Fényadó

Felkészülés a Változásokra

2011.bejegyzés:2011 a természeti katasztrófák éve volt

Korai lenne ugyan pontos előrejelzésekkel szolgálni a jövőre nézve, ám a biztosítók és a szakértők mégis egyértelmű tendenciáról beszélnek: még szélsőségesebb és még költségesebb időjárási viszonyokra számíthatunk 2012-ben.

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Intézet szerint az Egyesült Államokban rekordnak számító 12 egymástól független, milliárdos - összességében 52 milliárd dollár - nagyságú természeti katasztrófa történt 2011-ben. A Meteorológiai Világszervezet szerint az éghajlati adatok 19. században megkezdett rögzítése óta az idei év a tízedik a forrósági rangsorban. A hasonlóan erős - a Csendes-óceán felszíni vizeinek lehűlését okozó - La Nina-jelenséggel kísért évek közül pedig az eddigi legmelegebb.

Az elmúlt 15 évben mérték az eddigi 13 legforróbb évet, és az északi-sarki nyári olvadás során idén érte el az eddigi második legalacsonyabb értékét a tengeri jég kiterjedése. A szakemberek szerint a melegedő légkör és növekvő páratartalma kedvező körülményeket teremt a szélsőségesebb időjárási viszonyoknak. Az ipari tevékenység, a közlekedés és az erdőirtás során felszabaduló üvegházhatású gázok pedig a hőmérséklet további növekedéséhez vezetnek.

Januárban pusztító árhullámok söpörtek végig Ausztrália keleti partvidékén: 35 ember halálát és kétmilliárd dolláros biztosítási kárt okozva elárasztották a szénbányákat, az utakat, a síneket, és több ezer otthont. Ez idő alatt valóságos hódzsungelek lepték el az Egyesült Államok egyes részeit. A Yasi ciklon - az Ausztráliát eddig sújtó egyik legnagyobb és legerősebb vihar - februárban söpört végig az északi Queensland államon, elpusztítva a helyi cukor- és banántermést.

Márciusban 8,9-es erősségű földrengés rázta meg Japán északkeleti partvidékét, amely után pusztító szökőár söpört végig a szigetország part menti régióin. Májusban tornádó pusztított az amerikai Joplin városában, 160 ember halálát okozva. A Kína középső és déli részét sújtó júniusi áradások több mint száz ember életét követelték és több mint félmillió embert kellett kitelepíteni.

Az Afrika szarván elhelyezkedő országok július óta küzdenek az elmúlt évtizedek legsúlyosabb szárazságával, amely 13 millió embert fenyeget éhínséggel és várhatóan még 2012-ben is éreztetni fogja a hatását. A július és november közötti thaiföldi áradások több mint 600 ember halálát okozták. Az Irén hurrikán legkevesebb 40 embert ölt meg augusztusban az Egyesült Államok keleti részén, és az elmúlt évtizedek legsúlyosabb áradásait idézte elő néhány államban. Szeptemberben száznál több ember vesztette életét Kambodzsában és Vietnám déli részén a Mekong folyó 10 éve nem látott mértékű áradása miatt.

A Fülöp-szigetekhez tartozó Mindanaóra decemberben lecsapó Washi trópusi vihar heves áradásokat és földcsuszamlásokat idézett elő több mint 1200 ember halálát okozva. A Texas államot sújtó egészéves szárazság több mint ötmilliárd dolláros gazdasági veszteséget, és 1,6 millió hektárnyi területet elpusztító erdőtüzet eredményezett.

A szakemberek szerint a La Nina jelenség 2012-ben is éreztetni fogja a hatását: várhatóan átlag feletti esőzéseket eredményez Ausztrália északi és keleti részén, és a normálisnál több ciklont okoz a november és április közötti ausztrál viharszezonban. Emellett (a Csendes-óceán keleti és középső felszíni vizeinek felmelegedését okozó El Nino légköri jelenség hiányában) meghosszabbíthatja az atlanti-hurrikánszezont is. Európa nagy részén, a skandináv régióban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban is a normálisnál melegebb időjárás várható január és március folyamán.

MTI - barikad.hu

Óévi állatságok

2011 leghülyébb szabályai

Elmaradt pénzeső, vérdíj dohányosokra, megugatott rendőrkutya, füldugó zenészeknek.

Elmaradt pénzeső, vérdíj dohányosokra, megugatott rendőrkutya, füldugó zenészeknek. 2011 is bővelkedett jogi érdekességekben, esztelen rendeletekben.

Áldozata teljes vagyonát örökölte a gyilkosa az Egyesült Államokban. 431 ezer dollár (100 millió forint) üti a 24 éves férfi markát: néhai anyósa vagyona, akivel ő végzett. A férfi heroinfüggő, és szenvedélye költségei miatt lopott még 2008-ban ékszereket anyósa lakásából - az asszony tetten érte, mire veje megölte. Az 59 évesen meggyilkolt nő mindenét - egyetlen - lánya örökölte, aki csaknem 200 ezer dollárt (40 millió forintot) költött férjének - azaz anyja gyilkosának - jogi védelmére. Tavaly februárban azután meghalt ő is - kábítószer-túladagolásban -, és mindenét házastársa, a börtönben ülő Palladino kapta, aki negyvenes éveiben jár majd, amikor szabadul.

Pénzeső elmaradásáért kapott három év börtönt kapott Dubajban egy csádi férfi, mert megígérte a csodát, és előzetesen pénzt kért érte. A férfi varázslónak mondta magát, bár valójában kovács. 200 dirhamot (10 ezer forint) kért előre, de nem magának, hanem - mint mondta - dzsinneknek. Jó befektetésnek tűnt a dolog, mert 25 millió dollárt (5 milliárd forintot) ígért a varázsló. A hiszékeny helyiek egy csoportja összeadta a "belépőt", a csádi kovács meg elkezdte varázslatos ceremóniáját, mégsem jelentek meg pénzesőfelhők. Nem csoda: Dubajban a "szimpla" eső is csodaszámba megy.

"Füstpénzt" vezettek be egy lakóparkban Svédországban: 5 ezer korona üti a markát annak, aki leleplezi egy szomszédja dohányzását. A 150 ezer forintnyi "fejpénz" a Stockholmtól 400 kilométerre északra lévő Sundsvall településének 121 lakásos lakóparkjában érvényes. Aki rágyújt akár saját bérlakásában, akár annak erkélyén, de még ha csak lent a parkban, kilakoltatják. Ezt szerződésben vállalta az összes beköltöző.

Tilos munkaidőben az időjárásról, vakációról, gyerekről beszélgetniük egy brit város önkormányzati dolgozóinak. Carlisle vezetése utasította alkalmazottait arra, hogy ha magánügyeikről akarnak beszélni, előtte "blokkoljanak ki", azaz a munkával töltött időbe ne számíttassák be csevegésüket az időmérő naplóval.

Lebeszélik a fészertulajdonosokat a rendőrök Nagy-Britanniában arról, hogy dróthálóval védjék sufnijaik ablakait a betörőktől, mert ha egy tolvaj megsérül emiatt, beperelheti a szerszámoskamra gazdáját. Az ingatlanok tulajdonosai szitkozódással reagáltak.

Gyermektelenségért harcolt egy váló házaspár Kínában: mindkét fél le akar mondani a felügyeleti jogról és a másikra testálni. A párnak egyetlen gyereke van, egy négyéves fiú. Az anya a pekingi bírósági meghallgatáson azzal hárította el magától fia gondozását, hogy nincs kellő hozzáértése a gyerek felneveléséhez. Az apa arra hivatkozott, hogy elveszítheti állását, ha neki kell felügyelnie állandóan a fiúra, és a súlyos pénzveszteséget megszenvedné a gyerek.

Rendőrkutya megugatásáért került bíróság elé egy férfi az Egyesült Államokban. A 25 éves vádlott Cincinnati egy külvárosában vakkantott rá egy rendőrkutyára, amely egy járőrautóban volt magában és hevesen viszonozta az ugatást. A kutya gazdája és "felettese" a közelben egy balesetet helyszínelt, de amikor meghallotta, hogy ebbeosztottja dühödten hangoskodik, visszament a kocsihoz és kérdőre vonta az ugató férfit. Azt a választ kapta tőle, hogy a kutya kezdte a "veszekedést".

Bírósági különengedéllyel ment kártyázni egy férfi az Egyesült Államokban, hogy "összepókerezze" azt a pénzt, mellyel álbrókerként megkárosított embereket. Nem nyert, és nem tudta kártalanítani 23 befektetőjét, akiket 450 ezer dollárral (90 millió forint) lopott meg. A férfi immár legfeljebb börtönben kártyázhat, 12 évet kapott.

Lakcímváltozás be nem jelentése miatt került rács mögé egy hajléktalan az Egyesült Államokban: nem közölte a hatósággal, hogy elköltözött egy ipari szeméttartályból. A hajléktalan férfit korábban szexuális bűntettért börtönre ítélték és szabadulása után elrendelték, hogy mindig jelentse tíz napon, ha lakhelye megváltozik. Ezt mulasztotta el, amikor a szeméttárolóból egy hajléktalanszállóra költözött. A rendőrség onnan vitte el.

Engedély nélküli kerítésépítésért perelte be szomszédasszonyát egy férfi Nagy-Britanniában, holott a kerítést a nő csakis azért építtette, hogy nehogy megharapja kutyája a férfit - ismét. Korábban ugyanis ezért indított pert a férfi a nő ellen.

A halak elhízásától tartva, betiltotta a fehérkenyérből gyúrt csalikat egy horgászklub Nagy-Britanniában, helyette teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret ajánl. A Hampshire grófságban lévő horgászparadicsom pontyai egészségesen élnek, mivel sokat úsznak. Több "pecaprofesszor" szerint azonban a fehér kenyértől levertek és tunyák lehetnek a halak, mert puffasztja őket a csali. A fehér kenyérnek ugyanakkor több évszázados csalihagyománya van, a brit horgászok bibliájának kikiáltott, 1653-ban írt könyv is javasolja használatát.

Füldugót javasol a BBC zenekari zenészeinek Nagy-Britanniában az új munkaegészségügyi szabályok miatt a sajtóorgánum munkavédelmi főnöke. Figyelmeztető irata kitér arra, hogy a trombitások láncfűrésszel vetekvő zajban dolgoznak, átlagosan 92 decibel terheli hallásukat, a kürtösök háromórás próbán akkora zajártalomnak vannak kitéve, mint félóra motorozás, a klarinétosok a metrószerelvények sivításával vetekedő zajt kénytelenek elviselni. A BBC-nek öt zenekara van.

El-elválnak és meg-megházasodnak feleségükkel egy romániai börtön férfi rabjai, hogy élvezhessék a nősüléssel járó kedvezményeket. Az eddigi rekord négyszeri válás és nősülés, többen is elérték ezt a mennyiséget. A börtön szabályzata szerint az a rab, aki megházasodik, az esküvőt követően 48 órás nászéjlehetőséget kap, ráadásul a lakodalomba meghívhat 10 vendéget.

MTI - barikad.hu

1990.bejegyzés: Gyógyító energia

 

Egyes megalitikus emlékhelyekről, mint amilyen pl. a Nagy-Britanniában található Moel Ty Uchaf, azt tartják, hogy gyógyító energia áramlik bennük, ám a felállított kövek villámokat és mennydörgést is képesek előidézni, sőt, időnként állítólag odébb vándorolnak. A köveket megérintve az emberek egy része bizsergést, olykor áramütést érez. E jelenségről elsőként Dion Fortune tett említést 1936-ban. A szent helyeket „energiaközpontoknak” nevezte. Arthur Lawton 1939-ben megjelent könyvében felismerte a kapcsolatot az ősi emberek által elhelyezett építmények és a kozmosz között.

Egyesek szerint a kőépítmények csak jelzik az energia-központokat, míg mások szerint konkrétan beavatkoznak az energia-áramlási rendszerbe, pl. különböző összetételű és formájú kőzetek, kristályok felhasználásával. Az egyes energiaáramok polaritását befolyásolják a holdfázisok, valamint a kozmikus hatások is. A kristályok segítségével az energia-áramlatok eltéríthetők, esetleg időlegesen kikapcsolhatók.
A Kőkorszaki emlékhely, Moel Ty Uchaf, nemcsak erről híres. 1974 telén ugyanis a közvetlen közelében zuhant le egy repülő csészealj. A közeli Llandrillo-ban élő szemtanúk elmondták, hogy erős robbanást, majd azt követően morajlást hallottak, mindeközben erős fényű, narancssárga színű tűzgömb jelent meg a hegyek felett. A hegyi utat napokra lezárta a Királyi Légierő, szakértői ufókutatókkal együtt közösen vizsgálták ki az eseményt. A pásztoroknak a védelmi minisztérium képviselő személyesen tiltották meg, hogy nyájaikat a kérdéses területre tereljék.

Létezik egy beszámoló arról is, hogy két, Királyi Légierő felségjelzést viselő, terepjáró hagyta el a helyszínt, két földönkívüli testét szállítva, akiket a roncsok közül szedtek össze, és azonnal Dél-Angliába, Porton Downba szállították őket a kutatóközpontba.
Feltétlen meg kell itt jegyezni, a lezuhant repülő csészealjak túlnyomó többségének hátterében balsikerű katonai kísérletek állnak és nem földönkívüliek! Talán jelen esetben is. A hivatalos források bizonyára ezt soha sem fogják nekünk részleteiben is elmondani...

Tápiószentmárton
Nekünk magyaroknak is megvannak természetesen a magunk „gyógyító helyei”, ezek közül talán a leghíresebb, folyamatosan a legtöbb embert vonzó, a tápiószentmártoni Attila-domb.
Az Attila domb a Kincsem Lovaspark területén fekszik. A terület a múlt század elejéig a Blaskovich nemesi család birtoka volt, itt nevelkedett a verhetetlen csodakanca, Kincsem is. Emlékére 1999-ben múzeum nyílt a Lovasparkban.

Gróf Blaskovich Ernő, Priscos Rhetor korabeli leírása alapján valószínűsítette, hogy hajdanán itt állhatott Attila fapalotája, ezért ásatásokat kezdett a területen. Ennek köszönhetően 1924-ben itt találták meg a legjelentősebb szkíta kori leletünket, az Aranyszarvast, mely jelenleg a Nemzeti Múzeum féltett kincse. Ezen kívül számos új-kőkori, réz-, bronz-, vas-, szarmata-, avar- és Árpád-kori használati és dísztárgy került a felszínre. Ez azt támasztja alá, hogy esetleg, a terület jótékony hatását is felismerve, már Kr.e. 4-5000 évvel ezelőtt is éltek itt emberek. A hely régészeti védettséget élvez, mert a terület teljes feltárása még nem történt meg.
Jelenleg itt lótenyésztés folyik, valamint a Kincsem Lovaspark SE fogathajtó és díjugrató versenyzőinek felkészülése. Természetesen a Parkba látogatók is kipróbálhatják a lovaglást, kocsikázást. Egy könnyű sétára található az őshonos állatok parkja, ahol a jellegzetes szikes ősgyepen szürke marha gulya legel és megtekinthetőek a mangalicák, rackajuhok, szamarak és őshonos lábasjószágok.

15 hektáron érezhető az a természeti erő, mely a köztudatban „energia” fogalomként ismert, az egész Kincsem Lovaspark területén megnyilvánul, beleértve annak létesítményeit (szálloda, étterem, istállók, udvar) is. Bár a jelenség középpontja az Attila-dombon van, a jelenség intenzitásban, térben és időben állandóan változik. A hatásmechanizmusban nem az erősség dominál.
Ma már köztudott, hogy minden betegség egyfajta energiahiányos állapot következménye. Az itt tapasztalható sugárzás segít helyreállítani és megőrizni a testi, lelki egyensúlyt. Az egész szervezetben harmonizálja az energia áramlását, tehát nem csupán egy szervre hat, hanem az egész szervezetre. Az alapvető működést segíti, öngyógyító folyamatokat indít be. Valakinek már egy alkalom is elég, másoknak a hely kúra-szerű felkeresése javallott.
Az első, amit érezhetünk, az energia megtapasztalása. Kézen, lábon, egész testen bizsergés, melegség, vagy éppenséggel hidegség, érezhető. Ám mindezt nem mindenki érzi és a különböző megnyilvánulások megtapasztalásának hiánya nem akadálya a gyógyító folyamatok beindulásának.
Meditatív, révületi állapot kedvezően befolyásolja a kívánt hatás elérését.
Nem tudni kinél, milyen betegségnél és milyen változások indulnak be. A tudományos adatgyűjtés és az adatok feldolgozása jelenleg is folyik. Ha sikerülne megismerni a hatásmechanizmus hogyanját és mikéntjét, az orvoslás tudománya sokat kamatoztathatna belőle.

Rollright
Az eddigi legátfogóbb vizsgálat földünk energia-áramlatainak felkutatására az 1977-ben, Paul Devereux kezdeményezésére Angliában meghirdetett Dragon-Project, azaz Sárkány-terv volt. A felhívást tíz éven át tartó, olykor rendkívül nehéz körülmények között végzett, ám hihetetlenül alapos és minden részletre kiterjedő munka követte. A kutatók két csoportra oszlottak. Egyikük szigorúan, a tudomány által elfogadott eszközökkel mért, míg a másik csoport parapszichológiai eljárásokat használt. Figyelmüket elsősorban a Rollright-kövekre összpontosították.

Rögtön megadta a kutatás alaphangját a teljesen ismeretlen természetű rádiójelek érzékelése. Emellett folyamatosan jelzett a Geiger-Müller számláló is.
A térségben az ultrahang-tartományt is monitorozták. Ugyanis évekkel korábban felfigyeltek már kutatók a Ley-vonalak felől érkező szokatlan ultrahang-jelekre. Néhány különleges adottságú ember hallotta is ezeket. Hallotta „énekelni” a köveket. Most mindezt sikerült igazolni is. Pirkadat előtt észlelték a legerősebb kilengéseket, Napfelkelte után a jelek fokozatosan gyengültek, majd elhaltak. Olykor napokon át nem történt semmi változás, legfeljebb éjszakánként rezdült meg egyszer-kétszer a mutató.

A megfigyeléseket úgy összegezték, hogy a holdfázisok, valamint a napfoltok száma valamiképpen hatást gyakorol a térségben elhelyezett kövek környékén tapasztalt ultrahang-kibocsátásra. A jelenség hatásmechanizmusa sajnos teljes mértékben ismeretlen. Viszont egy dologban tisztábban láthatunk, ugyanis a megfigyelés következményeképpen most már biztosak lehetünk abban, hogy az érzékeny fülű utazókkal nem a képzeletük játszott, amikor „éneklő kövekről” beszéltek. A Rollright kövek védettek, és közülük is fokozottan védett a a King Stone - azaz a Király Kő.

Ha a kövek képesek ultrahangokat kibocsátani, már pedig minden erre vall, akkor ez, az átlagos emberi fül számára nem hallható hangrezgés, fókuszálható, megfelelően elhelyezett kövekkel. ily módon elősegíthető az emberi szövetek regenerálódása - amennyiben az illetőt a megfelelő helyre állítjuk. Magvak csírázása is felgyorsítható ultrahang segítségével. Nem kizárt, hogy bizonyos termékenységi „rítusokat” nagyon is konkrét céllal és konkrét helyeken végeztek, nem is beszélve a rendkívüli precizitással megválasztott időpontról és körülményekről.
A Sárkány-terv kissé átformálódva, de 1991-től folyamatosan zajlik. Önkéntesek alszanak a köveken, illetve a kövek közvetlen környékén, miközben tudósok azt próbálják kideríteni, van-e bármiféle köze a jelen lévő sugárzásoknak az emberi tudat- és tudatalatti működésére. Arra is kíváncsiak, vajon jelentkeznek-e olyan álmok, látomások, melyek az energia-központokban megfigyelhetők.

Karácsony világszerte - érdekes és vicces szokások

2011, december 26 - 17:45

A világ minden táján ünneplik a karácsonyt, a különböző országokban érdekes és vicces szokásokkal találkozhatunk. Indiában mangófát díszítenek fel, Svédországban szaunáznak, Spanyolországban lottóznak, Ausztráliában pedig a Mikulás szánját kenguruk húzzák.

Ha érdekes és vicces karácsonyi szokásokra vagyunk kíváncsiak, a Kárpát-medencében is bőven találunk példát, a hajadon alföldi lányok például mézet ettek a hajnali mise előtt, hogy férjet édesgessenek magukhoz, Erdélyben pedig minden ajtót és ablakot bezártak, nehogy a boszorkányok állati alakot öltve bejussanak és rontást hozzanak a házra.

Angliában a gyerekek nem Szenteste (Christmas Eve), hanem december 25-én reggel kapják meg zokniba csomagolt ajándékaikat Télapótól, aki a kéményen keresztül érkezik, és a kandallóból bújik elő. Elmaradhatatlan eseménye a napnak Erzsébet királynő karácsonyi televíziós beszéde, amelyet ugyan az angolok meglehetősen unalmasnak tartanak, mégis mindenki megnézi. December 26-a az úgynevezett Boxing Day, ilyenkor hagyományosan a személyzetet ajándékozzák meg. A név arra utal, hogy ezen a napon nyitották fel a templomi perselyt, amelynek tartalmát a szegények között osztották szét. A brit hagyományok szerint a karácsonyi puding keverése közben kívánt dolgok valóra válnak, de csak akkor, ha a keverést az óramutató járásával egyező irányban végezzük. A régi Angliában a hagyományos karácsonyi vacsora a mustáros disznófej volt. Nagy népszerűségnek örvend még a „karácsonyi pukkantó”, ami egy csillogó papírba csomagolt, keménypapírból készült henger, és erősen hasonlít egy nagyobb méretű szaloncukorra. Mindig két ember szakítja szét, ezt egy kisebb petárdaszerű pukkanás kíséri. A hengerben egy színes papírkorona, egy vicc és egy kis ajándék található.

Az amerikai Mikulás, Santa Claus erősen hajaz brit kollégájára, azzal a különbséggel, hogy ő rénszarvas szánon érkezik. A pogány és a római eredet miatt az Egyesült Államokba érkező vallásos angol emigránsok az 1600-as évekig elutasították a karácsony ünneplését. A karácsony meleg, örömteli ünneplése a német és a holland bevándorlóknak köszönhető. Mára azonban az amerikaiak egész jól belejöttek a karácsonyozásba, legalább is a díszítő eszközök használatába. Vannak olyan települések, melyek díszítő versenyt rendeznek egymás között.

Indiában a karácsony hivatalos nemzeti ünnep, annak ellenére, hogy a teljes népesség csupán 3 százaléka keresztény. Itt december 24-én kezdenek ünnepelni, és ez eltart egészen az új év kezdetéig. A kisebb településeken fenyőfa híján banán és mangófát díszítenek fel „karácsonyfaként”.

Svédországban a karácsony gyakorlatilag már december 13- án, Luca napján kezdődik. Ilyenkor a lányok fehérbe öltöznek, és egy hétgyertyás koszorúval a fejükön viszik szüleiknek ágyba a reggelit. Szenteste a családi vacsora előtt szaunáznak, majd a vacsora után a hagyomány szerint mindenki egyszerre bontja ki a karácsonyfa alá tett ajándékokat. Ezeket egyébként a Jultomten, vagyis egy manó hozza.

Norvégiában karácsony éjszakáján az összes seprűt elrejtik, mivel a hiedelem szerint ilyenkor a boszorkányok és a gonosz szellemek előjönnek, és ellopják a takarítóeszközöket egy kis száguldozásra. Itt nem a Jézuska, hanem a Julenissen viszi az ajándékokat a jó gyerekeknek 24-én este. Norvég hagyományok közé tartozik a karácsonyfa körül való körözés, miszerint ha valaki körbejárja a fát, felvesz egy ajándékot, odaadja a címzettnek, majd mindenki nézi, ahogy kibontja, és örül neki. Majd valaki más is körbejár, felvesz egy ajándékot, és így tovább, amíg tart az ajándék-készlet.

A szomszédos Finnországban (ne feledjük, az „igazi” Télapó ezen a vidéken, Lappföldön lakik!) a Télapó nem akkor látogatja meg a gyerekeket, amikor ők alszanak. A család karácsony előestéjén ünnepi ételeket eszik, amelyek nem más, mint rakott krumpli, lazac, sonka és rizskása. 24-én reggel a család körbeüli az asztalt, fahéjas tejberizst reggeliznek, amelybe egy szem mandulát rejtenek, s aki ezt megtalálja, nagyon szerencsés lesz a következő évben. A finnek ilyenkor az állatokat is megvendégelik. Természetesen ezen a napon sem maradhat el a szaunázás. 24-én délben pedig Turkuban, Finnország régi fővárosában kihirdetik a karácsonyi békét, amit a rádió is közvetít.

Olaszországban és Spanyolországban az ajándékozás fő napja nem szenteste, avagy karácsony napja, hanem vízkereszt, vagy annak előestéje januárban. Itália több vidékén La Befana, vagyis Vízkereszt szülötte hozza a meglepetéseket. Újabban azonban - talán a

külföldi hatásoknak is engedve - divatba jött Babbo Natale, azaz a Télapó, aki természetesen nem vár januárig az ajándékok szétosztásával. Olaszországban nem a fenyőfa a divat, hanem kis fából készült piramisokat díszítenek fel gyümölcsökkel.

Spanyolországban december 22-én a spanyolok nagy része lottót vásárol, melynek számait december 24-én húzzák ki, és énekelve ismertetik a nézőkkel. Vízkeresztkor a gyerekek a kitisztított, kifényesített cipőiket a küszöb elé teszik, és abba kapják az ajándékot. A spanyol gyerekek a bibliai napkeleti bölcstől (Három Királyok) várják az ajándékot. Különösen Baltasar, vagyis Boldizsár örvend nagy népszerűségnek.

Portugáliában a brit mintához hasonlóan cipők kerülnek a kandallók mellé, hogy a kéményen keresztül érkező O Pai Natal titokban abba tegye az ajándékokat. A portugál gyerekek csak karácsony első napjának reggelén találhatják meg az ajándékokat. Portugáliában a karácsony hivatalosan egy napig tart.

Venezuela fővárosában, Caracasban, hogy karácsony estéjén lezárják az utcákat, és az emberek görkorcsolyával mennek a templomba.

Ukrajnában a karácsonyfa díszei között megtalálható a műpók és a műpókháló is. Karácsony reggelén pókot találni a karácsonyfán a hiedelem szerint szerencsét jelent.

Japánban piros színű karácsonyi üdvözlőlapot küldeni valakinek nagy udvariatlanság, ugyanis a gyásztáviratokat is ilyen színnel nyomtatják.

Ausztráliában van olyan település, ahol a Mikulás szörfön érkezik, sokan ugyanis a tengerparton töltik a karácsonyt. Az ausztrál hagyományok szerint a Miklulás szánját 8 kenguru húzza.

 

B. J. - S. Sz.

barikad.hu

Radikális változást sürget a jeruzselámi pátriárka

2011, december 24 - 21:45

Karácsonyi homíliájában Fuád Tval jeruzsálemi pátriárka, a Szentföld legmagasabb rangú római katolikus vezetője, radikális változásokat szorgalmaz a Közel-Keleten, s arra szólítotja fel a vallások vezetőit, ne maradjanak közömbösek a régió népeinek sorsa iránt.

Fuád TvalA pátriárka szerint a változásokból nem szabad kimaradni külső szemlélőként. "Nekünk, a vallások vezetőinek, azoknak, akiknek a kezében van a népek sorsa mindent meg kell tennünk népünk megoltalmazása érdekében, tennünk kell a túléléséért, azért, hogy teljesüljenek vágyai" - hangsúlyozza Tval misemagyarázatában, amely az éjféli istentiszteleten hangzik majd el, s a jeruzsálemi latin patriarchátus tett közzé előzetesen a honlapján.

A közlés szerint a pátriárka kiemelten méltatja majd Mahmúd Abbász palesztin elnöknek "a közel-keleti békéért tett következetes erőfeszítéseit, amelyek legfőbb célja egy palesztin állam megteremtése".

MTI - barikad.hu

Energiaválság, járványok, éhínség: milyen házban vészelhetjük át a világvégét?

„Nehéz felfogni a mai ember számára, hogy milyen válságos helyzetben vagyunk, milyen nehézségekbe sodortuk magunkat saját életformánk következtében és annak folytathatóságának érdekében. Nemzedékünk, ha nem változtatja meg magatartását, meg fogja érni a körülöttünk lévő mesterséges világ fokozatosan gyorsuló, hatványozott ütemű összeomlását.”

Ezekkel a mondatokkal kezdődik Hetesi Zsolt fizikus néhány évvel korábban született tanulmánya, melyben a szerző több jövőképet is vázol, de ezek közül egy sem szól fogyasztói társadalmunk változatlan tovább működéséről. A legoptimistább verzió szerint is drasztikus változásokra kerül sor már néhány éven belül. Nem áll meg azonban a lehetséges forgatókönyvek ismertetésénél a kutató, megoldást is kínál. Azaz, hogyan maradhatunk életben ebben az általa felvázolt jövőben.

Mivel az éghajlati és az erőforrásválság jelentős részben érinti azt is, hogy milyen épületben próbálunk túlélni – amit azonban részleteiben a tanulmány nem fejt ki –, így utánajártunk, hogy a szakemberek szerint milyen lenne ez a megfelelő épület a legrosszabb forgatókönyv megvalósulása esetén, egy középkori viszonyok közé süllyedő világban.

Először azonban sorra vesszük az elemzés főbb pontjait, melyeket Hetesi Zsolt kérésünkre aktualizált és kiegészített, hiszen a tanulmány megírása óta eltelt már pár év, így néhány szám változott.

Éghajlatváltozás

A világméretű éghajlatváltozás tény – szögezi le a kutató, aki azt is megjegyzi, hogy előrejelzések szerint, ha a jelenlegi ütemű CO2-kibocsátás folytatódik (és növekszik), akkor 2050-re a Föld átlaghőmérséklete 2-5°C-al emelkedhet. Ennek pedig hatása lesz: azon túl, hogy felborul az eddig megszokott időjárás, mindössze 2°C fokos hőmérséklet-növekedés hatására kipusztulhat a földön élő fajok 1/5-1/3-a. Ugyanakkor idézi a Millenium Ecosystem Assessment jelentését: az emberi faj hosszú távú túléléséhez 23 nagy ökoszisztéma-rendszer működése szükséges, ezekből már 15 jelentősen sérült, többségük visszavonhatatlanul. Emellett a vízháztartásnak sem tesz jót a hőmérsékletemelkedés, azaz csökkennek a tartalékok.

Erőforrásválság

Ősmaradványi erőforrásaink végesek, vagyis az olaj, gáz, szén alapú gazdaság nem tartható fenn. Azonban nem ezen készletek kimerülése, hanem kitermelési csúcsa jelent először problémát. Akönnyűolaj-készletek kitermelésének tetőzése vélhetően 2005 nyarán megtörtént, de ha mindent beleszámolunk az olajba (ún. összes folyékony készlet, All Liquids), akkor is valószínűleg vagy 2008- ban volt a kitermelési csúcs, vagy pedig mostanában lesz. A továbbiakban nem lehetséges tartósan megfelelni a gazdasági növekedés kényszerének, ebből olyan válság következik, amelyet nehezen tudunk elképzelni manapság.

Az ősmaradványi erőforrások adják ugyanis a villamos áramtermelés 66%-át, ez jellemzően földgáz és kőszén. Kitermelésük ugyan még nem tetőzött – addig legalább egy évtized is eltelik -, helyettesítő nélküli kiesésük fokozatos áramkorlátozással, illetve teljes kimaradással jár együtt, az első jelek után már néhány éven belül. Ősmaradványi erőforrások hiányában visszaesik a műanyaggyártás, s ahogy nem tudunk műtrágyát és vegyszereket előállítani, elérkezik az iparszerű mezőgazdaság vége is.

Az összeomlás egy lehetséges sorrendje: az erőforrás-kínálat csökken, a gazdaság zsugorodik, a közegészségügy, mint a legdrágább és legkifinomultabb ágazat összeomlik, majd a rendszer kilengései miatt nincs termelés, és mezőgazdaság; ezt zavargások követhetik, járványok és éhínségek. Nem tudjuk megmondani, hogy mindez milyen következményekkel jár, de azt tudjuk, hogy a Szovjetunió összeomlása, vagy Észak-Korea példája már megmutatta, hogy a társadalmi-gazdasági rendszer képes nagyon erőteljes összehúzódásra.

Ne reménykedjünk a tudományban!

Sokan úgy vélik, hogy az erőforrás és éghajlati válságra majd lesz válasza a tudománynak, azonban Hetesi Zsolt szerint ebben nem érdemes reménykedni: “üzemanyag” nélkül a tudomány sem működik, s mivel a tudomány rendkívül kifinomult vívmányokat használ, ezért működése roppant erőforrás-igényes. Továbbá egyes tudománytörténészek szerint a tudomány jelenleg nincs “felfedező kedvében”, a felfedezések arányában csak az 1600-as évek szintjén áll, és messze van attól a csúcstól, mely az 1870-es éveket jellemezte (erről ír Huebner egy cikkében). A technológia egyébként készen állna, de a gyártás, vagy a különleges nyersanyagok oldalán szűk keresztmetszetek léteznek, tekintve, hogy milyen igényeket kell kiváltani.

Ugyanígy a megújuló energiák felfutásában sem lehet bízni, hiszen ezek a termelésnek mindössze 2-8 százalékát teszik ki (ha a vízenergia ide számít), s annyi fejlesztésre és építésre, illetve gyártásra már nincs sem idő, sem pedig hagyományos ősmaradványi erőforrás, amennyi akár a jelenlegi termelésnek akár 1/10-ét adná később. „2015 decemberéig naponta 400 MW új erőforrást kellene rendszerbe állítani azért, hogy a klíma és később az energiaellátás terén elkerülhető legyen a katasztrófa. Összehasonlításul: Paks egy blokkja 440 MW villamos teljesítményű.”

Az atomenergia sem megoldás, hiszen az urán ugyancsak véges készletekkel van jelen a Földön, kitermelése a jelenlegi erőműpark működtetésével 2030-2050 környékén tetőzik, de ha az ősmaradványi készletek fogyása miatt növeljük az atomenergia részarányát, akkor ez hamarabb beköszönt.

A kutató pedig végül annak kapcsán is szkeptikusan nyilatkozott, hogy az emberiség képes lenne összefogni. Magyarázata szerint az ember genetikailag a rövid távú előnyökre van hangolva, ráadásul a piaci társadalom nagyon erősen kiélezte fogyasztói ösztöneinket.

A jövő

Többféle forgatókönyvet vázol a jövőre nézve Hetesi Zsolt. A legkedvezőtlenebb szerint:

- a szegények és a gazdagok közötti ellentét még kirívóbb lesz, a csökkenő népességű gazdag országokba való bevándorlás ellenőrizhetetlenné válik.

- A természeti csapások egyre nagyobb pusztításokat okoznak, amelyek feltartóztathatatlan népvándorlásokhoz vezetnek.

- A természet fokozódó szennyezettsége, a természetes környezet romlása újabb és egyre pusztítóbb betegségek sokaságának megjelenéséhez vezet, miközben az egészségügy rendszere összeomlik.

- A pénzügyi és gazdasági világrendszer szétesik. A válságba zuhanó fogyasztói társadalmak tömegei az ugyanolyanná gyúrt gondolkodásuk miatt képtelenek alkalmazkodni. A csupán autóvezetésre, távirányítók, maroktelefonok kezelésére kiképzett, csak a szűk szakmájához értő emberek társadalma bénulttá válik.

- A tömegek azok ellen fordulnak, akik vezették őket, a legsúlyosabb zavargások a fejlettnek nevezett országokat sújtják.

A sikeres verzió arra épít, hogy a politikai-gazdasági hatalmat birtokló gazdag országok polgáraiban tudatosodik a fenyegető világméretű válság veszélye. Ennek eredményeként pedig fokozatosan kerül sor egy átalakulásra, azaz például „a megtermelt élelmiszer mennyisége nem csökken annyira gyorsan, hogy nagyméretű éhínségek alakuljanak ki. A népesség növekedése a szegényebb országokban is megáll és a túlnépesedett országok lélekszáma nagyobb megrázkódtatások nélkül csökken arra a szintre, amit a térség magától, külső erőforrások bevonása nélkül is el tud tartani.” A lényeg itt, hogy nagyobb megrázkódtatások nélkül sikerül az átalakulás, s fenntartható fejlődési pályára áll az emberiség. Ebben a forgatókönyvben azonban az egyes részletek megvalósulására az esély mindössze 10-15 százalék.

Ezek mellett egy szétszakadó világ is leképzelhető, amelyben egyes régiók meg tudják valósítani az átállást, mások nem.

A megoldás

Mit tehet az egyén, hogy boldoguljon egy ilyen jövőben? A kutató szerint célszerű falura költözni, illetve sokan kénytelenek is lesznek, hiszen például a városok lakótelepei nem tarthatók meg. Budapest esetében a lakosság felének kényszerű elvándorlásával lehet számolni. Hetesi Zsolt felhívta a figyelmet arra, hogy ennek a folyamatnak az első jelei Görögországban már láthatóak. Vidéken viszont a földművelés felfutása várható, hiszen a technológia következtében egyébként sem fenntartható a jelenlegi élelmiszer-ipar, ezért az ökológiai irányba célszerű fordulni. Újra megjelenhetnek a rég eltűntnek hitt szakmák: a kovács, a szíjártó, a takács, a molnár, a fazekas, a tímár, a bognár és így tovább, mivel a globális szállítás akadozhat, megállhat, s így szinte minden helyben fog készülni.

Ha sikerül megoldani azt a nehézséget, amelyet a jelenlegi gazdasági modell okoz, és ki tud épülni egy természetet utánzó, lehetőleg teljesen hulladékmentes, megújuló energiákra épülő gazdaság, akkor természetesen a társadalmi rendszer összeomlása elkerülhető.

Mivel az épületekre vonatkozó részt a kutató nem bontja ki, így ezt megpróbáltuk továbbgondolni, vagyis felvázolni azt az ideális otthont, ami egy ilyen világban biztonságos és megfelelő menedéket nyújthat az emberek számára, ha energiahordozóként nincs vezetékes gáz, esetleg már csak a fa marad, s nincs ekkora mennyiségben áram, illetve ennek következtében vezetékes víz.

Az általunk megkérdezett szakemberek, Vértesy Mónika környezetmérnök és Ertsey Attila építészelöljáróban hangsúlyozták – ahogy Hetesi Zsolt is – hogy az csak az egyik forgatókönyv, hogy teljesen megszűnik a gáz-, áram- és vízellátás, illetve fatüzelésre kell berendezkedni. Ráadásul, mint Hetesi Zsolt megjegyezte, ha ez a forgatókönyv valósul meg, az sem „holnap” fog bekövetkezni, bár ha nem teszünk ellene, akkor eljöhet. De legalább van időnk felkészülni rá, s fel is lehet, hiszen Ertsey Attila szerint „a legextrémebb forgatókönyvre is van megoldás”. Ezt mutatjuk most be.

Milyen legyen a ház?

Véleménye szerint jó megoldás lehet azok számára, akik egy ilyen jövőt valószínűsítenek, hogy egy ún.alacsony energiaigényű házat építtetnek, ami 40-50 kWh/m2-es fűtési igényével a hazai tűzifa-potenciál mellett is fenntartható fafűtéssel. Egy ilyen házhoz nem feltétlenül kell szellőztető rendszer, így elektromosság sem, amire egy passzív háznál szükség van. A szellőztetés megoldható az ablakok nyitásával.

Vértesy Mónika is azt hangsúlyozta, hogy az épületszerkezetet kell jól kialakítani jó tömegformálással, tájolással, jó hőszigetelésű és légtömörségű szerkezetekkel. A házat meg lehet már most is építeni úgy, hogy aztán bármilyen gépészetet be tudjon fogadni, vagyis az épületszerkezet részét képezze a felületi hőleadó rendszer és a légtechnikai vezetékezés is. Később felkerülhet napkollektor is a használati melegvíz termeléshez, vagy napelem az elektromos áram termeléséhez.

Miből építsük fel?

Ertsey Attila szerint egy alacsony energiaigényű ház bármilyen építéstechnológiával megépíthető, ugyanakkor úgy véli, hogy a felvázolt forgatókönyv esetére készülve célszerű inkább a természetes anyagokat alkalmazni, amibe a tégla is beletartozik, azonban a polisztirol és az ásványgyapot már nem.

Utóbbiak egyébként a felvázolt jövőben nyilván nem is állnak majd rendelkezésre. Ekkor már el lehet menni olyan irányba, hogy vályogból építjük a házat és szalmával hőszigeteljük, ennek azonban napjainkban még nincs kiforrott minőségbiztosítása, egyelőre ahány ház, annyi elkészítési mód – tette hozzá Vértesy Mónika

Jelenleg érdemes a házat jó hőtároló tömeggel rendelkező falazatból (25-30-as Porotherm tégla, zsalukő, Silka mészhomoktégla, kisméretű, tömör tégla), vastag szigeteléssel (EPS, grafitos EPS) megépíteni, hogy a ház gépészet nélkül is a lehető legnagyobb komfortot nyújtsa.

Azt is megjegyezte, hogy az alacsony energiaigényhez nem kell a passzív házra vonatkozó követelményeket teljesíteni, s az energiaigény úgy is eléggé alacsony maradhat, ha hagyományos módon szellőztetünk. Az alacsony energiaigényű épület egy lehetséges előnye a passzívházhoz képest, hogy – a darmstadti követelményeket megközelítve, de nem mindenáron betartva – olyan kiegészítő elemek beépítésétől mentesülhetünk, mint például a hőhídmegszakítók, üveghab tégla az alapozáshoz, vagy a speciális (PUR, PIR, vákuumos) hőszigetelő anyagok.

Természetesen a hőszigetelésre, a megfelelő légzárásra, a jó felület/térfogat arányra, a nyílászárók megfelelő árnyékolására minden esetben oda kell figyelni.

Az áram

Ertsey Attila szerint ez egy alapvető kérdés. Ha ugyanis nem akarunk villamos áramot a házba, akkor a dolog egyszerű, nincs vele gond. Úgy tűnik, hogy talán nincs is feltétlenül szükség rá. Viszont ha akarunk, akkor a nap- és szélenergia felhasználása a legjobb, s mint mondta, létezik már olyan napelem, melynek élettartama korlátlan, ráadásul a technológia ebbe az irányba fejlődik. Így ha addig beszerezzük a megfelelő napelemet, amíg az még lehetséges, akkor hosszú időre megoldhatjuk az áramellátásunkat.

Hogyan fűtsünk a házban?

Az OTÉK szabályozása szerint: „94. § (1) A tartalékfűtés lehetőségéről gondoskodni kell minden lakás legalább egy lakószobájában…. A tartalékfűtés lehetőségéről szilárd tüzelőanyaggal üzemeltethető tüzelőberendezés céljára alkalmas, gravitációs üzemű kémény vagy egyidejűleg és folyamatosan igénybe vehető többlet villamos energia biztosításával kell gondoskodni.”

Érdemes a kandalló vagy a kályha mellett dönteni, mert egyéb esetben (ha pl. elektromos hőlégfúvó a tartalékfűtés a kondenzációs gázkazán mellett) könnyen kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy egyik hőtermelő berendezés sem fog működni. Miért is? Majdnem mindegyik hőtermelő berendezésnek a szabályozásában van valamilyen elektronika, ami áramszünet esetén megakadályozza a készülék működését. Ilyen értelemben egy családi háznál az áramszünet nagyobb problémát jelenthet, mint a gázcsapok elzárása, bár utóbbi sem leányálom – fogalmazott a környezetmérnök.

A mai körülmények között egy alacsony hőszükségletű épületben jó megoldás például egy kondenzációs gázkazán vagy egy hőszivattyús rendszer, ezek azonban áram nélkül nem működnek. Ha van áramunk (például a napelem révén), akkor ezek is használhatók.

Vértesy Mónika szerint azonban az egyetlen olyan, általuk ismert és jó megoldás, mely áram nélkül is üzemképes: a zárt égésterű fatüzelésű kandalló. Ennek hője gravitációs elven működő légcsatornákon, vagyis légfűtéssel jut el az épület helyiségeibe. A fatüzelés ráadásul olcsó is, csak okosan kell megoldani, jó minőségű folytonégő tűzhelyet kell választani és száraz fával fűteni. (Segédlet a megfelelő fűtési rendszer kiválasztásához.)

A fatüzelésnél kérdésként persze felmerül, hogy a faállomány elegendő-e, ha mindenki elkezd fával fűteni. Ha 40-50 kWh/m2-es fűtési igényű házakról lenne csak szó, akkor Ertsey Attila szerint elegendőnek kellene lennie.

Az ivóvíz kérdése

Hetesi Zsolt a fúrt kutat javasolja, azonban szakértőink szerint emellett a szennyvíz hasznosításáról és az esővízgyűjtésről is érdemes gondoskodni. Áram és így szivattyú nélkül viszont kissé kényelmetlenné válik a rendszer, hiszen nem nagyon marad más, mint a víz vödörrel történő behordása a házba, kerti vécé és lavór. Egy napelemmel működő szivattyú viszont már alapvetően megváltoztatja a helyzetet, ilyenkor használható a megszokott angol vécé, mosdó, fürdőkád, hiszen a kútból fel lehet juttatni a vizet, illetve a derítőből el lehet távolítani a szennyvizet.

Az édesvíz készlet és azon belül is az ivásra alkalmas minőségű víz csak korlátozottan áll rendelkezésünkre és nagyságrendekkel lassabban termelődik újra, mint amilyen ütemben elhasználjuk. Tehát nemcsak a felvázolt jövőre készülve, hanem egyébként is érdemes hasznosítani az esővizet, kutat fúratni, és egyedileg tisztítani a szennyvizet. Utóbbi esetében egy eleveniszap segítségével anaerob, anoxikus, és oxikus biológiai folyamatok alapján történő tisztításra kell gondolni, mely optimális és stabil környezetet teremt a biológiailag lebontható szerves anyagok, nitrogén és foszforalapú szennyezőanyagok eltávolításához. Az esővízgyűjtés egy nagy, kb. 10 m3-es ciszterna segítségével jól megoldható lenne, mely a tetőfelületről gyűjti az esővizet, s ez például megfelelő lenne öntözéshez.

Forrás: http://ingatlanmagazin.com/ingatlanpiac/energiavalsag-jarvanyok-ehinseg-milyen-hazban-veszelhetjuk-at-a-vilagveget/1/

Amit sokszor hallunk, igazsággá válik!

Szerző: Elek Attila Független SZABAD EURÓPA www.szabadeuropa.com 2011.12.18.

Az előző írásunk alátámasztására néhány adatok közlünk. Ezeket az adatokat gyakorlatilag mindannyian ismerhetik, de mi itt és most az adatokat sorrendbe tesszük és ütköztetjük, valamint következtetéseket vonunk le. Természetesen nem kell egyetértenie, de érdemes elgondolkodni az összefüggéseken.
Mindenekelőtt azonban nézzük meg néhány szó jelentését, mert ugyanúgy, mint gazdaságpolitikai szavakat, a társadalompolitikai szavakat is sokszor rossz jelentéssel használják, és sokan azt sem tudják, mit jelentenek.

Antiszemitizmus. Az antiszemitizmus (szó szerint: szemita-ellenesség) rendkívül bonyolult jelenség, mely, mint fogalom több különféle szellemi áramlatot – hitet, filozófiát, gondolkodás- és cselekvésmódot, attitűdöt és ezeknek alapjait – foglalja össze. Az antiszemitizmus követőjét antiszemitának nevezik ennek a kifejezésnek a használói. Az antiszemitizmus szó a Sémtől, Noé fiától származó sémi vagy szemita népekről (többek között az arabokról és a zsidókról) kapta a nevét. Bár más népek is tartoznak ebbe a csoportba, mint például a máltaiak. Azok tehát, akik magukat antiszemitának mondják, de például az iszlámmal szimpatizálnak teljes tévedésben vannak. Azok, akik az antiszemitizmust, a zsidóellenességgel azonosítják, szintén tévúton járnak, mindazonáltal tény, hogy rengetegen használják ebben az értelemben és a szó már-már elveszti eredeti jelentését. 
Cionizmus. A cionizmus a 19. század második felében elindult zsidó nemzeti mozgalom és ideológia. Célja, egyrészt a történelmi Izrael területén egy zsidó állam megalakítása, illetve helyreállítása volt, másrészt a zsidó érdekek védelme a világ más országaiban.
Meggyőződésem, hogy sokan az cionista ellenesség helyett használják az antiszemitizmus szót. 

Véleményünket újra megerősítjük itt is. Szerintünk az „antiszemitzimus” az általános zsidóellenesség egy zsákutca, mellyel a valódi pénzügyi elnyomók elterelik a figyelmünket saját magukról. A világ nemzetközi bankárai ugyanis nem vallási és felekezeti alapon gyülekeznek. Az elv a következő! Legyenek rabszolgatartók és rabszolgák. Egy Rockefeller dinasztia aligha vezethető vissza se vallási, se származási alapon a zsidóságra, míg pl. a Rothschlidok kétségtelenül azok. De ki pénzelte Adolf Hitler zsidóirtási tervét? Hát természetesen az előbb említett két család például. A Rotschildok nem a zsidó nép javát akarják, ebben biztos vagyok, legfeljebb kihasználják őket is a saját világuralmi terveik fenntartására és megerősítésére. Ennyit tehát néhány szerintünk félreértett fogalomról. Aki úgy érzi, hogy inkább ezen elnyomók által elénk vetett gumicsonton rágódik, és azt hiszi, hogy átlagos banki alkalmazott, vagy igazgató, vagy esetleg egy kipás zsidó boltos az oka minden bajnak, szerintünk tévúton jár. Ennek a vége teljes zsákutca, durvább esetben pogromok (erőszakos cselekedett a zsidók, cigányok, kisebbségek ellen) lehetnek.

 

Végső esetben Hitler-féle népirtás, ami persze semmit sem old meg. Nevetséges és szomorú, amikor például a holokausztot tagadja valaki, és azon elmélkedik, hogy nem is lehetett 6 millió zsidót és cigányt gázkamrában elpusztítani, mert nem volt akkora kapacitás, hanem csak 4,2 milliót öltek meg. Ekkora cinizmus. Nem mindegy barátom, hogy 1 milliót vagy 10 milliót ÁRTATLAN EMBERT öl meg valaki. EGY is sok. Nem ez a megoldáshoz vezető út. Ez egy zsákutca, egy téveszme, amit pont a háttérben meghúzódó valódi elnyomó szítanak.  

Térjünk rá tehát a mai témánkra. Mit csinálnak a valódi elnyomók? És ne feledjük a történelem 20%-a tény, 30%-a következtetés, 50%-a mese.
Adat. Az Irak-Iráni háborúban (1980-1988) az USA és a Szovjetunió is támogatja Szaddám Huszeint, az iszlamista Irán ellen. Megadnak Szaddámnak mindent, fegyvereket, pénz, tanácsadókat. Miért?
1988-ban véget ér az Irán elleni háború. Szaddám Irakjának 500 billió dollár a háborús kára, nincs semmilyen termelő kapacitása, csak egy több milliós jól felszerelt (főleg orosz technikával) hadserege, és az addigi teljes szabad keze az USA által támogatva. Mit csinál Szaddám? „logikus” lépésként lerohanja Kuvaitot, így próbálva enyhíteni háborús veszteségein. Valószínűleg ehhez a háttérben meghúzódó elnyomók támogatását tudhatta magáénak, mert különben nem merte volna megtenni. Csalódnia kellett! Az elnyomóknak éppen az a céljuk, hogy feszültségeket szítsanak. És eljött az első Öböl-háború, idősebb G.W. Bushsal.


A háttérben megbúvó elnyomóknak azonban két dolog szükséges a teljes uralomhoz. Az első már a birtokukban van. A pénz! A pénzen keresztül gyakorolják a hatalmat a kapitalista világ felett. Amire szükség van még a teljes uralkodáshoz, a jog, hogy bárkinek befoghassák a száját. Ehhez Adolf Hitlertől kölcsönöznek ötletet. A Reichstag felgyújtása. A német parlament épületét pusztította el 1933. február 27-én. A gyújtogatást  - ma már kevesen vitatják – a nácik követték el, hogy ürügyet szolgáltassanak fő ellenségük a kommunista párt betiltása ellen. A tűzvészt kihasználva Hitler elérte, hogy felfüggesszék a weimari alkotmány legfontosabb pontjait, és parlament nélkül, szükségrendeletekkel kormányozhasson.

Lángokban a Reischstag. Innentől Hitlernek szabad a keze!

A kommunista mandátumokat megsemmisítette, a párt tagjait az ekkor felállított koncentrációs táborokba hurcoltatta. Ezt követően megszavaztatta a felhatalmazási törvényt. Megsemmisítette a demokráciát, diktatúrát vezetett be. A felhatalmazási törvény lehetővé tette Hitlernek, hogy bárkit bármikor letartoztathasson teljesen „törvényesen”, ha az terrorista gyanús.

A történelem ismétli önmagát és mi újra kajáljuk!

Mit tesz Isten 2001 9/11 után az USA-ban életbe lép a Patrióta törvény, mely szinte szó szerint megegyezik Hitler felhatalmazási törvényével. Célja is ugyanaz. De, mint Gobbels propaganda gépezete elhitette akkor a németekkel, hogy a kommunisták voltak, az elnyomók kezében lévő világmédia ismétléses sulykolással elérte, hogy mi is elhiggyük, hogy körömreszelőkkel felszerelt arab terroristák belevezették a gépeket a tornyokba és a Pentagonba. Igaz ugyan, hogy a kisrepülőgép vizsgán megbuktak, mert nem tudtak leszállni, de kész a válasz, azt nem is akarták gyakorolni, mert úgyse akartak leszállni. Most nem részletezzük ki a tornyok összeomlásában lévő rengeteg ellentmondást, ami mind cáfolja az arab terrorista vonalat, legyen itt csak két adat. 
Egy. Amikor értesítik ifjabb G.W.Busht az eseményekről, aki éppen egy iskolában tesz látogatást, ő nem pattan fel és viharzik el intézkedni, hanem mereng és olvasgat az iskolásokkal.

 

Ime az USA elnöke, amint értesül arról, hogy országát megtámadták (0.58-nál). Ez Ön szerint természetesen reakció. Nekem egy sima tudomásulvételnek tűnik, egy már előre ismert dologról!

Ha a video nem indul el kattintson ide!

Kettő. A Pentagonba állítólag becsapódó gép (vezetésből bukott) pilótája, aki egy 150 kilométer/óra sebességű kisgéppel nem tudott a vizsgán leszállni, egy 800 kilométer/órás sebességgel száguldó óriásgéppel alacsony magasságban szinte a föld felett megkerüli a Pentagon épületét, hogy abba a részbe csapódjon be, ami éppen le van zárva(!) – a jó lelkű terrorista esete ugye – és egy olyan manővert hajt végre, amire sok tapasztalt pilóta sem lenne képes.
Hab a tortán, hogy a becsapódás által ütött lukon, nem is férne be az állítólag oda becsapódó gép. „sajnos” nem találtak a helyszínen egyetlen, hulladarabot, és poggyászdarabot sem. A hivatalos indokolás szerint elégtek a tűzvészben. Az már senki sem zavar, hogy gépmaradványokat sem találtak, mert állítólag azok is elégtek. Hát igen! DE MI ELHISSZÜK, mert mondják.

Az a terv, hogy az emberek elhiszik, hogy egy ekkora gép, egy akkora lyukat üt. És tudják mit, elhisszük, mert sulykolják és el akarjuk hinni. Nem hiszünk a saját szemünknek sem.


A tornyokba csapódott első gép után 10 perccel a sajtó már kész adatokat közöl Oszama Bin Ladenről – emlékszem a magyar televízióban Bethlen István kommentált (fordított). Honnan tudtak róla mindent 10 perc alatt?
Az eredmény? Életbe lép a Patrióta törvény. Bárkit bármikor indokolás nélkül el lehet zárni és kínozni. Elérték, hogy ha repülőre ül valaki, és meglát egy arabot, összeszorul a gyomra. Elérték, hogy féljünk. Elérték, hogy mi magunk kérjük a „védelmet”!   

Most ugyanez folyik a pénz területén. Éppen az 1929-es világválság lemásolása történik. El akarják érni, hogy mi magunk kérjük, könyörögjünk a pénzügyi „segítségért”. Ezért valahol igazat adok Orbánnak, bár kétségtelenül nem vagyok a híve. (Erről egy írás itt, 2011.12.20-tól)
A cél tehát, mint mindig, hogy összeugrasszanak minket. Mi történt? Ki a rossz? Hát a tálibok, és Szaddám. Igaz ugyan, hogy a tálibok előtt Afganisztán adta a világ ópium termésének az 50%-át, de ők felégették az ópium földeket és megszűnt a termelés. Miután pár tankkal megdöntötték a „terrorista” tálibokat, akiket előtte gondosan befeketítettek előttünk, hogy mi megelégedve dőljünk hátra a sörrel a kezünkben, a fotelünkben, hogy ez az.

Miután leölték a tálibokat, Afganisztán immár a világ ópium termelésének 90%-át szolgáltatja. Mit gondolnak kinek a kezében van a drogpiac?

De mi bólogatunk a TV előtt. Megérdemelték a mocskos arabok! A médián keresztül elérték, hogy kényelmes otthonaikban a TV-re tapadva „élvezzük” Irak lerohanását, örömmel elmosolyodva egy-egy pontos találaton és keresztény értékrendre egyáltalán nem jellemzően örvendezzünk sok-sok tízezer embertársunk élő egyenes adásban történő kiirtásán, hogy aztán másnap a templomban a bibliát szorongatva fohászkodjunk. Mindezt mi végre? Hát, mert ifj. G.W. Bush azt mondta, hogy Iraknak tömegpusztító fegyverei vannak és kész bevetni a nyugati zsidó-keresztény világ ellen. Megöltünk 1 millió irakit, meghalt 5000 szövetséges katona, felakasztottunk egy diktátort, akit mellesleg mi támogattunk hatalomra jutásában. Mi végre? Megszabadultunk a tömegpusztító fegyverektől? Nem. És miért nem? Mert nem találtuk meg őket. Egyszerűen Szaddám Huszeinnek nem voltak tömegpusztító fegyverei. Valljuk be őszintén, hányan ejtettünk egyetlen egy könnycseppet is, az 1 millió iraki EMBERÉRT, akit megöltünk, az állítólagos fenyegetésük miatt.

Nekünk csak "videojáték" a TV előtt a háború, de ott százezrek haltak meg!

Rendben, Szaddám OK. De azt tudjuk, hogy el lehetett volna intézni egy sima merénylettel is, ha úgy akarják. De nem. Az elnyomóknak nem ez volt a céljuk. Ők azt akarták, hogy mi örüljünk a vérengzésnek és továbbra is féljünk az araboktól. Most ugyebár Irán az új mumus, mert állítólag atomfegyvere van. Nem lennék meglepve, ha ugyanazon pénzügyi elnyomó kör támogatná az iráni atomprogramot, aki a médiában annak veszélyeiről traktál minket.
Tudnunk kell a valóságot kihámozni a hazugságok tengeréből, mert különben maradunk azok, akiknek szánnak minket: Rabszolgának, akinek nincs más szerepe, mint hogy termeljen és fogyasszon, csak egyet ne tegyen, ne gondolkodjon.

Forrás: http://szabadeuropa.shp.hu/hpc/web.php?a=szabadeuropa&o=heti_tema_2011_12_18__uzl5

Elhunyt Václav Havel

2011, december 18 - 13:17

Hetvenöt éves korában vasárnap reggel elhunyt Václav Havel volt csehszlovák, majd cseh államfő, drámaíró és nemzetközi hírű emberi jogi harcos - jelentette a közszolgálati cseh televízió.

Havelnak évek óta súlyos egészségügyi problémái voltak, s az utóbbi félévben szinte minden programját lemondta. Legutóbb egy hete jelent meg a nyilvánosság előtt, amikor Prágában a dalai lámával találkozott.

MTI - barikad.hu

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_Havel

Václav Havel egy jómódú polgárcsaládban született Prágában. Az egyetemre nem nyert felvételt „burzsoá” származása miatt. Ezért egy laboratóriumban dolgozott segédként, valamint taxisofőr is volt, közben a Prágai Műszaki Egyetem esti tagozatát látogatta. 1960-tól egy színházban dolgozott, 1963-ban mutatták be első darabját. Ebben az időben már nyíltan hirdette azt a véleményét, hogy vissza kellene térni a két világháború közötti liberális, demokratikus tradíciókhoz. Az 1968-as csehszlovákiai invázió után eltiltották a színháztól, ezután fizikai munkás lett. Mivel részt vett a Charta '77 mozgalomban (mint szóvivő), öt és fél évre bebörtönözték. 1989-re ő lett az emberi jogok és a politikai liberalizáció fő szószólója. A csehszlovákiai „bársonyos forradalomban” vezető szerepet töltött be, 1989. december 29-én a Csehszlovák Szövetségi Köztársaság elnökévé választotta meg a parlament Husák lemondása után.

Ő lett az 1990-es első szabad választások után Csehszlovákia első köztársasági elnöke is. Kiállt a csehek és szlovákok egy államban való maradása mellett. Kormányzása alatt saját minisztereivel került ellentétbe, mert a társadalmi igazságosság nevében nem értett egyet a gazdasági váltás ütemével, a kapitalizmus bevezetésének módjával. Amikor a szlovákok deklarálták függetlenségüket, lemondott. 1993-ban, az első csehországi elnökválasztáson ismét megválasztották, majd 1998-ban is. Továbbra is mint az ország erkölcsi és szociális lelkiismerete működött. Havel személyes presztízse nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Csehország iránt a nemzetközi szimpátia megerősödött, sokan tisztelték igyekezetét, amellyel próbálta elősegíteni a megbékélés folyamatát Csehország és szomszédai között. Nagy szerepe volt annak az újfajta Európai Unió-képnek megformálásában is, mely a cseheket és más közép- és kelet-európai országokat az európai kultúra fővonalába helyezett. Az alkotmány megtiltotta Havelnek, hogy újra elnökké válasszák, tisztségében Klaus követte.

Drámái

Havel drámái a cseh neoavantgárd dráma abszurd irányzatába tartoznak.

 • Kerti ünnepély (1963, fordította: Abody Béla)
 • Leirat (1967, fordította Zádor András)
 • Koldusopera [2] (1972)
 • Audiencia (1975, fordította: Bojtár Endre)
 • Verniszázs (1975, fordította: Bojtár Endre)
 • Tiltakozás (1978, fordította: Varga György)
 • Largo desolato (1984, fordította: Bojtár Endre)
 • Kísértés (1985, fordította: Bojtár Endre)
 • Területrendezés (1987, fordította: Varga György)

Egyéb írások

1989-es falfirka Bősön
 • Jegyzőkönyvek (1966, kísérleti versek és tanulmányok, nincs magyar fordítása)
 • A figyelem-összpontosítás csökkent lehetősége (1968, fordította: Zádor András)
 • A kiszolgáltatottak hatalma (1990, Publicisztikai írások, esszék, fordította: Balla Kálmán)
 • Levelek Olgának (1988)
 • Távkihallgatás: Karel Hvízhd'ala beszélgetései Václav Havellel (1986, fordította: Varga György)

1917

Az állóháború "megoldására" a sokkal korábban kiképzett "Lenint" Svájcból marhavagonban Oroszországba juttatták...

Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/1917

1916.bejegyzés: 1916

1900.bejegyzés: Harckészültségben a kaukázusi erők - készül a háborúra Oroszország

A Szíria és Irán körül kialakult politikai nyugtalanság miatt Oroszország fokozott tempóban vezényli katonai erőit délre,  a Kaukázus, a Kaszpi-, a Fekete- és a Földközi-tenger környékére.
A Nyezaviszimaja Gazeta forrásai szerint a Kreml információkkal rendelkezik arra nézve, hogy hamarosan, az „X napon” egy az Irán nukleáris létesítményei ellen intézett csapással kezdetét veszi a perzsa állam elleni amerikai-izraeli agresszió.
Ebben az esetben nem lehet kizárni, hogy Teherán válaszlépéseket tesz, melyek akár egy széleskörű háború kirobbanásához is vezethetnek.
Ezt a témát felvetik a mai, brüsszeli EU-Oroszország csúcson is, melyen részt vesz Dmitrij Medvegyev elnök.
Mindenesetre a készülődés jegyében már „optimalizálták” az Örményország területén található 102. orosz katonai bázist. A katonai szolgálatot teljesítők családtagjait Oroszországba szállították, megerősítették a Gümriben állomásozó orosz csapatokat, mivel orosz források szerint Törökország irányából várható az Irán elleni amerikai csapás.
December 1-től teljes harckészültségbe helyezték az Abháziában és Dél-Oszétiában állomásozó orosz csapatokat. Állandó harckészültségbe helyezték az Izberbasban (Dagesztán) állomásozó, Bal-E rakétákkal felszerelt rakétahadosztályt is, Mahacskala és Asztrahány környékén a rakétaerők átcsoportosítása zajlik. A fekete-tengeri orosz flotta a grúz felségvizek közelében manőverezik, mivel elképzelhető, hogy Grúzia az Irán-ellenes erők oldalán csatlakozik a háborúhoz.
Jurij Nyetkacsov orosz katonai szakértő – korábban a dél-kaukázusi orosz erők parancsnokhelyettese – szerint amennyiben Grúzia tovább blokkolja az örményországi orosz csapatok utánpótlását, Moszkva katonai erőhöz folyamodhat, hogy „áttörje a grúz közlekedési blokádot”, és korridort hozzon létre Örményország felé (az örményországi orosz csapatok utánpótlását jelenleg légi úton és Iránból (benzin, élelmiszer) oldják meg).
Ami Azerbajdzsánt illeti, bár az országnak közismerten rossz a viszonya Iránnal, és az utóbbi években hatalmasra növelte katonai kiadásait, főként izraeli haditechnikát vásárolva, mégsem várható, hogy Baku aktív szerepet vállalna egy Irán elleni háborúban.
Vlagyimir Popov, a karabahi háború szakértője, az azerbajdzsán fegyverkezési program tanulmányozója szerint nem kizárt, hogy egy Irán elleni háború árnyékában Azerbajdzsán (és esetleg Törökország) megtámadja Örményországot, hogy visszaszerezze az örmény megszállás alatt lévő Hegyi-Karabahot. Ebben az esetben az orosz-örmény légvédelem képes megsemmisíteni az azerbajdzsáni (és török) támadókat. Oroszország biztosan nem vesz részt egy karabahi háborúban, de ha magát Örményországot érné azerbajdzsáni vagy török támadás, akkor a támadók az orosz hadsereggel is szemben találják magukat.
(Oroszvilág.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/4/89514/#ixzz1gfXmZIQV

Menekülnek a keresztények Egyiptomból

A forradalom utáni választások elsöprő iszlamista győzelme megkongatta a vészharangot az ország keresztény közösségében. Bár a többségnek anyagilag nem áll módjában menekülni, a tehetősebbek már csomagolnak.

„Láttad a híreket?” – kérdezi egy negyven körüli, piszkos arcú férfi Kairó Szemétváros nevű kerületében. A nyomaték kedvéért az orrunk alá dugja az egyik egyiptomi napilap aznapi számát. A cikk a választások eredményét taglalja. „Ha ezek fognak kormányozni, akkor nekünk befellegzett” – teszi hozzá nem túl derűsen. „Pedig még kicsik a malacok.” Kezével családja teljes vagyonára mutat, melyek hátul röfögnek a szeméttel borított udvaron, fekete karámban. Hat csüngőhasú malacot számolunk, a kicsik alig pár hetesek. Már az a tény, hogy malacokat mernek nevelni, szabálysértés, olyan összegű pénzbüntetéssel, melyet a tízfős család képtelen kifizetni. Az egyiptomi Egészségügyi Minisztérium ugyanis még 2009-ben betiltotta a sertéstenyésztést az országban, a disznó-influenzajárvány idején.

Kairó, Szemétváros

A betegségnek és a pániknak ugyan nem sok köze volt a kopt keresztények malacaihoz, de jó ürügyként szolgált, hogy üssenek egyet az ország tíz százalékát kitevő keresztény közösségen, akiknek a szemét-újrahasznosításon kívül a disznók nevelése volt az egyetlen bevételi forrásuk. A kormányzati katonák teherautókra terelték a visongó állatokat, és élve temették el őket a sivatagban. A tiltakozó gazdákat megverték, illetve előállították. Mindez pedig az iszlamistának semmiképpen nem nevezhető Mubárák-kormányzás alatt történt.

Ez év februárjában azonban forradalom tört ki Egyiptomban, és a harminc éve regnáló Hoszni Mubárákot elzavarta a tömeg. December elején választásokat tartottak, amelyen az iszlamisták taroltak, beteljesítve a keresztény kisebbség legnagyobb félelmét és előidézve a jelenlegi kivándorlási hullámot.

Az iszlamizmus tarol

A forradalom után már akadtak intő jelek, melyek megelőlegezték, hogy az iszlamisták és az államot átmenetileg kormányzó Legfelsőbb Katonai Tanács tagjai hogyan is képzelik el a keresztények szerepvállalását az új, demokratikus országban. A megbukott kormányzati nyomás hatására frakciókra eső iszlamista blokkból kiváló szélsőségesek, a szalafik több keresztény templomot is felgyújtottak (pl. Imbaba), arra hivatkozva, hogy a keresztények folyamatosan megsértik a templomépítési moratóriumot, illetve muzulmán hitre áttért nőket tartanak fogva. Hiába fordult a Kopt Egyház többször is a Legfelsőbb Katonai Tanácshoz védelmet kérve, a nagy keresztény negyedek továbbra is ki voltak téve a szélsőségesek támadásainak, katonai jelenlét nem volt jellemző az utcán.

Októberben, a jogorvoslatot hasztalan kereső koptok tüntető menetet szerveztek Kairó külvárosából (Shubra) a belvárosban található állami televízió épületéhez (Maszpíró), ahol máig tisztázatlan körülmények között az épületet védő katonák tüzet nyitottak a fegyvertelen tömegre, illetve páncélozott szállítójárművekkel hajtottak beléjük. A halottak száma elérte a 24 főt, aznap éjszaka pedig több keresztény tulajdonú üzletet, illetve kórházat támadtak meg. A nemzetközi visszhangot kiváltó eset hatására az LKT teljes körű vizsgálatot ígért, és ezzel valamelyest lecsillapította a kedélyeket, a félelem azonban újra lángra kapott a december eleji választási eredményektől.

Az első fordulón ugyanis elsöprő többséggel nyertek az iszlamisták, s bár a magukat egyre inkább mérsékeltként meghatározó Muzulmán Testvériség Igazság és Szabadság pártja szerezte meg a szavazatok többségét (36 százalék) második helyen a demokrácia intézményrendszerét teljes mértékben elutasító szalafisták pártja, az Al-Núr (A fény) végzett (25 százalék). A párt pedig gyakorlatilag azokból alakult, akik rendszeresen konfrontálódtak a keresztény közösséggel, felgyújtották templomaikat. Jelöltjeik uszító beszédei közismertek a vallásos műsorokból, valós politikai elképzeléseiket is innen ismerik az egyiptomiak: az országot új Szaúd-Arábiaként képzelik el. Ezzel egyetlen probléma van: Szaúd-Arábiában csak és kizárólag egyetlen vallás gyakorlása megengedett. Az pedig az Iszlám.

Hit van, jogorvoslat nincs

Az ország tíz százalékát kitevő keresztény közösséget sokkolták ezek az eredmények, s míg a kopt értelmiség abban reménykedett, hogy a mérsékelt Muzulmán Testvériség kész lesz a tárgyalásokra, politikai agendájuk, mely a „civil állam iszlám hivatkozással”-tól a „modern iszlám állam”-ra változott, komoly kétségeket támasztott a valós együttműködési szándékra. Mindezt tetézte, hogy a kopt közösségben egyre kritikusabb hangok fogalmazódtak meg az Egyház politikai szerepvállalásáról is. A kopt keresztény egyház ugyanis vagy hallgatott, vagy minden platformon burkoltan az eredmények tudomásulvételére szólította fel az ország keresztényeit, míg a művelt középosztálybeli keresztények számára a sáría alatti élet, mely a más vallásúakat teljes egészében mellőzi a közéletből, és komoly hátrányokat okoz a munkaerőpiacon, teljes mértékben elfogadhatatlan. Különösen úgy, hogy már a politikai iszlamizmust egyébként elnyomó Mubárák éra alatt is hátrányos helyzetűeknek számítottak a kopt keresztények.

Mennének bárhová

„Mi jöhet még? Ezek meg fognak minket ölni” – nyilatkozta a mindennapi.hu tudósítójának Wádíe, egy jól menő ügyvédi iroda munkatársa Kairó belvárosában. Ő és családja több követségen is vízumért kilincsel. „Nem kérünk politikai menedékjogot” – teszi hozzá. „Nem hiszem, hogy megkapnánk. Marad a turistavízum.”

Gábriel Nádzsíb ismert egyiptomi jogász, valamint az Egyiptomi Szövetség az Emberi Jogokért elnöke a mindennapi.hu megkeresésére úgy fogalmazott, hogy családok ezrei keresik fel havonta, hogy segítséget kérjenek az emigrációban. A célországok az Egyesült Államok és Kanada, de az Európai Unió több országa, beleértve hazánkat is. „Mivel az egyiptomi kopt keresztények üldözését és meghurcolását nem kezelik ezek az országok kiemelt ügyként, azt tanácsoljuk ügyfeleinknek, hogy turistavízumért folyamodjanak, és a határátlépés után kérjenek menedékjogot” – mondja Nádzsib.

Sam Fánusz egyiptomi–kanadai üzletember – akinek cége arra szakosodott, hogy egyiptomiak számára segítse megszervezni az emigrációt és a letelepedést Kanadában – is arról számolt be az Ál Mászri ál Jóm napilapnak, hogy az elmúlt hetekben körülbelül tízezer egyéni ügyfél kereste fel, hogy segítséget kérjen a kivándorlásban. Nevük elhallgatását kérő követségi forrásaink megerősítették, hogy több uniós ország egyiptomi követségén is dömping van kopt keresztényekből, a Magyar Külügyminisztérium azonban nem válaszolt kérdéseinkre cikkünk elkészülte előtt. Névvel pedig egyetlen uniós követség munkatársa sem volt hajlandó nyilatkozni.

Már nem csak a tehetősek menekülnek

„A kivándorlási hullámot azonban érdemes komolyan venni” – foglalta össze a helyzetet Nádzsib. „Mi sem jellemzi jobban, mint hogy már régen nem a gazdag és befolyásos elit emigrál, hanem megjelentek azok a kisvállalkozók, bolttulajdonosok, akik mindenüket pénzzé tették, hogy kimenekíthessék a családjukat.”

A kopt keresztények egy jelentős része azonban képtelen előteremteni emigrálásának költségeit, és így Egyiptomban fog maradni. Ha marad a jelenlegi politikai hangulat, akkor ki fogják szorítani őket az ország politikai/gazdasági peremvidékére, jelentős szalafi győzelem esetén akár erőszakos térítések és újabb erőszakos akciók várhatók. A keresztény többségű országok pedig a jelek szerint nem nyújtanak segítséget azoknak az araboknak, akiket keresztény hitük miatt hurcolnak meg napról napra a forradalmi arab országokban.

Jászberényi Sándor (Kairó)

Forrás: http://www.mindennapi.hu/cikk/vilaghir/menekulnek-a-keresztenyek-egyiptombol/2011-12-15/10790

Bennfentesek - AJÁNLOTT FILM!

A film azokról az okokról szól, ami idáig vezetett...

Ha valaki szeretné megérteni a 2008-as világgazdasági válság okait, valamint azt, hogy miért vannak Amerika-szerte utcán az emberek (Occupy Wall Street), ezt a filmet mindenképpen végig kell néznie, és minden világossá válik számára:

Klikk: http://www.emberiseg.hu/portal/blog/2011/10/bennfentesek-2/

Ma nekik, holnap nekünk?

Muszlim demográfia az Eu-ban és az Usa-ban

Mázlista

Be kell másolni: http://napinemszar.hu/like.php?l=860

A globális pénzügyi rendszer utolsó támasza

Sok ember nem is sejti, hogy a Wall Street mára egy óriási pénzügyi kaszinóvá alakult. A nagy Wall Street-i bankok évi sok tízmilliárd dollárt keresnek a derivatíva piacon és a pénzvilágban senki sem akarja, hogy a buli véget érjen. A „derivatíva" (származékos vagy derivatív ügylet, származtatott ügylet), mint fogalom bonyolultnak hangzik, de igazából nem nehéz megérteni mit is takar.

rouletteTulajdonképpen csak egy szakmai kifejezés, ami nem más, mint egy tét valamilyen ügyletre. Eredetileg ezeket a téteket kockázati fedezetként használták, de mára a derivatíva piac soha nem látott kiterjedésű spekulációs piaccá nőtte ki magát. A globális derivatíva piac spekulatív értékét 600 ezermilliárd és 1,5 ezerbillió (1,5 x 1015) dollár közötti értékre becsülik.

Ne feledjük, hogy az egész világ GDP-je körülbelül 65 ezermilliárd dollár. A derivatíva ügyletek olyan mértékű veszélyt jelentenek a globális pénzügyi rendszer számára, hogy Warren Buffet egyszer „pénzügyi tömegpusztító fegyvernek" nevezte. A világot irányító hatalmak egyelőre a kaszinó életben tartását látják jónak, de ez a szemétből épült hatalmas hegy előbb-utóbb a világra szakad majd.

Amikor ez megtörténik az eredményeként kialakuló derivatíva válság az egész globális pénzügyi rendszert elpusztíthatja. Sokan azért nem beszélnek a derivatívákról, mert nem értik miről is van szó. Talán néhány meghatározás segíthet ebben.

Egy Bloomberg cikk a következőképpen próbálja körülírni:

„A derivatívák a spekulációkkal szemben fedezetül szolgáló pénzügyi eszközök. Értékpapírokból, kötvényekből, kölcsönökből, valutákból és árukból származnak vagy adott esetben bizonyos eseményekhez kötődnek, ami lehet például az időjárásban vagy a kamatokban történő változás."

A kulcsszó a „spekuláció". A Wall Street kereskedői mindent spekuláció tárgyává tesznek.

Az Investopedia a következőképpen írja körül a derivatívák fogalmát:

„Olyan értékpapír, amelynek értéke egy másik mögöttes eszközből származik. Maga a derivatíva tulajdonképpen egy szerződés kettő vagy több fél között. Értékét a mögöttes eszköz értékének ingadozása határozza meg. A leggyakoribb ilyen mögöttes eszközök a részvények, kötvények, áruk, valuták, kamatok és piaci indexek. A legtöbb derivatívára a magas tőkeáttét jellemző."

Egy derivatívának nincs saját értéke. A derivatíva tulajdonképpen egy külön tét. Ezekre a külön tétekre általában a magas tőkeáttét jellemző.

penzugyi_maffiaMára a pénzvilágban ezek a külön tétek irányíthatatlanná váltak. Szinte mindenre lehet külön tétet tenni és a nagy Wall Street-i bankok óriási pénzeket keresnek rajtuk. Ennek a rendszernek szinte egyáltalán nincsenek szabályai és teljes egészében a nagy nemzetközi bankok uralják.

Az elmúlt néhány évtized során a derivatíva piac mérete megsokszorozódott. Graham Summers, a Phoenix Capital Research vezetőjének becslése szerint a globális derivatíva piac spekulatív értéke megközelíti az 1,4 ezerbillió dollárt 1,4 (1,4 x 1015) és a Seeking Alpha számára írt cikkében megpróbálja szemléltetni az összeg méretét:

Ha a világ összes részvényének az értékét összeadjuk, teljes piaci tőkésített értékként 36 ezermilliárd dollárt kapunk. Ugyanezt a kötvényekkel elvégezve körülbelül 72 ezermilliárd dollár jön ki. A derivatíva piac értéke ezzel szemben 1,4 ezerbillió dollár.

Tisztában vagyok azzal, hogy ez a szám mesefilmbe illő nagyságúnak hangzik, ezért megpróbálom másképpen is szemléltetni.

1,4 ezerbillió dollár:

 • A világ valamennyi értéktőzsdéjének 40-szerese,
 • A világ összes részvényének és kötvényének a 10-szerese,
 • A világ GDP-jének a 23-szorosa.

Az ezerbillió egy nagyon nagy szám. Ha most azonnal elkezdenénk számolni 32 millió évre lenne szükségünk, hogy elérjünk 1 ezerbillióig.

Igen, a srácok ott a Wall Street-en nagyon elszabadultak. A legtöbb ember nem tudja, de a 2008-as válságot is javarészt a derivatív ügyleteknek köszönhetjük és minden bizonnyal a derivatívák lesznek a következő válság kirobbantói is. A derivatívákban levő legnagyobb kitettséggel jelenleg a JP Morgan Chase, Bank of America, Goldman Sachs, Citigroup, Wells Fargo és a HSBC Bank USA rendelkeznek, a Morgan Stanley-ről nem is beszélve. Mint láthatjuk pont az „elbukni túl nagy bankok" rendelkeznek a legnagyobb kitettséggel.

Amikor „robbantják a bankot", mindenki veszíteni fog. A világ országainak kormányai előléphetnek, hogy megpróbáljanak mindenkit kimenteni, de az egész világon nincs annyi pénz, ami képes lenne a derivatíva piac robbanásából származó romokat helyreállítani.

Minden eddiginél nagyobb derivatíva válság közeledik. Érdemes lesz odafigyelni a hírekben a „derivatíva/származékos ügyletek" vagy „derivatíva válság" kifejezések előfordulására. Ha ez a válság bekövetkezik, a dolgok nagyon gyorsan szét fognak hullani körülöttünk.

Forrás: The Economic Collapse

Így kaptam ..

Sziasztok Kedves Barátaim!

Küldök egy megrázó és nagyon elgondolkodtató filmet, 8 részből áll, kb 80 pecig tart.
Egy megállíthatatlannak tűnő folyamat peremén állunk. Van még megoldás?
Eddig azt mondtuk, az atomkorszakban élünk, aztán hogy az információ korában. Ez a film megrázó erővel bizonyítja, hogy a hülyeség korában!
Vagy a tudatos öngyilkosság korában?
Érdemes még utána megnézni a Magyarországi alakuló mozgalmat is.
A film nézése közben kimentem és lekapcsoltam a fürdőszobában égő villanyt.
Valamint most megosztom veletek, amit eddig kicsit szégyenlettem, hogy már korábban kiszámoltam, hogy a gáz vízmelegítőm őrlángja éves szinten 35.000Ft-t fogyaszt feleslegesen. Azóta egész nap el van zárva, csak a fürdéshez gyujtom be. És így csinálok a konyhai mosogató feletti gáz vízmelegítővel is. Csak míg mosogatok, utána elzárom. Igaz erre nem az energia tudatosságom vitt rá, hanem a gazdasági helyzetem. De a lényeg, hogy rávitt!

Kérlek, nézzétek meg a filmet: és marhára tudnék örülni, ha mindenki visszajelezne utána, hogy neki mi volt az a picike változtatás, amivel ő is tett egy kis lépést. Ebből a többiek is, én is, talán további ötleteket tudnánk kapni.
http://www.youtube.com/watch?v=LUpxvdIm2nw&feature=player_detailpage


Minden szeretet nélküli pillanat elvesztegetett idő..P.Z.


Az Üzenet


Az Üzenet (1.rész) Egy hétköznapi reklám
http://www.youtube.com/watch?v=pwgvW6D3_no

Az Üzenet (2.rész) Ami jár, az jár

http://www.youtube.com/watch?v=kYgMeSFrqis&feature=related

Az Üzenet (3.rész) Eljött az én időm!
http://www.youtube.com/watch?v=PcVLezZOxF4&feature=related

Az Üzenet (4.rész) Csak Rólad Szól
http://www.youtube.com/watch?v=wglkjIgA52w&feature=related

Az Üzenet (5.rész) Céget logójáról
http://www.youtube.com/watch?v=wpxF2WZEfpc&feature=related

Az Üzenet (6.rész) A színfalak mögött
http://www.youtube.com/watch?v=UNcQzZIHg60&feature=related

Az Üzenet (7.rész) A Nagy Ünnep
http://www.youtube.com/watch?v=a3SaNQh9gvw&feature=related

Az Üzenet (8.rész) Az Egy-szemű
http://www.youtube.com/watch?v=v9-MNK4wf64&feature=related

Az Üzenet (9.rész) A Piramis
http://www.youtube.com/watch?v=LJe6yh0lSbA&feature=related

Az Üzenet (10.rész) A fekete esernyő
http://www.youtube.com/watch?v=mqAfwMIbU4o&feature=related

Az Üzenet (11.rész) Rihanna Esernyő-je
http://www.youtube.com/watch?v=CI96fjAC26k&feature=related

Az Üzenet (12.Extra rész) Anton Szandor Levay
http://www.youtube.com/watch?v=U8OPMefLspc&feature=related

Bemutatkozás

Gondolatok és tények a Világról, a természet változásáról és az Emberiség teendőiről.

ZENE

Legfrissebb hozzászólások
 • Czikó József: Kedves, Atilla!Ez eddig gondolkodtam, hogy vajon jogom, vagy kötelességem elmondani, megosztani, azt a tudást, s tapasztalatot, mit a Jó Isten kezeim közé adott?!A Magyarság nehézségei, nagyon, nagyon régen kezdődtek!Atilla mondotta volt, hogy a "...kegyelem, nagyon szép dolog, de, gyakorlása, rendkívüli bölcsességet kíván!"S, Ő mondotta, hogy"....sok kegyelem, fejetlenség, gyengeség, a kegyetlenség, = tisztelet, engedelmesség!"Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy ellenségeinknek, a legritkább esetben kell megbocsátanunk! Véleményem szerint, szent istván ban, egy tömeg gyilkost istenítünk, aki a Magyarság színe javát gyilkoltatta le idegen segédlettel!Talán az lenne a javára írható, hogy a Magyar Koronát fel ajánlotta Szűz Máriának.De, így ez sem igaz!Hiszen, ma már be bizonyosodott, hogy mindenünket, amink van, azt a Jó Istentől, magától kaptuk!Mi, Isten gyermekei vagyunk, ugyan, úgy, mint az általa teremtett természet!S, azt a szenvedést, lesajnálást éljük meg, nap, mint nap, mint testvérünk, a Föld!Régen, Atilla is bele esett abba a hibába, hogy hitt Rómának, az egyháznak!Legádázabb ellenségünknek!Ők, soha nem felejtik, a sok rettegést, a félelmeket, a rossz lelkiismeretet!Pedig, maguknak köszönhették!Ha, lesz érdeklődés, folytatom! Jóska
  (2013-08-29 16:35:43)
  A Nemzeti Feltámadás Ünnepe
 • Desischado: Akárki csinálta az oldalt, az égiek áldják meg érte! Csak egy baj van, hogy letölteni nem lehet őket! Nem lehetne ezt megoldani? És bővül még a repertoár? Ha lehet, erre írjatok már választ! Nagyon köszönöm!
  (2013-04-19 02:28:58)
  Az összes régi magyar film
 • V Zs: EZT A PÉLDÁT A MAGYAR PARLAMENT IS KÖVETHETNÉ!! NEM LENNE ÁM 4 ÉVENKÉNT MILLIOMOSKÉNT KERÜLNEK KI A PARLAMENTBŐL MÍG EMBEREK EZREI MENEK TÖNKRE A KÉPVISELŐK JÓVILÁGÁBA!!
  (2013-03-30 16:24:56)
  Magyar országgyűlési képviselőknek svéd képviselői díjazást és juttatást!
 • MoSze: Igen, egy gyonyoru szep helyen, Csikszeredatol nem messze egy helyiseg.
  (2013-03-26 05:25:51)
  Mi az a „menaság”?
 • Kovács Arnold: Ez gyönyörűen kidolgozott,és nagy összpontosítást igényel.De az összhang külön elismerést érdemel.Már sokszor jártam díszszázadi bemutatón de egyik sem volt ilyen jó.
  (2013-02-13 17:37:51)
  Magyar Királyi Gárda
 • Babó: Számomra nem jelentett semmit a gyomrom tájékán ez az egész. SEMMIT nem tudtam arról, mi fog jönni, csak annyit, hogy nem lesz most világvége. Talán jobb is, mert így mehettem azután, amit ösztönösen éreztem. Azon kaptam magam, hogy elkezdtem gyertyákat gyújtogatni, és meditálni. Elkezdtem magamnak kérdéseket feltenni, utána pedig jött a megszabadító Igazság, és a lelki gyógyulás. Ennen magamhoz, a maghoz kezdtem fordulni, és azóta is minden nap egy csoda. Hálát adok az Égnek, hogy megélhetem ezt a nagyszerű korszakot, amit kívánok mindannyiótoknak is!
  Üdv mindenkinek
  (2013-02-10 05:31:34)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Kelemen Henriett : Tisztelt Kozsdi úr. Azért zavarom önt mert egy olyan jelről szeretném a véleményét kérni amit szefirotikus fa né az izraeliek magukénak tartanak,az nagyon hasonlít egy nagyon régi rovás írásos emlékünkre,de a magyar szent koronánk szimbolikájára is.Ez elég furcsa dolog szerintem és az is hogy miért látom meg az egységet ezek közt,de a tatárlakai korongon is van hasonlóság.Ez az én véleményem, de mivel nem találtam róla tökéletes leírást nem tudhatom hogy tévedtem e,de a férfi és nő jele a piramis alak és az íj feszítése jut róla eszembe.Ha ön többet tud róla szívesen elolvasnám az írásaiban,előre is köszönöm.Koppány népe
  (2013-01-17 14:26:09)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Marcsi: Tetszett az írás, köszönöm!
  (2012-11-07 20:52:29)
  A Mindenség Megváltoztatása Minden Pillanatban - Kiss Balázs Kunó
 • meli70: @: Nekem már felmondott devizahitelem van az OTP Factoring Zrt-nél. 2011.Júliusában lett felmondva, akkor a tőketartozásom átszámítva(CHF) 22.000.000.-Ft volt. Ugyan ebben az évben, novemberben behívtak, és közölték, hogy a tartozásom 27.000.000.-Ft. Megkérdeztem, milyen lehetőségeim vannak, azt mondta a hölgy, kössek egy 20 éves szerződést, havi 250.000.- Ft-os törlesztő részlettel. Mosolyogtam!!! :) Ha azt nézem, hogy 5 hónap alatt 5.000.000.-Ft-al nőtt a tőke tartozásom, akkor a mai nappal ez az összeg már 38.000.000.- Ft-nál tart. Jelzem, 2008-ban vettem fel a hitelt, 15.000.000.- Ft-ot. A házamat 23.000.000.-Ft-ra értékelték és azt kérdezték, amikor elfogadták a hitelkérelmemet, hogy "Felvehet akár 20.000.000.-Ft-ot is". :) Több lehetőséget is felkínált már az állam és az a bizonyos Eszköz kezelő Társaság, de sajnos mindegyik pikszisből kiestünk. A feltételek úgy lettek meghatározva, hogy még véletlenül se tudjuk igénybe venni a segítséget. Pl.: Az ingatlan hitelfelvételkori értéke nem haladhatja meg a 20.000.000.-Ft-ot Budapesten, és a 15.000.000.-Ft-ot vidéken. Jelenleg az ingatlanom jelzálog tulajdonosa az OTP Factoring Zrt. Nemrég küldtek egy számlakivonatot, amin szerepel egy értékbecslési díj 12.000.-Ft. Hogy mit, mikor, és hol becsültek fel, azt sajnos nem jelzik. Itt, nálunk nem járt senki!!! Érdemes lenne könyvet írnom a hitelem történetéről, ami persze még nem zárult le, és nem tudom mi lesz a vége. Rengeteg tortúrán mentünk keresztül, kezdve onnan, amikor 2009 januárjában kiküldték az első "válság" miatti törlesztőrészlet változásról szóló értesítőt!
  Tisztelettel! Pékné Pénzes Melinda
  (2012-10-19 10:46:56)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Demeter222: Önfejű önkormányzatok? Micsoda hülyeség! Ha nem is mindenkinek egyértelmű, de az önkormányzat és a polgármesteri hivatal két különböző szervezeti egység. Nem az önkormányzatok feladatkörét, hanem a polgármesteri hivatalokét veszik el, vagy szűkítik a járások kialakításával. Ráadásul az önfejűség és bürokratizmus nem a polgármesteri hivatalok bűne, hanem azoké, akik a munkájukat irányító jogszabályokat alkotják. De még hogy! Havonta módosítják, visszavonják, újat adnak ki, de úgy hogy közben azt hangoztatják, hogy egyre egyszerűbbek az eljárások. Ennek ellenére minden bonyolultabbá és kaotikusabbá válik. És még ők azok, akik önfejűnek nevezik a hivatalokat?!
  (2012-10-16 16:37:27)
  Járási hivatalok 2012-2013
 • Sárdi Piroska:

  Azt szeretném tudni hogy az "Arra fókuszálj hogy elengedj" az mindenre és mindenkire vonatkozik ami és aki már nem fontos vagy amihez és akihez érlelődik az ELENGEDÉS kifejezés?

  Köszönet a lényegre törő, érthető írásokért
  (2012-10-15 23:46:28)
  Kozsdi Tamás 2012 - Újholdi üzenet
 • Ilona Székelyné: Nagyon kedvelem a gyógynövényeket,ha lehet,csak gyógynövény teákból készítek reggeli italt,amit szívesen fogyaszt a családom.Köszönettel:Ilona

  (2012-09-28 17:37:51)
  Gyuri bácsi, a füvesember
 • istvankari: nagyon szep es meg szeretnek...imadsagokat kapni...
  (2012-09-09 09:16:52)
  Magyar imák
 • Pénzes Elek Gáborné: Tisztelt Ügyvéd Úr !
  Nagy örömmel olvastam tályékoztatóját.Sajnos nekem mind három gyermekem tragikus körülmények közé került a devizahitel felvétele kapcsán, szinte mára már kilátástalanná vált helyzetük.Szeretném, ha részükre bővebb inforációt küldene. Ezen célbol adnám meg email cimüket.
  Pénzes Elek,/ 3 gyermeket nevel/ email:ocsike007@totalcar.hu
  Pénzes Mónika:/ 3 gyermeket nevel/, email:monik05@freemail.hu
  Pékné Pénzes Melinda:
  meli70@vipmail.hu
  Aggódom gyermekeimért:

  Tisztelettel: özvegy Pénzes Elek Gáborné

  (2012-06-19 07:50:01)
  Elkészült a devizahitelesek perirata. SEGÍTSÉG A HITELKÁROSULTAKNAK!
 • Gime: Kedves író!
  Szeretnék kérdezni valamit, ámde személyes üzenetben. Mi erre a lehetőségem? Sajnos nem találok ilyet itt az oldalon...
  (2012-05-27 20:51:11)
  OLDÁS - április 6-a, reggel 6 óra - Kiss Balázs Kunó
 • Kelemen László: Annyit akartam még írni az előbb leírtakhoz,hogy a korongokról Grandpierre Atilla azt mondja hogy nem tudják értelmezni hát hogy hogy nem amikor magyarul van rá írva minden,több helyszín és több név,de amit akarok mindent kiolvasok belőle.Az édenkert től a mai emberig, mindent és nekem ez nem okoz semmi gondot,és szeretem nagyon tudom kié volt és kinek a sírja volt és ha lehet lerovom a kegyeletem előtte.Szóval imádom olyan mint egy mese könyv csak olvasni kell belőle,igaz még nekem sem megy tökéletesen de már jól haladok.Ezért már nem félek attól amit a biblia leírt hogy jön a vég,mert tudom hogy mi történik,és Atilla Mongóliában élt és onnan érkezett ide, amit a hun tó meletti hunnornak hívnak sajnos ma sivatag,ez a tó a neve Van-tó.Isten legyen velünk.
  (2012-05-02 11:24:16)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Kelemen László: Kedves Kozsdi úr,már írtam önnek egy másik oldalon de nem kaptam rá választ azt hiszem hogy ön nem hisz el semmit abból, amit leírtam,de akkor miért hiszi hogy az arvisúrákat valaki csak úgy el olvassa és lefordítja majd ajándékba önöknek.Nagyon fontosnak tartom azokat amiket önnek leírtam,mert ha az egyiptomiak rátalálnak a népünk nyomaira a piramisokban,akkor azt nem fogják elmondani a világon senkinek csak az amerikaiak fogják megtudni.De ez annál nagyobb dolog mintsem hogy ö vagy más kételkedjen a szavahihetőségemnek,mert amit én állítok az egyenesen neki megy a valóságnak.Azt gondolja hogy én csak hírverést akarok de nem,én már nem tudom ki vagyok,mert amióta a Tatárlakai korongokkal foglalkozom megváltozott az életem,sok olyan dolgot látok amit az előtt nem tudtam és nem is olvastam róla,de máshol sem hallottam.Ha önt érdekli a dolog írjon nekem emailt,mert nem telefon téma.
  (2012-05-02 11:06:32)
  Cigány–magyar együttélés: hogyan tovább?
 • Bieganski Attila: Nagyon szeretem bösztörpusztát mert minden évben megyünk a magyarok országos gyülésére és nagyon szeretnék íjat mert élvezem hogy nyílazhatok. Én ott voltam ajánlom tegyétek meg ezt a turát és többé nem fog előfordulni hogy nem szereted a magyarokat. menjetek el bösztörre.

  (2012-04-23 21:03:22)
  III. Magyarok Országos Gyűlése 2011. Augusztus 12-15. Bösztörpuszta
 • Pöppl Magdolna: Ez mind igaz!!!De kellene egy ügyvédi cég, aki felvállalná utólagos fizetéssel,/ mert az igazán károsultak nem a nagy hitelesek, hanem a kicsik, akiket utcára tesznek/,hogy az érdekeiket képviseli. Szerintem szívesen fizetnének a visszakapott pénzükből utólag. Az ügyvédek tisztességes része nem vállalja el ezt az ügyet, mert nem ért hozzá. Ha csak írunk és beszélünk abból nem lesz semmi. A bírók nem véletlenül lettek lecserélve!!!!!!!!!!! Külföldön kellene, nemzetközi bíróságokon valamit kezdeni.
  (2012-04-17 08:20:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
 • Nyári Gyula: Felháboritónak tartom a bankok hozzáállását az adósokkal szemben. Kérdésemre, hogy az ügyintézést is sváci frankban számolják, mikor a dolgozókat forintban fizetik, nem tudtak válaszolni, csak hebektek hápogtak! Mindenki látja, hogy az egész ország az elkeseredés határán van, mert ilyen tisztességtelenül bántak el az adósokkal Ugyanakkor meg vidéken az uzsorásokat bilincsben viszik el. A legnagyobb uzsorások a bankosok, és öket kellene már bilincsben vinni, mert az egész országot a padlóra küldték, és sokan öngyilkosok lettek, és családok hulltak szét, de ez a legkevésbé sem érdekli őket.
  (2012-04-16 23:02:06)
  A devizahitel szerződések semmisek
Feedek
Megosztás
Címkefelhő
Címkefelhő