Fényadó

Felkészülés a Változásokra

Lincshangulat egy hazugság miatt

Röviden: egy 16 éves leány azt hazudta, hogy két roma megerőszakolta, ezért egy száz fős csoport szombati békés felvonulása az Észak-olaszországi Turinban később erőszakba torkolt: felgyújtották a cigánytábor házait, és az ott található autókat.

A rendőrség csak akkor avatkozott be, és vett őrizetbe két férfit, amikor kiderült, hogy a leány az ártatlanságának elvesztésére találta ki a történetet.

11. Dezember 2011, 15:31, NZZ Online

Turiner Mob zündet Zigeunersiedlung an

Lynchstimmung wegen erlogener Vergewaltigungsgeschichte

Rassistischer Krawall in Turin: Ein Frau vor ihrem abgebrannten Haus. (Bild: Keystone/ EPA/ Tonino di Marco)Zoom

Rassistischer Krawall in Turin: Ein Frau vor ihrem abgebrannten Haus. (Bild: Keystone/ EPA/ Tonino di Marco)

Nach einem erlogenen Vergewaltigungsvorwurf einer jungen Italienerin hat eine aufgebrachte Menschenmenge in Turin ein Zigeunerlager angegriffen und in Brand gesetzt. Rund hundert Leute waren beteiligt, nur zwei wurden festgenommen.

(afp) Ein zunächst friedlicher Protestmarsch in der norditalienischen Stadt schlug am Samstagabend in Gewalt um, wie italienische Medien berichteten. Rund hundert mit Knüppeln, Steinen und Brandsätzen bewaffnete Krawallmacher attackierten das die Zigeunersiedlung und zündeten dort Autos und Häuser an. Den Berichten zufolge wurde aber niemand verletzt.

Ein 16-jähriges Mädchen hatte zuvor vorgegeben, auf dem Nachhauseweg von zwei Zigeunern vergewaltigt worden zu sein. Bei der Polizei gab sie später zu, freiwillig Geschlechtsverkehr gehabt zu haben. Gegenüber ihrer Familie hatte sie die Vergewaltigungsgeschichte erfunden, um den Verlust ihrer Jungfräulichkeit zu rechtfertigen. Die Familie schickte sie zu regelmässigen Kontrollen bei einem Frauenarzt.

Anzeige:

Nach Bekanntwerden der Lüge beendete die Polizei die Gewalt gegen das Zigeunerlager und nahm zwei Männer im Alter von 20 und 59 Jahren fest. Turins Bürgermeister Piero Fassino sagte, Lynchjustiz gegen unschuldige Menschen, nur weil sie Ausländer seien, sei nicht hinnehmbar.

Copyright © Neue Zürcher Zeitung AG

Kiakadtak a romák: se segély, se munka, se villany

Egyre nehezebb a helyzet, egyre többször kell nemet mondani, egyre elégedetlenebbek az emberek - ez derült ki a héten tartott közmeghallgatáson, ahol a roma kisebbségi önkormányzat tagjai is felszólaltak. Sokan könnyeikkel küszködve könyörögtek munkáért, élelmiszercsomagért és tűzifáért.

2011. december. 11. vasárnap | Szerző: Bajdó Bettina

Háromszázötven Mikulás-csomaggal várta a gyerekeket kedden az MMIK-ban a megyei és a szombathelyi roma kisebbségi önkormányzat. Az ajándék azonban - most először - kevésnek bizonyult, voltak gyerekek, akik üres kézzel távoztak az ünnepségről. Vajda László Orfeusz, a Szombathelyi Roma Kisebbségi Önkormányzat elnöke menteni próbálta a helyzetet, és másnap a saját pénzéből vásárolt édességeket az ajándék nélkül maradt gyerekeknek.

- Egyre rosszabb a helyzet - fakadt ki Forgács Károlyné, aki a Hárofit Közhasznú Egyesület irodájában nap mint nap állja a segítségre váró romák rohamát. - Sajnos egyre többször kell nemet mondani, és ezt nehezen veszik tudomásul a rászorulók - teszi hozzá az egyesület elnöke.

A kisebbségi önkormányzat a hét elején hatvan rászoruló - nem csak roma - családnak osztott tűzifát dr. Czeglédy Csaba szombathelyi képviselő jóvoltából. Az egy-egy köbméternyi tüzelő karácsonyig kitart, de hogy mi lesz utána, az egyelőre nagy kérdés. Korábban élelmiszercsomagokat is osztott a roma kisebbségi önkormányzat a rászorulóknak karácsony előtt, arra, hogy ez az idén is így lesz-e, egyelőre csak ígéret van.

Panaszaikkal a romák megkeresték a város vezetőit, s a közmeghallgatáson is elmondták problémáikat. Czeglédy adományát többen is megköszönték a közmeghallgatáson, ám a roma kisebbséghez tartozók közül többen is azt kifogásolták, hogy nincs munkalehetőség a kisebbségi önkormányzatnál. Többen tették fel azt a kérdést a város vezetőinek, hogy az idén kapnak-e élelmiszercsomagot tőlük. Egy Nárai utcai lakos például könnyeivel küszködve beszélt arról, hogy a 2011-es évben már nem kaptak semmilyen támogatást. Sokan jutottak el oda, hogy a napi megélhetésük került már veszélybe. Hangsúlyozta, nem csoda, ha emiatt a kilátástalan helyzet miatt sokan az öngyilkosságba menekülnek.

A kisebbségi önkormányzat a hét elején hatvan rászoruló családnak osztott tűzifát Fotó: Horváth Csaba

A kisebbségi önkormányzat a hét elején hatvan rászoruló családnak osztott tűzifát Fotó: Horváth Csaba

-  Könyörgöm, hogy adjanak munkát a Hárofit egyesületnek, hogy dolgozhassunk - mondta el a közmeghallgatáson egy másik roma férfi. - Kérelmet írtunk az erdészetnek is, hogy összegyűjthessük a Parkerdőben a lehullott ágakat, s ha ezt megengedik, akkor cserébe kitakarítjuk a környéket, ám ehhez sem járultak hozzá. Miért nem segít nekünk senki? - emelte fel a hangját a férfi.

Egy nehéz körülmények között élő nő is indulatosan beszélt arról, hogy önkormányzati bérlakását lyukas sparhelttel adta át neki a Szova Zrt, emiatt füst van, pedig tartósan beteg gyereket gondoz. Hozzátette, hogy a Körmendi úton lévő lakás nagyon rossz állapotban van, egyszer lehet, hogy rádől majd az ajtó, vagy a fölötte lévő zuhan az alatta lévő lakásba.

A közmeghallgatáson a roma kisebbségi önkormányzat elnöke, Vajda László Orfeusz is szót kért. Kifejtette, hogy sok a szociális probléma, ők is azon dolgoznak, hogy ezeket megoldják, folyamatosan egyeztetnek a hivatallal, a képviselőkkel, de azt szeretnék, ha az ajtó mögött partnerekre találnának. Elmondta azt is, hogy az Óperint utcából 22 családnak leszerelték a villanyóráját a tartozások miatt, s sajnos nekik sincs módjuk arra, hogy segítsenek.
A város vezetői és a képviselők meghallgatták a panaszokat, ám egyelőre csak ígéretet kaptak a rászorulók, hogy utánajárnak a problémáiknak. 

Együttműködési megállapodásra lenne szükség

Forgács Károlyné szinte sírt a közmeghallgatáson, mivel lelkileg nehezen viseli, hogy folyamatosan vissza kell utasítania a segítséget kérőket. Szeretné, ha újra lenne együttműködési megállapodás az önkormányzat és a Hárofit egyesület között, s akkor tudnának munkát adni a segítséget kérőknek. Ők éveken keresztül takarították a város legszemetesebb pontjait, rendbe tették a környéket, azonban hosszú hónapok óta semmilyen munkát nem kapnak. Az emberek el vannak keseredve, s már nem tudják, hogy mivel veszik meg a másnapi betevőt.

Már nincs miből adni (jegyzet)

Szívszorító érzés azt látni, hogy milyen sokan élnek úgy, hogy nem tudják, másnap mi kerül majd az asztalra. Mit adnak majd a gyermeküknek, hogyan néznek majd a picik szemébe karácsonykor, s hogyan mondják el nekik, hogy idén nem jön a Jézuska. Sokan segítenének, ha lenne miből, de sajnos nincs. Úgy tűnik, hogy az önkormányzatnál is szeretnének valamit tenni, ám nincs keret a segítségnyújtásra.

Forrás: http://vasnepe.hu/cimlapon/20111209_roma_kisebbsegi_onkormanyzat#s=rss

A kirekesztésért az elmúlt 20 év minden kormánya felel

A roma kisebbség tagjai ma nem egyenlőek a törvény előtt, a megkülönböztetésük mindennapos, nem egyenlőek a munkaerőpiacon, az oktatásban, az egészségügyben, az igazságszolgáltatásban, a rendőrök szemében” – sorolta Dénes Balázs, hogy mit jelent a gyakorlatban, hogy ma Magyarországon az egyes számú emberi jogi probléma a cigányság helyzete. „Ha valaki ma Magyarországon szegény roma családba születik, rá nem vonatkoznak azok a cikkelyek, melyeket 63 évvel ezelőtt lefektettek az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatában.”

A TASZ elnöke pénteken Az emberi és polgári jogok kisebbségi alapvetései – különös tekintettel a nemzetiségi jogokra című konferencián, a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Független Rendészeti Panasztestület és a Hanns Seidel-Alapítvány vendégeként szólalt fel, az emberi jogi világnap alkalmából erősen jobbos-konzervatív közönség előtt. Vendéglátói felé megfogalmazott kritikákat, de azt is elmondta, hogy nem mindenért a jelenlegi kormányzat a felelős, a kirekesztésért az elmúlt 20 év minden kormánya felel.

„Amíg a kormányzat nem ismeri azt el, hogy itt egy rendkívül súlyos emberi jogi kérdésről van szó, és amíg nem ismerjük azt el, hogy az eddigi kormányok és önkormányzatok felelőssége óriási a kirekesztésben és a szegregálásban. Amíg a szavazatok maximalizálása és az egyéb politikai megfontolások fontosabbnak tűnnek, mint a rasszizmus elleni politikai megszólalás – melyre elismerem, olykor sor kerül –, és amíg anélkül lehet cigányozni a parlamentben, hogy azt minden alkalommal valamiféle elítélő megnyilvánulás, bírálat követné a kormányoldal részéről, addig nem nagyon fogunk konkrétumokat, és pozitív változásokat elérni.” Dénes Balázs kutatások eredményeire hivatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy a társadalom 65-70 százaléka rasszista nézeteket vall, ezen pedig csak az antidiszkriminációs oktatás segíthet.

Állításaival Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumának elnöke, illetve Juhász Imre, a Független Rendészeti Panasztestület elnöke szálltak vitába. Tapasztalatairól beszélt Smaranda Enache, a Pro Europa Liga társelnöke, Románia volt finnországi nagykövete.

És hogy mi történik azzal, aki nem tanulja meg rendesen a beszédét?

Tekintse meg Dénes Balázs beszédét, és azt követő vitát! Az eseményről készült videónk vágatlanul!

Címkék: emberi jogok

Forrás: http://ataszjelenti.blog.hu/2011/12/10/a_kirekesztesert_az_elmult_20_ev_minden_kormanya_felel
Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő