A KHL-es Lokomotiv Jaroszlavl gépén az egész csapat fent volt: Demitra, Liv, Skrastins, és Ruszlan Szalej is életét vesztette a szörnyű balesetben.

A klub az egyik legjobb a KHL-ben, az előző idényben alapszakasz-második volt, majd az elődöntőben esett ki, míg 2008-ban és 2009-ben finálét játszhatott. Több külföldi világsztár például a svéd Stefan Liv, a szlovák Pavol Demitra, a cseh Karel Rachunek, Jan Marek és Josef Vasicek, a lett Karlis Skrastins, a fehérorosz Ruszlan Szalej mellett orosz tehetségek alkották az ütőképes együttest.

A balesetet szenvedett Orosz hokicsapat

A kapus Liv olimpiai és világbajnok volt 2006-ban. A csatár Vasicek szintén abban az évben Stanley Kupát nyert az NHL-es Carolina Hurricanes alakulatával, Marek és Rachunek 2010-ben vb-aranyérmes lett a cseh válogatottal.

Szalej 917, Skrastins 832 NHL-meccs után idén nyáron igazolt Jaroszlavlba, de szintén néhány hónapja szerződött a klubhoz Liv, Marek és a német Robert Dietrich. Az edző szintén legendás alakja a sportágnak, Brad McCrimmon a Detroit Red Wings és a Philadelphia Flyers hátvédje volt.

baleset

A Jaroszlavl szerdán Minszkbe indult, ahol csütörtökön kezdte volna meg a 2011/12-es idényt. A bajnoki rajt szerdán volt, a Szalavat Julajev és az Atlant meccse azonban félbeszakadt, amikor a résztvevők hírt kaptak a szörnyű tragédiáról.

A KHL az észak-amerikai profiliga, az NHL után a második legerősebb bajnokságnak számít, és ebben a Lokomotiv az egyik legjobb klub.

A fehérorosz Ruslan Salei 1992 óta profiskodott. 1996-ban az NHL játékosbörzén az Anaheim kilencedik kiválasztottként draftolta, azóta 917 NHL-mérkőzésen lépett pályára. Játszott az Anaheim Ducks, a Florida Panthers, a Colorado Avalanche és a Detroit Red Wings csapatában. Utóbbi tavaly szezon végén nem hosszabbította meg a játékos lejáró szerződését, ezért Salei Oroszországba költözött. A védőt 2003-ban és 2004-ben a fehéroroszok legjobb játékosának választották. ...

Forrás: Telesport.hu