Fényadó

Felkészülés a Változásokra

...ezzel a képeslappal kívántak ...

Forrás:

http://www.facebook.com/markabolt?sk=app_268247613224060#!/groups/173726752674426/

 • A Gyöngyöspatai Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak ezzel a képeslappal kívántak Kellemes ünnepeket, Boldog Újévet! Lehet kommentálni..... Várom!

  • Ez 4 embernek tetszik.
   • Kati Bukucs No comment!
    8 órája
   • János Farkas Csak nyugodtan - sőt megköszönném!
    8 órája
   • Kati Bukucs Amit írni tudnék, azt az Adminoknak törölnie kellene. Úgyis ismered a véleményem.:(
    8 órája · 1
   • Sándor Jakab nem szeretnék a bőrötökben lenni Janim! A kép magáért beszél fegyveresekkel a bogármesteretek. Nem sok jót jósolok nektek a jövőre nézve. De nézzük a dolog jó oldalát legalább tudjuk hogy mire számíthatunk.:-(((
    8 órája
   • Viktoria Anandamayi Fulop hát ez :(
    8 órája
   • Horváth Judit Ki, vagy kik küldték ezt a képeslapot? Feladó nincs?
    8 órája
   • Sandor Szoke A Belügy-, és Területfejlesztési Minisztérium közös adományából 3 volt paramilitáris közhülye ismételt felfegyverzésére és legalizálására forditott 1, 6 M Ft arányosan van elköltve a Jobbikos polgármester által... Kaptak puskát, djeepet, egyenruhát - és maradt pénz a provokáció teljessé tételére is: ime a cigány lakosoknak küldött évvégi jókivánság…Azt hiszem, világos: amig Orbán országosan tör a szükségállapot bevezetésére, Jobbikos barátai ismét jobbra előzik: irány a polgárháború...
    8 órája · 3
   • Horváth Judit Nem azért van a lájk mert tetszik, hanem mert mindent értettem, és tudomásul vettem. A levegőt meg csak szívom befelé............Majd ha eljön az idő hogy ki kell engedni, mert már több nem fér, az első sorban leszek. :)
    7 órája
   • Sandor Szoke És persze: a Horthy-, és Szálasi korszakot felelevenitő "Mezőőrség" nevet kapta az n-ik helyi csodacsapat: meghirdetett céljuk khmmm a falopások és más, mélyszegénységi vég-önvédelmi szabálysértés-, és bűntény szigorú megtorlása - helyszinen...Próbáltak ők már mindent: Csendőrség, Gárda...Ez átment: hiszen szemléletében megfelel a Köztársaság teret (és: modelljét, a Köztársaságot...) megszüntető álszent, aljas és semmiből semmit sem tanult hatalom világának, vágyainak.
    7 órája · 2
   • Horváth Judit Sajnos ezzel is tökéletesen tisztában vagyunk, már nagyon rég. Csak addig amíg mások nem, illetve még vannak akiknek tetszik ez a helyzet, addig a mi tisztán látásunkkal nem sokat érünk.
    7 órája
   • Gina Böni finoman kifejezve, úgy hat mint egy vadásztársaság üdvözlője !
    7 órája
   • László Pikács már megis vannak a lövöldözők
    7 órája
   • Iván Leon Berki Én meg viszont kívánok neki fertelmes karácsonyt és büdös újévet.
    3 órája
   • Virág Erdős ‎:-(
    3 órája

Gyöngyöspatai fényünnep néhány emlékképe

17-en 7 településről Mátyás király első győztes csatájának helyszínén.

Klikk: https://plus.google.com/photos/102215974173485811191/albums/5688706801238436065

Emlékeztető: Fényünnep Gyöngyöspatán 2011.12.21-én 18 órakor

Imádkozzunk fagyért, hogy fel tudjunk menni a Vár-hegyre, a Fényünnepre!

Klikk: http://drmi.blogger.hu/2011/12/13/fenyunnep-gyongyospatan-2011-12-21-en-18-orakor

Gyöngyöspata ünnepi arca

2011, december 18 - 12:33

A meglehetősen mozgalmas év után békesség költözött Gyöngyöspatára. Mától látható a betlehem, majd felavatják a település karácsonyfáját is.


Juhász Oszkár, a település polgármestere portálunknak elmondta: Édesanyja ötlete nyomán január óta tervezi-szervezi a betlehem felállítását. Széleskörű összefogás eredménye, hiszen az erdésztől az asztalosokig mindenki tevékenyen részt vett a megvalósításban. Élő állatok szépítik a betlehemet.

A település asszonyai megvendégelték az érdeklődőket, frissen sült bejglivel, süteményekkel, forró teával, forralt borral rakták meg az asztalokat.

A gyöngyöspatai gyermekek megsegítésére létrehozott alapítvány jóvoltából hamarosan felavatják - szintén először a település történetében először - Gyöngyöspata karácsonyfáját.Juhász Oszkár elmondta: az első, legnehezebb lépéseket megtették a közbiztonság érdekében, így most már gondolhatnak a szeretteikre is az ott élők. És mit hoz a következő év a településnek? A jobbikos polgármester tervei szerint alkotótábort meghívott művészekkel, kézművesekkel, megnyitnák a látogatók előtt a híres gyöngyöspatai pincéket. Így válik majd a lepusztított faluból lüktető, élő település.Az első karácsonyi csoda mindenképp megtörtént: Gyöngyöspata egyetlen hatalmas családként valósította meg és ünnepelte a település első betlehemét.NK
barikad.hu

Kállai Ernő a kisebbségi Móricka?

2011, december 17 - 21:18

Kállai Ernő kisebbségi ombudsmannak a történelem akkor kezdődött, amikor megjelentek a „szélsőségesek”, és hamarosan Juhász Oszkár lett a polgármester. A lopás, bűnözés, idősek terrorizálása nem előzmény.

A napokban többször volt szerencsém elolvasni Dr. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman utóvizsgálati jelentését Gyöngyöspatával kapcsolatban. Első olvasatra úgy tűnt, hogy a kisebbségi ombudsmannak, mint Mórickának, mindenről ugyanaz jut eszébe...sajnos sokadik olvasás után is...

Gyöngyöspatán mindenki rasszista és kirekesztő. Kirekesztő a jegyző, a rendőr, a képviselő-testület, de még javaslattal és kezdeményezéssel kellett élnie a Heves Megyei Kormányhivatal és Főügyészség vezetője felé is, mert annyi itt a diszkrimináció és a kirekesztés.

Az ombudsman úr figyelmét elkerülte, hogy a gyöngyöspatai honlapon főoldalról nyitható meg egy „Cselekvési program Gyöngyöspata roma lakosságának felzárkóztatására” elnevezésű dokumentum. Ebben világosan rögzítve van, hogy milyen sérelmek érték a helyi nem cigány lakosságot a cigányok részéről.

„Az elmúlt 15 év alatt eltűnt, romhalmazzá vált a Kecske-kő 30 hektárnyi területe, ami előtte Gyöngyöspata nyaraló negyede volt hobbikertekkel, gyümölcsösökkel, pincékkel. A közbiztonság romlása, az állandóan utcán tartózkodó, unalmukban időseket molesztáló fiatalok, a saját kertjeiket nem művelő felnőttek követelőző viselkedése, továbbá a romák lakta területeken felhalmozott szemét mind-mind előidézte a roma lakossággal szemben kialakult megbecsülés és bizalom elvesztését.”De az ombudsman úrnak a történelem akkor kezdődött, amikor megjelentek a „szélsőségesek”, és hamarosan Juhász Oszkár lett a polgármester. Nincs előzmény, onnantól kitört a megfélemlítés, tekintélyelvűség, és a kirekesztés.

Szerinte nem is érthető, hogy miért került a falu a nemzetközi közvélemény látókörébe, hisz „bűnözési szempontból átlagos falu” véli a kisebbségi ombudsman. Szobatudósként a tanulmánya első részében, nem tudja, hogy a bűnügyi statisztikák nem a valóságot mutatják. Nem tudja, hogy a sértettek többsége, már nem tesz feljelentést, mert a hatóság úgysem találja meg az elkövetőt, és az eltulajdonított dolgot.  Persze a tanulmány második felében, a szabálysértéssekkel foglalkozó részben egyszer csak megvilágosodik, és akkor már tudja, a bűnözésben és a szabálysértések körében létezik a látencia...

Itt még nem

A nemzetközi figyelemmel talán nem túl távoli összefüggésben van, hogy önmagukat jogvédő szervezeteknek hívó értelmiségi csoportok szabályos búcsújáróhelye lett a település. Ahol rendre csak az egyik fél panaszait vették komolyan és csak az ő érdekükben léptek fel, gyakran nemzetközi színtéren is hangulatot keltve.

Az ombudsman úr egyoldalú információi alapján, tudományos gondolkodást nélkülözve, azt a kijelentést teszi, hogy a „fokozott rendőri jelenlét, az állandósult bírságolások, és a konkrét közfoglalkoztatási programok – eddig nem vezettek eredményre, nem enyhítették az etnikai feszültségeket”. Talán meg kellett volna kérdezni a magyar többségi társadalom tagjait is vizsgálata során. Lehet, hogy az ombudsman úr által megkérdezett egyes cigányokat sértette a fokozott rendőri jelenlét, de a magyar lakosság számára ez nem jelent félelmet. Sőt, a sok rettegésben töltött éjszaka után inkább biztonságérzetet jelent.

A Móricka szindróma jeleként az ombudsman úr a pár roma család kivándorlásából a többségi társadalom kirekesztését látja. Ugyanakkor azt nem veszi figyelembe, hogy napjainkban a többségi társadalomban is nagy számban észlelhető jelenség a kivándorlás.

Az ombudsmani jelentés, mint valami fertelmet írja le a rendet, a rendpártiságot. Mintha a Dopeman Lopni című számában megfogalmazott életérzés lehetne kizárólag morálisan elfogadható, társadalmilag követendő. Persze, csak ha az elkövető nem magyar. Micsoda kettős mérce ez? Milyen előítéletek mozoghatnak dr. Kállai Ernő ombudsman úr fejében, amiken nem tud túllépni munkavégzése folyamán?Az ombudsman úr jelentése szerint „a feltételekhez kötött ellátások igen költségesek és ellentmondásosak, „veszélyes” eszközei a szegénység enyhítésének. Az ilyen jellegű eszközök a leghátrányosabb helyzetű, együttműködésre képtelen, lecsúszott családok „fenyegetésére” és szankcionálására szolgálnak. E megközelítés eleget tesz az egyre nehezebb körülmények között élő helyi lakosok bűnbakképzési igényének is.”

Ha ugyanezen séma szerint kezdünk el gondolkozni, és megfordítjuk a szereposztást, nem ugyanez történik ebben a jelentésben. Nem az történik, hogy nehéz körülmények között élő romák a saját bajaikért a jegyzőt, az önkormányzatot a rendőrséget, a megszervezett közmunkát és a helyi általános iskolát okolják? Mi a bűnbakképzés, ha nem ez?

Törött ablak elméletről nem tud az ombudsman úr, nem tudja, hogy ha a szabálysértési ügyek komoly erőkkel vannak kezelve, akkor kevesebb az adott területen a bűncselekmények száma is csökken. A közvéleményben számára is ismert számos nemzetközi példa van. Például New Yorkban.

Érthetetlen

A közmunka programban munkavédelmi probléma volt, amit az illetékes hatóság észlelt, és az önkormányzat orvosolt.

Erről is csak egy dolog juthat az eszébe. Az erdőirtás során cinikusnak minősíti a kabinetfőnök kijelentését: „ … a település határában vágnak utakat az elvadult növényzetbe, hogy a rendőrök könnyen tudjanak járőrözni és figyelni a falopásokat.” Alkotmányban garantálja az állam a tulajdonhoz való jogot. Mi ezzel a baj? Komplett erdők lettek letarolva Ózd környékén is. Az nem baj?

Csak egyes kisebbségi szószólók érzékenysége? Hol itt a tolerancia? Vagy a más tulajdona az nem számít?

A vizsgálat komolyságát jól mutatja, „A Stihl főrésszel dolgozók a helyszíni vizsgálat napján egy másik területen dolgoztak, így velük nem találkozhattak a kollégáim”. Pestről felutaztak a Mátraaljára, de Gyöngyöspata külterületén már nem mozogtak, nem keresték a Stihl fűrésszel dolgozókat. Pedig csak a hang irányába kellett volna menniük...

Móricka-kór

Móricka kórban szenvednek egyes közmunka programban résztvevők is, hisz ha az útmentén szemét volt „ezt valaki szándékosan, a megalázásuk céljából szórta ki”.

Sérelmezi az ombudsman úr, hogy október közepén „a lakókörnyezet és a lakhatási támogatás feltételeinek” ellenőrzése céljából több személyből álló csoport kereste fel a segélyért kérelmet benyújtókat.  Ebben a kérdésben is téved a jelentés, hiszen egyfelől a jegyző hatáskörébe tartozik a lakcím nyilvántartási kötelezettség betartásának ellenőrzése. Más kérdés, hogy én még nem találkoztam olyan településsel, ahol ezt a jogszabályi kötelezettséget betartották volna. Másfelől jogszabály nem korlátozza, hogy a kötelezőn túl több hatósági vagy önkormányzati személy, vagy társszerv tagja legyen jelen egy ilyen ellenőrzésen.

Téved az ombudsman úr, - ami a jelentéséből is kikövetkeztethető –, amikor azt állítja, hogy „nem állapítható meg a jogszerű indoka” a helyszíni videofelvétel készítésnek. Nem tudni hogyan jut erre a következtetésre, mert saját maga idézi a vonatkozó jogszabályhelyeket, amelyek lehetővé teszik fénykép- vagy videofelvétel jogszerű készítését.

Az ombudsmani jelentés szerint a szabálysértési gyakorlat is diszkriminatív. A közjogi rendszer rendeltetésszerű használata szerinte akkor valósul meg, ha a jogalkalmazó kellően opportunista, nem kell pénzbírság, elég ha a hatóság rosszallását fejezi ki.

Életszerűtlen következtetést von le dr. Kállai Ernő, aki maga nem él életvitelszerűen a településen, de nem is köti oda munkája napi rendszerességgel. Mert a helyi jogalkalmazók Gyöngyöspatán nemcsak évi pár napot tartózkodnak, így a helyi viszonyokat nyilvánvalóan jobban ismerik és jogalkalmazásuk is a való életre alapozzák. Ezt támasztja alá, hogy egyébként a szabálysértési ügyekben nem keletkezett számottevő jogorvoslati kérelem sem. Maguk a szabálysértők sem fordultak jogorvoslatért bírósághoz.

A szabálysértési ügyekben a roma származásra utaló nevű személyek számarányunknál többször kerülnek a szabálysértési hatóság látókörébe, ezért itt is diszkriminációt sejt az ombudsmani jelentés.

Mi volt előbb?

Mi volt előbb a tyúk vagy a tojás esete ez is. Ugyanis, figyelmen kívül hagyta azt a kriminológiai tényt, hogy az alacsony iskolázottságú személyek és a munkanélküliek között magasabb a szabálysértést elkövetők száma.

Gyöngyöspata 450 fős roma közösségéből kb. 10-15 rendelkezik bejelentett munkahellyel (közmunkát nem számítva) és 1 azaz 1 fő rendelkezik érettségivel. Tehát elmondható, hogy más szociológiai jellemzőjük is alátámaszthatja a szabálysértési ügyeik nagy számát, mint etnikai kisebbségi létük.

A jelentés állítja, hogy indokolatlanul nagy mértékű szabálysértési bírságokkal sújtották a roma közösség tagjait, míg másokat például a véderősökkel szemben a jogszabályi lehetőség középértékét alkalmazták. Példaként említi a jelentés, hogy „egy roma közösség azon tagjával szemben, aki kisebb súlyú közlekedési szabálysértést követtek el (mint például ködlámpa indokolatlan használata) esetenként 10.000 forint vagy azt meghaladó bírságot szabtak ki”. Azt elfelejti a jelentésben megemlíteni, hogy ennek szabálysértési tényállásnak 15.000 forint a középértéke. Tehát körülbelül ugyanúgy járt el a hatóság mind a két közösség tagjaival szemben, de mégis diszkriminációt sejtet az írás.

Összességében elmondható, hogy dr. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman még utoljára gyorsan írt egy jelentést Gyöngyöspatával kapcsolatban, ahol kellő és körültekintő vizsgálatra a helyszínen nem volt ideje. A szándék, nem is ez volt, hanem, hogy a prekoncepciók alapján szülessen egy írás, amely megint csak azt tartalmazza, hogy Gyöngyöspatán szörnyű dolgokat művelnek a kisebbséggel.

Lehet majd lobogtatni, lehet vele belföldön és külföldön hangulatot kelteni a gyöngyöspatai polgármester és önkormányzat ellen. De jobb lett volna, ha az ombudsman nem a fővárosból akarná megérteni a Gyöngyöspatai hétköznapokat.

P.Á.

barikad.hu

1896. bejegyzés: Megint az érem egyik oldaláról

Juhász Oszkár a hátsó ajtón menekült

„Gyöngyöspata a rendpártiság riasztó példája. Valóban azt akarjuk, hogy ez legyen a követendő minta?” – sugallja már a jelentés (pdf) első mondata Kállai Ernő megállapításainak lényegét.

A kisebbségi ombudsman pénteken hozta nyilvánosságra A nemzeti és etnikai kisebbségi jogok országgyűlési biztosának utóvizsgálati jelentése a közfoglalkoztatásról, a szabálysértési hatóságok eljárási gyakorlatáról és az oktatás helyzetéről Gyöngyöspatán című dokumentumot, amelyben bemutatja, hogy a tavaszi vizsgálata (pdf) óta eltelt időszakban meghozott intézkedések, illetve az azóta történt események milyen hatással voltak a közhangulatra, a romák és a nem romák együttélésére. Kitér arra is, hogy az utóvizsgálat célja a média és a közvélemény minél hitelesebb tájékoztatása, mivel a Gyöngyöspatáról szóló híradások sokszor ellentmondásosak.

Kállai Ernő a bevezetésben megállapítja, hogy ugyan a jelentés elsődlegesen Gyöngyöspatáról szól, de a leírtakat indokolt tágabb összefüggésekben értelmezni.

„A konfliktust gerjesztői – immár legálisan, a gyöngyöspatai választópolgároktól kapott felhatalmazás alapján – a megszerzett helyi hatalom birtokában, a jogállami kereteket látszólag fenntartva, hamis morális alapokon nyugvó, tekintélyelvűségre és félelemkeltésre épülő rendszert működtetnek.”

„A szélsőséges politikai erők e települést a cigányság ’megrendszabályozása’ szempontjából modellértékűvé akarják tenni.”

„Egyre inkább úgy tűnik tehát, hogy Gyöngyöspata egy kettős kísérlet színterévé vált. A kérdés csak az, hogy az ott élő emberek meddig tudják ezt elviselni”.

„Egy demokratikus államban azonban elfogadhatatlan, hogy a társadalom egyes csoportjai másodrendű állampolgároknak érezzék magukat lakóhelyükön és saját országukban.”

Juhász Oszkár elmenekült

A vizsgálat elvégzése olykor akadályokba ütközött, az ombudsman és munkatársai nem férhettek hozzá, és nem kaptak meg minden, a munkájukhoz szükséges információkat, ami jelentősen hátráltatta munkájukat.

„A jegyző a telefonon (a vizsgálat délelőttjén) egyeztetett találkozót fontos hivatali elfoglaltságára hivatkozva lemondta. A polgármester a hivatali időben őt felkereső munkatársaimat előbb a Polgármesteri Hivatal előtérében várakozatta, majd egy alkalmazottja útján azt üzente: ’nincs ügyfélfogadás’. Miután kollégáim kijelentették, hogy nem ügyféli minőségben, hanem ombudsmani vizsgálati jogosítványokat gyakorolva szeretnének tárgyalni vele, a polgármester – minden további jelzést mellőzve, a hátsó ajtót használva – az épületet elhagyta.”

Sérül az emberi méltósághoz való jog

A Szociális törvény lehetővé teszi az önkormányzatok számára, hogy rendeletben szabályozzák a saját lakókörnyezet rendbentartását. A bérpótló juttatásokat (foglalkozást helyettesítő támogatás) csak az ebben a rendeletben megállapított feltételek teljesítése esetén fizetik ki. Az ombudsman szerint a szabályozásban felsorolt kifejezések sokféleképpen értelmezhetőek, így számos vitára adhatnak lehetőséget.

„Van olyan önkormányzat, amelyik helyi rendeletében e feltételeket a lakás belső állapotára, sőt a lakók tisztaságára is kiterjeszti: előírja, hogy a kérelmező a lakása padlózatát és falazatát folyamatosan tisztán tartsa, hogy a mosásra, valamint a rendszeres tisztálkodásra szolgáló vizes helyiségek és a mindennapi használatra alkalmas módon kiépített és meglévő illemhelyet rendeltetésszerűen használja, rendszeresen takarítsa, hogy az ingatlanban lakó összes személy rendszeres tisztálkodását biztosítsa, a személyi ruházatukat folyamatosan, napi szinten tisztán tartsa, és tiszta helyen tárolja” – idéz a jelentés az Eötvös Károly Intézet állásfoglalásából.

A fenti idézet a jelentés részeként ugyan elsősorban Gyöngyöspatára vonatkozik, azonban kísértetiesen hasonló a helyzet a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Érpatakon is.

„A feltételekhez kötött ellátások igen költségesek és ellentmondásosak, ’veszélyes’ eszközei a szegénység enyhítésének. Az ilyen jellegű eszközök a leghátrányosabb helyzetű, együttműködésre képtelen, lecsúszott családok ’fenyegetésére’ és szankcionálására szolgálnak. E megközelítés eleget tesz az egyre nehezebb körülmények között élő helyi lakosok bűnbakképzési igényének is” – állapítja meg Kállai Ernő.

„Egyetértek az Eötvös Károly Intézet azon jogi álláspontjával, hogy a Szociális törvény 35. §-ban foglalt felhatalmazás sérti az Alkotmány 54. §-ban rögzített emberi méltósághoz való jogot. Az ingatlan állagának és rendeltetésszerű használhatóságára irányuló követelmény teljesítése gyakran éppen nehéz anyagi helyzetük miatt nem várható el. Ez az egyébként is méltatlan körülmények között élő embereket olyan feltételek teljesítésére kényszeríti, aminek éppen szegénységük miatt nem tudnak megfelelni. Így nemcsak az alapvető létfeltételeiket szolgáló juttatástól esnek el, hanem arra méltatlanokként bélyegzik őket meg, sértve ezzel emberi méltóságukat.”

A lakókörnyezet ellenőrzése

„Több panaszos is jelezte munkatársaimnak a helyszínen, hogy október közepén egy jelentősebb létszámú csoport kereste fel a roma családokat ’a lakókörnyezet és a lakhatási támogatás feltételeinek’ ellenőrzése céljából. Az esemény a panaszosok elmondása szerint a következőképpen zajlott: a polgármester, a jegyző, a polgármester kabinetfőnöke, két szociális ügyintéző, két rendőr kíséretében előzetes bejelentés nélkül felkeresték a családokat. A helyszínen először kívülről szemrevételezték a lakókörnyezetet, erről videofelvételt is készítettek, ezt követően mindannyian bementek a lakásba, körbenéztek, felmérték a lakóterek nagyságát és erről itt is felvételt készítettek.

Pichler Gábor kabinetfőnök megerősítette a panaszosok által elmondottakat azzal az eltéréssel, hogy a két rendőr nem ment be a lakásokba, és a lakáson belül videó-felvételek nem készültek. A kabinetfőnök azt állította, hogy az intézkedésekre egyrészt a lakókörnyezet felmérése, másrészt pedig az „érpataki modell” bevezetésének előkészítése érdekében került sor.”

Mivel a fenti ellenőrzések célja és jogalapja nem volt világos az ombudsman számára, kétszer is tájékoztatást kért a jegyzőtől. Elkérte továbbá az intézkedésekkor készült iratok, kép- és hangfelvételek másolatait, ezeket azonban Gyöngyöspata jegyzője nem bocsátotta rendelkezésére.

„Függetlenül az intézkedés jogi alapjától, mindenképpen megállapítható az a tény, hogy egy ilyen jellegű, magánszférát érintő ellenőrzés – különös tekintettel az azt lefolytatók pozíciójára és létszámára – nemcsak a gyöngyöspatai lakosok, hanem bárki számára félelemkeltő lenne. Így Gyöngyöspatán – ahol a hatalom birtokosai éppen azok az erők, akik összefüggésbe hozhatók (akár személy szerint, akár ideológiai meggyőződésüket tekintve) a tavaszi ’rendfenntartó akcióval’– fokozott félelemkeltésként, sőt retorzióként élhetik meg a lakosok ezt a fajta ellenőrzést.”

Út az elvadult növényzetbe

Kállai Ernő megállapította, hogy a közfoglalkoztatottak nehéz fizikai munkát végeztek, amelyet nemre, életkorra tekintet nélkül kellett végrehajtaniuk.

Többen „súlyos egészségügyi problémákkal küzdenek, és bár dolgozni szeretnének a továbbiakban is közfoglalkoztatás keretében, fontos lenne számukra, hogy állapotuknak megfelelő, könnyebb munkát kapjanak.”

„A munkatársaim által felkeresett munkaterület távol esik a településtől, egy földúton közelíthető meg, különösebb közérdek tehát nem főződhet e terület megtisztításához, amit az is kifejez, hogy az ott található illegális szemétlerakót szemmel láthatóan nem számoltatta fel az önkormányzat a közfoglalkoztatás keretében. Az önkormányzat cinizmusát jelzi, hogy polgármester kabinetfőnöke a következőkben látta e munka értelmét: „ … a település határában vágnak utakat az elvadult növényzetbe, hogy a rendőrök könnyen tudjanak járőrözni és figyelni a falopásokat.”

A jelentés összegez több olyan állítást, amelyeket a programban dolgozók fogalmaztak meg:

„- nettó 60.600 forintért dolgoznak, ennek a bérnek nagyon örültek, de félnek attól, hogy a program lezárását követően nem lesz további munkalehetőségük, így a tél beálltával reménytelen anyagi helyzetbe kerülhetnek;

- nagyon elégedettek a munkaadóval, annak ellenére, hogy munkakörülmények nem ideálisak (forgalmas út mellett, az árokban dolgoztak, mellékhelyiség és tisztálkodási lehetőség nélkül), gépkocsival viszik őket az aznapi munkavégzés helyszínére, kapnak munkaruhát, láthatósági mellényt stb.;

(...)

- végül kiemelték, hogy nagyon pozitívnak tartják és hálásak érte, hogy ilyen sok közfoglalkoztatási lehetőség van Gyöngyöspatán, mert így minden családban legalább egy ember dolgozhat, ami a megélhetés szempontjából nagyon sokat jelent.”

Szabálysértések, társadalmi veszély nélkül

Az előzetes tájékozódás alapján az ombudsman vizsgálata részeként kikérte a polgármesteri hivataltól a március 1. és október 31. között keletkezett szabálysértési iratokat. A helyszínen szembesültek azzal, hogy olyan nagyszámú dokumentumról volt szó, amelynek csak a másolása is jelentős időt igényelt. Kállai Ernő és munkatársai így azokból az iratokból tájékozódtak, amelyeket végül postán kézhez kaptak.

A vizsgálat megállapította, hogy „a rendőrség által kiszabott és önként meg nem fizetett bírságok címzettjei lényegesen nagyobb arányban gyöngyöspatai romák – illetve a környezetük által annak tekintett személyek – mint a településen élő nem roma lakosok”. Az ombudsman a lakóhely alapján sorolja az embereket a roma lakosság körébe, ők azok, akik a Bem, a Sövény vagy a Hegyalja utcában élnek.

Kállai Ernő a személyes interjúk alapján a rendőrségre vonatkozóan azt fogalmazta meg, hogy ha a feljelentési és a büntetés kiszabási gyakorlat aránytalansága a roma közösség hátrányára tételes jogi értelemben nem is volna igazolható, „a rendőrségnek akkor is fel kellene lépnie annak érdekében, hogy kétség sem férhessen ahhoz: intézkedései során maradéktalanul érvényesíti az egyenlő bánásmód követelményét”.

A gyöngyöspatai szabálysértési hatóság eljárási gyakorlatából az derült ki, hogy „a pénzbírság kiszabásával zárult ügyek jellemzően olyan cselekmények miatt indultak, amelyek elkövetése ’formális jogsértés’, nem jár valós társadalmi veszéllyel. E körbe tartozik például, hogy a gépjárműforgalomtól szinte mentes utcákban nem a járdán, hanem a közúton közlekedtek. Előfordult az is, hogy olyan anyával szemben szabtak ki pénzbírságot, aki a nehezen járható járda helyett közúton tolta a babakocsit”. A szabálysértési eljárásokból a fentiekhez hasonló tendencia látszik: a felelősségre vont emberek túlnyomó többsége a romák által lakott utcákban él.

„A jegyző a szankciók alkalmazásakor bírságcentrikus gyakorlatot követ, és a kiszabott büntetés összege jellemzően nincs összhangban az elkövetett cselekmény súlyával, illetve az elkövető méltányolható személyi körülményeivel.”

„Összegezve a rendőrség és a jegyző szabálysértési gyakorlatát, arra a megállapításra jutottam, hogy az a jogbiztonsághoz és a tisztességes eljáráshoz való alkotmányos jogokkal kapcsolatos visszásságot idézett elő.”

Emellett – a viszonylag szűk minta miatt nem megállapította, hanem valószínűsítette az egyenlő bánásmódhoz való jog sérelmét.

A szegregáció hagyomány

A kisebbségi ombudsman tavaszi jelentésében önálló fejezetet szentelt a cigány tanulókat érintő iskolai hátrányok kérdéseinek. Kilenc kezdeményezést címzett a gyöngyöspatai általános iskola igazgatójának, további nyolc ajánlással fordult a helyi képviselőtestülethez.

„A ’adatkérésre válasz’ tárgymegjelöléssel (öthónapos késessel) a jegyző által megküldött anyagból az derül ki, hogy a jobbító szándékú intézkedéseimre (időnként azokat tudatosan félreértelmezve) csak részlegesen, a folyamatban lévőségre utalás miatt bizonytalan, s nagyobbik részben elutasító tartalommal reagált az igazgató, illetve az önkormányzat. Megjegyzést érdemel, hogy az igazgató (a jegyző közvetítésével eljuttatott) válasza időnként kifejezetten gúnyos volt.

A kifogásolható válaszok mellett az utóvizsgálat indokoltságát erősítették meg azok a további panaszok is, amelyek arra utaltak, hogy az iskola változatlanul fenntartja az alapjelentésben kimutatott szegregációs rendszerét.”

„A konkrét esetben (ahogy azt az alapjelentésben részleteztem) teljesen kizárt, hogy a homogén cigány osztályok véletlenszerűen jöttek volna létre, amit az is cáfol, hogy a kislétszámú cigány osztályok említésekor az igazgató lassúbb haladásról, felzárkóztatásról is beszélt” – állapította meg az ombudsman az iskola igazgatójával folytatott személyes beszélgetés alapján.

„A pedagógusok szegregációhoz/integrációhoz való viszonya (és felelőssége) kiemelkedő jelentőségű, mert amint azt az igazgatótól megtudtuk, a kislétszámú osztályok létrehozása mögött szakmai meggyőződés áll. Úgy véli (feltehetően a nevelőtestülettel összhangban), hogy hatékonyabb a munka a képességek szerint létrehozott osztályok esetén.”

Kállai Ernő tágabb összefüggésbe helyezi: a Gyöngyöspatán tapasztaltakat „a magyar pedagógustársadalom jelentős hányada vallja, így az ’hagyományosnak’ tekinthető. Ennek hátterében (véleményem szerint) részben az áll, hogy a szociális-társadalmi viszonyok direkt összefüggést mutatnak az iskola által premizált készségekkel és képességekkel, és ha az iskola pedagógusai a felzárkóztatás és a tehetséggondozás feladatát osztályszinten is szétválasztják, a könnyebb, kevesebb frusztrációval járó munka lehetőségéhez is hozzájutnak.

Az ilyen alapú ’szétválasztás’ azonban (ahogy az imént jeleztem) szociális-társadalmi és etnikai alapú szétválasztást is jelent, aminek össztársadalmi szintű kára meg sem becsülhető. A ’felzárkóztatás’ a magyar gyakorlatban ugyanis nem vezet a meglévő különbségek csökkentéséhez, sőt azokat felerősíti.”

A kisebbségi ombudsman összességében azt a következtetést vonta le, hogy „Gyöngyöspatán látszólagosan rendeződtek a helyi viszonyok, de voltaképpen a félelmek, kölcsönös bizalmatlanság, gyanakvás és elkülönülés nem múlt el, sőt a mindennapok legitim részévé vált”. Példaként említi, hogy a polgármester irodájában a Magyar Gárda különböző jelképei vannak kirakva.

Kállai Ernő ajánlásaival és javaslataival megszólítja a belügyminisztert, Gyöngyöspata képviselőtestületét, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetőjét, az országos rendőrfőkapitányt, illetve a Heves Megyei Főügyészség vezetőjét.

A kisebbségi biztos önálló intézménye a parlament döntésének értelmében ez év végével megszűnik.

Zsolt Melinda, TASZ

Forrás: http://jogtalanul.blog.hu/2011/12/13/juhasz_oszkar_a_hatso_ajton_menekult

Fényünnep Gyöngyöspatán 2011.12.21-én 18 órakor

A falu felett emelkedő 260 m magas Vár-hegyen 2011.12.21-én 18 órakor máglyát gyújtunk, ezzel csatlakozva az országos fénylánchoz.

Fényünnep
Segíts, hogy minél több fény áradhasson elsötétült világunkra...
Őrtüzek gyújtása a téli napfordulón!

"...Keresd meg az embereket a környezetedben, akik hozzád hasonlóan szomjazzák a Fényt...együtt gyújtsatok tüzeket..."

Akik velünk szeretnék megélni ezt a magasztos pillanatot, azokat Gyöngyöspata Önkormányzata várja az őrtűz meggyújtásának helyszínén, a gyöngyöspatai Vár-hegyen.

Mindenki hozzon magával
-jelzés értékű tűzifát
-vizet (meleg italt) harapnivalót,
-réteges, az időjárásnak megfelelő meleg ruhát,
-zseblámpát és a dobodat.

Minden mást hagyj otthon!

Szervező: Gyöngyöspata Község Önkormányzata


Reményik Sándor: Nagy magyar télben

Nagy magyar télben picike tüzek,
A lángotokban bízom,
Legyen bár messze pusztán rőzseláng,
Bár bolygófény a síron,
Szent házi tűz, vagy bujdosó zsarátnok:
Boldog vagyok, ha magyar lángot látok.

Nagy magyar télben picike tüzek,
Szikrák, mécsek, lidércek,
Mutassatok bár csontváz halmokat,
Vagy rejtett aranyércet,
Csak égjetek, csak melegítsetek ma,
Soh'se volt ily szükség a lángotokra!

Nagy magyar télben picike tüzek,
Jaj, be szétszórva égtek,
Királyhágón, Kárpáton, mindenütt!
De mondok egyet néktek,
Szelíd fények és szilaj vándorlángok:
Mit gondoltok: ha összefogóznátok!

Nagy magyar télben picike tüzek,
Soh'se volt olyan máglya,
Mintha most ez a sok-sok titkos láng
Összefogna egy láncba……!
Az égig, a csillagos égig érne,
És minden idegen rongy benne égne!

Az érem egyik oldala

 

More
Szuhay Péter, Ladányi János, Horváth Aladár, ifj. Farkas János, és a média munkásai, valamint Gyöngyöspata megbízott jegyzője mint vendég.

 

Hofi Gézától szabadon:

- Milyen volt az előadás/sajtótájékoztató?

- Hosszú pereskedés várható...

Gyöngyöspata: Amikor az 1/7-ed csóválja a 6/7-det

Gyöngyöspata: 2750 lakos, ebből kb. 400 fő kisebbségi

Százezren Gyöngyöspatáért facebook oldalról:

Ne aggódjatok tegnap nem volt semmilyen rendbontás! Volt egy roma kit megbüntettek 6000 ft-ra( Húzós kocsiján nem volt prizma), de ezen kívül nem történt semmi!
A mb. jegyző e héten megjegyezte nekem : nem azért mert a magyar gárdáról van szó , hanem azért mert van egy százezren gy. csoport , azért tiltottam be a rendezvényt - nagy lelkesedéssel figyeli a csoportot
10 órája
 • Ez 13 embernek tetszik.
  • Vivien Mikes jaj, János, de jó ezt olvasni! :)
   10 órája · 1Betöltés...
  • János Farkas én is örülök hidd el -de annak nem hogy a mb jegyző közben figyel
   10 órája
  • Vivien Mikes ha azért figyel, hogy a másik oldalt is lássa, hogy lássa, hogy a pataiak nincsenek egyedül, akkor csak figyeljen!
   10 órája · 4Betöltés...
  • Lakatos Péter Szerintem üdvözöljük a jegyző urat itt a körünkben. Abban bízom, hogy nem csak figyel, de el is gondolkoik az itt írtakon.
   10 órája · 3Betöltés...
  • János Farkas Valakit felkereset már ismerősként?
   10 órája
  • Vivien Mikes hogy hívják?
   10 órája
  • János Farkas ‎" Gyöngyöspata jegyzője" - egyébként Dr. Mátyás István
   10 órája
  • Vivien Mikes hát engem nem
   10 órája
  • János Farkas Akkor szerintem várhatod - pláne hogy most- lehet - hogy olvassa
   10 órája
  • Vivien Mikes ‎:)
   10 órája
  • János Farkas A baj hogy nagyon megakarják osztani a közösséget! Van valami ötletetek ezzel kapcsolatba?
   10 órája
  • Vivien Mikes nem szabad erre ráparázni, János. akinek van esze, az látja ezt. serintem elég egyszerű: ami provokáció, azt figyelmen kívül kell hagyni
   10 órája · 3Betöltés...
  • János Farkas Én ezt tudom ..de sokan mások nem!
   10 órája
  • Vivien Mikes nem baj, János. egyre többen leszünk. ez egy nagyon hosszú út.
   10 órája · 5Betöltés...
  • Éva Baranyi Legyen ő ismije adolf hitlernek
   9 órája · 1Betöltés...
  • Sanyi Baranyi Most akkor haverunk ez a jegyző vagy ellenségünk ?
   Tekintve hogy a büntetéseket ő szedi be kötve hiszem hogy nincs hatalmas együttműködés közte meg oszi között
   9 órája · 2Betöltés...
  • Éva Baranyi Sanyi! ezek 1 tőről fakadnak, közös megegyezéssel a büntetésekből fedezik a község költségvetését, amiből fizetik a kápót, vagy kopót
   9 órája · 1Betöltés...
  • Lakatos Péter Én úgy gondolom, egyik legfontosabb dolog, amit szeretnénk, hogy Gyöngyöspatán is tudják, érezzék, többségiek és romák egyaránt, hogy ami nálatok, veletek történik, az nem tartható titokban, nem családi perpatvar éjszaka a sufniban, hanem bizony érintett és kívülálló tekintetek előtt zajlik. Olyanok tekintete előtt, akik nem hajlamosak a most felpiszkált indulatok mentén látni a dolgokat, ennél fogva - a falusi és nagypolitikai piszkos alkuktól függetlenül - kertelés nélkül kimondják, hogy ami ott zajlik, az tisztességtelen, embertelen harc a kisebbség ellen, melyben a helyi szereplők túlnyomó része bármikor lecserélhető. Ezt igazolta a FIDESZ minapi kiállása a maga által kreált parlamenti koncepciós eljárás mögül. Átmeneti jelleggel, nincs kétség felőle. Azt is látják, hogy akik ott belelovallták magukat egyes helyi vállalkozók és távoli pártirodák által keltett hisztériába, magukat is folytonosan becsapják, mert a falu gondjai (melyek szemmel látható módon nem tiborci panaszra méltó súlyúak, a megye és a régió számos más településével ellentétben) ezáltal nem fognak megoldódni. A bortermelésben beindult minőségi verseny, a lehetséges második talapzat a falusi turizmus révén ennek a harcnak a fennmaradásval vagy akár egy esteleges tömeges roma kirajzás után nem fogják hozni azt, amire a falu vágyik: a rossz hír rajtuk ott ragad. Pata évtizedig nem lesz már - a falu megalkuvásának hála - kellemes üdülőfalu vagy a helyi Rózsadombra további jómódú lakosokat vonzó település. Sok megbékélésről szóló hír kellene ennek az ellensúlyozására. Kivéve persze ha sok Eszeshez hasonló potenciális öngyilkos akar betelepülni. Kár, hogy pénzt ők se tudnak hozni. Mégis, miért gondolják valakik, hogy hazudott vagy valós lövöldözések és egyéb hasonló performanszok megélhetést nyújtó közönséget tudnak odavonzani?
   9 órája · 3Betöltés...

1823. bejegyzés: Megtiltotta a Gárda zártkörű rendezvényének megtartását Gyöngyöspata jegyzője

Gyöngyöspata megbízott jegyzője megtiltotta a településen e hét végére meghirdetett, közterületre tervezett demonstrációkat; Mátyás István az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arról is tájékoztatott, hogy a Heves megyei község önkormányzata a művelődési házat sem adja bérbe a hétfői és a szerdai események miatt.

Juhász Oszkár, a település jobbikos polgármestere kedden tett bejelentést a rendőrségen arról, hogy hétfő éjjel kétszer rálőttek, amikor elhagyta a polgármesteri hivatal épületét. Szerda délután tömegverekedés tört ki két, helybeliekből álló csoport között egy régebbi vitás kérdés miatt; három ember könnyebben megsérült.
Mátyás István közleménye szerint "egy magánszemély" néhány hete azzal kereste meg: a gyöngyöspatai művelődési házat 2011. december 3-án egy napra bérbe szeretné venni rendezvény céljára. A bérleti díjat december 2-án, egy összegben fizetné ki, ekkor írná alá az ezzel kapcsolatos szerződést is.
"A nyomtatott sajtóban és az internetes portálokon keringő hírek alapján alaposan feltételezhető, hogy az Új Magyar Gárda Mozgalom kívánja bérbe venni" a művelődési házat - írta a megbízott jegyző, aki a hétfő éjszakai lövöldözés, illetve a szerdai tömegverekedés miatt mondta vissza a bérbeadásra szóban kötött megállapodást. A döntést annak reményében hozta, hogy a jelenlegi helyzetben a rend biztosításáért ezzel teheti a legtöbbet - fűzte hozzá.
Mátyás István ezzel együtt – mivel a törvényességi határidőn belül írásos kérelem nem érkezett – hatásköréből eredően megtiltotta "az önkormányzati tulajdonban lévő utcákon, tereken és más ingatlanokon a december 3-ra, szombatra és december 4-re, vasárnapra tervezett, szervezés alatt álló, vagy már megszervezett rendezvényeket, felvonulásokat és közterület-foglalásokat is".
A Heves Megyei Kormányhivatal vezetője, Horváth László - ugyancsak csütörtökön - arról tájékoztatta az MTI-t, hogy Vona Gábor, a Jobbik elnöke, parlamenti frakcióvezetője szerdai sajtótájékoztatóján, kérdésre válaszolva, hisztériakeltésnek nevezte, hogy a hivatal vezetője nyilvánosság előtt arra kérte Juhász Oszkár gyöngyöspatai polgármestert: a történtek "ne adjanak ürügyet arra, hogy a hétvégén megjelenjen Gyöngyöspatán az Új Magyar Gárda".
A pártelnök azt mondta: "se neki, se Juhász Oszkárnak nincs tudomása arról, hogy gárdafelvonulás készülődne Gyöngyöspatán" - írta a közleményben Horváth László, megjegyezve, hogy ő maga is elítélte a támadást.
(A felhívás szerint a zárt körű rendezvényt már hetek óta szervezték, azt nem közterületen kívánták megtartani. A szövegben szerepel az is, hogy a rendezvénynek nincs semmi köze a Juhász Oszkárral történtekhez.)
"A gyöngyöspatai eseményeket vizsgáló eseti parlamenti bizottság november 30-án meghallgatta Juhász Oszkár polgármestert, aki kérdésre válaszolva elismerte, hogy ő maga is részt vett az Új Magyar Gárda szombatra tervezett gyöngyöspatai rendezvényének előkészítésében. Ehhez képest nem kellett eltelnie egy órának, hogy a Vona Gáborral tartott sajtótájékoztatón ennek az ellenkezőjét nyilatkozza" – írta közleményében Horváth László.
Az ÚMG főkapitány-helyettesének közleménye:

Adjon az Isten!
Az Új Magyar Gárda keserűen tudatja a nemzeti oldallal, hogy a december 3-i rendezvényünk nem Gyöngyöspatán lesz megtartva.
Mi a végsőkig kitartunk az eredeti helyszín mellett, azonban a település jegyzője (aki a Magyarok Szövetségének tagja) meghajlott a rá nehezedő fideszes politikai nyomás alatt, és mivel azok sem álltak ki mellette, akiket mi magunk segítettünk a parlamentbe jutáshoz, visszavonta a helység-igénybevételi szerződést!
Sajnálattal tapasztaltuk, hogy amikor valaki segítségre szorul, mi egyként mozdulunk, de amikor értünk kellene képletesen kiállni, el vagyunk felejtve, sőt néhányan ilyenkor még azt is elfelejtik, hogy ők honnan kerültek oda, ahol most vannak!
Zárt körű rendezvényünket ezeknek szellemében más helyszínen, de megtartjuk!
Szebb jövőt!
Ferenczi Henrik gárdista
főkapitány-helyettes

További részletek: http://kuruc.info/r/2/88833/#ixzz1fJU9d3KQ

Nem nyugszanak Gyöngyöspatán

HEOL.HU:

Gyöngyöspata | Két, több főből álló társaság verekedett össze Gyöngyöspatán

Portálunk úgy tudja, hogy két, több főből álló társaság verekedett össze Gyöngyöspatán. Érdeklődésünkre a rendőrség elmondta, hogy szerdán délután három óra körül érkezett a bejelentés a Gyöngyösi Rendőrkapitányság ügyeletére.

- A bejelentést követően a rendőrség azonnal, nagy erőkkel a helyszínre érkezett, ahol megállapították, hogy egy korábbi nézeteltérés miatt alakult ki két, helyi lakosokból álló társaság között a szóváltás, amely során kéziszerszámokkal bántalmazták is egymást - tájékoztatott Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A verekedésben hárman sérültek meg könnyebben. A rendőrség a helyszínről három személyt előállított, és csoportos garázdaság miatt indított büntetőeljárást a Gyöngyösi Rendőrkapitányság. Az eset körülményeinek tisztázása és a tanúkihallgatások jelenleg is folyamatban vannak.

BARIKAD.HU:

Ismét támadtak a cigányok Gyöngyöspatán

Úgy tűnik, egyeseket zavar a gyöngyöspatai javuló bűnügyi statisztika. A lövöldözés után most a helyi minta-tanyagazdaságon támadtak cigányok két munkafelügyelőre.

Úgy tűnik, egyeseket zavar a javuló bűnügyi statisztika Gyöngyöspatán. A lövöldözés után most a helyi minta-tanyagazdaságon támadtak cigányok két munkafelügyelőre.

Információink szerint tizenkét cigány támadt rá a helyi minta-tanyagazdaság két magyar munkafelügyelőjére. A cigányok nem a tanyagazdaságon dolgoztak, illetéktelen behatolók voltak. Ez az eset azért is megdöbbentő, mivel ez a tanyagazdaság nemcsak munkahelyeket biztosít a helyiek számára, de innen oldják meg a helyi oktatási intézmények közétkeztetését és a szociálisan rászorulók meleg ebédjét is.

Hogy a cigányokat miért zavarta a tanyagazdaság (ahonnan jó néhány sorstársuk kap ebédet) vagy a két magyar munkafelügyelő, azt nem tudni.

A gyöngyösi rendőrkapitányságra a rendőrök három embert állítottak elő, ellenük csoportosan elkövetett garázdaság gyanúja miatt indítanak büntetőeljárást.

------------------------------------------------------------
A helyi hírek szerint:
az egyik közmunkás a helyszínen lévő 18-ból összeveszett 2 kisebbségivel, akik egyébként jogtalanul tartózkodtak a munkaterületen.
Csoportosan elkövetett garázdaság minősített esete törvényi tényállásba ütköző bűncselekmény gyanúja miatt 3 embert vett a hatóság őrizetbe, további két személyt szállítottak el a mentők, helyi hírek szerint kéztöréssel, és a nyomozók mindenkit elvittek az est folyamán tanúkihallgatásra. Lefoglaltak továbbá munkaeszközöket is, mellyekkel a nézeteltérést tettlegesen "rendezték le".

Iskolaper - Szegregációs per

A hazai sajtóban egy ideje arról olvasni, hogy mintafalu lett a jobbikos polgármester által vezetett Gyöngyöspatából, a cigányok pedig példás közmunkások.

A Heves Megyei Bíróságon ma kezdődik az az iskolaper, amit az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyerekeknek Alapítvány indított. A gyöngyöspatai önkormányzat és annak általános iskolája ellen, miután a cigány gyerekeket az iskolán belül elkülönítik: a romák összevont osztályokban az alsó szinten tanulhatnak, a fehérek gyerekei pedig a felső szinten. A gyöngyöspatai cigány szülők azt is nehezményezik, hogy a két emelet között nincs átjárhatóság, közös programokat nem szerveznek, az ünnepségeken a cigány gyerekek nem kapnak szerepet, az úszásoktatásból kimaradnak, a napközibe pedig csak olyanok járhatnak, akiknek mindkét szülője dolgozik.

A gyöngyöspatai önkormányzatot és iskolát a per nem érhette váratlanul. Kállai Ernő kisebbségi ombudsman, hét munkatársával együtt, ez év tavaszán hosszas és átfogó vizsgálatot kezdeményezett, melynek egyik részét a gyöngyöspatai cigány gyerekek elkülönített oktatása képezte. Egy országgyűlési biztos csak a hatóságok, illetve a közszolgáltatást végző szervek eljárásait, határozatait, intézkedéseit és mulasztásait vizsgálhatja. A településhez köthető magánszemélyek és szervezetek, így például a Szebb Jövőért Polgárőrség, a Betyársereg, a Csendőrség, vagy a Véderő tagjainak magatartását és tevékenységét csak közvetve.

A gyöngyöspatai Nekcsei Demeter Általános Iskolával kapcsolatban Kállai Ernő kisebbségi ombudsmanhoz két panaszbeadvány érkezett. Az egyik a "gárdisták" iskolai jelenlétével volt kapcsolatos, a másik a cigány gyerekek elkülönítéséről szólt. A kisebbségi ombudsman munkatársai az iskolában hol hospitáltak, hol iratokat elemeztek vagy kérdéseket tettek fel az igazgatónak. 2011. április 19-én Kállai Ernő írásban kérte az iskola igazgatóját, tegye meg a szükséges lépéseket a cigány osztályok térbeli és időbeli elkülönítésének megszüntetésére, és próbálja visszanyerni a cigány szülők bizalmát.
A gyöngyöspatai iskolaper ma, november 29-én veszi kezdetét.


Scipiades Erzsébet scipiadese@nepszava.hu /
SZEGREGÁCIÓS PER

Frissítve: Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére!

A Jobbikot nem lehet megijeszteni néhány puskagolyóval

A Juhász Oszkárt ért gyáva támadás kapcsán Sneider Tamás a Jobbik nevében határozottan kijelentette: "nem olyanok vagyunk, akiket néhány puskagolyóval meg lehetne állítani.”

Ismeretlenek lőttek rá Gyöngyöspata jobbikos polgármesterére. Juhász Oszkár a barikad.hu érdeklődésére elmondta: a testületi ülés után este tizenegy óra körül éppen hazaindult volna, mikor észrevette, hogy tőle mintegy húsz méterre egy puskacső emelkedik felé. Gyöngyöspata polgármesterére két célzott lövést adtak le, szerencsére azonban nem sérült meg. A lövedékek vizsgálata még tart, információink szerint azt azonban már megállapították a begyűjtött golyók alapján, hogy a lövéseket vadászfegyverből adták le.

A Fidesz - tőle szokatlan módon - azonnal reagált a jobbikos polgármester ellen végrehajtott támadással kapcsolatban.

Horváth László, a párt országgyűlési képviselője, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője igyekezett hangsúlyozni, hogy a Fidesz a leghatározottabban elítéli és visszautasítja az erőszak minden formáját, illetve rendkívül határozott, gyors, eredményes felderítést várnak a rendőrségtől az ügyben.

Horváth László olyan homályosnak és rejtélyesnek tűnő információkról is beszámolt, melyek szerint már a múlt héten elkezdődött egy hétvégi rendezvény szervezése az Új Magyar Gárda bevonásával. A fideszes politikus hozzátette, arra kérik Juhász Oszkárt, ne adjon ürügyet az Új Magyar Gárda megjelenésére a hétvégén. Sajtótájékoztatóján azt is elismerte, hogy Gyöngyöspatán mind a közbiztonság, mind a foglalkoztatás lényegesen javult az elmúlt időszakban.

A Jobbik részéről Sneider Tamás, a legnagyobb ellenzéki erő alelnöke, reagálva Horváth László célzásaira kijelentette: a Jobbik nem tud arról, hogy az Új Magyar Gárda megmozdulásokat szervezne Gyöngyöspatára.

A Jobbik alelnöke kifejtette: "Egy ilyen esemény kapcsán felesleges erődemonstrációt mutatnunk, itt most nem tömeges terrorizálásról van szó, (…) nem látom értelmét, hogy bármilyen csoport felvonuljon a településre.”

Sneider Tamás szerint nem tetszhet „bizonyos köröknek”, hogy Gyöngyöspatán és más jobbikos vezetésű településeken is pozitív példát tud felmutatni a Jobbik. "Ezek a körök" azt akarják megakadályozni, hogy rend legyen Magyarországon. A párt alelnöke szerint három fontos összetevőre van szükség egy jól működő település esetében: határozott polgármesterre, jegyzőre és rendőrségre, akikkel "csodákat lehet elérni".

Sneider felszólította az LMP-t – hiszen eddig "folyamatosan hecckampányt” folytattak Gyöngyöspatán -, hogy szólaljon meg az ügyben. A Jobbik szerint ez a hecckampány is - mely arról szólt, hogy „ki terrorizálja a cigány lakosságot, miközben ennek pont az ellenkezője volt az igaz" -, hozzájárulhatott a most történtekhez Gyöngyöspatán.

Sneider Tamás határozottan kijelentette: "nem olyanok vagyunk, akiket néhány puskagolyóval meg lehetne állítani.”

Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére! 2011, november 29 - 09:47

Rálőttek Gyöngyöspata polgármesterére!

Juhász Oszkár jobbikos polgármestert a polgármesteri hivatal udvarán érte támadás tegnap késő este. A helyszínelés reggel hét órakor fejeződött be, a rendőrség emberölési kísérlet ügyében nyomoz.

Juhász Oszkár elmondta, testületi ülés után, este tizenegy óra tájban a polgármesteri hivatal udvarán haladt át egyedül, amikor észrevette, hogy tőle mintegy húsz méterre egy puskacső emelkedik felé. Gyöngyöspata polgármesterére két célzott lövést adtak le. A lövedékek vizsgálata még tart, de a helyszíni szemle alapján megállapították, hogy a golyók vadászfegyverből származnak.

Mivel Juhász Oszkár maga is vadász, csupán a lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy a megfelelő pillanatban bukott le, elkerülve így a halálos lövést. A polgármester így nem sérült meg. Kérdésünkre, hogy kit gyanúsít a támadás elkövetésével, Gyöngyöspata polgármestere azt válaszolta, fogalma sincs, személyes ellensége, haragosa sincs, legalábbis nem olyan komoly, hogy halálos támadásnak tegye ki.

A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a nyomozást emberölés kísérletének gyanúja miatt. A faluban döbbent csend és félelem uralkodik, hiszen ilyesmi azelőtt sohasem fordult elő.

A nap folyamán az N1 televízió különkiadással jelentkezik a helyszínről, melyet hírportálunk azonnal megoszt az olvasókkal.

Cs.G. - barikad.hu

Ajánlom...

Kezdem megérteni, vagy nem:

http://www.facebook.com/groups/173726752674426/

Gyöngyöspata: Jogtalanul jártak el a vízművek és a rendőrök is a cigányokkal?

Jogtalanul jártak el a vízművek és a rendőrök is a cigányokkal?

A gyöngyöspatai cigányok feje fölött ismét összecsaptak a hullámok, most éppen a vízművek és a rendőrök jártak el velük szemben, természetesen jogtalanul.

A gyöngyöspatai cigányok feje fölött ismét összecsaptak a hullámok, most éppen a vízművek és a rendőrök jártak el velük szemben, természetesen jogtalanul.

Egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott hangfelvételen az OCÖ országos alelnöke, id. Farkas János arra kéri Gyöngyöspata jegyzőjét, Mátyás Istvánt segítsen neki, mert levágták a vízóráját. „Levágták a vezetéket, ebbe kell, hogy lépjen”- közli az cigányvezető. Farkas János szerint több okból sem nem volt jogszerű a lépés, egyrészt úgy gondolja azért, mert ők saját maguk még csak ellenállást sem tanúsítottak az ellen, hogy elzárják a vizét. Másrészt azért nem találja igazságosnak a lépést, mert aláírtak egy papírt a vízművekkel, hogy a munkabéréből vonják a pénzt. Farkas János azért aggódik a felvételen, mert nem tudja mi lesz a víz nélkül maradt házban lakó 17 emberrel.

Farkas János miután nagy nehezen megérti, hogy a jegyző nem kompetens az ügyben, mintha természetes lenne, hogy a város vezetésének olyan embereket kellene kihúznia a bajból, akik nem fizetik a számláikat, rögtön azt kérdezi: „akkor miben tud az önkormányzat mivel tud minket támogatni?”

Az OCÖ alelnöke állítja, a segélyt megtiltotta a testület, de Mátyás István felvilágosítja nem arról van szó, hogy megtiltották, hanem egyszerűen nincs pénz. Farkas János ezt nem hiszi el, szerinte ez nem létezik, majd ahelyett, hogy azon gondolkodna hogyan fizeti ki tartozását, keresi a további kiskapukat és a „krízisről” kezd beszélni. „A krízist ugye nem akarja elkérni az önkormányzat, mert akkor a cigányok helyzetbe kerülnének, mindenkinek lenne villanya meg vize”- mondja. A segélyezésben jártas cigányok vezetője közli: a krízis azt jelenti, hogy ha valkinek egyszer egy évben a három havi összegnél nagyobb tartozása van, akkor azt az állam átvállalja.

Farkas János állítása szerint- melynek hitelességét ismerjük- semmiféle felszólítást nem kaptak a vízművektől. Hozzáteszi: mindenhonnan küldik a fizetési kötelezettségeket, kis csúsztatással azt mondja az önkormányzat is. De a jegyző felvilágosítja azt a büntetést a rendőrség küldte. „Mindegy, az is jogtalan”- közli Farkas. Szerinte nem csak a vízművek járt el törvénytelenül, de a rendőrök is hazudnak és azt állítják nem volt bekötve a biztonsági öve, ezért megbüntették. Az OCÖ alelnöke fenyegetőzésbe kezd: „majd megmutatjuk, hogy a Kiss Gyöngyöspatán nem lesz rendőr”. Farkas szerint az ügyet már a budapesti Független Rendészeti Panasztestület tárgyalja.

A felvétel végén egy újabb cigány panaszkodik, hogy jogtalanul küldtek ki neki büntetést, pedig ő más szemetét égette.

SSZ

barikad.hu

Csatolmány Méret
Id Farkas.mp3 11.42 MB

Felháborító!??? Kanada hamar kiismerte a cigányokat

Kanada bevándorlásügyi minisztere szerint a magyarországi cigányok kanadai migrációja "nagyon furcsa,  nagyon jól szervezett és nem tisztességes".

A torontói roma központban szerzett személyes tapasztalatai még inkább meggyőzték Kanada bevándorlásügyi miniszterét arról, hogy a magyarországi csigányok kanadai migrációja "nagyon furcsa" és "nagyon jól szervezett", s a tavaly beadott menedékkérelmekből sok "nem volt tisztességes" - írta a kanadai National Post című lap online kiadásában.

Cigányok piálnakAz országos lap beszámolt arról, hogy Jason Kenney, az állampolgársági és bevándorlási ügyek minisztere a múlt hét végén váratlanul látogatást tett Torontóban a Roma Közösségi Központban és a Person nemzetközi repülőtéren. A miniszter, aki beszélt több tucat magyar romával is, arra kereste a választ, hogy miért Kanadát választják célországnak a kivándorló magyar romák, majd aztán miért vonják vissza kérelmüket olyan sokan.

Az újságnak adott nyilatkozatában a miniszter elmondta, hogy többen a menedékkérelem elbírálásának hosszú folyamatát kifogásolták, mások pedig elviselhetetlennek minősítették az ágyi poloskák invázióját a kanadai városokban. "Az, hogy ágyi poloskák kiűzhetnek Kanadából valakit, aki feltehetően életét féltve érkezett ide, vagy, hogy elrettent bárkit néhány hónapnyi várakozás a menekültügyi meghallgatásra, miközben biztonságban él egy szabad országban, nagyjából megerősítette a minisztert abban, amit már gondolt: a tavaly beadott 2298 (magyarországi roma) kérelemből sok nem tisztességes, és a magyarországi romák migrációja nagyon különös, bizarr és nagyon jól szervezett" - írta a lap.

Az idei év első felében 1600 magyar állampolgár kért menedéket Kanadában, túlnyomó többségükben feltehetően cigányok. A tavaly beadott 2298 kérelemből 970-et visszavontak, 117-et lezártak, mert a kérelmező nem jelent meg a meghallgatáson, vagy nem találták meg a bejelentett lakcímén. A maradék 1181 menedékkérelemből csak 22-et fogadtak el a kanadai hatóságok. Szeptemberben és októberben rekordszámú magyar menedékkérő érkezett Torontóba, napi átlagban 17-en, de október 26-án példátlanul sokan, 91-en adtak be menedékkérelmet a Pearson reptéren - derül ki a határőrség adataiból.

Kenney szóvivője korábban kizárta, hogy a vízumkényszer azonnali visszaállítását tervezik Magyarországgal szemben. A miniszter viszont a National Postnak azt mondta, hogy "Kanada mindig fenntartotta magának a jogot a vízumkényszer alkalmazásra". Ennél többet viszont nem volt hajlandó mondani a kanadai kormány elképzeléseiről.

Paul St. Clair, a Roma Közösségi Központ volt ügyvezető igazgatója, a CultureLink szervezet tanácsadója szerint a romák nagyrészt azért vonják vissza menedékkérelmüket, mert elbátortalanodtak, jórészt Jasonk Kenney nyilatkozatai miatt, A miniszter többször is nyilvánosan kijelentette, hogy a roma kérelmek többsége "hamis". St. Clair kifogásolta, hogy a minisztert mostani látogatásán is nem annyira a romák jövője, hanem inkább az érdekelte, hogy mit csináljon velük, s milyen hatása van mindennek Kanadára.

 

MTI - barikad.hu

Kapcsolódó cikkek:

A patai jegyző fűrészel

A közmunkások szerint életlenek a kézi fűrészek...a jegyző kalapban, kabátban az "életlen" kézifűrésszel elfűrészelt három kisfát...egy perc alatt. Fotók: Polgármesteri Hivatal Gyöngyöspata

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő