ödémát, a szövetekben és a szövetközti állományokban. Megszünteti az izomgörcsös állapotokat is. A réz könnyen felszívódik a bőrön keresztül is, így egy vékony réz karkötő megfelel a réz bevitelre. (Túlzott réz bevitel cink hiányt okoz a szervezetben.)

Az A-vitamin a szem védelmének vitaminja. Ezen kívül növeli az immunrendszer hatékonyságát. Segíti a túlműködött pajzsmirigy helyreállított kiválasztását. Véd érelmeszesedés és szívpanaszok esetén. Gátlólag hat az epe és vesekő képződésére. Antioxidáns, védi az egészséges zsírokat és a vitaminokat, enzimeket a szervezetben, hogy megfelelően működhessenek. Zsírban oldódó vitamin, és a szervezetben sokáig raktározódik, ezért túltelítődhet. Külön beviteléről nem kell gondoskodni, csak a cukrosoknak. Immunrendszer erősítés céljából érdemes a cinkkel együtt alkalmazni.

Az E-vitamin, részt vesz az emésztési folyamatokban, főleg a fehérje, a zsír (szénhidrogén) és a szénhidrátok anyagcseréjében. A folyadékháztartás egyik vitaminja is. E-vitamin hatására javul az A-vitamin ellátottsága is a szervezetben. Antioxidáns, ugyanúgy, mint az A-vitamin. Hiánya esetén izomsorvadás, és vérrendszeri zavarok léphetnek fel. Az E-vitaminra a szívet érintő minden esetben érdemes figyelni, megakadályozza a szívizmok károsodását, valamint megelőzhető vele az érelmeszesedés kialakulása. Zsírban oldódó vitamin, de nagy része mégis hamar kiürül a szervezetből, ezért folyamatos, de kis mennyiségben szükséges étrendünkbe beállítani. (A cukrosok esetében még azt is megfigyelték, hogy E-vitamin, szintén, csökkent mennyiségben van jelen a szervezetükben.)

A C-vitamin bevitele is szükséges lehet. Beépülését és hatásának kiváltását mindig antioxidáns hatású más élelmiszerekkel együtt érhetjük el. Zöldségdiéta esetén ezek mindig együtt fordulnak elő. (Bár pont a C-vitaminnak a szövetekbe való beépüléséhez inzulin is szükséges. Épp ezért, a rapszodikus beépülés, állandó C-vitamin hiányt mutat a sejteken belüli szövetállományokban a cukrosoknál.)

A B-vitamin minden egyes fajtájából ajánlott fogyasztani, komplex formában. Erre legalkalmasabb az élesztő, melyben egyben sok mikroelem és egyéb vitamin is megtalálható. Az élesztő egyben közömbösíti a savakat is, és a mérgezett epét felszívja. Nátrium- és káliumforrás. Az élesztőben azonban nagy mennyiségben foszfor is található, ezért az élesztő túlzott fogyasztása esetén, a kalcium és a kalciumhoz tartozó egyéb elemek fogyasztása is ennek arányában ajánlott, mivel maga a foszfor ilyen esetben a szervezetből elvonja a kalciumot.

A máj a méregtelenítéshez nagy mennyiségű nátriumot igényel. A természetes formában bevitt nátrium (nem konyhasó, nem kősó, nem NaCl), leveszi a terhet a vese túlzott kiválasztási ingerléséről is, mivel így, a mellékvese nincs kitéve, felesleges túltermelésnek, melyet a kősó túlzott fogyasztása szokott okozni, de a szerves nátrium a vizelettel együtt képes gyorsan kiürülni. Kősó (konyhasó, NaCl) esetén azonban, a felfokozott mellékvese hormonja ingerli tovább a vesét a túlzott kiválasztásra, de egyben ugyanez a mellékvese kiválasztás, felfokozza a pajzsmirigyműködést is, és kihat a hipofízis által termelt hormonok kiválasztására is. Ezzel azonban, már az egész emberi szervezet, minden mirigyműködése felborulhat, melyek további, különböző betegségeket hoznak majd létre.

A cukorbetegnek és az ízületi betegnek, elsősorban a máj méregtelenítésére, és az epe savasságának elkerülésére kell törekednie, valamint, hogy a túlzott fizikai megterhelés folytán, a szövetekben ne alakulhasson ki túlzottan savas közeg.

Mivel a keményítők bomlása folytán a bélrendszerben sok ecetsav keletkezik, ezért a betegeknek nem ajánlott a keményítőt tartalmazó élelmiszerek, és az ecet fogyasztása.

Az elsavasodott szervezet, a következő tüneteket mutatja: fejfájás, köpet, vérbőség a torokban, izzadás, láz és hidegrázás váltakozása = vértolulás a májban; szívszaporaság, szívfájdalmak = vese vértolulása; általános savasság. Az ecetről azt kell tudni, hogy a szervezetből kimossa a foszfort, és egyben serkenti a pajzsmirigyműködést, de egyben lefogja a mellékvese működését. A foszfor ugyanis, szükséges a mellékvesehormon kiválasztásához, így ennek az elemnek a hiánya, csökkent mellékvese-működést hoz létre. Így megint felborul a mirigyrendszer az egész szervezetben, mivel a túlzott pajzsmirigyműködést az inzulinnak kell csökkentenie, (amiből a cukorbetegnek amúgy is csökkent a kiválasztása,) viszont a csökkent mellékvesehormon termelése, nem csökkenti a pajzsmirigy túlfokozottságát. A pajzsmirigy elégetné a rendelkezésre álló cukrokat és aminosavakat, de a mellékvesehormon csökkenése erre nem ad lehetőséget.

Az ecetsav, úgy vonja ki a szervezet foszfortartalmát, hogy a vérben található foszfor-lecitinnel, kémiailag összekapcsolódva, egy mérgező észtert hoz létre. Így lekötve a foszfort a vérben, ez az észter tovább halad, és főleg az üreges területekben, tüdőben, nyirkokban, vesemedencében, szemüregben, ízületekben gümőket alkotva lerakódik. Ezeken a területeken, legyengült immunrendszer esetén, jó táptalajt nyújtanak ezek az észterek, a bakteriális és vírusos megbetegedéseknek. Ezek közül legismertebbek, az ízületi gyulladások, ciszták, „újkori” TBC, gennyesedések.

A cukorbetegek körében legalább olyan mérvű elváltozások tapasztalhatók a nyirokutakban, mint az ízületi betegeknél, mely végsősoron tényleges ízületi elváltozásokká fajul, és izombetegségeket, ízületi betegségeket hoz létre. A két izületi megbetegedés között csak az a különbség, hogy melyik méregtelenítő szervünk elsődleges gyengesége okozza a megbetegedést.

A cukorbetegeknél a beleken keresztül felszívódott méreganyagok a májkapun keresztül a visszérhálózatot mérgezik, mégpedig kettős rendszerben is. Egyszer egyenesen a májon keresztül, egyszer, pedig a belek között elhelyezkedő nyirokutakon keresztül, melynek tartalma a kulcscsont alatti fő gyűjtővezetéken át, egyenesen a visszérhálózatba ömlik, megkerülve a máj áttisztítási lehetőségét.

A hasfalban elhelyezkedő visszérhálózat, a májba kapcsolódása előtt, a lépből is átveszi a megtisztított nyirok és egyéb vérképzésben részvevő anyagokat. De ha már a lép is megnagyobbodat (bal oldali bordaív alatt található) a sok felgyűlt só- és salakanyagtól, mely szintén a hasi nyirokutak termékei, akkor ez a nyirokváladék is mérgezett. A további nyirkok, felfelé haladva, még több nyirokcsomócskában is méregtelenítődhetnek, valamint a mandulák felé is kilökődnek, ott gyulladást és nyákos hurutot hoznak létre. De végső soron, ha a nyirokcsomócskák fokozatosan mérgeződnek, ugyanúgy elhalhatnak, mint bármelyik szövetünk a szervezetben, és így már semmi sem állítja meg a nyirokutak mérgezett formában való bekerülését a visszérrendszerve.

Az ízületi betegeknél, nem csak a hasi, hanem a veseutakon átszűrődő, a veséből kifelé törekedő méreganyagok is felszívódnak a kismedencei és hasi nyirokutakban, és onnan felfelé haladnak, szintén a kulcscsont alatti részbe, majd ott ömlenek be, szintén a máj méregtelenítési lehetőségét kikerülve.

Ennek az a következménye, hogy a máj fölött, a visszérbe belépő mérgekkel telített nyirokváladék, egyenesen a szív jobb pitvarába kerül, és ott a savas vér, a szívbelhártyát, a szívbillentyűket roncsolhatja, majd később a sérült szívsejteken megjelennek a baktériumok is, melyek súlyos gyulladásokat okoznak, végül maradandó szervi szívbajt hoznak létre.

A nyirokban és a vérben található savak és észterek, a hónaljban, a felsőkarban, a combtőnél, vagy a test bármely nagyobb nyirokgöbjénél, gümős, tapintható formában felgyűlnek, hátul, a nyaki részen púpot alkothatnak. Kemény vagy lágyabb formában jöhetnek létre. A keményebb forma a már fent említett ecettel létrejött foszforészter. A lágyabb forma vizenyőként, ödémaként jelenik meg. A kulcscsonti résznél vizenyőt, nyaki duzzanatot okozhat, nehézlégzéssel egybekötve, és ilyen formában, azokat eldugítva, a lentebb található mellhártya vizenyőjét is okozhatja. A felgyűlt vizenyő a hasfalat is kitölti. Sok esetben a máj és a szív kimozgása gátolt, a mellkasban visszafogottság és nyomás érzékelhető. Ezekben az esetekben már a vese sem képes a méregtelenítést elvégezni, és a máj méregtelenítő feladatát átvállalva, maga a vese is megbetegedett, mivel a vese nem alkalmas a salakanyagok kiürítésére.

A vese, a salakanyagokat átengedve magán, deformálódik és elhal. Főleg a vesegomolyagok (vizet átszűrők), majd később, a vesetubulusok (vizeletet továbbító utak) is károsodnak. A vese károsodása esetén valamikor nem lehet megkülönböztetni, hogy melyik történik először. Közöttük általában szakaszos rosszabbodás mutatható ki. A veseutak beszűkülnek, a vizeletgyűjtő utak gennyesednek, majd a vesék fokozatosan elhalnak. A belső veseutak körül vannak csak idegvégződések, így a vesefájdalom észlelésekor, már maga a vese, nagymértékben megbetegedett állapotban van. A vesével együtt a mellékvese is elhal.

 

Mindezek ismeretében a legjobban ajánlott étrend a(z I. és) II. típusú cukorbeteg, és az ízületi beteg számára a főtt, vagy párolt, keményítőmentes és cukormentes zöldségek keveréke, és az ebből főzött, majd tumixolt leves. Ezzel a módszerrel a legyengült, és kimerült hasnyálmirigy működését még megsegíthetjük, a máj méregtelenítését erősíthetjük, a vesedegenerálódást megakadályozhatjuk, a magas vérnyomást és a szívmegbetegedéseket elkerülhetjük.

A ízületi betegek körében azonban vannak még olyanok is, akik a nem megfelelő fehérjeemésztés, vagy zsíremésztés, vagy ezeknek telítettsége miatt válik beteggé. Az ő esetükben általában ki is mutatható, teljes tej allergia is. Sok esetben, ezek, látható testi deformálódásokban is megnyilvánulnak, pl. zömök, kemény, izmosnak tűnő szövetek, vagy zsírdaganatok, vagy végtagi, vízzel telt megnagyobbodások formájában.

Forrás: http://magyarmegmaradasert.hu/szerzok/kosane-k-maria/item/2797-cukor-%C3%A9s-%C3%ADz%C3%BCleti-di%C3%A9ta

Elsavasodásunk új értelmezésben

Honnan származnak a savak?
- húgysav: az elfogyasztott húsból és sejtpusztulásból
- tejsav: az izommunkából
- csersav: a kávéból és a feketeteából
- nikotin: a dohányzásból
- kénsav: a visszatartott szelektől és a sertéshúsból
- acetilszalicilsav: a fájdalomcsillapítókból
- ecetsav: az édességekből és a zsiradékokból
- oxálsav: pl. a rebarbarából, a spenótból és a kakaóból
- sósav: a stresszből, a szorongásból, a bosszúságból
- salétromsav: a pácolt húsból, a kálium-nitrát hozzáadásával készült sajtokból

Miért kerül sor a salakanyagok lerakódására?
- Ha keveset iszunk, kevés lesz a testfolyadék a szervezetünkben, emiatt magas lesz a sók koncentrációja.
- A túl magas koncentráció miatt a sók kicsapódnak és lerakódnak (mint amikor túl sok cukrot teszünk a kávéba, és az leülepszik)
- Először a nehezen oldható sók csapódnak ki: a húgysavas és oxálsavas sók.
- A lerakódásban fontos szerepet játszik a hőmérséklet és a szívtől való távolság is.
- Lerakódások bekövetkezhetnek lelki veszteségek kompenzálására is.

A salakanyagok jelei
- megkeményedett, megkocsonyásodott salakanyagok a kötőszövetekben (narancsbőr) és az ízületek, csigolyák között (nyomásérzékenység)
- salakanyag rögök fájdalmasan nyomják az idegvégződéseket (neuralgiák)
- talpunkon és fejbőrünk alatt nyomásra érzékeny tűkristályok jelennek meg
- a salakanyagok kristályai lecsiszolják a csigolyák és ízületek közeiben található porcot
- az izomszövetekben lévő koncentrált savmennyiség fáradtságot okoz, rosszul alszunk, nem tudjuk kipihenni magunkat.

Miből tudhatom, hogy a szervezetem el van-e salakosodva, és mennyire?
- hajnövekedés csökkenése
- fakó, ráncos arcbőr
- vérző íny
- meglazult fogak
- deformálódott kéz- és lábkörmök
- vérkeringési zavarok a végtagokban
- táskás szem
- váladékozás
- „hulladéklerakó helyek” a bőrön
- vízvisszatartás/ödéma
- öregségi és májfoltok

Az egészséges fahéj és a méz páros

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003-ban kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert hozott a betegek életében.

A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében.

A fahéj tartalmaz antioxidánsokat. Azonban nincs elegendő bizonyíték annak alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem.

A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását. Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és szervezetünkön belül is számos baktérium él egymással harmóniában, egészségünket őrizve. Ezeket, vagyis a jó és rossz baktériumokat egyaránt kiírtva természetes egyensúlyunk felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk csak a bélszakaszban élő hasznos baktériumokra, melyek immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését, azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek. A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül, s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.

Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine (NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát számos további kutatás szükséges.

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők.  Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz...

Szívbetegség
A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy a következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezenkívül könnyíti a légzést és
erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz
Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés
Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás
Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós foga. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint
Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a
koleszterinszint emelkedését.

Megfázás
Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok
A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése
A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor
Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha
Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás
Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés
A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás
Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsírlerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság
A testi erőt legjobban a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.

Forrás: http://magyarmegmaradasert.hu/component/k2/item/1888-az-eg%C3%A9szs%C3%A9ges-fah%C3%A9j-%C3%A9s-a-m%C3%A9z-p%C3%A1ros

Ami lényeges, az csendben történik

Vörös szőlő, a természet orvossága

A szőlő vörös szemeinek minden darabja igazi természetes gyógykapszula a szervezetnek, bioaktív hatóanyagai miatt.

Hazánk változatos szőlőtermő vidékekkel rendelkezik, mely adottságát érdemes minden korosztálynak kihasználni. A fürtös gyümölcs - különösen a vörös szőlő -, bővelkedik a szervezetet éltető, sejtmegújító, keringést serkentő alkotóelemekkel. Így nyersen fogyasztva akár diéta formájában is, esetleg borként kortyolgatva egyaránt hasznos, vitalitásunkat növelő táplálék.

Egy szem szőlő

A szőlő minden egyes húsos, ropogós szeme valódi kincs a testnek. Az antioxidánsokban, illetve ásványi anyagokban bővelkedő héj és mag elmulasztja a gyomorpanaszokat, miközben jótékony hatásának köszönhetően tisztítja az emésztőrendszert. A vörös és fekete szemű szőlő magjában halmozottan található meg a sejtek regenerálódásáért felelős antioxidáns. Ezért a gyümölcs fiatalító, frissítő hatása gyorsan megtapasztalható.

Lédús élvezet

A vörös szőlő húsa kiváló magnézium és B-vitamin forrás, mely segít a stressz leküzdésében és a nyugalom megőrzésében. Folsav és linolsavtartalma szintén kiemelkedő, akárcsak a benne található vas mennyisége, ezért természetes gyógyírt jelent vérszegénység esetén. Immunrendszeri gyengeség során segít regenerálni a szervezetet a szelén, A-, C-, és E-vitamin együttes hatásával.

Mit tud a vörös?

A festékanyagokkal telített vörös szőlő rendkívül egészséges magas csersav- és antioxidáns tartalma miatt. Rendszeresen fogyasztva javul a vérkeringés, csökken az infarktus kockázata, illetve a daganatos betegségek kialakulásának esélye. Ezen kívül a sötét szemű gyümölcsben az agyműködést serkentő szőlőcukor nagy mennyiségben található meg. Az alacsony fehérje-, és zsírszint mellett ez a magas cukortartalom pedig alapvető energiaforrás a szervezetnek.

A különleges kverecetin

Ez a szőlőben megbúvó gyulladáscsökkentő antioxidáns számos szervezetre gyakorolt gyógyhatással rendelkezik.  Kutatások kimutatták, hogy fontos szerepet játszik a rosszindulatú daganatképződés megállításnál. Emellett javítja az érrendszer állapotát a káros lerakódások eltávolításával. Keringési zavaroknál, illetve a magas vérnyomás kezelésénél szintén jelentős szerepet kap.

Egészség kívül, belül

Nem véletlenül van jelen az őszi tisztítókúrákban ez a gyümölcs. Vízhajtó hatása a vese működését és a káros anyagok kipucolását segíti elő. Ezzel együtt a többször említett béltisztító hatóanyagai szintén segítenek a test beenergizálásánál, a fáradtság és levertség elűzésében. A felfrissült vérkeringésnek és az antioxidánsok erejének köszönhetően a bőr sejtjei is új életre kelnek.


napidoktor.hu - barikad.hu

AZ UTOLSÓ LECKE A VILÁGRÓL

1. Ez az utolsó, és egyben a legfontosabb fejezet a könyvben. Ha az összes eddigi fejezetet ostobaságnak minısíti és elveti, de ezt az egyet megszívleli, akkor ez a könyv elérte a célját.

2. Hogy mi az utolsó lecke a világról? Az ön felelıssége. Más szóval, az utolsó lecke az, hogy az ön élete még mindig az ön kezében van, és a világ megváltoztatható. Lehetséges, hogy mindaz, amit elmondtam önnek ebben a könyvben, felzaklatta önt, és arra a gondolatra jutott, hogy „akkor mi értelme van bárminek is”? Hiszen ki volna az, aki kellı hatalmat birtokol ahhoz, hogy szembeszállhasson a legfelsıbb kaszttal? Ki lenne képes áttörni a tekintélyek hadseregén, kimászni a gazdasági trükkök hálójából, felszabadítani az elméjét a hazugságok alól, és túlélni a törvények, a háború és a bőnözés jelentette erıszakot? Hogy ki? Megmondom. Ön.

3. Végső esetben még mindig ott a megállapodásunk, amit a könyv legelején kötöttünk. Ha akarja, nyugodtan tartson engem ırültnek, mondja, hogy hazudok, félrebeszélek, vagy amit csak jónak lát. Végül is, mivel tudnám bizonyítani, hogy amit leírtam, az igaz? Jó kérdés. És a válasz igen egyszerő: közvetlenül semmivel. Nem tudok önnek közvetlen bizonyítékot bemutatni. Közvetett bizonyítékot igen: ott az összes hír a médiában, az összes esemény a világban. De a közvetett bizonyítékok tudományos szempontból nem érnek semmit. Tehát? Mi következik mindebbıl? Mindössze annyi, hogy csupán elvi síkon van mirıl beszélnünk, hiszen ez a könyv sem más, mint közlemények, ÉS NEM TÉNYEK győjteménye. Bárhonnan nézzük is, ez csak egy könyv, és nem bizonyít többet, mint hogy van nyelv, van írás és van könyvnyomtatás. Ennyi, és semmi több. Ön tehát felzaklatta magát az elızı oldalakon – lehet, hogy semmiért. Lehet, hogy egyetlen szavam sem igaz. Miért lenne az? De miért ne lenne az?

Látja, abban a pillanatban, hogy túllép a saját személyes tapasztalatainak a körén, abban a pillanatban, hogy felmerül egy olyan téma, amit nem tud ellenırizni, vagy rendkívül sok nehézséggel járna az utánajárás, olyan lápvidékre téved, ahol nem sok esélye van. Mert megvezethetik és megvezetik önt. Méghozzá annyira, hogy el sem tudja képzelni. Ön egy részigazságokból és hazugságokból gyúrt masszába ragadt bele. Ez a massza sőrő, évezredek óta formálják, rakosgatják rá az újabb és újabb rétegeket, és olyan átláthatatlan, amire már nincsen szó. Ezt a masszát nem lehet szétszedni. Nem lehet legyőrni. Nincs olyan éles ész, nincs olyan vaslogika, amelyik ne akadna el benne. Egyetlen megoldás van. Ismeri a gordiuszi csomó legendáját? A megoldást abban találja.

4. A buddhizmusban a legmagasabb szellemi állapotot buddhának nevezik. Az ez elıtti legmagasabb állapot abodhiszattva. Egyszer beszéltem egy bodhiszattvával, aki elmagyarázta nekem, hogy mit ért el. Azt mondta, hogy nem azonosítja magát a testével, az emlékeivel és a gondolataival, csak a tudatával; mindegy, mi volt a múltban, mindegy, mit érez, és mit gondol, az nincsen rá hatással. Azt mondta, hogy valamit vagy tud, vagy nem tud, és amit nem tud, arról nem alkot véleményt. Amit nem tud, arról nem alkot véleményt... Ott állt elıttem egy ember, aki azt nevezte tudásnak, amit maga megtapasztalt, és amit nem tapasztalt meg, azt nem nevezte el semminek és arról nem alkotott véleményt, nem alkotott semmilyen gondolatot. Nem tudta, milyen alakú a Föld, és nem is volt elképzelése a Föld alakjáról. Nem tudta, milyen széles az Atlanti6óceán, és nem volt egy gondolata arról, hogy vajon hány ezer kilométer lehet. Ez a bodhiszattva volt a legszabadabb lény, akit életemben valaha is láttam. İ olyan ember volt, aki felett a legfelsőbb kasztnak nem volt hatalma. A világ összes tekintélye sem tudott elfogadtatni vele semmit. Nem tudtak rajta fogást találni. Legyızte a Rendszert. Egyedül, fegyver nélkül.

5. Pontosan tudom, milyen szintő fegyelmezettséget igényel, de nincs más mód arra, hogy ön felszabaduljon a legerısebb bilincs szorításából: hoznia kell egy szabályt, amely úgy szól, hogy amit nem ismer, arról nem alkot véleményt. Erre a mővészek, a filozófusok és a tudósok többsége sem képes. Észre sem veszik, hogy egyfolytában véleményeket gyártanak, mint valami gép. Le kell állítania ezt a gépet. Ez az egyedüli esélye a legfelsıbb kaszttal szemben. Bármi mással próbálkozik, tökéletesen biztos, hogy a csapdájukba sétál. Ez elkerülhetetlen.

6. A jog igen érdekes dolgokra képes. Maga a szó azt jelenti, hogy „szabadság”. Mégis úgy tőnik, mintha az ellenkezıjét jelentené. Amihez joga van, azt szabadságában áll megtenni. Amihez nincs joga, azt nem teheti meg büntetlenül. A jog törvényen alapszik, a törvényeket pedig emberek alkották meg, fogadták el és kényszerítik ki. Ebben a könyvben én leírhatok bármit, amit csak akarok. Szabadon, korlátozás nélkül. Amíg nem használom konkrét emberek nevét, és nem írok róluk semmi kedvezıtlent, senki nem támadhat meg jogilag. Azonban ha elkezdek arról írni, hogy mit tehet a legfelsıbb kaszt ellen, hogy miként lehet ÉLNI ebben a világban (a legfelsıbb kaszt rendszerében), és hogyan lehet megdönteni a kaszt hatalmát, könnyen belecsúszhatok abba a kategóriába, hogy valaki a jog eszközével megtámad, és ezt a könyvet betiltják. Ezért itt és most csak annyit mondhatok önnek, hogy van megoldás. Lehet biztonságban élni ebben a világban, ebben a Rendszerben, és fölfelé lehet nıni. Hogy hogyan? Keresse az interneten. Ott meg fogja találni. Julius Andan vagyok, és ha kutat utánam, megtalálja az eszközöket. A jog adta kereteken belül mindössze néhány tanácsot adhatok át önnek, amelyeket megfogadhat, ha akar, de el is vethet, kedve és belátása szerint.

1. Ne alkosson véleményt arról, amit nem tud. Ha véleményt alkot, biztosan belesétál a kaszt csapdájába.

2. találja meg azt, ami tényleg érdekli önt, és ami hasznára válhat a világnak, és sajátítsa el mester szinten.

3. Kutasson fel olyan technikákat, amelyekkel megtanulja kezelni a stresszt, és ne menjen bele a felkínált konfliktusokba.

4. Keressen olyan módszereket, amelyekkel fejleszteni tudja a szellemét, és váljon ezen módszerek szakértőjévé.

5. keressen új utakat és új válaszokat.

6. Keressen alternatív megoldásokat a problémáira.

7. tegye félre az indokait és a reményeit, és vizsgálja meg, mi felé viszik a tettei. Ha nem tetszik az útirány, változtasson magán.

8. Ne vegye készpénznek a „hivatalos állásfoglalást”. Mindent emberek találnak ki és hoznak létre. A kormányokban, a tudományos akadémiákban és más szervezetekben nem bodhiszattvák ülnek. Olyan emberek ülnek, akik pontosan ugyanúgy ki vannak téve a kaszt hatásainak, mint ön.

9. Higgyen a saját szemének. Legyen elég önbizalma ahhoz, hogy saját maga vizsgálja meg a dolgokat, és ne fogadja el mások állításait.

10. Keresse meg saját világát. Lehet, hogy nem az önnek való közegben él, és ez felelőssé teszi ezernyi hibáért és kudarcért. Gondoljon bele: Elvis Prestley volt a Király, de mi lett volna belőle egy olyan közegben, ahol az emberi érték egyetlen fokmérője az, hogy ki hány fát tud kivágni, vagy ki hány gólt tud belıni? Ön talán nem abban a világban él ahol méltányolják azt, amit ön tud; azt, ami ön. Keljen útra és keresse meg az igazi otthonát.

11. Ne nézzen híreket a tévében, ne hallgasson híreket a rádióban, és ne olvasson híreket az újságokban. Ezek csak azért vannak, hogy összezavarják, vagy felzaklassák önt.

12. Ne díjazza a rossz példát. Ne vegye meg, és ne hallgassa olyan emberek lemezeit, ne nézze meg olyan emberek filmjeit, ne olvassa el olyan emberek írásait, akik az életvitelükkel nem jó példát közvetítenek, és nem egy épelméjő értékrendet terjesztenek.

13. Ne verje magát adósságokba. Ez olyan csapda, amellyel emberek milliárdjait hajtották rabigába.

14. Ne szegje meg a törvényt. Ha megteszi, felfalják önt. Ha egy ország törvényei elviselhetetlenek az ön számára, akkor menjen más országba. A Föld az ön igazi hazája. Ezen a bolygón minden globális, és minden mindenkire tartozik.

15. Járja be a világot, mert amit nem látott még a saját szemével, arról nem is tud semmit. A médiából nem tudást kap, hanem közleményeket. Ne keverje össze ezt a kettőt.

Julius Andan

Védekezés hőség idején

Az ember nagyon szűk tartományban – csak 35-39 0C között képes természetes életfunkciói fenntartására.

A hőség különböző tüneteket okozhat.

- A hőség során bekövetkező intenzív izzadás miatt kicsi viszkető pattanások, „persegés” jelenhet meg az arcon, nyakon, végtagok hajlataiban és a mellkas alsó részén, (nőknél a mell alatt) amely gyakori zuhanyozással és könnyű ruházat viselésével elkerülhető, esetlegesen kezelhető egyszerű hintőporral vagy speciális, bőrgyógyász által felírt rázókeverékkel.

- A napégés ellen lehetőleg minél kevesebbet tartózkodjon a napon 11-16 óra között. Fedetlen testrészeit védje fényvédő krémmel. Legalább 10-15-ös faktorú krémet használjon. Ne csak a strandon kenje magát, városnézés, bevásárlás közben is használjon napvédő krémet. A napvédők helytelen használata fokozza a bőrrák kockázatát. Ahhoz, hogy a gyár által garantált fényvédelem meglegyen, viszonylag jelentős mennyiséget kell a bőrre felkenni: egy felnőtt ember teljes bőrfelülete (2 m2) hatásos védelméhez 6 teáskanálnyi (30 ml) napozókrém szükséges. Csökkenti a védelmet az is, hogy a krémet napközben letöröljük, leizzadjuk, vagy fürdés után nem kenjük be magunkat újra. A fényvédelemmel kapcsolatban ma már nem a fényvédő krémek használata áll az első helyen, hanem a napfény fizikai elkerülése ruházattal, kalappal, stb.

- A hő okozta só és vízvisszatartás következményeként vizenyő jelenhet meg az alsó végtagokon és a bokán.

- Rövid ideig tartó ájulás vagy szédülés következhet be álló helyzetben, főleg a szív-érrendszeri betegségben szenvedőknél és vízhajtót szedőknél. Ilyenkor a beteget hűvös helyen le kell fektetni.

- Az intenzív izzadás és sóvesztés miatt fájdalmas izomgörcsök alakulhatnak ki, amelyek folyadék-, és sópótlás hatására általában elmúlnak.

- A nagyobb mennyiségű folyadék és sóvesztés okozhat hőkimerülést, amely erős szomjúságérzettel, gyengeséggel, nyugtalansággal, szédüléssel, fejfájással jár.

- Életveszélyes állapotot, hőgutát is előidézhet a hőség. Általában akkor alakul ki, ha a szervezetet nagyobb hőterhelés éri, mint amit le tud adni, pl. túlöltöztetés (túlöltözés) miatt. A túlöltözés különösen a gyermekeknél és az időseknél szokott előfordulni. Igen veszélyes a felforrósodott autóban hagyni a kicsit, vagy az idős embert. A hőguta jele a forró kipirult bőr, a nyugtalanság, a szapora pulzus, a magas testhőmérséklet, súlyosabb esetben az aluszékonyság, az idegrendszeri tünetek, kóma. Ilyenkor azonnal mentőt kell hívni, illetve a beteget hűvös helyre kell vinni, és haladéktalanul el kell kezdeni a test hűtését, pl. borogatással vagy langyos fürdővel.

A hőség okozta ártalmak elkerüléséhez az alábbi hasznos tanácsokat érdemes megfogadni.

- Hűtse lakását. A hőhullámok idején, amikor a külső hőmérséklet 35-39oC közötti, az ideális belső hőmérséklet 28oC körüli. Napközben tartsa az ablakokat csukva, használjon függönyt vagy egyéb sötétítőt. Lehetőleg éjszaka szellőztessen. Csak a szükséges mértékben használjon elektromos készülékeket, beleértve a világítást is. Ha van légkondicionáló berendezése, ennek működtetése idején tartsa csukva az ajtót és az ablakot. Nem javasolt a túlzott légkondicionálás, 28oC alá ne hűtse lakását. A légkondicionálót rendszeresen karban kell tartani és tisztítani. Készüljön fel esetleges áramkimaradásra.

- Ventillátort csak rövid ideig ajánlott használni, mivel kiszárítja a szervezetet. Az elektromos ventilátor csökkenti a hőérzetet, de amikor a belső hőmérséklet 35 oC fölött van, nem előzi meg a meleg okozta tüneteket.

- Ha otthonában vagy munkahelyén nincs légkondicionáló berendezés, akkor lehetőség szerint töltsön el 2-3 órát légkondicionált helyen.
- Kerülje a megterhelő fizikai munkát, tartózkodjék árnyékban a legmelegebb órákban.

- Használjon vizes borogatást, hűtse lábát langyos vízben, zuhanyozzon naponta többször.

- Viseljen világos, természetes alapanyagú, bő ruhát. Ha napra megy viseljen széles karimájú kalapot és napszemüveget.

- Rendszeresen fogyasszon folyadékot, ne várja meg amíg szomjas lesz. A gyermekek és az idősek nem mindig érzékelik a szomjúságot, őket folyamatosan folyadékkal kell kínálni. Ne fogyasszon alkoholos, magas cukortartalmú és koffeintartalmú italt. Az alkoholos és cukros italok vizet vonnak el a szervezettől, fokozzák a szomjúságot, a koffein vízhajtó hatású. Ha elindul otthonról, vigyen magával 1 liter vizet. Pótolja az izzadással elvesztett sót is.

- Kerülje a nehéz ételeket, fogyasszon sok hideg, frissítő ételt: sok zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket.

- Ha rendszeresen gyógyszert szed, kérdezze meg kezelőorvosát, hogyan befolyásolják a gyógyszerek a folyadékszükségletét. A lázas betegek, különösen a gyermekek és idősek folyadékfogyasztására fokozottan oda kell figyelni.

- Ellenőrizze testhőmérsékletét. Ha a testhőmérséklet 38oC fölé emelkedik az már káros az egészségre, 39oC felett hőguta alakulhat ki, 40oC fölötti testhőmérséklet már életveszélyes állapot.

- Tárolja gyógyszereit 25oC fölött hűtőszekrényben, ha a dobozra nincs is ráírva.

- Keresse fel orvosát ha krónikus betegségben szenved, vagy többféle gyógyszert szed. Ha bármi szokatlan tünetet észlel, azonnal forduljon orvoshoz.

- Jó tanács arra az esetre amennyiben házfelújításba kezd, hogy a belső hőmérsékletet csökkenti, ha az épület hőszigetelését és felületének hővisszaverő képességét fokozza. A világos felületek sokkal alacsonyabb felszíni hőmérsékletűek mint a sötétek. Használjon magas fényvisszaverő képességű burkolófelületeket.

Így teszik tönkre az üdítőitalok az ízlelést

A Bristoli Egyetem és a Bangori Egyetem kutatói első ízben mutatták ki, hogy a túlsúlyos és elhízott emberek kevésbé érzékenyek az édes ízre, ugyanakkor jobban kívánják az édes ételeket, mint a soványabb emberek. A különbség oka valószínűleg az elhízott emberek fokozott cukorfogyasztásának köszönhető.

Hans-Peter Kubis, a Bangori Egyetem Sport- és Egészségtudományi karának kutatója és munkatársai azAppetite című szaklapban közölt vizsgálatukban sovány és elhízott embereket arra kértek, hogy értékeljék édes és sós ízek intenzitását és élvezeti értékét.

Azt találták, hogy a túlsúlyos és elhízott résztvevők kevésbé édesnek érezték ugyanazokat az italokat, mint a soványak, ugyanakkor tudat alatt jobban vonzódtak az édes ízhez.

A következő kísérletben olyan normál súlyú embereknek, akik nem voltak édesszájúak, naponta kétszer cukros üdítőitalt adtak.

Az édes ízzel való fokozott találkozás hatására már négy hét alatt tompult a résztvevők érzékenysége az italok édes ízére, és csökkent azok élvezeti értéke is.

Az érzékenység csökkenésének egészségkárosító hatása lehet: ahogy az édesség jutalmazó hatása egyre kisebb, az emberek egyre több édes ételt és italt kívánnak.

Így egy ördögi kör alakul ki és állandósulhat az édes, kalóriadús ételek nagy mennyiségű fogyasztása, amely elhízáshoz és 2-es típusú cukorbetegséghez vezethet - figyelmeztetnek a kutatók.

A szerzők azt is kiemelték, hogy nemcsak a szénsavas üdítőkben van túl sok cukor, hanem a gyümölcsszörpökben és a legártatlanabbnak tűnő gyümölcslékben is.

A kísérletvezető szerint számos egészségkárosító hatása miatt érdemes lenne megfontolni az élelmiszerekhez adott cukor megadóztatását.

Forrás: Origo.hu

Rákkeltő lehet a mobiltelefon

Ezt vagy 10 éve mondjuk...

2011. május 31. 22:37
MNO - BL


A mobiltelefon használata növelheti az agydaganat bizonyos típusainak kockázatát – állapította meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) régóta várt, kedden nyilvánosságra hozott állásfoglalásában.

Az eddig rendelkezésre álló összes tudományos adat arra utal, hogy a maroktelefont az „esetlegesen rákkeltő” kategóriába kell sorolni – közölte egy 14 ország 31 tudósából álló munkacsoport Lyonban, a WHO részeként működő Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség (IARC) székhelyén. A szakértők egyhetes tanácskozásuk során többtucatnyi tanulmányt vettek alapul annak eldöntésére, hogy lehet-e kapcsolat a rákbetegség és a mobiltelefonok, a mikrohullámú sütők és a radar kibocsátotta elektromágneses sugárzás között.

A tudóscsoport végül a mobiltelefonokat abba a 2B jelzésű – vagyis emberre nézve esetlegesen rákkeltő – kategóriába sorolta, amelyben a DDT rovarirtó és a benzinmotor kipufogógáza is szerepel. A lépés arra sarkallhatja az Egészségügyi Világszervezetet, hogy vizsgálja felül a mobilhasználattal kapcsolatos ajánlásait – mondták el az IARC szakemberei, akik ugyanakkor jelezték, további kutatásokra van szükség ahhoz, hogy bármilyen határozott választ lehessen adni a rák és a mobilozás közötti esetleges kapcsolatra.A WHO korábban úgy foglalt állást, hogy nincs megalapozott bizonyíték az összefüggésre. Tavaly egy nagyszabású, 13 ezer mobilhasználót tíz éven át követő tanulmány nem talált világos választ arra, hogy van-e kapcsolat a mobiltelefon használata és a rák között. A kutatás azonban utalt egy esetleges kapcsolatra a túlzott mobilhasználat és az agydaganat egy ritka, de gyakran halálos kimenetelű fajtája, a glióma kialakulása között. A mobilok rendkívüli népszerűsége a szakértők számára szinte lehetetlenné teszi, hogy összehasonlítsák az agytumorban szenvedő mobilhasználókat azokkal, akik nem használnak maroktelefont. Egy tavalyi felmérés szerint a mobil-előfizetők száma világszerte elérte az ötmilliárdot, a Föld lakosságának háromnegyedét.A mobilozási szokások ugyancsak rengeteget változtak azóta, mióta az első tanulmányok évekkel ezelőtt megjelentek, és az sem világos, hogy az akkori kutatási eredmények vajon érvényesek-e még. Mivel sok rákos daganat kifejlődése évtizedeken át tart, a szakemberek szerint lehetetlen kizárni a mobilok hosszú távú egészségügyi kockázatát. Az eddig publikált tanulmányok egy évtizednél tovább nem követték a kutatásban szereplő embereket.(MTI)

Gerinc

Korunk emberének egyik legtöbbet emlegetett egészségügyi tünetcsoportja a hátfájás. Ha megvizsgáljuk a „magyar valóságot”, észrevehetjük, hogy az emberek nagy részének van valamilyen gerinccel kapcsolatos problémája. Ez mára odáig jutott, hogy teljesen normálisnak fogadják el azt, ha egy „kicsit fáj a hátam”. Ebben persze a klinikai orvoslás is ludas, hiszen nem kínál olyan gyógymódot a betegek számára, amivel képes az okokat és a tüneteket megszüntetni. Jobb esetben az ember injekciókúrákra és pihenésre kárhoztatik, rosszabb esetben viszont kisebb-nagyobb sebészeti beavatkozást is kénytelen elszenvedni. Sajnos azonban az eredmények azt mutatják, hogy az így elért hatások csak átmenetiek, maga az ok nem szűnik meg.

Kérdés, hogy miért nem működik a gyakorlatban a hagyományos orvoslás „gerincszemlélete”, hogyan álljunk mi a saját gerincproblémáinkhoz, és mit kínálhat fel a természetgyógyászat segítségként?

A gerinc fizikai szempontból az egyik legfontosabb csontos és porcos képződmény, melynek tartó és védő szerepe van. Egyrészről megtartja az emberi test súlyát, és egyfajta tengelyként központi szerepet tölt be a csontrendszerben, másrészről pedig üreges kiképzése folytán elsődlegesen védi a benne futó gerincvelőt, idegeket és ereket. Maga a gerinc kemény és puha részek egymást követő sorozatából áll össze. A csontos csigolyák és a köztük lévő porcos állomány úgy épül fel, mint egy lengéscsillapító, amely a mozgások során hatalmas terheket képes megtartani és elnyelni. A gerinc hét nyaki (cervikális), tizenkét háti (thorakális), öt ágyéki (lumbális), öt keresztcsonti (szakrális) és három-öt farokcsigolyából (coccygis) áll. A csigolyákat inak, szalagok és izmok tartják össze. Oldalnézetben két „S” alakú görbületet láthatunk rajta, ami az ember felegyenesedésének a következménye.

Minden szerv és testrész valamilyen módon kapcsolódik a gerinchez, így ha a gerincben baj van, akkor a szerv is megbetegszik. Ezt a kapcsolatot a gerincvelői reflexív hozza létre. Ez egy „kapcsolási kör” melyre egy adott csigolyaszakasz, a hozzá tartozó szerv, izom és bőrterület kapcsolódik. Bármelyik ponton történik trauma, az kihat a másik háromra is, és bármelyik szakaszt gyógyítjuk, az szintén kihat a másik háromra. Ennek egyik ismert példája, amikor a bordaíveknél található bőrterületen szinte elviselhetetlen fájdalom jelentkezik a heveny hasnyálmirigy-gyulladás hatására. Ezt a megfigyelést fogalmazza meg a Head-zóna elmélet, mely szerint minden elváltozás a gerincvelői reflexív segítségével kívül is megjelenik.

Lelki-szellemi szinten a gerinc köti össze a fejet (fönt, menny) a medenceüreggel (lent, pokol). Sok régi vallásban a gerincet kígyóhoz hasonlítják. Keleten a kígyó a bölcsesség, Nyugaton pedig a gyógyítás jelképe. A bioenergetikában a gerinc a fő energiavezeték a testben, melyben számos meridián fut. Ha ez a „cső” nincs rendben, akkor az energiák áramlása is korlátozódik. A gerincben történik meg a kundaliní energiájának felvezetése a fejbe. Amikor a kundaliní felébred, és felkúszik a fejbe, az ember eléri a megvilágosodás állapotát. Ha ezt a roppant energiát nem megfelelő mederbe terelik, akkor saját használóját emészti el, és spontán égés következik be.

Fizikai szinten a gerincproblémák számos módon jelenhetnek meg. Természetesen ehelyütt is le kell szögezni, hogy csak fizikai problémák nem léteznek. Minden fizikai kórkép hátterében egy lelki-szellemi ok húzódik meg. Sok esetben elég megoldani a probléma lelki részét, de a legjobb egyszerre az összes síkon támogatni a gyógyulást.

 

A hátfájdalmak nagy részében a csigolyák elmozdulása áll a háttérben. Ilyenkor egy külső vagy belső (esetleg felső) behatás eredményeképpen a csigolyatest elmozdul az ideális helyéről, és helyi gyulladásokat, fájdalmat, bénulást, a porckorongok erős irritációját, és

hosszútávon egyes belső szervek degeneratív elváltozását okozza. Ez persze számos, komplex tünetegyüttesben jelentkezhet, úgy, hogy az ember már nem is gondolná, hogy a problémája eredete a gerincből is származhat. Ilyenkor az egyik lehetséges megoldás, hogy az ember kiropraktőrhöz fordul segítségért.

A kiropraktika (chiropraxis görögül kézzel való gyógyítást jelent) másnéven manualterápia vagy csontkovácsolás (ennek hazánkban sajna már elég pejoratív csengése lett...) foglalkozik azzal, hogy a csigolyákat újra a kívánt helyzetbe rendezze, és ezáltal helyreállítsa a gerinc egyensúlyát. Ezeket különböző műfogásokkal, tekerésekkel, masszírozással, nyomással érik el, úgy, hogy közben igyekeznek a betegnek a lehető legkevesebb plusz fájdalmat okozni. A szakember először diagnózist készít (felhasználva az orvosi kórismét is!), és kikérdezi a pácienst életviteléről, táplálkozásáról, betegségeiről, panaszairól. Felvilágosítja őt a kezelés folyamatáról és várható eredményeiről. Minden esetben kötelező a csigolyák helyretétele előtt az ún. lágyrész technika és mobilizáció. Ennek keretében minden olyan technikát alkalmazhat a kiropraktőr, ami a hát izmainak fellazulását szolgálja. Ez lehet masszázs, akupresszúra, kineziológiai oldás, köpölyözés, fürdő, tangentor stb. Ezt sajnos sok „szakember” elhanyagolja, hiszen fárasztó és időigényes. Azonban ennek lespórolása súlyos sérülésekhez vezethet!!! Ha a csontkovács ezt nem hajlandó rajtunk végrehajtani, akkor álljunk fel és távozzunk, hiszen a mi hátunk épsége múlhat rajta!! Egy-két magasabb képességgekkel rendelkező gyógyító képes arra, hogy energetikai szinten végezze el rajtunk a fellazítást, azonban ezt csak érdekességként említjük meg, hiszen kevesen tudják ezt megcsinálni, így nem ez a jellemző példa. Követeljük csak ki azt, ami megillet minket, hiszen rólunk van szó! Ha megtörtént az ellazítás, következik maga a manipuláció, melynek keretében a csigolyákat megkísérlik a helyes helyzetbe juttatni. Számos műfogás és iskola létezik, melyek mind-mind máshová helyezik a manipulációk hangsúlyát, azonban fontos, hogy a gerinc egészét korrigálni kell. Nincs olyan, hogy csak például a nyakat rakják helyre, a derekat pedig nem. A gerinc olyan, mint egy ostor, ha az egyik oldalát megrántjuk, a másik vége „csattan”.

Tehát ha a derekunk fáj, az okozhat a nyakban is elváltozásokat. A gerincet is mint mikroegységet, csak holisztikusan lehet megközelíteni. A korrekció közben az ízületek roppanó hangot adhatnak, azonban ez nem „kötelező”. Csendben is helyreállhat a csigolya, ez embertípus kérdése.

Téves az a vélemény miszerint ilyenkor a csontra rakódott mész törik le. Ha ez történne, akkor a csigolya is eltörne. A korrekció végén pedig egy energetikai kezeléssel érdemes stimulálni az étertestet. Nagyon ritka az az eset, amikor egy kezelés elegendő a gyógyuláshoz.

Naivitás azt hinni, hogy évek óta fennálló elváltozások fél óra alatt „helyreránthatóak”, hiszen ha így lenne akkor a gerincünk lenne a legsérülékenyebb részünk. Természetesen vannak „csodás” gyógyulások, ám az esetek többségében akár tíz alkalomból álló kúra is szükséges lehet, amely mellett személyre szabott mozgásterápiát is végezni kell. Kis túlzással kimondható, hogy minden betegségnél érdemes felkeresni a kiropraktőrt, hiszen a civilizációs, ülő és „nullmozgásos” életmód miatt ritka a teljesen egészséges gerinc. Ezért érdemes ennek helyretételével kezdeni. Ha nem szűnnek meg a tünetek, akkor lehet tovább keresni a gyógymódot. Viszont a gerinc kórós elváltozásai közül – kevés kivétellel – mindegyik esetében érhető el kisebb-nagyobb javulás. Gerincferdülés, porckorong-problémák, hát-, nyak- és derékfájások, a keresztcsont elcsúszása, ízületi problémák, menstruációs tünetek, fejfájás, szemromlás mind ide tartozhatnak. Tudnunk kell az ellenjavallatokról is, amelyek kizárják ezt a fajta gyógyítási metódust, mert fokozott veszélyt jelentenek a páciensre!

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő