Fényadó

Felkészülés a Változásokra

Bennfentesek - AJÁNLOTT FILM!

A film azokról az okokról szól, ami idáig vezetett...

Ha valaki szeretné megérteni a 2008-as világgazdasági válság okait, valamint azt, hogy miért vannak Amerika-szerte utcán az emberek (Occupy Wall Street), ezt a filmet mindenképpen végig kell néznie, és minden világossá válik számára:

Klikk: http://www.emberiseg.hu/portal/blog/2011/10/bennfentesek-2/

Ma nekik, holnap nekünk?

1848.bejegyzés: Egy nehéz év után

Hosszú volt az út, mit annyi éven át jártunk, néhány jó barát
Egyszer minden út a válaszúthoz ér, végül ez is kettévált
Lehet, most még nehezebb, de menni kell tovább

Jártunk északon, hol éjjel nap sütött, s délen kéklő tengeren
Messzi tájakon, más emberek között, láttunk hívó fényeket
Élni mégis itt lehet, újra köztetek

Az éj ránk köszönt, de a hajnal újra jön, s végre fényben állunk
Hosszú volt az út, mit eddig bejártunk, mégis többre vágyunk
S nézd, az éjszakai út fénybe fordul.

Világpanoráma-Szaniszló Ferenc vendége Drábik János

Szaniszló: Ki kell lépni a NATO-ból!


A Vatikán is Világkormányt és Világbankot akar?

Tudom, sokan észre sem vették, de a héten egy nagyon fontos és sokat mondó kijelentést tett maga a Pápa és a Vatikán a gazdasági válsággal és a kibontakozó tüntetésekkel kapcsolatban.
"Egy globális hatóságra és egy központi Világbankra van szükség a válság kezeléséhez!"


Na mi a fene? Csak nem kimutatja lassan a Vatikán is, melyik oldalon áll. Pont ott, ahol évszázadok óta.

Az lenne a megoldás, hogy még tovább központosítjuk a már amúgy is teljesen korrupt, egy szűk kör kezében lévő bankrendszert és behúzzuk a Föld lakosságát egy Rotschild tulajdonú Világbank alá, hogy továbbra is ők hozzák meg a döntéseket az emberek és nemzetek feje felett?

Semmilyen problémát és pláne válságot nem lehet azon a szinten megoldani, ahol az létrejött.
Pláne nem azok kezébe adni a megoldást, akik az egészet okozták és okozzák!

"A világ amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye; nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül." (Albert Einstein) "A problémákat nem lehet megoldani éppen azon a szinten, ahol létrehoztuk őket. A problémák kezelésére tudati váltásra, más nézőpontra van szükség. A problémákat gyakran nem megoldani, hanem meghaladni lehet."


És egy nagyon sokat mondó idézet, hogy tudjuk mit is akarnak ezek az erők:
Az alábbi sorok szerzője, Albert Pike (1809-1891). Amerikai (déli) tábornok, és ahogy a képből is kiderül 33-as fokozatú szabadkőműves, Illuminati vezető.

"A harmadik háborút oly módon kell elvégezni, hogy az iszlám (mohamedán arab világ) és a politikai cionizmus (Izrael és csatlósai) kölcsönösen elpusztítsák egymást!"

"A szabadjára engedett nihilisták és ateisták segítségével olyan félelmetes társadalmi kataklizmát provokálunk, amely szörnyűségében meg fogja mutatni a nemzeteknek az abszolút ateizmus, a barbárság, és a legvéresebb felfordulás hatékonyságát.
A polgárok ekkor mindenütt rákényszerülnek, hogy védelmezzék önmagukat a forradalmárok kisebbsége ellen, és meg fogják semmisíteni a civilizáció lerombolóit.
A többség, amelynek istenhívő szelleme ettől kezdve iránytű nélkül marad, kiábrándul a kereszténységből.
Ezek a kiábrándult keresztények - vágyódva egy ideálért, de nem tudva hová forduljanak imádatukkal - el fogják fogadni az igazi fényt a tiszta luciferi doktrina egyetemes megnyilvánulásán keresztül, amely ekkor végre széles körben ismertté válik.
Ez a megvilágosodás annak az általános mozgalomnak lesz az eredménye, amely a kereszténység és az ateizmus lerombolását vagy elpusztítását fogja követni, amelyek egyidejűleg lesznek legyőzve és megsemmisítve."


Bármily meglepő, de a szabadkőművesek legfelsőbb szintjének istene Lucifer, maga a Sátán. hozzá imádkoznak. Így már érthető mit keresnek a Bohém erdőben az USA elnökei és titkos társaságok tagjai egy olyan szertartáson, ahol emberáldozatot mutatnak be egy bagoly, Moloch előtt.

Egy idézet Albert Pike művéből:
"Lucifer, the Light-bearer! Strange and mysterious name to give to the Spirit of Darkness! Lucifer, the Son of the Morning! Is it he who bears the Light, and with its splendors intolerable, blinds feeble, sensual, or selfish souls? Doubt it not!"
[Albert Pike, Morals and Dogma of the Ancient and Accepted Scottish Rite of Freemasonry, p. 321, 19th Degree of Grand Pontiff; Red Emphasis added]

vilaghelyzete.blog

- Ábrahám! 25éves vagy, itt az ideje, hogy megnősülj, és valami állást
keressek neked.

- Ki jönne hozzám, hát én nem nagyon ismerek senkit. - mondja a fia.
- Mit szólnál a Bill Gates lányához? - kérdi az öreg.
- Nem lenne rossz...

Elballag az öreg Bill Gateshez, és azt mondja neki:
- Helló Bill! Mit szólnál hozzá, ha a fiam elvenné a lányodat feleségül?
- Miért venné? Ki a te fiad? - kérdezi Gates.
- Hát ő az Amerikai Nemzeti Bank elnökhelyettese. - feleli az öreg.
- Hát, lehet róla szó....

Elballag az öreg az Amerikai Nemzeti Bank elnökéhez, és mondja neki:
- Nem venné fel a fiamat ide a bankba alelnöknek?
- Miért venném? Ki a maga fia? - kérdezi az elnök.
- Hát nem tudja? Ő a Bill Gates veje.......
- Hát, lehet róla szó....

 

Szép, új világ!

Összeesküvésből valóság lett - Az állampolgár az ellenség

New York-i tüntetők megkísérelték "bezárni" a tőzsdét

2011, november 17 - 18:39

A Wall Street-ellenes mozgalom több száz támogatója vonult fel csütörtökön New York üzleti negyedében, megpróbálva megakadályozni, hogy az alkuszok bejussanak a tőzsdére.

A Wall Street-ellenes mozgalom több száz támogatója vonult fel csütörtökön New York üzleti negyedében, megpróbálva megakadályozni, hogy az alkuszok bejussanak a tőzsdére.

A megmozdulás több mint félszáz részvevőjét őrizetbe vette a rendőrség. A New York-i "tőzsdebezáró" akció egy országos megmozdulás része volt, amelyet a belváros-foglaló mozgalom az elleni tiltakozásként hirdetett meg, hogy kedden a hatóságok Manhattanben felszámolták a tüntetők sátortáborát.

MTI - barikad.hu

Elítélték Michael Jackson orvosát

2011. november 8., kedd 19:25

Világszerte figyelemmel kísérték Michael Jackson egykori orvosának perét - Conrad Murrayt emberölés gyanújával helyezték vád alá, majd gondatlanságból elkövetett, nem szándékos emberölésért ítélték el a mai nap folyamán. Jackson családja elégedetlen.

Négy év börtönt is kaphat Michael Jackson orvosa, bár az ítéletet csak november 29-én hirdetik ki hivatalosan. A Jackson szülők - akik közül Joe egyértelműen az orvost hibáztatja fia haláláért - először elégedettek voltak a bírói döntéssel, később viszont a papa dührohamot kapott. "Azt üvöltözte, hogy ez kevés, és hogy ennek az embernek a bitófán a helye" - mondja egy bennfentes. A bíróság egyébként közveszélyesnek tartja a férfit, ezért a következő három hetet is börtönben tölti, még óvadék ellenében sem helyezik szabadlábra. A kaliforniai jogszabályok szerint ez a három hét már beletartozhat a ténylegesen letöltendő büntetésbe.

Forrás: http://www.storyonline.hu/?cid=37249

"Emberek! A kongresszusotokat megvásárolják!"

USA: Országossá vált a Wall Street foglalóinak mozgalma

2011. október 12. gepnarancs.hu

New Yorkon kívül egyre több városból érkeztek hírek a Wall Street megszállóihoz hasonló tiltakozásokról. A társadalmi egyenlőtlenségek, illetve a pénzügyi rendszer hibái ellen tiltakozók mellett több híresség is kiállt, számuk és ismertségük egyre nő.

Harmadik hete táboroznak a Wall Street környékén azok a tüntetők, akik többek között elsősorban a társadalmi igazságtalanságok, a bankok kapzsisága, és a klímaváltozás ellen tiltakoznak. Konkrét követeléseik nincsenek, de egyre többen vannak, és egyre szervezettebbek.

Az Occupy Wall Street (szálljuk meg a Wall Streetet - amely a pénzügyi világ egyik központja) nevű mozgalom még szeptember közepén indult, egy eredetileg nyáron közzétett kanadai felhívás nyomán. A tüntetők komolyabb nyilvánosságot néhány híresség megjelenésével kaptak: beszédet mondott nekik például Michel Moore dokumentumfilm-rendező, de megjelent közöttük Susan Sarandon színésznő, Lupe Fiasco rapper, illetve Cornel West princetoni egyetemi professzor. Utóbbi "amerikai őszről" beszélt, amelyet az arab tavaszra adott válasznak nevezett. West szerint az egyelőre meghatározott cél nélkül tüntetők valójában azt jelzik, hogy az emberek közül egyre többen ébrednek politikai öntudatra.


"Nem azért vagyunk itt, hogy bevegyük a Wall Streetet. Ez nem a szegények és gazdagok közötti ellentétről szól. A lényeg a nagy pénz, amely meghatározza, melyik politikust válasszák meg, és melyik programot valósítsák meg" - idézte a hírügynökség az egyik tüntetőt, egy marketingmenedzsert. Vasárnap a tüntetőkhöz csatlakozott egy csoport állami iskolában tanító pedagógus is, akik a túlzsúfolt osztályok, és a szegénységi küszöb alatt élő diákok miatt panaszkodtak. Szerintük az ország pénzügyi problémáit a Wall Street okozta, és a pénzügyi központnak sokkal többet kellene tenni ezeknek a problémáknak a megoldására.

Occupy Wall Street - Michael Moore - magyarul
http://www.youtube.com/watch?v=4uzPRWUHQ-w

Élő közvetítés:
http://www.livestream.com/globalrevolution/share
Watch live streaming video from globalrevolution at livestream.com

Elaludt Lang

86 éves korában meghalt George Lang magyar születésű étteremtulajdonos, szakácskönyvek szerzője, akinek munkásságát a gasztronómia világában olyan helyek fémjelezték, mint a New York-i Café des Artistes. Lang az 1990-es évek elején segített új életre kelteni a budapesti Gundel éttermet.

Felesége, Jenifer Harvey Lang közlése szerint férje kedden halt meg. Egy ideje Alzheimer-kór miatt kezelték - írta a New York Times.

George Lang - eredeti nevén Deutsch György - Székesfehérváron született 1924. július 13-án. Tinédzserként került Budapestre, hegedülni tanult. a II. világháború idején megszökött egy kényszermunkatáborból, úgy próbálta menteni az életét, hogy csatlakozott a nyilasokhoz. A fasiszták között "megbújva" azonban zsidókat mentett, később ők tanúskodtak mellette, amikor a bevonuló szovjetek elfogták.

Langot végül egy koporsóban csempészték át Ausztriába. 1946-ban mindössze pár dollárral a zsebében érkezett New Yorkba. Nem beszélt angolul, álma pedig az volt, hogy koncerthegedűs legyen. Jascha Heifetzet hallva azonban arra a meggyőződésre jutott, más területen kell keresnie a boldogulást, amit végül az éttermek világában talált meg.

Gyorsan haladt felfelé a szamárlétrán, előbb séf, majd bankettmester lett, végül a Restaurant Associates nevű szervezetet kötelékében fejlesztett új étteremterveket. Alapítója volt a Four Seasons étteremnek, 1970-ben saját tanácsadó vállalkozást alapított, ez volt az első ilyen cég az Egyesült Államokban.

1975-ben a Hotel des Artistes vezetésének egyik tagja felkérte, hogy vegye át a szálloda éttermét, amely irányítása alatt a nagyváros egyik kedvenc helye lett. Magyar gyökereitől sem szakadt el, az 1990-es években segített új életre kelteni a budapesti Gundel éttermet.

Forrás: Index

Csók

Cápaszörf

A floridai Smyrna Beach közelében a szörfözőket követő operatőr csak irodájában vette észre a videofelvételen, hogy az egyik sportoló felett átugrott egy cápa, miközben éppen egy hullámot készült meglovagolni.

Az Orlando Sentinel című helyi lap fotósa, Jacob Langston a floridai szörfösöket videózta, amikor az egyik sportoló felkiáltott: "Haver, láttad ezt?"

Langston semmit sem látott, de a kamerája rögzítette, hogy egy cápa a hullámot meglovagolni készülő szörfös fölött a nyílt víz irányába ugrik át. A fotós szerint Floridának ezen a részén nem szokatlan látvány a cápa, a helyiek gyakran készítenek róluk fényképeket, így a szörfösök is azonnal tuják, hogy egy szürke szirticápa (Carcharhinus amblyrhynchos) ugrott ki a vízből - olvasható a www.orlandosentinel.com oldalon, amely a videofelvételt is közzétette.


Ez a cápafaj nappal is és éjjel is egyaránt vadászik, de nem veszélyes az emberre, fogai is a kisebb halak, rákok és tintahalak megragadására alkalmasak.

USA: Utah államban újból fizetőeszköz az arany

2011. május 23., hétfő 00:58

Igy akart tiltakozni a központi bank szerepét betöltő Federal Reserve Bank politikája ellen, megnyílik az első arany- és ezütmegőrző is, ami bankkártyát is kibocsát

Utah az első amerikai állam, amelyben - a tetemes államadósság elleni tiltakozásképpen - június 1-jétől a dollár mellett ismét érvényes fizetőeszközzé teszik meg az aranyat és az ezüstöt.

Az állam által kibocsátott nemesfém-érmék árusítása a vonatkozó, májusban elfogadott törvény értelmében mentességet élvez a tőkenyereség-adó alól. A jövő hónap elején nyit az Egyesült Államok első arany- és ezüstmegőrzője, amely a letétek értéke alapján a betétihez hasonló elven működő bankkártyákat bocsát majd ki.

Az arany fizetőeszközre való visszatérés ötletgazdája Brad Galvez, Utah állam republikánus kormányzója, aki így akart tiltakozni a központi bank szerepét betöltő Federal Reserve Bank politikája ellen, amelynek következtében egyre több amerikai veszíti el a dollárba vetett bizodalmát. Galvez szerint az amerikai kormányzati adósság miatt hátat kell fordítani a zöldhasúnak és inkább aranyban és ezüstben kell fizetni.

A törvény nem a dollár aranyfedezetéhez való visszatérést célozza, ami tökéletesen anakronisztikus és reménytelen lenne, csak egy újfajta fizetési lehetőséget, egy "alternatív valutát" biztosít az emberek számára.  A jogszabály azt sem írja elő a kereskedőknek, hogy akár névértéken (unciánként 50 dollárért), akár piaci értéken (unciánként csaknem 1500 dollárért) kötelezően beváltsák az érméket.

Május elején Minnesota bizottságot állított fel annak tanulmányozására, hogy utahi mintára törvényes fizetőeszközzé tegye-e az aranyat és az ezüstöt, és 11 másik tagállamban is fontolóra vettek hasonló a lépéseket.  A utahi kormányzó több társával egyetemben amellett lobbizik, hogy a washingtoni kongresszus törölje el az aranypénzek használatát korlátozó adókat.

Pénzügyi elemzők valószínűnek tartják, hogy az Amerika növekvő államadóssága és más országok államcsőd-közeli helyzete tovább ösztönözheti majd a megtakarítások nemesfémeke történő befektetését.  
Az Egyesült Államok és más országok a második világháború pénznyomtatási kényszere miatt tértek el az aranystandardtól. Korábban, a Nagy Gazdasági Válság idején Franklin D. Roosevelt elnök,  a felhalmozást (és az ezzel járó készlethiányt) megakadályozandó, gyakorlatilag betiltatta a nemesfémek fizetőeszközként való alkalmazását.

1971-ben Richard Nixon elnök szakított végképp a dollár aranyfedezetével. 15 évvel később az amerikai pénzverdében a befektetési lehetőségek bővítésére elkezdték ugyan gyártani az Amerikai Sas érméket, ám ezekre a szövetségi kormány tőkenyereség-adót vetett ki.
Az arany országos fizetőeszközként való használatának ellenzői szerint lépés megnövelné az infláció veszélyét és destabilizálná a nemzetközi piacokat, mert akadályozná, hogy a kormány rugalmasan árfolyam-politikát folytathasson. A támogatók szerint viszont az aranystandard csak növelné az dollár iráni bizalmat.

Elárasztják a Mississippi-síkságot

2011. május 17., kedd 00:27

Az amerikai hadsereg utászai házak és gazdaságok ezreit árasztották el a louisianai síkságon abban a reményben, hogy sikerül megmenteni az áradástól Baton Rouge és New Orleans városát - jelentette hétfőn a CNN.

Hasonló elárasztásra 1973 óta nem volt példa; a katonák hétfő reggelig kilenc gátkaput nyitottak meg, hogy a folyó vízének negyedét 125 árapasztó medencébe eresszék. Az intézkedés miatt ezreket kellett kitelepíteni. Az árvíz és a belvíz mintegy 22 ezer embert és 11 ezer épületet fenyeget.

"Jobb ha kitelepítjük az embereket, mint hogy menteni kelljen őket" - nyilatkozott Bobby Jindal, Louisiana állam republikánus kormányzója.

A számítógépes modellezés kimutatta, hogy ha nem nyitják meg a gátakat, akkor New Orleanst súlyosabb áradás fenyegetné, mint amilyen 2005-ben, a több mint 1500 emberéletet követelő Katrina Hurrikán idején pusztított.

A déli államokban és a Közép-Nyugat alsó régióiban 1,2 millió hektárnyi területet borított el a víz, amelynek magassága nem egyszer elérte a 6 métert. Az eddig főleg Mississippi, Tennessee és Arkansas állam területeit sújtó áradás méreteit a történelmi 1927-es és 1937-es katasztrófákéhoz hasonlítják.

A Mississippi áradása az elmúlt hetekben nyolc államot érintett Illinoistól Missouriig, s ezen folyó, valamint az Ohio áradása miatt jelenleg 22 város és település áll vízben. Barack Obama hétfőn a Tennessee állambeli Memphisben, ahol a Mississippi hat nappal ezelőtt tetőzött, az árvíz elől kitelepített családokkal találkozott.

Jindal kormányzó becslése szerint Louisanában egyedül a termés elárasztása miatt 300 millió dolláros a kár. Az áradás nyolc olajfinomító és egy nukleáris erőmű működését is veszélyezteti.

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő